Opstellingen Ajax – Willem II

opstelling_ajax

Ajax begint om 19:45 uur aan de thuiswedstrijd tegen Willem II. Nemanja Gudelje is licht geblesseerd en zal daarom niet meedoen. Ook Jasper Cillessen zal verstek laten gaan omdat hij naar FC Barcelona zal gaan afreizen. Dennis Higler zal deze wedstrijd in goede banen leiden en gezien de historie met Willem II lijkt het erop dat Ajax de eerste drie punten van de competitie binnen zal gaan halen.

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Davinson Sánchez,  Jaïro Riedewald, Mitchell Dijks; Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Donny van de Beek; Anwar El Ghazi, Bertrand Traore, Amin Younes

Opstelling Willem II: nnb.

 

Related posts

187 Comments

        1. De Ajacied

          We worden het lachertje van het seizoen ben ik bang
          5 verliespunten in 3 wedstrijden ???
          ❌❌❌

          1. BobbyHaarms

            Klopt f-side, in deze wedstrijd had hij dit dolende Ajax bij de hand kunnen nemen. Veel te jong nu, geen bezieling, geen enkele routine…Schöne is 1 van de weinige spelers met een instelling die de meesten gewoon missen, een schande dat ze het Ajaxshirt mogen dragen.

          2. theomar

            Het lachertje zijn we nu al. Ik woon in omgeving eindhoven en op het werk wordt ik al weer uitgelachen. Zo triest. Veel geld verdienen, en nul inzet. Het wordt al weer tijd om eredivisie live maar af te zeggen.

          1. Litmanen

            Ricardo ohooo, Ricardo hohooo……
            Lekker, speelt eerst Tete alle ballen terug, denkt Veltman dat dat de goede methode is. En weet er iemand of Bazoer meedoet?

          2. creutz1977

            idd haal verdomme die Bazoer er is uit… Want een drama is dat de laatste tijd zeg… loop maar een beetje rond te sukkelen… voegt totaal niks toe

  1. JohnDoe77

    Onana… Verrassend! Zal Boer van balen. Maar wel goed om hem een kans te geven in deze wedstrijd! Succes Onana, Venga Venga!!!

  2. -buitenkantje rechts-

    Denk trouwens dat dit dicht bij de vaste basiself komt die we het komend seizoen gaan zien.. Behalve dat Gudelj nog de voorkeur zal krijgen boven vd Beek.. De jonkies zullen nog even moeten wachten.. Tenzij..
    De transferperiode duurt nog tot 31 augustus..

  3. MokumAFCA

    Onana vind ik een serieuse kandidaat voor de basiself. Hij heeft een fantastische groei meegemaakt en zeikt nooit over zijn speelminuten in Ajax 1 en doet het daarbij goed bij Jong Ajac

  4. Ajaxslied

    Ik ben zeer blij dat onana speelt zit momenteel naar zijn warming-up te kijken. Off-topic: vanmiddag AFCA op mijn arm laten zetten:D

    1. Ajaxslied

      hij heeft een mooie doeltrap. Boer staat op de middellijn en krijgt hem telkens in zijn handen geschoten

        1. BobbyHaarms

          Nee zeker niet Quadsboy. Veltman doet het prima als RB maar zie op die plek het liefst Tete. Zo, en nu ga ik m’n oren dichtkitten…zit er 1 als een idioot te schreeuwen hier op de tribune ?

  5. ajaxpers

    Jullie wilden toch aanvallend en aantrekkelijk voetbal van jullie PB? Hier heb je die troep! Verdedigen hoort ook bij voetbal. Smekend gaan jullie om FDB roepen

  6. fjonkman

    Alweer dat misplaatste arrogantie bij de spelers.. Sommige dingen zijn dus niet veranderd. Willem II terecht op 1-1. Achterin is het echt zo lek als een mandje!!!

  7. -buitenkantje rechts-

    1-1 Falkenburg? Ajax laat het liggen na de openingsgoal.. Gaat veel mis in balbezit zeg!

    1. dickst14

      ik wel dat zie je al een hele tijd aankomen. ongelofelijke slappelingen. En Bazour hoeft die niet mee te verdedigen of zo.

  8. Niels1983

    Iedereen heeft het altijd maar over ziyech en aanvallers maar moeten er niet godverdomme 2 ervaren verdedigers komen tsjonge tsjonge

  9. Geenemotie

    Veltman heeft geen zin va. Wil ook graag grote tranfer maken. Wat een instelling. Waardeloos.

