Jong Ajax verslaat Telstar in oefenduel

De_Toekomst

Onder leiding van Marcel Keizer heeft Jong Ajax Telstar met 3-0 weten te verslaan. Er werd door de beloftes sprankelend en vel aanvallend voetbal neergezet zodat Robert Muric en Vaclav Cerny, die niet mee mochten naar Griekenland, respectievelijk één en tweemaal konden scoren.

In de eerste helft had Telstar al niet veel in te brengen want door steeds keurig langs de flanken aan te vallen, werd de club uit Velsen-Zuid in de verdediging gedwongen. Vaclav Cerny poeierde de bal in de 14e minuut op het doel maar de doelman wist dit schot te keren. In de 24e minuut wist Robert Muric wél het doel van Telstar te raken (1-0). Het sprankelende spel werd ook door Abdelhak Nouri onderstreept met een prachtige actie die helaas op de paal strandde maar Cerny wist daarna toch de 2-0 te maken. In de tweede helft was Telstar iets sterker en raakte zowaar de lat maar Ajax bleef controle houden. Halverwege de tweede helft zette Vaclav Cerny de eindstand neer (3-0).

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Zeefuik (71. Bergsma), Lartey-Sanniez, Eiting, Savastano (60. Mazraoui), De Jong, Muric, Clement, El Idrissi (60. Dekker), Nouri, Cerny

Related posts

57 Comments

        1. De seijs

          Hoop dat ajax het gaat redden tegen die Grieken. We hebben wel een succesje nodig in deze tijden.

    1. BobbyHaarms

      Liever deze 2 spelers aansluiten bij het eerste, komt wel goed met die 2 als ze af en toe invallen 🙂

      1. BobbyHaarms

        Kan Cerny niks aan doen, als Ajax als team niet zo vreselijk ondermaats had gespeeld dan waren we nu gewoon landskampioen.

        1. De seijs

          BH Cerny niks aan doen???? Die knuppel had hem rustig moeten in schieten. Dan waren we nu niet in Griekenland gvd!

          1. BobbyHaarms

            Die jongen moet volgens mij nog 20 worden Seijs, ga er maar aanstaan in zo’n beladen wedstrijd. Natuurlijk had ie moeten scoren maar dat weet ie zelf ook dondersgoed, had overigens ook iemand anders kunnen overkomen. Zelfs Messi mist wel eens een 100% kans.

          2. De seijs

            BH Jij zegt dat hij er niks aan kan doen. Ik zeg als je speelt en je komt in die positie maakt leeftijd voor dat soort jongens niks uit gewoon rustig inschieten. Die gasten lopen al heel lang mee ( ongeveer 10jaar) en een voetballer schiet zoon bal beheerst in. Leeftijd maakt geen reet uit. Dat wat jij zegt is wel een heel makkelijk excuus.

          3. BobbyHaarms

            Tuurlijk Seijs. Maar nogmaals, ook de beste spelers missen 100% kansen. Niemand is volmaakt, ook Cerny niet. Iets van beste stuurlui…

          4. De seijs

            Heeft niks met de beste stuurlui… te maken. Het blijft gewoon kut dat moment van het missen van Cerny. Maar wens hem wel snel een basisplaats in het eerste.

          5. BobbyHaarms

            Tuurlijk is het kut. En die basisplaats komt wel hoor, hij heeft zeker de kwaliteiten (ondanks het missen van die megakans) ?

          6. Indojood

            Je zou bijna denken dat Cerny een mens is, Bobby. Er wordt hier vergeten dat de man van 32 miljoen werd op onverklaarbare wijze werd gewisseld terwijl hij een paar weken eerder in zinn eentje Ajax in leven hield tegen Utrecht. Ach, we moeten er maar over ophouden, winnen en verliezen doe je met zijn allen.

      2. ritchy

        niet alleen cerny ook andere spelers. Maar dat was afgelopen seizoen en nu nieuwe ronde nieuwe kansen

  1. Niels1983

    Nouri en cerny zie ik dit seizoen graag af en toe hun acties maken in het 1e dan zijn ze er volgend jaar helemaal bij

    1. De seijs

      Ja dat denk ik ook Niets 1983. Alleen houd dat in dat we weer een paar spelers kwijt zijn. Laat ik zeggen steunpilaren. En dat is nou net het grote probleem. Op deze manier komen we dus nooit verder. Dus enne kant goed en de andere kant kut.

      1. Indojood

        Jong Ajax is een opleidingselftal. Als spelers hierdoor de stap naar het eerste kunnen maken dan is de missie geslaagd en levert Keizer goed werk af. Dat dit wellicht ten koste gaat van Jong Ajax’ positie en prestatie in de Jupiler League is totaal onbelangrijk.

          1. Indojood

            Mooi meegenomen maar niet het belangrijkste voor Jong Ajax. Maar het ene sluit het andere niet uit. Als Jong Ajax verzwakt wordt en lager op de ranglijst komt te staan doordat spelers vanwege hun prestatie of speelminuten naar het eerste gaan dan is het een succes. De speler in kwestie is blij want hij wil zo hoog mogelijk spelen, d.w.z. in Ajax 1, de organisatie ook blij want Ajax 1 is er mee gebaat, meer spelers inzetbaar in Ajax 1, dat helpt om de kwaliteit te verhogen en zodoende hoger te eindigen.

