Ajax keihard onderuit tegen Rostov: 4-1

0805rostov-ajax_logos

Ajax heeft vanavond een wanprestatie geleverd in en tegen Rostov en kan na een 4-1 nederlaag de groepsfase van de Champions League vergeten. De ploeg van trainer Peter Bosz kon geen moment domineren en verliet met het schaamrood op de kaken het stadion in Rostov.

Na ruim een half uur liep Ajax al achter de feiten aan en scoorde Rostov via Azmoun de openingstreffer waarbij Jasper Cillessen in de openingsfase al een achterstand wist te voorkomen. Het leek een sein voor de Ajacieden dat er een tandje bij moest maar dat bleek niet mogelijk in Rostov. Ajax wist zich geen raad met de tegenstander en de eerste helft was dan ook niet om aan te zien. Na de rust kwam Lasse Schone in het veld voor de tegenvallende Anwar El Ghazi maar ook dat bleek geen gelukkige zet van trainer Bosz. Rostov maakte dankbaar gebruik van het geknoei van de Ajacieden. Eerst kopte Aleksandr Erokhin binnen uit een vrije trap en eventjes later tekende Christian Noboa voor het derde doelpunt voor FK Rostov.

De avond werd voor Ajax nog erger nadat Dmitri Poloz alleen op doelman Cillessen mocht afstormen en de kersverse doelman van Barcelona simpel omspeelde en de 4-0 op het scorebord schoot. Acht minuten voor tijd moesten de Russen verder met 10 man. Kudrjasjov haalde invaller Kasper Dolberg in het strafschopgebied neer en kan met rood vertrekken. Aanvoerder Davy Klaassen scoorde nog de eretreffer uit de penalty: 4-1. Door dit resultaat zit Ajax aanstaande vrijdag in de koker voor de loting van de groepsfase van de Europa League maar zullen er eerst ernstige gesprekken moeten worden gevoerd na de blamage van vanavond.

FK Rostov – Ajax 4-1 (1-0)

’34 Azmoun 1-0
’52 Jerochim 2-0
’60 Noboa 3-0
’66 Poloz 4-0
’84 Klaassen 4-1 (pen)

Scheidsrechter: Mazic (Ser)
Toeschouwers: 22.450

Opstelling Rostov: Dzhanaev; Terentjev, Novoseltsev, Navas, Kudrjasov; Kalachev,, Noboa, Gatcan, Erokhin; Poloz (/87Doumbia),  Azmoun (/74 Boecharov)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Kenny Tete, Joël Veltman,  Jaïro Riedewald, Nick Viergever; Riechedly Bazoer (/58 Kasper Dolberg),  Davy Klaassen, Namanja Gudelj; Anwar El Ghazi (/46 Lasse Schone),  Bertrand Traore, Amin Younes (/77 Mateo Cassierra)

 

Related posts

177 Comments

        1. Charka53

          Nou HURBIE ik begrijp je frustratie maar het is dit niet alleen want wat we nu hebben gezien kunnen er beter 11 nieuwe spelers bij komen want dit stelletje is ons niet waard.

          1. dickst14

            We gaan met ons allen wachten tot Nouri volgend jaar debuteerd. Dit jaar hebben ze al afgeschreven, vandaar dat ze Zyech niet nodig hebben. Aardig gemiddelde : laatste wedstrijd de titel verspeeld en nu ook al na 3 wedstrijden en als bonus ook nog de plaatsing voor de CL.

          1. beni

            Het is al 4 jaar lang zo. Het werd alleen verdoezeld door tikkie terug voetbal. En dat PSV en Feijenoord punten lieten liggen.

          2. creutz1977

            onzin… Heeft niks met trainer te maken maar met beleid… beste verkopen en maar rentenieren… En af en toe wat matigs huren… Wat hou je dan over van je selectie? MIDDELMAAT

        2. creutz1977

          helemaal mee eens… Wat een verschrikkelijk matig elftal is dit… En maar beste spelers verkopen… En centen op de bank… En wat haal je goedkoop middelmaat…omdat eigen jeugd niet in de weg mag staan… haha wat een onzin.. eigen jeugd moet je rustig brengen.. of denkt Overmars dat ze meteen 40 wedstrijden gaan presteren.. Heb het met Bosz te doen… Wat een kansloos seizoen dit

          1. BobbyHaarms

            En let op, zondag krijgen de jochies weer klop. Dan pas hebben we echt de poppen aan het dansen in Amsterdam. Denk dat ik maar niet meer heenga, heb wel wat beters te doen….eikels!!