  10. Valentino

    Zou Bosz nog steeds ervan overtuigd zijn dat Ziyech niet nodig is. Of een andere creatieve middenvelder met ervaring.

  11. KBouter

    1ste goal van die gasten komt vd Beek veel te laat terug en tweede doelpunt laat Veltman zich als een pupil wegkappen en let weer vd Beek niet op.

  12. Bert62

    Had het voorspeld met Onana in de goal en weer leren het die kutjanussen niet. Snelle 1-0 en maar weer indutten stelletje sukkels

  13. fjonkman

    Lekker tikkie breed, rustig zomeravond tempo en Willem II lacht zich ondertussen een ongeluk…

  14. pietprecies

    Tering wat slecht, misschien kunnen we met zn allen overmars opzoeken en de stad uit jagen zodat er een TD komt die killer verdedigers haat halen ipv die manke Westermann met zn rollator, poesjes veltman en riedewald en huilebalkje dijks man man man

    1. War

      Kunnen ze met Cillesen richting Barca er de rest niet gratis bij doen, wordt weer een gigantisch kutseizoen. Klaassen is toch gewoon middenvelder en geen diepe spits, daar is toch de superspits Traore voor aan getrokken en kan iemand Veldman vertellen dat de wedstrijd al een tijd bezig is.

    2. BobbyHaarms

      Pietprecies om nou met enge ziektes te gaan smijten slaat echt helemaal nergens op, heb in mijn nabije omgeving mensen verloren aan die rotziekte en velen hier met mij dus doe ff normaal mafkees of reageer anders gewoon niet.

  15. Teuntje

    Voor een ieder die zo ongelooflijk negatief over Frank de Boer was ff over Peter Bosz.
    De man passeer genadeloos de reservedoelman, die je dus vanaf nu geheel kunt afschrijven. De man tovert wekelijks een andere opstelling uit de hoed. De man die en passant meldt dat voor een speler als Ziyech geen plaats bij Ajax. De man die een verdediging samenstelt die nu al zo lek als een zeef is.
    Ik snap die Bosz euforie dus voor geen meter!!!!

  16. -buitenkantje rechts-

    Collectief falen.. Geen druk wordt gezet.. Lijkt nu netgens naar.. Staan er bij en kijken erna.. Hoor de eerste fluitconcerten al.?

  17. Geenemotie

    Heeft niets met aankopen te maken. Gewoon even nadenken. Ajax heeft veel meer kwaliteit. Moet makkelijk kunnen winnen. Heeft met instelling te maken. Scherpte. Waardeloos wat ze laten zien. Verdienen veel geld, presteren niet. Schandalig.

  18. dioajax

    er moeten echt versterkingen komen…twee ervaringen in defensie en niet type westerman maar echt bulldogs en daarna een versterking in de positie van el ghazi die niet eens een man kan paseren…als het niet lukt met die bailey probeer sisto te halen…en koop ook ziyech want ik zie onze midenvelders echt niets doen… alleen Klaasen…

  19. Rinus

    Gaat weer lekker hoor, verdomme zeg! Koop nou eens wat fatsoenlijk i.p.v. Uitgerangeerde oudjes, talenten en huurconstructies! Wil dit iets worden moet er zeker nog 2, maar liefst 3 VERSTERKINGEN bij. Bailey is misschien goed, maar WEÉER een talent!

  20. stylo1984

    Lekker die veltman met zen pleuriskop op blijven stellen… en de beste verdediger van nl verkopen… past niet in et plaatje, van een dwazen

  21. fjonkman

    Dit heeft geen zak met kwaliteit meer te maken. Dit is puur wedstrijdinstelling. Omdat je toevallig met mazze na 23 seconden voorkomt, denken dat je de wedstrijd met twee vingers in de neus gaat uitspelen? Blijkbaar hebben de heren op het veld geen zin om met een “bloed, zweet en tranen” instelling het gras voor elkaar op te vreten. Wat een zwakzinnige instelling! Een wedstrijd g-voetbal is leuker om naar te kijken!

  22. Ajaxslied

    traore heeft nog geen kut laten zien. Word tijd voor Dolberg in de basis en Tete terug alsjeblieft

  23. -buitenkantje rechts-

    Tweespalt.. Heb ik al voorspeld.. Totaal andere manier van spelen kost tijd! Maar tijd heeft Bosz niet.. Ajax moet presteren..winnen! Erge vind ik deze pot dat se spelers het ook wel lijken te geloven..?