          2. De seijs

            Daar zijn we al heel lang mee bezig. Resultaat 0,0 ik zeg meer en betere spelers kopen dan kan je heel af en toe (net als jaren ’70 ’80 ’90) een jonge speler in brengen die dan ook echt een topper word nu de laatste 10 jaar is het minimaal. Dat moet beter. Is ook beter voor de echte topper in wording. En beter voor het Nederlands elftal dat is toch de laatste 10 jaar gewoon minimaal .

          3. Indojood

            De klad is erin gekomen door de opleiding te verwaarlozen, dat klopt. Johan heeft dit keer op keer gezegd. Maar jij wilt dit oplossen door meer te gaan kopen met heel af en toe een jeugdspeler in te brengen? In de jaren 70, 80 en 90 bestond Ajax veelal uit zelf-opgeleide spelers en we hebben daarmee successen behaald. Ik geloof in de visie van Jopie met de focus weer op waar we ooit goed in waren. Opleiden. Dat komt Ajax en Oranje ten goede. Europees succes zoals in de vorige eeuw is onhaalbaar, money rules, maar het saaie, armetierige niveau van vandaag de dag moeten we kunnen ontstijgen met een juiste opleiding.

    2. Indojood

      Als je goed genoeg bent dan ben je oud genoeg. Ik hoop dat met name Nouri dit seizoen al basisspeler wordt. Sinds Eriksen weg is missen we zo’n speler en dit is één van de hoofdoorzaken van ons verval, te weinig voetballende kwaliteiten, teveel werkers en lopers die braaf FdB’s opdrachtjes uitvoerden. Nouri is de perfecte speler voor het spel wat Bosz voor ogen heeft en Frenkie de Jong acht ik ook daartoe in staat.

      1. De seijs

        In de mooie goeie jaren speelde er veel goeie eigen ajacieden in het eerste gemiddelde leeftijd was toen van die gasten 28 jaar. We speelde toen ook met ongeveer 7a8 eigen spelers. De rest werd gehaald. De jonge eigen jongens die in stroomde waren toen ongeveer 21a22 jaar met een enkele uitzondering. die jongens die in stroomde kregen toen veel vertrouwen van de Veel oudere spelers. Ze konden toen ook rustig gebracht worden. Nu vandaag is dit heeel anders. Nu zijn de jongens van het eerste 22a23 jaar en eigenlijk vergeleken met toen nog broekkies die de nog jongeren moeten sturen en dat is het grote probleem nu. Ik zeg haal eerst ervaring. En betaal die naar behoren. En dan pas weer jeugd van 21a22 jaar inpassen en zo ook je beleid aan sturen. Pas dan krijg je weer succes anders niet. Alles nu op eigen jeugd doen is een sprookje dat nooit uitkomt. En dan kan de verteller nog zo groot zijn dat gaat gewoon niet. Ervaring is het toverwoord. Met hoog uit 2 jonge jongens van niet jonger dan 21 jaar . Pas dan krijg je het succes terug. Eerder niet. Indojood

        1. Indojood

          Agree to disagree. Jonge talentvolle jongens met twee a drie ervaren spelers. Salaris omhoog zodat ze wat langer blijven. Dat is een model wat houdbaar is voor Ajax. 010 heeft dat ook geprobeerd met een zootje aankopen zoals Makaay etc. Daarmee zijn ze bijna kopje onder gegaan en hebben ze een onoverbrugbare achterstand opgelopen. Veel te risicovol dat kopen want niemand kan garanderen dat dit goed uitpakt.

          1. De seijs

            Nee 010 kan en mag je niet vergelijken met ons. Wij hebben wel geld hun toen niet. En Makaay heeft ze zeker geholpen. Maar dat is een ander verhaal. Wij ajax kunnen dit Veel beter. In alle opzichten zijn wij vele malen groter. Is gewoon niet te vergelijken is ook een beledeging. Wat ik hier boven al vermelden is DE sleutel naar succes. Kijk maar naar de landen om ons heen . Succes verzekerd. Als het maar goed word uitgevoerd.

          2. Indojood

            Alleen maar kopen is korte termijn visie. Heeft 010 en 040 bijna de kop gekost, ik noem dit omdat ik niet geloof in een koopmodel in NL. 010 had toen geld en dachten de prijzen te kopen met Makaay, etc. Wel, ze hebben niets gewonnen in die periode. Landen zoals Engeland, Frankrijk en Duitsland hebben veel meer geld, kan je niet vergelijken. Kunnen wij toch niet tegenop. Wij moeten het doen op de Ajax-manier, opleiden. Ik geloof in plan-Cruijff, niet in wat jij hierboven vermeldt. Stadion terugkopen of de beurs af is een betere besteding.