          2. creutz1977

            weet je waar ik me ook verschrikkelijk aan irriteer zijn de interviews van de spelers! ja we waren matig, geen inzet, angst, voeren onze taken niet uit moeten elkaar eerlijk de waarheid vertellen… hebben ze het wel in de gaten dat juist zij lopen te falen en het verkloten… schaam jullie kapot

          3. dioajax

            yooh bobby alles goed maat??ben helemaal met je eens…er moet iets gebeuren…de ajax supporters moeten de situatie in hun handen nemen…of niet naar de Arena voor een paar weken gaan of allemaal buiten de Arena te gaan en hard schreeuwen om Marc en zijn vriendjes weg gaan…dit is ajax niet meer…ik zeg het nog een keer…al die jongens zijn mietjes…ze krijgen gewoon hun geld en hun auto en Huis in een kleine leeftijd en ze spelen geen reet…geef ze geen fucking geld voor een half jaar…een club met historie en met trophies en legends kan niet eens winnen van een onbekende team die geen geld heeft…rostov spelers gingen 100% voor hun club en onze mietjes waren bang om te spelen…er is geen bloed zweet en tranen meer…tranen alleen voor de tv maar alle spelers na de wedstrijd gaat hun leven gewoon door omdat ze gewoon geld krijgen…bij een normale baan als je niet goed presteerd dan ben je ontslagen zo moet ook in ajax gebeuren…stelletje mietjes…jullie zijn verandwordelijk dat onze ajax niet zo als vroeger is…alles over GELD…ik wil geen bedrijf meer…heb liever spelers hebben die voor weinig geld voor de historie en de shirt van ajax spelen…er moet echt iets gebeuren…we waren de monster van europa en iedereen was bang om met ons te spelen en nu lacht iedereen met onze AJAX…ben zo verdrietig…

    1. bloedgroep AFCA

      idd….hoop dat Overmars en de bende van ellende hebben genoten….Ajax leeg verkopen niets of niets toevoegende spelers aankopen om lekker de hand op de knip te houden….lekker voor ze lopen nu mooi de CL centjes mis….geef Ajax gewoon zijn flair terug….waarom zo de boel verneuken, Ajax was toch ook goed voor jou toen je nog speelde? ik ben klaar met dit Ajax

        1. HURBIE

          Nu moet je Bosz de kans geven om te experimenteren met spelers die wel willen voetballen ,ook uit het tweede
          Want wat er nu allemaal inloopt zijn allemaal schijters en de knip voor de neus waard

          1. PvL020

            Nee wanr dienewmt hij niet eens mee, Cerny (voorkeur blijven geven aan El Floppie), Nouri (Bazoer blijven opstellen)

        2. bloedgroep AFCA

          salarisplafond??…..met zulke prestaties moeten ze blij zijn dat ze geen contributie hoeven te betalen

    2. Ajax nr 1

      Wij Ajax zijn niet beter. Dit Is het beste wat we hebben. Sorry hoor maar ontsla die bobo’s die hiervoor aansprakelijk voor zijn. Als je wilt voetballen volgens het Cruijff recept zal je echt bij de bobo’s moeten beginnen. Ik als supporter schaam me diep heel diep. Respect trouwens voor de meegereisde supporters die een shirt van de Ajaxspelers kregen ik hoef hem niet.

      1. HURBIE

        Dat is achteraf
        Maar de GROOTSTE SCHULDIGE IS MARC OVERMARS EN ZIJN OP GELD BELUSTE VRIENDJES

        1. vjci

          Hallo? Even met beide benen op de grond..

          Hans Wijers, Theo van Duivenbode, Leo van Wijk, Dolf Collee en Ernst Ligthart in dr basis staan dan vandaag?? Ik niet hoor ik heb ze niet op het veld zien staan.
          Dat je vandaag met 4-1 op je plaat gaat en de champions leaque misloopt ligt volledig bij de spelers en de speelwijze doe ajx heeft op dit moment.
          Geen echt mannen in de verdediging zoals Vertonghen en Alderweireld, geen echte strijder op het middenveld, en aan de rechterkant een overmoedige buitenspeler genaamd El Ghazi.

          Er moet een hoop gebeuren in dit elftal.

          En de mensen die maar blijven zeiken over Zyech, word je ook een beetje moe van, hij gaat ons geen kampioen maken hoor, daar is heel wat meer voor nodig dan een technische speler……

          1. Indojood

            Nee, die stonden niet op het veld maar het heeft wel degelijk met wanbeleid te maken. Ajax is niet meer in staat om spelers zoals jij opnoemt, op te leiden, om maar te zwijgen van het niveau Sneijder en Eriksen. Een andere speelwijze was vroeger nooit een probleem omdat de talenten goed opgeleid waren. Dat spelers als Klaassen en Veltman het dun in de broek loopt komt op het conto van Ajax als organisatie. De jonge talenten die nu in Jong Ajax spelen zouden wel eens de laatste generatie kunnen zijn.