  24. ajaxpers

    Bosz is niet voor Ajax gemaakt. Geen uitstraling, geen visie en het belangrijkste niet ervaren genoeg. Dus ga aub zsm weg.

    1. ajax26

      Vanaf de eerste dag dat ik heb gehoord dat bozs komt wist ik meteen dat het een kut seizoen gaat worden

  25. ajax26

    Volgens mijn weten jullie bozs zijn geschiedenis nie.
    Hij heeft meer gelijkspel gespeeld als winst dus wen er maar aan aan deze trainer waar jullie veel vertrouwen in hebben

  26. Roughrolf

    Vroeger had Ajax TDK als sponsor!!
    Nu hebben ze een andere – TBK – Terug Breed Keeper. !!!!!!(anders worden ze moe)

  27. jojo123

    Weer ns gelijk. Laten we maar afwachten hoe t afloopt. Met dot team zal het nog een zwaar seizoen worden

  28. -buitenkantje rechts-

    Goh.. Bosz heeft toch account op deze site.. Gaat 3-4-3 spelen.. Riedewald op 6.. Klaassen op 10.. Willem2 heeft geen haast…☹️

  29. fjonkman

    Willem II blijft nog steeds gemakkelijk overeind, ook na de ingrepen van Bosz. En de tijd tikt door… Traoré is ook niet erg balvast te noemen.. Ook Younes heeft het niet.. Klaassen zie ik niet.. Wie neemt dit zwalkende elftal bij de hand in Godsnaam???

  30. Geenemotie

    Wat is er in godsnaam aan de hand bij ajax. Niet om aan te zien. W 2 met gemak overeind. Die pakken zo een mooie zege. Ik gun het ze ook. Ajax is echt schandalig slecht. Het is klaar

  31. Mauheb

    Marc “smurf” ik denk niet dat we ziyech nodig hebben???? Thuis tegen WillemII 2-1 achter met alller belabberst voetbal, schande dat die zogenaamde ajacieden in dat shirt mogen rondlopen!! Slechter dan dit kan toch niet zeg

  32. fjonkman

    Het wordt er alleen maar slechter en slechter op… Als die bal er niet invliegt zometeen gaan we gewoon keihard de bietenbrug op.. Het doet gewoon pijn aan de ogen dit. Respect voor de jongens op de tribune die tenminste nog proberen de sfeer erin te houden..

  33. Bert62

    Als je zelfs Messi in de spits zou zetten dan zou hij er met deze kloothommels om hem heen niet scoren

  34. fjonkman

    Zucht.. Winnen zit er al zelfs niet meer in.. We moeten hopen dat er per ongeluk nog eentje invliegt.. Ik heb het al eerder geroepen, maar we gaan nog veel van dit soort wedstrijden zien dit seizoen…..

  35. Geenemotie

    5 verliespunten waar het gewoon 6 punten had moeten zijn. Wat een start van dit seizoen. Weer achter de feiten aan lopen. Heeft allemaal met scherpte te maken.

  36. Bert62

    Ben benieuwd naar de analyse van onze aanvoerder zometeen. Vast weer hetzelfde bandje in zijn lijf als altijd. We hebben het na de 1-0 te snel laten versloffen bka bla bla bla

  37. -buitenkantje rechts-

    Tja.. Is duidelijk mannen.. Het moet en kan beter..
    Ooh nee.. Dat was de tekst van FdB
    Ben benieuwd wat Bosz straks te melden heeft.

  38. jojo123

    Had al aangegeven dat wanneer de tegenstsnder de backs vastzet spelers zoals klaassen, beek, sinkgraven niets kunnen ( ook de jeugd niet) . Je hebt gewoon een echte goede middenvelder nodig voor dit soort wedstrijden, waarvsn er vele zullen zijn dit seizoen. Al die middenvelders spelen op dit moment in dienst van de buitenspelers die het soms niet waar kunnen maken. Dus sl met al voorspelbaar spel dat goed is te verdedigen, geen creativiteit door de as / midden. Jammer …

  39. Niels1983

    Nou marc koop heel willem II ach ach ach voor de juiste mensen trekken we de portomonee open nou dat gaat een dure grap worden als je minimaal 8 spelers moet gaan kopen

  40. nicks

    namens mij! bedankt peter, bedankt edwin, bedankt marc. eindelijk zijn we weer een topclub! klasse werk mannen! ga zo door!

