Van den Brom: ‘Niemand in de Eredivisie kan Ziyech evenaren’

0924ajax-pec_ziyech

Volgens AZ-trainer John van den Brom heeft Ajax goud in handen met Hakim Ziyech, zo liet Van den Brom zondagavond weten in het programma Studio Voetbal van de NOS. Ziyech speelde tegen Willem II en PEC Zwolle op zijn favoriete positie op het middenveld en gelijk speelde Ajax een stuk aantrekkelijker dan daarvoor. Geen toeval aldus de heren aan tafel bij Studio Voetbal.

‘Ajax heeft de beschikking over de beste speler van de Eredivisie en niemand komt momenteel bij Ziyech in de buurt’, begon Van den Brom. ‘Eigenlijk maakt het geen reet uit waar hij speelt maar een rechtsbuiten is het niet echt. Geef hem gewoon veel de bal en hij probeert dan altijd aanvallend te denken’. Youri Mulder was het eens met de trainer. ‘Altijd als Hakim balbezit heeft denkt hij naar voren waar ze bij Ajax nog weleens de bal terug wilden spelen. Natuurlijk heeft hij ook balverlies maar neem dat op de koop toe en daar moet je niet over zeuren’. Pierre van Hooijdonk ziet ook een verandering als Ziyech floreert op het middenveld. ‘Het plezier spat er vanaf sinds hij weer op zijn favoriete plek op het middenveld speelt’.

Bron: NOS

Related posts

87 Comments

    1. Litmanen

      Ik ook, maar als ik Van Hooidonk hoor word ik een beetje misselijk. Mijnheer vond het geen rode kaart. Heeft hij dan toch te weinig schoppen gehad als spits?

  1. Teuntje

    Onbegrijpelijk dan toch dat PB nog maar kort geleden stoer in de pers riep dat Ajax hem nie nodig had!!

      1. Teuntje

        Zal gerust, maar wellicht voortaan wat minder stellig dit soort uitspraken doen? Komt zijn geloofwaardigheid ten goede, toch Bobby?

        1. HURBIE

          Het mooiste is dat Ziyech zelf het commentaar wat Bosz op hem had, het bekkie van Bosz heeft gesnoerd

          1. creutz1977

            we kunnen allemaal we commentaar hebben op Bosz… En zeker over het feit dat hij zoekende is in opstelling… Maar laten we wel eerlijk zijn… Hij is trainer en ajax speelt nu echt leuk voetbal… Naar voren gericht… Natuurlijk zijn sommige uitspraken niet handig… Maar ben tevreden hoe hij ajax laat spelen… En dat hij niet zo koppig is om spelers te laten staan( wat ik wel had verwacht)..

        2. BobbyHaarms

          Klopt Teuntje, maar mogelijk had het iers met het spel te maken wat met FC Twente/media gespeeld werd ivm transferkosten. Neemt niet weg dat als Bosz de volgende keer wat zegt je het met een korrel zout kan nemen (van een meter doorsnee)

      1. koote207

        Dat klopt maar hij komt in de buurt zeg ik, volgens mij doet klaassen het goed en heeft hij terecht de gouden schoen gewonnen!

    1. FrankiC

      Klaassen kan Ziyech prima aanvullen. De ene loopt op een steekballetje die de ander, de genie, verzonden heeft. Klaassen is bij het vastzetten en de organisatie wel erg belangrijk.

      1. HURBIE

        Heel voetballend Nederland ziet dat Ziyech heel goed is
        Alleen Bosz niet ,maar nu kan hij niet meer onder hem uit

    1. paullus

      die zelfde van de brom riep een paar jaar terug nog met zijn ado bek
      we gaan op joden jacht
      zn man heeft hier niks tezoeken

      1. 11Younes11

        Je bent in de war met Lex Immers, paullus..
        Het is wel zo dat Van den Brom als trainer van ado mee hoste toen er na een 3-2 zege werd gezongen “wie niet springt, die is een jood”. Ook niet netjes, maar wel heel wat anders. Ik denk dat Van Den Brom wel bij Ajax zou passen.

    2. Teuntje

      Ik zien vd Brom heel graag komen, Gert. Had dan ook stiekem verwacht dat hij als opvolger van Frank zou worden gepresenteerd

  2. KBouter

    Dat eindeloze balletje breed en terug hebben ze gelukkig terug gebracht met de inbreng van Ziyech. Twee wedstrijden gespeeld op het middenveld, maar o zo belangrijk daar. Als je het hebt over een stempel en drukken….

      1. HURBIE

        Vind het eigenlijk wel leuk dat veel spelers hun geliefde plek opeisen bij Bosz
        En bewijzen dat ze daar beter uit de voeten komen
        Dus nog ff dan maken de spelers de opstelling en Bosz niet meer

        1. frenkynairo

          ja de spelers of wij? vraag me ook nog steeds af of ze die poll serieus hebben genomen. En bosz hoopte eigenlijk dat het zou mislukken want hij zette alleen ziyech op de positie die hij wou. En de rest van het team waren tweede keuzes. als dat team door het ijs was gezakt tegen willem 2 had ziyech mischien wel weer rb gestaan.

