There are no ads, please add some


Opstelling Panathinaikos – Ajax

0915vermoedelijke-opstelling

Vanavond om 21:05 uur neemt Ajax het op tegen Panathinaikos in de Europa League. Peter Bosz heeft dezelfde spelers mee naar Griekenland genomen die ook tegen Vitesse aanwezig waren. Dit betekent dus dat Donny van de Beek en Tim Krul de wedstrijd vanuit hun eigen bank kunnen zien en het heeft er alle schijn van dat Bertrand Traoré fit genoeg is om mee te doen. Er staat Ajax een pittige wedstrijd te wachten want de Grieken krijgen niet vaak een doelpunt tegen maar onmogelijk om te winnen is het niet. Op 10 juli 2015 won Ajax nog van Panathinaikos maar dat was een thuiswedstrijd.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Dijks; Riedewald, Klaassen, Gudelj; Ziyech, Traoré, Younes;
Wissels: Boer, Tete, Westermann, Sinkgraven, Schöne, El Ghazi, Dolberg.

Opstelling Panathinaikos: Steele, Moledo, Ivanov, Koutroubis, Mesto, Hult, Zeca, Wakaso, Ledesma, Lod, Berg.
Wissels: Kotsolis, Samba, Leto, Villafanez, Rinaldi, M’Poku, Coulibaly.


Gerelateerde posts

243 reacties

   1. jojocoolio

    Geen gelul deze moeten het doen… Kom op mannen pak die 3punten… En hoe ??? Kan me geen fuck schelen….

    1. 11Younes11

     1 punt zou ook prima zijn, maar het gaat erom dat het voetbal goed is en de wil om te winnen.
     Ik wens Skills alvast een fijne avond

 1. BobbyHaarms

  Liever Ziyech op het middenveld en Schöne erbij. Maar goed, eerst maar eens kijken hoe dit uitpakt tegen die Grieken, als ze maar niet weer voor het oog van heel Europa afgaan zoals tegen Rostov dan is dit al pure winst. Ik hoop op een sneaky maar verdiende 1-2 vlak voor tijd 🙂

  1. Widi

   Wat heb jij toch met die Schöne? Zo bijzonder is die toch niet? Beetje traag ook. Verder aardige gozer, maar niet beter dan degenen die nu in de basis staan.

   1. BobbyHaarms

    Schöne mag dan niet de allersnelste zijn, de traagste is hij ook zeker niet. Komt bij dat het Ajaxspel aantoonbaar sneller en beter verloopt met Schöne dan met Gudelj. Je hoeft niet altijd de snelste te zijn, als je maar slimmer bent dan je tegenstander. Vaak is Lasse dat, en je zag het vorige week dat hij 10 minuten meedeed..het liep gelijk stukken vlotter en beter.

   1. BobbyHaarms

    Daar is op zich niks mis mee, mits het maar resultaat geeft Gerold. Maar persoonlijk zie ik Ziyech liever op het middenveld, Traore op rechts en Dolberg in de spits, eventueel afgewisseld met Cassierra.

     1. De seijs

      Veltman wat een drama weer! Echt zij dit al begin vorig seizoen. Werd toen al gezegd dat ik het niet zag. Hij kreeg toen een opwelling op de rechtsback plaats en dat deed hij zeker goed. Maar hij vervalt weer in zijn ouwe zenuwachtige spel. Op deze manier wordt de rest van het elftal gek van hem, geen vertrouwen. Ik denk zolang veltman in het elftal zit blijft het slecht gaan met ajax.

 2. koote207

  Ze moeten het onderhand wel een keer laten zien, is ff een lekkere pot voor het zelfvertrouwen!

 3. Geroldkohlen

  vind het eerder belachelijk dat zo’n licht gewicht sinkgraven bij de selectie zit, en bazoer niet belachelijk gewoon!

 4. Widi

  Nog even over dat Griekse “gekkenhuis”………stelt niets voor toch! Zullen we dat soort gelul voortaan achterwege laten?

  1. BobbyHaarms

   Nou…we mochten in de Arena willen dat we zo’n sfeer hadden…maar idd, heb het wel eens erger meegemaakt (Turkije!)