          2. Indojood

            Las net op AS een artikel van Klaassen. Hij zei dat ze niet scherp waren, BR. Een CL wedstrijd, nota bene.

    1. Litmanen

      Jojo, spoor je niet? Tijdenlang de minst gepasseerde verdediging? Wat dacht je van een middenveld waarvan er twee niet thuis waren. Bazoer had na zondag op de tribune moeten zitten en Klaassen wil maar de 9 spelen, dus is altijd vor de bal.
      De Kromme zei het goed, je wint of verliest op het middenveld.
      Verder, stel asjeblieft Schone en Sinkgraven op of verkoop ze. Op deze manier kun je nog vier creatieve middenvelders op de bank zetten.

      1. Litmanen

        En dat Tete van elke 100 ballen er 1 vooruit speelt roep ik ook al een jaar. Bij 4-0 gaat mijnheer ineens over de middenlijn, wat een klojo….

        1. -buitenkantje rechts-

          Tjongejonge.. Na deze nederlaag het toch niet na kunnen laten Tete een schop na te geven..

      2. jojo123

        De minst gepasseerde verdediging indrrdaad door een keeper genaamd Jasper, en niet door veldheer Joel.

        1. HURBIE

          Als ik alles zou schrijven op deze site wat ik denk van OVERMARS EN DE BABDITS word ik aangeklaagd

        2. Jari_94-95

          Om nu Tete de schuld te geven terwijl meneer Viergever vanaf zijn aankoop (onbegrijpelijke aankoop trouwens, waarschijnlijk weer noodgewongen) het hele niveau niet aan kan. Riedewald vandaag het nakijken had. En om het maar niet over Bazoer en Gudelj te hebben. Tete is en blijft n topper.. tenminste iemand die er kei hard voor knokt.

      3. Geroldkohlen

        hou toch op litmanen het was van iedereen slecht! iedere keer tete na te schoppen! toen veltman de fout in ging ,aan de rechterkant voor de zoveelste keer wie herstelde die fout Tete! het is schandalig dat jongens als veltman en klaassen, niet eens meer zijn dan de jonkies op het veld! met dit soort opmerkingen klinkt het als onzin!

      4. Ajax nr 1

        Litmanen dat zeg ik al jaren dat je een wedstrijd op het middenveld wint. Maar dat Ziyech je elftal beter maakt is zeker. Ook zal je in de verdediging bomen van kerels moeten halen die niet bang zijn om een duel aan te gaan. Aanvallend kom je te kort en ga zo maar door. Er zijn gewoon te veel spelers die het niveau niet aan kunnen bij het grote Ajax. Ik zou nu zelfs Traore op het middenveld zetten dat Is de enigste die balvast en creatief is en Dolberg daarvoor zetten. Het wordt een drama seizoen en vele drama seizoenen zullen volgen als je als Ajax niets doet.

  1. ajax26

    Hahahah mooi man.
    Het is exht klote, kutzooi.
    Het was wel te verwachten.
    Mijn gevoel zegt dat ajax op dit moment aan het zinken

  2. Skills

    Wat was dit verschrikkelijk slecht. We kunnen PB hier niet de schuld voor geven, het zijn gewoon de spelers. Minstens de helft is niet goed genoeg voor het niveau dat Ajax wilt behalen. Ze waren allemaal te statisch en te bang om iets te proberen. Klaassen niet gezien deze wedstrijd net als Younes en Gudelj, Viergever, Riedewald, Tete en el Ghazi speelden allemaal waardeloos.

      1. HURBIE

        Bosz is het niet kwalijk te nemen die heeft de restjes van FDB heeft gekregen
        Maar dat is ook de schuld van Marc Overmars en de BANDITS

        1. -buitenkantje rechts-

          Geneuzel..
          Onduidelijkheid.. angst.. Per wedstrijd wisselende tactiek! 100% op het conto van Bosz.

          1. Indojood

            Nu hang je ook de opportunist uit, BR. Je vond het een prima opstelling, las ik, en je wilde dat ze strijdend ten onder zouden gaan. Maakt niet uit, we zijn allemaal boos en gefrustreerd. Spelers die angstig zijn of er met de pet nagooien horen niet op het voetbalveld thuis. Wij kunnen dat ook niet maken op ons werk.