  3. marvinww

    klaassen en ziyech is een mooi aanvallend middenveld om cvm moet blijken wie de beste is schone, riedewald, bazoer misschien, ben benieuwd

    1. Arie

      Ik zie Riedewald liever als links central ipv middenveld Bazoer kan dan prima controleur en ballen aan Ziyech spelen.

  4. Bob0667

    Zeker het is weer genieten als je AJAX ziet spelen. En 4 spelers in het elftal van de week zo moet het ?

    1. HURBIE

      Die Ziyech heeft echt Zwitserse precisie in zijn voeten, wat een kunstenaar om die ballen zo precies voor het doel te krijgen

      1. HURBIE

        Schone heeft veel meer ervaring als Bazoer scheelt bijna 10 jaar
        Als Bazoer zo oud is speelt hij misschien beter als Schone nu doet Frank

  5. Geroldkohlen

    het plezier spat er de laatste 2 wedstrijden ook bij mij van af, maar ik wil het nu wel eens zien tegen wat sterkere tegenstanders. iig lasse en hakim moeten blijven staan op het middenveld, en traore op rechtsbuiten . vind wel nog steeds dat tete moet spelen, sinkie is ook nog niet getest op zijn fysieke verdedigende kwaliteiten dus daar ben ik benieuwd naar. want dijks is fysiek sterk en wint veel duels, maar sinkgraven brengt in balbezit meer.

    1. Litmanen

      Jammer voor jou Geroldkohlen, maar Veltman speelde de perfecte wedstrijd zondag. Ik had het niet verwacht maar ook op rechtsback gaat deze jongen het redden. Is gewoon een hele goede voetballer.

      1. Geroldkohlen

        perfect??? nou zullen we dat maar in het midden laten. vind tete gewoon een betere verdediger en dat is gewoon zo, en dat ben ik zeker niet alleen die dat vind. en tete kan alleen maar beter worden , veltman is het na 4 jaar niet beter geworden. maar niet te min hij speelde een ok wedstrijd tegen de nummer laatst! maar goed jij vind dat veltman, iedere wedstrijd fantastisch en perfect speelt. volgens mij slaap je ook onder veltman dekbed en op een sinkgraven kussensloop!?

          1. paullus

            tete is verdedigen ijzersterk
            maar daarin tegen in de voortzetting van het spel zwak
            en ajax aanvallend voetbal wil spelen krijg je op rechts veltman en die doet het redelijk daar

          2. Geroldkohlen

            daar heb je zeker een punt, al vond ik tegen Willem 2 het al veel beter. maar nu traore op rechts staat is het niet nodig. maar we komen straks ook sterkere tegenstanders tegen. en Dan wil ik het ook wel eens zien, verdedigen blijft prioriteit nr 1 voor een verdediger. voorlopig voordeel van de twijfel!

          3. KBouter

            Met zoveel voetballen vermogen voorin, Ziyech- Dolberg-Klassen -Traore…kun je best een echte verdediger op de back positie neerzetten, dan geef IK Tete de voorkeur, die is verdedigend vele malen beter dan Veltman. Mocht bv een Schone op het middenveld blijven staan tegen sterke tegenstanders, dan zie ik graag een blok van verdedigers achter hem. En daar hoort Veltman niét bij!!

          1. Geroldkohlen

            kussensloop bedoel je, nee die mag je houden?. sinkgraven speelt leuk op linksback, nu wil ik zien hoe hij zich verdedigend staande houd. want dat blijft het belangrijkste voor een verdediger, dat hij kan verdedigen.

      2. KBouter

        Ook hier ben ik het totaal niet mee eens…puur verdedigend kijkend staat Veltman ver in de schaduw van Tete. Dat Veltman nu 1 wedstrijd goed gespeeld heeft is het volgens jou ineens een topspeler. Veltman heeft het hele jaar, als een dweil gevoetbald.

  6. KBouter

    Bosz is er nog lang niet, al begint het er op te lijken. In grote wedstrijden tegen goede tegenstanders zul je toch meer met een controlerende middenvelder moeten gaan spelen ipv met Schone. Wedstrijden tegen ploegen uit het rechterrijtje is geen probleem, maar als er druk word gezet op ons middenveld, word Schone overlopen met zijn trage snelheid. Verder de linker kant hoop ik dat Younes heel snel zijn vorm terug krijgt, anders zul je daar Cassierra of Cerny moeten proberen. Hoe sympathiek Younes ook is, hij zal echt aan de bak moeten.