 5. Mauheb

  Godverdomme begin toch eens met Schöne en Zyech!!!!! Die hebben wel “het” voetbal gogme!!
  Tjonge jonge verdomme!!!

 6. woody79

  zeg het niet graag maar de kakjens hebben een goede prestatie geleverd. hopen dat wij dat ook kunnen doen tegen ook een oud topploeg.

 7. Mauheb

  De kakjes en die vreselijke lampen ook, ondanks verlies!! Die kunnen wel trots zijn op hun prestaties! En wij? Wanneer?

  1. AjaxJay070

   Je kunt zeggen wat je wilt, maar Bosz heeft het echt niet onder controle. Zie echt helemaal niets terug van zijn visie in t spel. Speel gewoon naar de mogelijkheden zonder viergever en met tete. Veltman terug naar centrum gvd.

 8. Iamsterdam2015

  Hahaha man man man. Wat hebben we toch een pruts ploeg. Om kente SCHAMEN!!!!!!! Peter bosz het is mooi geweest…… MAZZEL!!!!!!!

 9. DennisTheMenace

  Word je godverredomme toch helemaal achterlijk van dit. Wordt tijd voor een andere hobby

  1. Teuntje

   Zal ik het dan maar zeggen? Peter Bosz en Ajax is een regelrechte mismatch!
   Ik zie echt geen en-ke-le vooruitgang, zie spelers alleen maar slechter worden. Het team speelt zonder enig vertrouwen en zie geen enkel idee in wat voor actie dan ook. Wordt er stapelgek van!
   PSV en Feijenoord? Teams die er STAAN en die spelen als een team en niet zoals ons Ajax als los zand!!!!

 10. Indojood

  Dit is toch geen instelling. Zet die gasten van Jong Ajax er toch in, die willen tenminste voetballen.

  1. -buitenkantje rechts-

   Zei ik een paar topics geleden ook al.. Zet jong Ajax er maar in. Laat die maar wat internationale ervaring op doen..
   Slechter dan dit kan niet!

   1. Indojood

    Heb ik ook gezegd toen ze hadden verloren bij Rostov. Ik ben die middelmaat die er nu in loopt zoals Dijks, Veltman en Gudelj spuugzat.

 11. -buitenkantje rechts-

  5 sec regel?? Hoog storen?? Dominant voetballen.. Vooruit spelen??
  Lijkt nergens naar!!

  1. EugAjax

   Zoals in rust voorspeld. Een betere tweede helft en je haalt de drie punten binnen. En dat is dus gebeurd. In mijn optiek zeer goede prestatie van Ajax. Je wint niet zomaar in Griekenland en Ajax doet dat nu twee keer achter elkaar en beide keren na zeer slecht begin. Het spel is niet over om naar huis te schrijven. Maar dat zal me in dit soort potjes nog even worst wezen. Fiorentina speelt ook nu 0-0 bij PAOK bijv. Iedereen en ik ook wil het liefst fantastich voetbal zien van Ajax maar dat is tegenwoordig niet altijd reeel meer. Ajax is in tweede helft niet echt meer in problemen geweest. Wat wel zorgen baart is dat wat Bosz erin wilt slijpen totaal geen patroon van te zien is. Ik had wel veel wisselvalligheid verwacht in begin maar ik zie zelfs nog geen contouren van zijn visie. Terwijl bijv Guardiola City al wel laat swingen. Kan Bosz zijn ideeen wel goed overbrengen op de spelersgroep. En hoe traint hij hierop? Dat baart me zorgen. Maar voorlopig maar even zegeningen tellen. Want zwalken doen we wel. Toch Panathinaikos – Ajax 1-2 staat toch wel lekker ??? ja ik weet scorebord journalistiek hahahaa

 12. Alabe

  Waarom kunnen die 010ers het wel en is het bij ons slappe hap. Lopen als een kip zonder kop over het veld

 13. Widi

  Younes moet echt heel veel gaan trainen op een voorzet met links. Hij kan niks met links en iedere verdediger weet dat.