          2. -buitenkantje rechts-

            Prima opstelling.. Maar de instelling.. manier van spelen.. Weer een andere tactiek.. Geen vroeg of hoog storen meer gezien.. Geen enkele aanvallende bedoelingen.. We zijn vernederd door Rostov.. Wie?? Ja, Rostov.. Bij een topcoach was dit niet gebeurd! Strijdend ten onder? Dit was vrijwillig met je kop op het hakblok gaan..

          3. Indojood

            Welke topcoach heb je het over, BR? Die komen niet naar NL, net als topspelers. Instelling is de verantwoordelijkheid van spelers.

          4. -buitenkantje rechts-

            Morgen verder Indojood.. Neem nog een single malt en ga dan pitten.. We hebben het er nog over.?

          5. creutz1977

            sorry BR, dit heeft niks met een trainer te maken. Hij heeft al bewezen dat hij een elftal mooi en aanvallend kan en wil laten spelen.. dit is puur kwaliteit van selectie en daarbij het wanbeleid bij ajax van Overmars en co

        2. ajax26

          Maar onder fdb kregen niet zoveel tegen doelpunt in een paar wedstrijd als pb.
          Ik zeg her nogmaals er is totaal geen vertrouwen

    1. PvL020

      Deze spelers waren en vorig jaar ook en veel ook bij het laatste kampioenschap. Ik zeg wel dat het aan bosz ligt en gullit zei het goed. Met dit team kan je niet ineens hoog druk zetten….. Ze spelen vanaf zaterdag al beroerd en let op mn woorden, dat is om Bosz snel weg te krijgen. Geen klik en geen vertrouwen. Zelf met collega’s met een 010 hart zeggen al dat hij arrogant en eigenwijs was en is

      1. Indojood

        Tsja, PvL020, dan gaan we gewoon door zoals we de afgelopen jaren hebben gedaan, in de grauwe grijze marge, af en toe een kampioenschap maar nooit meer Ajax voetbal.

  3. Indojood

    Heb het met Bosz te doen. Dit heeft niets meer met systemen of speelwijzen te maken. Dit is keihard en bewust er met de pet er naar gooien en zo de club nog dieper het moeras in duwen.

      1. -buitenkantje rechts-

        Niet alleen Cruijff.. Iedereen die ooit Ajax een warm hart heeft toegedragen..

    1. PvL020

      Ja omdat de spelers geen vertrouwen hebben in het systeem van Bosz en geef ze eens ongelijk, 7 wedstrijden pas 3 winst

      1. Indojood

        Dan moet Klaassen naar Bosz stappen en eisen dat het anders moet maar niet voor de camera mompelen dat ie niet scherp was.

  4. Ajax_the_best

    GVD, wat slecht man!! Zit hier weer gigantisch te balen als supporter, ik hoop dat er ooit een dag komt dat de rvc ook inziet dat het goed slecht is nu (maar zal wel niet)….

    1. bloedgroep AFCA

      die balen ook wel iets….lopen nu geld mis van de CL….dat is voetbal toch voor hun…

  5. koote207

    Jongens jongens wat een ramp, hoe kunnen ze dit op
    De mat leggen, ik begin met toch echt zorgen te maken, de ziel is volledig weg…?!? Wat is dit joh..!? Dit is ajax onwaardig!!

  6. Skills

    Hopelijk grijpt de directie in en halen ze de broodnodige (echte)aanwinsten zoals Ziyech en Bailey

    1. bloedgroep AFCA

      directie? die bende van ellende bedoel je? die hebben niets met voetbal willen alleen geld horen rinkelen

  7. Bert62

    Dit elftal heeft een creatieve speler nodig zoals Ziyech maar dat schijnen ze daar in de technische staf maar niet te begrijpen

  8. MokumAFCA

    Ajax moet zich maar is af gaan zetten van aanvallend voetbal, counter dat is het tegenwoordig. PB mag van mij vertrekken legt de spelers veel te veel lasten op net zn ’tactisch inzicht’ opgedonderd

  9. Ajacied1999

    Gewoon helemaal opnieuw beginnen met die revolutie. Schoon schip maken en Ajax onder leiding van Jonk zijn gezicht weer terug geven.

      1. PvL020

        Hahaha spelen we dan ineens de ⭐️⭐️⭐️ van de hemel? De meeste spelers van nu kennen dan logo niet eens

  10. AFCARay

    Stelletje kleuters zijn het !! Niet waardig om voor ajax te voetballen, al die zogenaamde talenten !! Schaam je kapot !!