    1. Litmanen

      Schone is niet langzamer dan Bazoer en bovendien iemand die tactisch veel sterker is. Met zijn inzicht en ervaring staat hij vaak al op de goede plek. Je ziet dat ook terug bij Ziyech. Dat is verdedigend absoluut niet een sterkmaker, maar gek genoeg pakt hij door goed positie kiezen vaak een pass van de tegenstander op en is dan direct levensgevaarlijk met zijn voortzetting. Minder talent, maar Schone heeft datzelfde, zijn voortzetting is altijd naar voren.

      1. KBouter

        Litmanen…Bazoer loopt Schone op de 25 meter met 5 seconden eruit, zo traag is Schone in de sprint, zeg me niet dat het anders is. Dat hij tactisch vaak goed staat is een heel ander verhaal.

        1. Litmanen

          gek, ik heb Bazoer nog nooit hard zien lopen. Alleen maar met zo’n gezicht van: verdorie, heb ik weer mijn man laten lopen. Waarom blijven ze nou niet gewoon bij me?

          Bazoer is echt heel traag in de omschakeling.

          1. Geroldkohlen

            viel me tegen Willem 2 niet op litmanen!!! vergeet niet dat bazoer pas 19 jaar is he! en heeft nog een hele carriere voor zich ,en dat komt echt wel goed ben ik van overtuigd. bazoer is een fantastische voetballer en er zijn er wel meerdere spelers die fouten gemaakt hebben, zelfs cruciale ook de spelers die jij lief hebt! en als je bazoer jongen van 19 hier op wilt afbranden, dan moet je dat ook bij andere spelers doen. ik vind het veel erger dat er spelers in het veld huppelen van rond de 25 ,die gewoon 4 a 5 jaar basis bij ajax spelen gewoon niet missen als ze niet spelen. gewoon niets meer zijn dan nieuwe spelers, of beter zijn dan de jonkies die spelen. enige spelers op wie we kunnen rekenen, zijn Ziyech en lasse.

          2. KBouter

            Juist Gerold, een broekepoeper van 19 afbranden is zooo makkelijk, een speler die al 4 jaar basis staat zoals Veltman en die de kar niet durft of kan trekken, houd hij de hand boven zijn hoofd. In dit geval gaat mijn vertrouwen als speler naar de 19 jarige.

    2. Widi

      Kan me niet voorstellen dat Younes donderdag in de basis staat. Was weer zwak zaterdag. Cassierra verdient een kans.

      1. KBouter

        Cassierra heeft ook nog voordeel dat hij tijdens de wedstrijd ook nog in de spits terecht kan. Mijn mening is dat de linksbuitenpositie- controlerende middenvelder (bij geduchte tegenstanders) en de rechtsback positie nog kneedbaar zijn.

        1. HURBIE

          Zet EL GHAZI maar een keer op links
          Werkt vaak goed een rechtsbenige op links en omgekeerd
          Kijk maar naar Robben

          1. -buitenkantje rechts-

            Zou ook een goede optie zijn Hurbie.. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Cassierra.. In een driespitsen systeem met roulerende posities..

  7. RonJ64

    Goed gezien John, nu Peter nog ff…Laat m staan oud, gaat t helemaal goed komen, plus ook nog eens goeie cornerballen, hoop dat Nemanja oplet Hoe neem je een Vrije trap of hoekschop ?? genoten van AJAX

  8. Iceman

    Mensen moeten eens ophouden met zeuren. En voetballers laten spelen op hun posities waar ze goed in zijn. Je moet een bakker niet vertellen hoe hij brood moet bakken en vrachtwagen cheuffeur niet vertellen hoe hij zijn vrachtwagen moet gaan rijden/ besturen. Maar hier in Nederland is het tegenwoordig een mode om voetballers te vertellen wat ze moeten doen en hoe ze moeten spelen, laat ze gewoon voetballen op hun plek en met een vaste taem en je zult zien dat het gaat werken als een trein..

  9. Jimmy1971

    En nu eindelijk ook een ‘bank ‘ met mogelijkheden !
    Een goede bank is essentieel na de winterstop , dus nee er zijn niet teveel goede spelers ..

  10. ruben464

    Heeft nix met PB te maken. Het beleid had gelijk toen de tranferwindow open ging gelijk moeten handelen met ziyech. Zodat je genoeg tijd hebt om er een team van te maken. Dan waren we nu koploper geweest en hadden we mee gedaan aan de CL. Daar ben ik van overtuigd. Ik hoop dat Het beleid van Ajax nu egt wakker is geschut. Het zou je zomaar de kampioenschap kunnen kosten..

  11. JohnDoe77

    Hopelijk kunnen we nu de discussie achter ons laten en staat hij gewoon vast op het middenveld! En de lijn doortrekken nu!

    1. Michel6172

      Idd, tis nu wel duidelijk. Hopen dat meneer Peter Bosz deze meningen ook accepteert en er mee door gaat om hem die plek definitief te geven.

  12. Indojood

    Wisten we allang. In januari was FdB op zoek naar een kampioenenmaker. Toen heeft een aantal mensen hier, waaronder ondergetekende, gepleit voor Ziyech. We waren toen een minderheid.

Comments are closed.