 14. Ajax1958

  We missen een leider, hebben geen mix van jeugd en routine en gebrek aan kwaliteit. Klinkt hard, maar is zo. Doorselecteren.

 15. War

  Tjonge, tjonge, het wordt met de wedstrijd slechter, een tegenstander van niks en dan zo , als een stelletje lulletjes, je in laten pakken.
  Dijks, Veltman, Viergever en Onana?????⚡️⚡️??☄
  En Bosz voor de kerst weg!!!

  1. HURBIE

   Dan die assistent van Bosz die is echt mediageil
   Zit elke wedstrijd naar het
   TV scherm naar zichzelf te kijken

 16. Ajax nr 1

  Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Ajax komt kwaliteit te kort zowel achterin als centraal op het middenveld. Wij hebben het type speler Propper niet. En al helemaal een type De Jong niet die je lekker kan aan spelen en dat hij de bal vasthoud. Maar ik heb er nog steeds vertrouwen in. Beschouw dit seizoen verloren zodat je gerust kan bouwen aan een nieuw elftal.
  Ik snap dat je je doelstellingen moet halen maar ik ga er niet van uit. Ajax Is gek op geld en dat zie je terug in het voetbalspel terug.

  1. -buitenkantje rechts-

   Hoe diep zijn we gezonken als we gaan zeggen in september.. Beschouw dit seizoen maar als verloren!!

 17. AjaxJay070

  Bosz moet gewoon echt wegwezen met zn kutkop! Hij past gewoon niet bij ajax. Als je t goed bekijkt who the fuck is bosz eigenlijk. Zet liever van den brom neer

  1. HURBIE

   Als ik het zo lees hebben we met ze alle genoten hoe je kan winnen door super slecht te voetballen

 18. Wembley71

  Jezus wat een bagger! Stel aub helemaal geen keeper meer op zeg, pijn aan de ogen dit. Wat ziet iedereen toch in die Younes, wat een kutvoetballer! (Vorig jaar ook al eigenlijk maar een kinderhand in ZO is tegenwoordig wel heel snel gevuld nietwaar?) Even een vergelijk; meneer Roy werd door het opperwezen gewogen en te licht bevonden en na één seizoen afgeserveerd. Pffff En nu kan elke kluns blijven staan

 19. War

  Het is geen team, geen inzet, gewoon loszand.
  Net 010 gezien, mindere spelers maar 25x betere inzet en strijd willen leveren, maar wij hebben onze rots inde branding Davy Klaassen hij gaat voorop in de strijd, maar niet heus, een aanvoerder van helemaal niks !

 20. tscheu

  wat een belachelijk gezeik over Younes. verleden jaar de beste / minst slechte en de enige die wat probeert!

  1. -buitenkantje rechts-

   Younes gedijt alleen in de kleine ruimte.. Als hij ruimtes moet overbruggen.. Zie onder.

  2. Indojood

   BR is geen fan van Younes. Dat kan. Maar dat is het grote probleem niet. Het middenveld is niet bij machte de wedstrijd te bepalen.

   1. Geroldkohlen

    idd indo, daarom snap ik niet dat Ziyech niet op het middenveld staat, waar hij thuis hoort. dat is juist een speler die een wedstrijd kan dirigeren! ik zeg gudelj eruit Ziyech op zijn plek, traore op rechts en dolberg in de spits!

 21. Indojood

  Dramatisch weer. Stoere jongens Klaassen en Gudelj volledig onzichtbaar. Wat zei de grote meester altijd? Op het middenveld moet je de slag winnen. Met deze beperkte spelers gaat dat never nooit lukken.

  1. Toppertje

   Gaf al een keer eerder aan dat als je geen buitenspelers hebt je gewoon 4-4-2 moet spelen. Wat is die Younes slecht zeg.

  1. In memory of Johan Cruijff

   Zie net wat die Onana flikt. Duiken en dan een bal boksen????? Wie is zijn keeperstrainer?

 22. EugAjax

  Rust 1-1. Slap begin maar middengedeelte eerste helft knap herstel en na gelijkmaker even goed voetbal. Echter laatste 5 min weer voor Panathinaikos. Al met al terechte 1-1 ruststand. Nu een betere 2e helft en drie punten mee naar huis??