    1. bloedgroep AFCA

      idd…wat een aanfluiting…salarisplafond afschaffen, salaris compleet inleveren doen wij ook om dit te moeten zien….ga maar eens wat presteren stelletje prutsers

  11. ajacied1982

    Dit gaat nergens over.spelers die echt niks ervan kunnen.totaal geen fut in gudelj bazoer veltman.weg met die gasten en anders harder werken.maar marc laat die knip maar dicht gaat goed zo.

  12. Cootje Adriaanse

    Jongens, hoe vaak gaan we dit nog roepen?!

    “Wat was het slecht”

    “Totaal geen beleving”

    “Dit moet beter”

    “Er moeten spelers worden aangetrokken”

    Dit wordt inmiddels wekelijks taalgebruik tussen een enkeling die nog (durft) te roepen dat “Wij Ajax zijn en nog steeds de beste”

    We zijn het weer een stap lager en het absolute lachertje van Nederland. In Europa kennen ze ons al niet eens meer….

    Het lijkt wel of deze club van de grond af aan opnieuw opgericht moet gaan worden. Er lijkt zo-veel verrot (selectie, RVC, beurs, Arena, etc.)

    1. bloedgroep AFCA

      WZAWZDB…..bedoel dan iedereen die elke week weer naar de wedstrijden gaan….respect voor ons de rest wat zogenaamd Ajax is, Overmars, PB, Arena, RvC, beurs is wat Ajax kapot heeft gemaakt….schaamte

    1. -buitenkantje rechts-

      Jammer KBouter.. Je bent een van de weinigen die af en toe nog wat nuance brengt..

  13. Charka53

    Dit is zo slecht het is net of ze niet meer kunnen voetballen.
    Met dit spel heb je het in de Jupiler League nog moeilijk.

  14. KBouter

    Oké ff dan, niet in paniek raken, haal dan verdorie Ziyech maar en laat Sinkgraven vaker spelen. Bazoer Klaassen en Gudelj kun je op het middenveld positief moment alledrie wel vervangen. Met Ziyech en Sinkgraven heb je wel méér voetbal in je team, maar zal Klaassen of Gudelj met de punt naar achteren moeten spelen. Bazoer weer ff naar de a1.

          1. KBouter

            Wat moet ik dan doen…jankend de stad in gaan? Zondag hopen op een overwinning met mooi voetbal, en hopen dat we dat verder kunnen uitbouwen. Eens zal het kwartje wel vallen.

  15. Ajaxleon

    Ik geloofde in Bosz, maar ik heb het gevoel dat de spelers er niet in geloven. Wat een lamlendigheid. Wordt het niet tijd marc overmars ter verantwoording wordt geroepen. Ajacied voor altijd.

  16. gambit32

    ik geef pb tot zondag tegen go ahead gaan we er aan let op mijn worden dit jaar play offs voor europa leugue dus plek 7

  17. jojo123

    Heb altijd gezegd: als de tegenstander de buitenspelers vast zet of in de zak heeft, dit team het niet zal gaan redden. Daarvoor mist het gewoon creativiteit en een speler die zichzelf of iemand anders vrijspeelt. Kun je wel zien: hoeveel ballen heeft die keeper van rostov gehad?

  18. De Spet

    Met een kleuterklas kom je niet verder. De knip moet open voor creativiteit op het middenveld en goede en ervaren mensen in de verdediging. Verder even met het UWV bellen of hier niet iemand van werkweigering beticht kan worden. Ik zou het wel weten………

    1. vjci

      Niet alleen een creatieve, maar vooral een die zijn mannetje staat…en creatieve, kwalitatieve middenvelder met de gekkigheid van Mark van Bommel!

    2. vjci

      Niet alleen een creatieve, maar vooral een die zijn mannetje staat…en creatieve, kwalitatieve middenvelder met de gekkigheid van Mark van Bommel!

      Nieuwe rechtsbuiten en 2 centrale verdedigers die langer dan 1,85 zijn..

      En voor volgend jaar een goede talentvolle keeper! Lopen er zat rond!

  19. paulvos

    Ajax is ziek, wat ’n vertoning, totaal geen vertrouwen. ook geen vertrouwen voor zondag, als dat zo doorgaat krijg ik nog gelijk ook met degradatie voetbal. AJAX IS ZIEK.