    1. jojo123

      Het management is verantwoordelijk voor wat er op het gebeurt. Zij kunnen niet het spel bepalen maar wel over de spelers die tot de beschikking zijn. Marc, Edwin en de rest, Laat nu maar eens zien dat er echte goede spelers op het veld komen te staan. De supporters betalen niet voor niets zoveel geld om wedstrijden te kunnen zien

  41. BobbyHaarms

    Gelukkig hebben we lekkere makkelijke tegenstanders met Sparta, Roda en Willem II om er ff lekker in te komen….. ?

  42. ajaxhoger

    ER zijn twee woorden voor VEELSTE JONG elfal .kleuters zijn het die denken dat ze goed kunnen voetballen , ze kunne er geen donder van , er gaan nog veel nederlagen komen ben ik bang dit jaar , het is gewoon kut met peren .
    We hebben niemand nodig Markie , die ze gekocht of gehuurd hebben zijn allemaal kut.

    1. Cees1966

      Hier heeft Bosz toch niets mee te maken, gewoon het beleid van dit ajax is klote, alleen maar jeugd kopen en een veel te oude mof. Afscheid nemen van die overmars en zijn voetbalmaten die allemaal aan de vreet worden gehouden.

  43. afca74

    wat een waardeloos spel inspiratieloos en mentaalloos weet niet of dat woord bestaat maar bijdeze dus. schandalig eerste verlies in 2016 en nog wel tegen willem II pffff

  44. skel

    Ik zeg nog een speler verkopen…….en vooral veel kleuters terug kopen……CL niets te zoeken en het kampioenschap niets te zoeken……ieder jaar hetzelfde….

  45. paullus

    2 de helft 90% balbezit En geen goal kunnen maken
    ga je schamen
    bazoer soms ook met een transfer bezig is ook geen schim meer van wat het was
    en petertje word moelijk denk om de kerst tehalen

  46. KBouter

    Ben benieuwd wat er aan de hand was in het oude vak 410, zag allemaal mensen en kleine kinderen in paniek.

  47. Iceman

    Het was weer top hoor wij worden zo het lachertje van de competie goed hoor Ajax en Bosz en Bosz zal wel weer een mooie lul verhaal hebben voor dit debakel maar vooral geen speler komen met kwalitiet echt top.

  48. fjonkman

    Nou… Nu al afgezakt naar de 7e plaats, met nog wedstrijden morgen voor de boeg.. Ik zou lekker de speelstijl omgooien en gewoon op de counter gaan voetballen want dit systeem gaat de spelers duidelijk boven hun pet. En wat een waardeloze instelling.. Gatverdamme ze moeten de ogen uit hun kop schamen!!!!!

  49. Jagger

    Een complete blamage, schaam je! Zeker, als je na 24 seconden op 1-0 komt. Waar blijft die inzet, die passie, het vroeg druk zetten?

  50. -buitenkantje rechts-

    Ajax verdiend verloren en het doet me pijn dit te zeggen..
    Wat in de voorbereiding al duidelijk werd.. Ajax speelt niet goed!! Tijd voor crisisberaad.. Dit kan misschien bij Vitesse, maar niet bij Ajax.. Zo kort in het seizoen en al 5 punten achter.. Ik kon het maar met moeite aanzien.. Wat is hier aan de hand?? Dit gaat dieper dan gewoon een grillig elftal.. De onwil van de spelers droop eraf..

  51. f-side64

    waar blijft de zo nodige ervaring in de verdediging en vooral in de spits want traore is het ook niet ik denk dat hij er alleen bij zit door bosz en dat de rest het niet wilde haal GVD bas dost en stuur traore meteen weer het kanaal over

  52. Cees1966

    Ziyech zou de jeugd in de weg staan!! Flikker toch op met die kut jeugd en zet er gewoon kerels in!

  53. Iamsterdam2015

    Hahahahaaha nu al zoveel ount verlies. Redden we nooit meer. En wederom geen kampioenschap nu al een doelsaldo van lik mijn @%*}

  54. JohnDoe77

    Er is in ieder geval wel iets veranderd; tot nu toe speelde ze aanvallend redelijk met veel balbezit, inmiddels spelen ze er ook slecht bij! Keepertje verkopen, El Gaatie weg en dan stapelen we gewoon het geld op in het veld. Wat een afgang!

    1. -buitenkantje rechts-

      PSV heeft gewoon een heel degelijk team met automatismen en herkenbaar spel voor de spelers.. Bovendien ieder seizoen 1à2 echte aanwinsten die het team direct versterken..
      Ajax lijkt nu een speeltuin voor een coach die systemen en tactiek als zijn speelgoed beschouwt.. Alleen willen de spelers niet meespelen.