 23. Ajax1958

  Vroeger op straat met partijtjes spiegelde jezelf altijd af aan Ajax spelers. Wie wilt er tegenwoordig Veltman, Dijks Viergever, Gudelj, Klaassen of Younes zijn op het pleintje?

  1. Widi

   Dat is al lang achterhaald joh! Jongens van deze tijd praten alleen over Messi, Ronaldo, Neymar, Pogba. Ze kunnen elke week twee keer de absolute topclubs zien. En op Fifa 16 spelen ze daar ook mee.

 24. Geenemotie

  Wat is het toch matig. Voetballen slecht. Kunnen ze niet beter. Wordt eens tijd dat ajax echt ervaring koopt. En niet een flop zoals Westerman. Ben wel beetje klaar met dit onwaardige ajax.

 25. In memory of Johan Cruijff

  Kan iemand zeggen waar Ajax wordt uitgezonden? Niet op RTL 7 in ieder geval. Dat is een of ander amateur elftal volgens mij.

 26. KBouter

  Wil niet veel zeggen maar Veltman speelt ipv Tete omdat Veltman een beter aanvallend is. Tikkie terug tikkie breed méér zie ik niet, die jongen zit ook niet lekker in zijn vel en durft denk ik geen risico’s te nemen.

 27. Wembley71

  En die Ziyech maar weer lekker als vleugeltje opstellen, jezus christus wat amateuristisch geklooi. Ken dhr.Bosz uit de jaren tachtig,prive, was toen al een slap lullende dwaas. In die dertig jaar is ie geen moer veranderd. Hoop dat hier snel een einde aan komt au revoir,bonjour en de ballen Pjotr, dit gaat nergens over, gevalletje Kurt Linder dit.

 28. -buitenkantje rechts-

  Je hebt de minst gepasseerde defensie van de eredivisie..
  Wat doe je dus?
  Juist.. Tete eruit.. Viergever erin.. Veltman op rechts.. En een Colombiaan die niet kan communiceren.. Maw chaos!!

  1. -buitenkantje rechts-

   Oja.. Het grootste talent van de eredivisie( waarvan je zelf zegt dat hij een middenvelder is) stel je op als rechtsbuiten!
   Terwijl er een echte rechtsbuiten op de bank zit.. Bosz ga je huiswerk doen!!

 29. Hazez

  Die hakjes van klaassen ben ik onderhand wel beu!!! Wat en slechte wetstrijd speelt hij zeg pppffffff

 30. Geroldkohlen

  terechte pingel! goed op de rebound ingelopen riedewald! slecht ingeschoten van klaassen, zit echt niet inderdaad wedstrijd!

 31. BobbyHaarms

  Ongelooflijk wat een niveau. Ajax mag in zijn handen knijpen op dit moment. Dramatisch spelen en toch met 1-2 voorstaan. Qua punten voor de Nederlandse ploegen kan dit evengoed een mooie avond worden..

 32. Geroldkohlen

  dit is dus de reden waarom Ziyech niet op de flanken hoort , maar op het middenveld! godverdomme! het voetbal is ook echt van een laag niveau! pfff

 33. Geroldkohlen

  tjonge jonge zoveel ruimte en niet afmaken! sinkgraven had je beter op de bank kunnen laten, met zoveel ruimte had Bosz el ghazi moeten brengen!

 34. Ajax nr 1

  Top weer 3 punten in de pocket. Gefeliciteerd mannen en Peter tactiek Is prima.;-)) op naar de volgende wedstrijd

 35. Ajax1958

  Was was dit slecht zeg. Maargoed , gewoon bij de volgende wedstrijd weer 5-0 voor Ajax lopen brallen in topic.

 36. In memory of Johan Cruijff

  Ik lees het woord prima. Nergens maar dan ook nergens mag Ajax dit woord nu gebruiken. Ook niet voor het resultaat. Het was simpelweg een schande en dan heb ik nog alleen de tweede helft gezien.