  20. fjonkman

    Ik snap echt niet hoe het mogelijk is dat in de wedstrijd van het jaar(!) zoveel spelers niet thuis geven.. Er wordt niet geknokt voor elke meter, het oogt inspiratieloos en lusteloos en het gaat steeds meer op een samengeveegd zootje lijken. En zich dan door een stel middelmatige russen totaal weg laten tikken.. Wat zijn wij toch ver afgezakt.. Echt te triest voor woorden…

  21. f-side64

    de trainer is ten alle tijden verantwoordelijk voor weer 1 collectief falend elftal weer de verkeerde opstelling hè

      1. f-side64

        ik lever per direct me seizoen kaart ik stop er mee ga GVD geen kapitaal meer betalen voor 11 pleuris jochies die te beroerd zijn om 4 stappen harder te lopen ze moeten zich kapot schamen vorstelijke salarissen innen maar inzet 0,0

  22. Velibor

    Eh ik wil toch ook ff wat kwijt, el ghazi wordt je niet meer kwijt volgens mij na vanavond,klaassen liep weer eens als een blinde rond meters te maken, gudelj is ajax totaal onwaardig ,veltman is eigenlijk ook niks en die traoré heeft zich ontzettend snel aangepast en maakt ook niks klaar eigenlijk. En dan doodleuk vertellen dat er geen plek voor Ziyech is….schande gewoon! Trek je grote bek nu ook eens los Sjakie of hou hem anders voor altijd dicht!

      1. Velibor

        Ach Swart altijd staat ie te lullen dat het niet goed is maar nou hoor je hem al tijdje niet,denk dat ie er weer een paar zéėr talentvolle spelertjes tusssen heb lopen wat ie begeleidt.

  23. Rinus

    Ziyech???? Die krijgt dit alleen ook niet op de rit, nog paar dagen om flink de portomonee te trekken voor paar kanonnen

  24. Geroldkohlen

    allemaal laten lopen vanuit Rusland !! bestuur Marc ook bosz heb ik geen vertrouwen meer in! met hun onzin we hebben ziyech niet nodig! we hebben talenten die er aan komen ,gelul man met deze peuters haal je nul komma nul resultaat! wie hier nog positief over kan zijn spoort echt niet! bosz had direct in de rust 2 keer moeten wisselen!! stelletje angsthazige kloot violen zijn ze!

  25. -buitenkantje rechts-

    Bosz veranderde voor de zoveelste keer van tactiek..
    Niks meer terug te zien van vroeg en hoog druk zetten.. De angst regeert!
    Uit angst de “oude” defensie weer in ere hetsteld.. Met Klaassen, Gudelj en Bazoer stel je eigenlijk 2 controleurs en een hopeloos uit vorm zijnde tiener op.. Dat er dan niks.. maar dan ook helemaal niks van het middenveld komt is logisch.. Rechts voorin loopt een dromer die een scherpere scheiding in zijn haar heeft dan voorzet.. Younes op een eiland. Traoré kan ik niks kwalijk nemen. Dit mondde wederom uit in een vreselijk en pijnlijk schouwspel.. Ajax wordt vernederd door Rostov.. Wie?? Ja, je hoort het goed.. Rostov!!
    Alle durf.. schwung.. creativiteit.. is uit het elftal verdwenen.. Ajax is een kaartenhuis.. Een ballon die is lekgeprikt.. Vreselijk voor iedereen met een Ajaxhart..
    Voor de derde keer: haalt Bosz de kerst?? Eerst misschien opportuun en voorbarig.. Nu zeg ik volmondig Nee! Dit was onder een topcoach nooit gebeurt!! In een CL wedstrijd zó voor de dag komen.. Dit was Rijkaard niet gebeurd.. Dit was Jonk niet gebeurd.. Dit was Gullit niet gebeurd.. En zo kan ik nog wel wat namen noemen.. Vreselijk! Nog nooit met zoveel pijn naar een Ajaxwedstrijd gekeken.

    1. Indojood

      Nogmaals, opportunistisch gebral. Dit is een matige groep spelers waarmee je blijkbaar niet op de Ajax manier kan voetballen. Laat dat eens even goed tot je doordringen. Je citeert Gullit hier die hetzelfde zegt als hij het heeft over het niet met druk kunnen spelen. Wat je kunt Bosz verwijten dat hij er zich op heeft verkeken en met verschillende tactieken de boel heeft proberen te redden. Maar hij zal ongetwijfeld ooit met deze opdracht zijn aangesteld, het Ajax voetbal terugbrengen. Dat de selectie er zó slecht voorstaat had ik ook niet verwacht. Dit is wel een gevolg van wanbeleid en gebrek aan visie van de leiding. Die zijn toch de hoofdschuldigen van dit Griekse drama.