          3. In memory of J.C.

            Televisie- en sponsorgelden in het buitenland zijn niet te vergelijken met die van ons. Cruijff heeft ook niet onder stoelen of banken gestoken dat wij gewoon een opleidingsland zijn voor Europa. Hij heeft alleen haarfijn aangegeven hoe je met eigen spelers en aangevuld met wat ervaring toch leuk kan meedoen in Europa. Alleen moet je alles wel van a tot z uitvoeren en niet na korte tijd richting papier versnipperaar sturen. Ik lees ook dat er mensen zijn die geen probleem hebben om 20 miljoen of meer uit te geven aan een speler. Neem Jol dan maar weer in dienst met zijn broertje. Een team van 7-8 ervaren spelers van rond de 28 jaar is in deze tijd simpelweg een utopie. Daarom is er gekeken hoe je de jongeren sneller kan inpassen in het eerste. Maar goed, het is al heel vaak hier gezegd ….. men wil het niet eens een kans geven.

          4. De seijs

            Ervaring is het sleutelwoord. Anders niet. En jeugd 1a2 per seizoen hooguit als het hèt toelaat anders niet. En 010 heeft nooit meer dan een grijpstuiver gehad. En al het succes van pisvee is gekocht en ze doen het weer goed. 10 miljoen in 4 jaar voor de Jong. En met investeren wat zijn doen gaan ze dus prijzen pakken en cl spelen. En wij moeten dat ook op een goede manier doen. Is ook beter voor de jeugd want dan pas komen de echte toppers boven drijven. En die echte toppers hebben wij al jaren niet gehad. Die echte toppers kunnen wij opleiden op deze manier anders niet.

          5. Indojood

            We zijn het oneens dat is duidelijk. Toch leuk dat je refereert aan de jaren 70, 80 en 90 toen de basis van Ajax vooral uit ….zelf-opgeleide spelers bestond. Dus in zekere zin geef je me gelijk….? Ik wens je een fijne wedstrijd vanavond.

          6. De seijs

            Als je goed leest dan geef ik je ook gelijk en zo hoort het ook elkaar gelijk durven geven. Het is voor mij zeker geen strijd. Maar ik zie het anders en Denk ook zeker dat ik gelijk heb.

  2. -buitenkantje rechts-

    Goed dat Muric, Cerny en Nouri klaar staan om aan te sluiten bij Ajax1.. Lekker gretig! Prima! Als Bosz ze nodig heeft zijn ze er klaar voor?

    1. Indojood

      Inderdaad, BR. Dat was vorig jaar wel anders met Stam/Ulderink en hun resultaatvoetbal. Sloegen de plank volledig mis.

        1. In memory of J.C.

          Contract tot juni 2019 en een transferwaarde van 22 miljoen. Denk het niet dus.

  3. In memory of J.C.

    Goh, wat voor dagen misschien wel weken zou Cerney hebben gehad na het missen van zijn kans. De belangrijkste in zijn voetbalcarriere tot nu toe. Persoonlijk denk ik aan klote weken. Toch fijn als het er dan in het nieuwe seizoen nog even wordt ingewreven dat jij de oorzaak bent van het missen van kampioenschap en mogelijk CL. Voor zover ik weet is voetbal een teamsport. Een sport van voetballers, trainers en begeleiders. Je wint samen en je verliest samen. Gelukkig zijn het allemaal wel mensen en geen robots.

  4. In memory of J.C.

    Het is zo simpel. Vanaf de start moet hetzelfde voetbal gespeeld worden. Aanvallend en druk zetten. Vanaf de e’tjes. Als de speelwijze er vanaf het begin in zit dan komen de resultaten vanzelf. Uiteindelijk zijn de resultaten van het eerste team het belangrijkst. Jong Ajax is puur om te wennen aan sterkere tegenstanders en slopertjes. Het fysieke aspect hoort er ook bij maar is niet zaligmakend. Tenminste het fysieke in body. Fysiek in uithoudingsvermogen is veel belangrijker. Als jij als team rond de 70e minuut nog steeds kan afjagen dan loopt die brede tegenstander toch echt met zijn tong op zijn schoenen en heeft niets meer aan zijn fysieke body. Jong Ajax is een soort van eind examenklas. Hier zou je alles moeten kunnen laten zien wat je geleerd hebt. Dat je daarbij een aantal keren op je bek gaat is juist niet erg want het is een leerschool. Kijken hoe je het geleerde in de praktijk van de grotere jongens kan uitvoeren. Daarom waren Stam en Co verleden jaar funest voor Jong Ajax. Het werd resultaat voetbal. Daar werd alle frivoliteit wat er in de jeugd wel in zat al uitgehaald. Ik hoop van harte dat het nu weer de goede kant opgaat maar er is in korte tijd veel verkloot.

        1. In memory of J.C.

          Ik bedoel, als jij en ik ideeen van Cruijff kunnen uitleggen dan kan het toch niet zo moeilijk zijn 🙂

  5. AFCA my World

    Jammer dat Nouri en Cerny niet standaard bij de A-Selectie zitten, ik verwacht veel van hun dit seizoen !

Comments are closed.