 37. ajaxpers

  De maat is vol met deze trainer. Dit spel is schandalig. De opstelling klopt niet en er is totaal geen passie in het spel. Met alle respect maar er is geen chemie tussen deze trainer en Ajax. Ongeloofelijk

    1. Ajax nr 1

     Steun je club zeg jij toch tegen de anderen. Begin er eens mee Imojc. Ga ook bij dat boottochtje door de grachten staan. En het liefst bij mij in de buurt zodat ik je een duwtje kan geven 😉 lachen met jou joh. Nogmaals een prima resultaat 3 punten binnen. Het voetbal komt vanzelf al Is het niet best. Maar we spelen nu naar de kwaliteiten die we hebben. De kwaliteiten die we hebben Is niet genoeg om het voetbal te spelen wat we willen zien dat Is duidelijk. Steun je team zolang de bobo’s er blijven zitten. De bobo’s zijn verantwoordelijk voor het samenstellen en aan trekken van spelers. Peter moet roeien met de riemen die hij nu heeft en hij zal straks heus wel zien wat wel en niet kan. Ps ik ben wel blij dat we gewonnen hebben. Niets mis mee als echte Ajacied

     1. In memory of Johan Cruijff

      Goh, dan ben ik geen echte Ajacied. Altijd apart. Waar staat dat ik mijn club niet steun. Mag je niet zeggen dat het zwaar kut was gisteren. Gewoon lekker blij zijn? Sorry, ik ben supporter van Ajax geworden door het voetbal wat ze kunnen en behoren te spelen. Als er met grote regelmaat passes van twee meter niet aankomen of gewoon over de zijlijn gaan en ik zie complete paniek in verdedigende situaties etc etc. dan zeg ik dat. Jij mag schrijven dat het een prima resultaat is, ik mag schrijven dat ik dat bullshit vind. Niks mis mee.

     2. Indojood

      Vorig seizoen was de (terechte) kritiek van jou richting FdB niet van de lucht, nu gebeurt hetzelfde en is het roeien met de riemen die Bosz heeft.

     3. Ajax nr 1

      FdB kwam toen als trainer en toen was er een veel beter elftal als nu Indojood. In al die jaren dat FdB trainer Is geweest Is gehele selectie verder afgebroken.Er Is niet meer geïnvesteerd in de selectie.Het meeste wat er binnen gehengeld Is waren miskopen. Nu worden spelers aangetrokken die weer miskopen zijn of nog niet echt overtuigen. Ziyech moet nog veel leren kijk maar naar gisteren. Je kan ook niet in ene een kompleet nieuw elftal neerzetten ook al zijn de financiële middelen er wel voor maar de mensen die er verstand van hebben niet.Het duurt jaren voordat je weer een goed elftal wat weer lekker in balans Is neer te zetten. Dus zou je het moeten doen met wat je nu binnen heb. Dus nogmaals deze mail selectie Is veel te jong voor het grote werk en als supporter en als club moet je blij zijn met ieder puntje. Bosz in net binnen en laat hem zijn werk doen in ieder geval tot december. Voor in december zou ik als ik Ajax was snel nog even een middenvelder en 1,2 grote verdedigers halen.En ook weer zo’n fout Is om een keeper binnen te halen die niet fit Is vanaf de eerste wedstrijd die hij kan spelen.Al met al ben ik blij met de punten die we nu op dit moment halen.

     4. Indojood

      Doet er niet toe of ze er wel of niet klaar voor zijn. Het gaat al mis tegen een Willem II. Ik wil Bosz ook nog niet afschrijven maar er zit geen enkele spelvreugde, beleving of creativiteit in dit elftal. Simpele ballen over twee meter komen niet aan, voor een Ajacied is dat onacceptabel, ongeacht of er wel of geen punten worden gehaald. In Jong Ajax zie je wel tenminste voetbal.

     5. KBouter

      Dat heeft te maken met kwaliteit, ook met kwaliteit van onze competitie te maken. Onze eigen jongens uit onze jeugdopleiding zoals Veltman en Dijks..dat niveau speelde 15 jaar geleden bij Groningen-Vitesse- RodaJC dat soort clubjes. Denk dat er in de aankomende lichting wel méér potentiële toppers zitten.