      1. -buitenkantje rechts-

        Dan blijkt Gullit er ook verstand van te hebben! Heb de beste man niet gehoord of gezien vanuit mijn vakantieadres..
        Je weet zelf ook Indojood dat de trainer ALTIJD verantwoordelijk is voor wat er op het veld is te zien! Dus ook wat er afgelopen za en nu tegen Rostov te zien was.. Dit was erg slecht door wederom om andere tactiek en manier van spelen.. Nogmaals de angst en onzekerheid doen Ajax op dit moment de das om.. En dat is voor 100% op het conto van Bosz

  26. Ajaxslied

    Jaaaaaa ZIYECH gaat ons redden volgens alle mensen hier. Net als het kanon traore whoohoo. Talent heeft deze groep zat ze hebben alleen ervaren spelers nodig waar ze zich aan kunnen optrekken en dan niet van die knuppels maar echte versterkingen die de ploeg op sleeptouw nemen. Er zijn ons kanonnen belooft hoe kan je dan in vredesnaam met iemand van 20 jaar komen. Schweinsteiger, Dante, Huntelaar, Sneijder zulk soort mannen zijn kanonnen en die Ajax ook heel hard nodig heeft. En fuck dan het salaris plafond geef ze lekker 2, 3 miljoen salaris of tekengeld zulke spelers verdienen dat ook wel. Zonder ervaring blijft het een leuke groep talenten die soms leuke wedstrijden zal spelen en soms dramatisch maar het zal Ajax niet verder helpen

    1. -buitenkantje rechts-

      Ziyech alleen gaat Ajax niet redden nee.. Klopt.
      Maar een middenveld met Nouri, vd Beek, Ziyech en bv Sneijder.. Heeft 10x meer voetballend vermogen dan wat er nu loopt.. Voorin Cassierra, Dolberg en Traoré idem!
      Dijks, Sanchez en Tete houden het achterin wel dicht hoor.. Laat ze gewoon doen waar ze goed in zijn.. Verdedigen!!
      En daarna snel de bal inleveren bij het middenveld die dan de spitsen weer in stelling kunnen brengen..

      1. Ajaxslied

        cassierra is geen buitenspeler dat zie je aan alles. loopt continu naar binnen waardoor het helemaal trechter voetbal word. traore hetzelfde. wat is er mis met een buitenspeler die een mannetje voorbij gaat en een goede voorzet geeft maar nee hor er moet per se een back overheen die een matige voorzet geeft. Dijks vind ik trouwens maar matig hij is groot en sterk maar kan niet eens koppen.

        1. fjonkman

          Dan heb je het over spelers als van’t Schip en Finidi George.. De laatste hoefde zijn mannetje niet eens voorbij. Die krulde de bal gewoon om de verdediger heen… En Schippie kon dat ook. Wie kent zijn messcherpe voorzet nog op Stefan Petterson tegen Genoa in het jaar dat we de UEFA-Cup wonnen? Dat soort buitenspelers bestaan gewoon niet meer joh..

  27. Geroldkohlen

    ik vraag me toch af ,of dit onder FdB ook was gebeurt deze afgang! je kan verliezen maar niet zo!!!

  28. Rubenkw14

    Iedereen like massaal! OVERMARS MOET OPROTTEN! Duimpje omhoog als je dat ook vind en laat iedereen zien dat hij weg moet!

  29. VanDattem

    Bosz is gewoon niet de juiste man voor deze groep. Ze kijken niet tegen hem op en er is geen vertrouwen. Als je dingen verandert moet je overtuiging hebben en respect creeeren bij je spelersgroep. Het lijkt of dat er niet is. Het is duidelijk dat er op het veld kwaliteit ontbreekt en Overmars in de buidel moet tasten, maar het kan niet zo zijn dat alle spelers (terwijl we een betere spits hebben lopen en een verdediging met weer een jaartje meer ervaring) onder hun minimale niveau van vorig jaar presteren. We hebben het dan ook over jongens die de hele Ajax jeugd hebben doorlopen. Misschien niet de beste voetballers van Europa, of die nieuwe Sneijders, maar echtwel jongens die wat kunnen en dat voorgaande jaren ook hebben bewezen. Die bakken er sinds Bosz er is he-le-maal niks meer van. Op basis van de standaard minimum kwaliteiten moet dit team makkelijk winnen van Roda en Willem II en een goede vuist kunnen maken tegen Rostov.
    Mijn conlusie: Bosz is niet de juiste man. Als je bij Ajax komt moet je of ooit wat bij Ajax betekend hebben om genoeg credits bij spelers te krijgen, of je bent een groot voetballer/trainer geweest of je hebt een natuurlijke statige uitstraling. Das niet onze P.Bosz helaas.

  30. VanDattem

    Owja en laten we ook gewoon ff 15 a 20 miljoen per linie uitgeven aan wat toppers, houden we nog een rustige 70 miljoen over. Prima.