  55. PvL020

    We hebben cerny wel ff nodig!!! Wat een wanvertoning maar Bosz zal zijn zegje wel klaar hebben. Ik had vertrouwen in Bosz maar dat is wel weg zeg

  56. Geenemotie

    Het is een blamage. Klaar. Hoewel vroeg, ajax is geen kampioenskandidaat. Simpel. We verliezen 5 punten.

  57. johnie stalker

    PETER BOSZ, KAKKERLAK!! PETER BOSZ, KAKKERLAK!! PETER BOSZ, KAKKERLAK!! PETER BOSZ, KAKKERLAK!!

  58. KBouter

    Tjonge…rustig allen, we gaan toch niet janken als het twee thuiswedstrijden niet goed gaat, van de week voor de CL kunnen ze weer een hoop goed maken.

    1. f-side64

      het zijn Roda jc en Willem 2 hoor waar ze punten tegen verliezen is wel degelijk 1 reden om te janken tegen zulke clubs moet je na 30 min. al ruim voor staan

        1. f-side64

          dat niet ze moeten kappen met het beleid aan houden ruim 140 miljoen op de bank geef er gewoon 60 vanuit

    2. Teuntje

      KBouter ik voorspel je dat dit niet gaat gebeuren. Ajax heeft een zeer matig team en een coach die ze geen enkel houvast biedt.
      En ja gezien de hele ontwikkeling bij Ajax, begin ik me echt hele grote zorgen te maken….

    3. -buitenkantje rechts-

      Vind wat ik zag vanavond wel wat verontrustender KBouter.. Met flitsend en aanvallend spel een keer de deksel op je neus krijgen is wat anders dan wat vanavond te zien was.. Leek haast op een soort van protest van de spelers tegen Bosz.. De onwil om een bepaald systeem te spelen. Ondertussen 5 pt achterstand.. We weten van afgelopen jaren dat ieder verliespunt beslissend kan zijn..

      1. KBouter

        Heb ook mooie dingen gezien bij Ajax, niet deze wedstrijd, maar wel flitsend aanvallend voetbal en daar hou ik me aan vast. Vandaag was het een nadeel dat die goal zo vroeg viel en verder twee grote momenten van onoplettendheid van vd Beek.

  59. EugAjax

    Wat een drama wedstrijd. Nog nooit in historie gebeurt thuis van Willem II verliezen………ik wilde Bosz best wel even tijd gunnen omdat het lastig is om dit spel in te voeren met deze selectie, onder De Boer konden ze het ook niet. De wisselvalligheid mag natuurlijk nooit in dit soort wedstrijden. We hebben nu wsl drie van de makkelijkste tegenstanders gehad en slechts 4 punten. Erg zorgwekkend. Wat nog erger is het komt over of spelers in zijn algemeen geen cohesie hebben met Bosz. Er is duidelijk geen geloof in de aanpak van Bosz. Die tweedeling is erger dan de resultaten. Bosz zal dit snel moeten omdraaien anders kan Ajax weleens een structureel probleem hebben. Soms ga je in zee met iemand en blijkt het later niet heel goed te passen. Ik vrees beetje dat dit die kant beetje opgaat. Ben benieuwd hoe hier op gereageert word door Bosz en selectie want woensdag moeten ze er weer staan. Als dat mis gaat dan kan het weleens heel hectisch worden. Zeker als ik ook nog de beelden zag op dectribune. Zag er niet goed uit. Ook meteen reden voor mij om stadion te mijden. Op naar herstel tegen de Russen

  60. Iamsterdam2015

    En wederom hebben de spelers en trainers goed naar de dvd gekeken van FDB. hoe moet ik een intervieuw met slappe excusses geven…. Nou zo!!!! PRUTSERS!!!!!!!!

  61. Rinus

    Diep triest, maar wie is verantwoordelijk? De spelers op het veld of de leiding die dit team laat zwemmen zonder echte leiders en kwalitatieve spelers waardoor talenten kunnen rijpen?

  62. ElSalvador

    Het is duidelijk dat de sluiting van de transfermarkt naar 1 juli of augustus moet. Door al die (mogelijke) transfers is er geen fatsoenlijke voorbereiding te maken. Bosz zal nog veel tijd nodig hebben om dit elftal aan het voetballen te krijgen. Als we woensdag ook nog eens verliezen kan je eigenlijk al concluderen dat het seizoen al is mislukt.

Comments are closed.