 38. Bert62

  Weer veel te traag allemaal en ongeconcentreerd en zometeen weer voor de camera je eigen domme spel toegeven en zeggen dat het beter moet. Lik mijn reet. Leer nou eens voetballen gvd

 39. In memory of Johan Cruijff

  Volgende thuiswedstrijd heb ik gelukkig wat anders te doen. Echt nu al ff rust nodig.

 40. EugAjax

  Zoals in rust voorspeld. Een betere tweede helft en je haalt de drie punten binnen. En dat is dus gebeurd. In mijn optiek zeer goede prestatie van Ajax. Je wint niet zomaar in Griekenland en Ajax doet dat nu twee keer achter elkaar en beide keren na zeer slecht begin. Het spel is niet over om naar huis te schrijven. Maar dat zal me in dit soort potjes nog even worst wezen. Fiorentina speelt ook nu 0-0 bij PAOK bijv. Iedereen en ik ook wil het liefst fantastich voetbal zien van Ajax maar dat is tegenwoordig niet altijd reeel meer. Ajax is in tweede helft niet echt meer in problemen geweest. Wat wel zorgen baart is dat wat Bosz erin wilt slijpen totaal geen patroon van te zien is. Ik had wel veel wisselvalligheid verwacht in begin maar ik zie zelfs nog geen contouren van zijn visie. Terwijl bijv Guardiola City al wel laat swingen. Kan Bosz zijn ideeen wel goed overbrengen op de spelersgroep. En hoe traint hij hierop? Dat baart me zorgen. Maar voorlopig maar even zegeningen tellen. Want zwalken doen we wel. Toch Panathinaikos – Ajax 1-2 staat toch wel lekker ??? ja ik weet scorebord journalistiek hahahaa

  1. In memory of Johan Cruijff

   EugAjax wat een dom commentaar op het woord betere te gebruiken. Het was kut.

   1. EugAjax

    Noem het dom commentaar van mij, maar als je niet inziet dat de tweede helft van Ajax beter was als de eerste heb je DOMweg geen verstand van het spelletje????.

     1. In memory of Johan Cruijff

      Dan moet die este helft echt super slecht geweest zijn. Tenminste nog ergens blij om (dat ik die helft niet gezien heb). Hoewel, had ik de eerste helft wel gezien was de tv ongetwijfeld uit gegaan. Was misschien het beste geweest.

 41. Jagger

  Mooi resultaat, maar wat ging het moeilijk en matig. Peter heeft nog een hoop werk te doen. Davy zat niet in de wedsrijd, doch Riedewald wist de bal alsnoch binnen te schieten.
  De eerste drie punten zijn binnen!

 42. In memory of Johan Cruijff

  @eugajax ik heb alleen de tweede helft gezien en die was superzwaar kut. Als de eerste helft nog slechter was dan begrijp ik niet dat jij iets positiefs kan bedenken.

  1. EugAjax

   IMOJC, positieve is dat Ajax in mijn optiek op mentaliteit wedstrijd deed keren, en de 3 punten. Rest was idd ondermaats. Spel in tweede helft was beter of zoals je wilt minder slecht dan in eerste helft.

   1. In memory of Johan Cruijff

    Denk niet dat we het eens worden hierover 🙂 Ik zag een groot mentaliteitsprobleem. Ik zag rennende voetballers zonder doel. Ik zag een keeper die verschillende leren de bal naar een verdediger gooide waar de tegenstander binnen de 1,5 meter stond. Ik zag passes compleet mislukken en over de zijlijn gaan. Ik zag een ongelooflijk slecht ingeschoten pingel. Ik zag een ongelooflijk Lucky Ajax heel onterecht winnen. Waarom onterecht omdat dit voor 0% het Ajax was wat ik voor ogen heb. Ik kan me toch niet voorstellen dat de spelers zo verziekt zijn de afhelopen jaren dat ze het niet meer snappen. Ik wijt dat aan een groot mentaliteits probleem. Zelfs al staat niet ieder poppetje op de gewenste plaats hadden ze een veel betere prestatie moeten leveren.

Reageren is niet mogelijk.