  31. AjaxJay070

    Ben helemaal klaar met Bosz. Zorg hoogstpersoonlijk dat hij weg gaat. Frank Rijkaard en/of Ten Cate of Co Adriaanse

  32. AjaxJay070

    Hij moet opsjodemieteren, zeg fox sports op, zonde van mijn kostbare tijd. Peter Bosz, OMG. Fack hem

  33. John wijnen

    als ajax zo door blijft voetballen dan zie ik ze op het eind van dit seizoen degraderen naar de eerste divisie

  34. fjonkman

    Ik wil zondag in Deventer eigenlijk maar twee spreekkoren horen… “Wij willen Ziyech zien, wij willen Ziyech zien” en “Hey beste Marc, we gaan je geld afpakken!”
    Onze club… Ajax.. AFC Ajax.. Heeft geen creatieve spelers meer?? Ja oke in de jeugd hebben we Noury en Cerny, maar die zijn nog lang niet klaar voor het grote werk, maar ja…de rest van Ajax 1 ook niet, dus geef maar een kans zou ik zeggen. Maar ik vind dat Overmars nu echt werk moet gaan maken van Ziyech, en de jongens op het middenveld moeten maar eens goed over hun toekomst gaan nadenken…

  35. Michel6172

    Dit gaat te ver jongens, er moet iets gebeuren, of met de jongens of met Peter Bosz.
    Dit is 100 % Ajax onwaardig.
    Schandalig!!!
    We gingen totaal ander voetbal zien volgens Peter Bosz, nou daar heeft ie een punt.
    Ik herken niets meer van Ajax dat we kende. Is ie bewust bezig om Ajax te slopen. Wat gebeurd er toch!!!!
    Oh oh oh!!!!!
    Schaam je!!!!!!

    1. ajax26

      Als er geen klik tussen spelers en trainer is dan gaat het niet worde.
      Heb vanaf de eerste wedstrijd gezien dat het niks gaat worden dit seizoen.
      Het schip is al een tijde aan het zinken en nu is het zichtbaar.
      Zelf fb zag het aankomen dat hij meteen was gestopt bij onze ajax.
      Het doet pijn om het te zien

  36. Emilio4Ajax

    Wordt tijd dat ze een lager basissalaris krijgen en daarnaast op hun prestaties worden afgerekend… stelletje eikels…

  37. emilio74

    Maar we hebben toch al creatieve spelers, ik heb ze niet kunnen ontdekken. wat een wanvertoning zeg.. lachertje van de eredivisie…. en europa

  38. AFCA-075-

    Het lachertje van het land. Bedankt ajax. Bedankt. Zulke goede momenten in eerdere wedstrijden afwisselen met wedstrijden die ik in jaren niet gezien heb. Niets geleerd van zaterdag. Bang. Ze waren allemaal bang. Geen bal kwam aan, geen duel werd gewonnen, ook blij dat jasper weg is; ben moe van zijn slechte uittrappen…

    Ellende ellende. Dit wordt een lang seizoen op het nieuwe F. Pfffffffff

  39. nicks

    Alle reacties zijn naar mijn mening te hard hier. ja het was barslecht, maar dat kan gebeuren. vind deze selectie helemaal niet zo slecht, alleen is men hard zoekende. deze jongens kunnen dit systeem spelen heeft alleen met wennen te maken. wat beleid betreft vind ik het niet zo slecht, alsof je met oudere b spelers het wel red, dat hebben we de afgelopen jaren wel gezien. nu even doorbijten en het goed op de rit krijgen en de komende jaren knallen. we zijn inmiddels een gezonde club met veel potentie en dat gaat eruit komen daar geloof ik heilig in

    1. ajaxhoger

      Dit krijg je niet op de rit als je geen geld uitgeeft en met een kleuterklas speelt die niet ajax waardig zijn, en daar is alles mee gezegd .

  40. ElSalvador

    Toen ze het veld opliepen zag je het al, angst regeert in het team. Het is inmiddels diepe crisis in Amsterdam en ben bang dat dit nog wel even gaat duren. De supporters moeten Ajax blijven steunen!

  41. Mauheb

    Word het niet eens tijd voor actie zeg!!! De club is echt het lachertje van europa! Dat iedereen dit nog accepteert??? Wat een wanvertoning weer! Triest

  42. Mauheb

    Wat een stelletje mietsjes zeg, en vandaag gewoon weer in de dikke mercedesen rond karren, bij wanvertoning alles inleveren en oprotten, stelletje ventjes bah, het lachertje van Europa zijn we!! Wat een schande

Comments are closed.