Roy: “Manier waarop Ajax met Serero om gaat is triest en niemand doet zijn mond open”

1214ajax-utrecht_serero

Tijdens de voorbereiding gaf Peter Bosz aan dat hij nog driftig op zoek was naar iemand in zijn selectie die op de nummer 6 positie uit de voeten kon. Inmiddels lijkt Bosz met Riedewald die speler gevonden te hebben. Vreemd is dat Ajax gewoon een speler onder contract heeft staan die bewezen heeft op die positie uitstekend uit de weg te kunnen maar Bosz heeft bij aanvang van de voorbereiding op het nieuwe seizoen een lijst ontvangen met de spelers waarover hij de beschikking krijgt en daar ontbrak de naam van Thulani Serero op. Ajax heeft de kleine middenvelder uitgekotst. Niet de keuze van Bosz, zelfs geen schuld bij Serero zelf maar het beleid van de club wordt over de rug van de speler zelf nu tot in extreem doorgedrukt, dit ook tot grote ontevredenheid van bijvoorbeeld oud-Ajacied Bryan Roy, die in de bres springt voor Serero.

Serero heeft een contract tot de zomer van 2017 en Ajax wil voorkomen dat hij transfervrij de deur uitloopt. Daarom moet hij deze zomer of anders uiterlijk in de winter worden verkocht. Op zich logisch ware het niet dat Serero zelf best wil verlengen maar dat Ajax dat niet wil. De kleine middenvelder zit dus buiten zijn schuld om in een lastig parket.

Ook oud-Ajacied Bryan Roy heeft geen goed woord over voor de manier waarop Ajax met Serero om gaat, zo laat hij via Facebook weten. “Het wordt steeds triester. Zuid Afrikaanse eigen kweek mag niet transfervrij de deur uit lopen na vijf jaar hondstrouwe dienst. En niemand die openlijk z’n mond open doet. Blijf je kop omhoog houden Thulani en sterkte. Je bent een fantastische speler. Maak er een gezonde knokpartij van bij de reserves. Succes.”

Serero kwam in 2011 over van Ajax Cape Town en speelde tot nu toe 88 wedstrijden in het eerste van Ajax en scoorde daarin 8 keer.

Zie ook eerdere bericht:
Serero heeft geen rugnummer en lijkt te moeten vertrekken

Related posts

60 Comments

    1. Ajacied407

      100% mee eens. Schande, dit laat eigenlijk weer zien dat ajax soms-vaak een kille en koude club is.

      1. jojocoolio

        Het is een schande maar wel het ajax beleid… Dit gaan we nog veel vaker zien…

        1. HURBIE

          Zo zie je maar weer dat de Heren bij AJAX over lijken gaan ,dat het alleen maar om geld gaat en niet
          Voor hun is elke speler alleen maar handelswaar
          Hopen dat hun op de zelfde manier behandeld worden Kakkers

    1. Litmanen

      Soms schaam ik me voor mijn eigen club. Dat mijn club dit soort dingen BLIJFT uithalen, ongelooflijk en schandalig.
      Ajax, luister naar je fans en toon nu eens een menselijk gezicht. Laat ons ook in dit opzicht nou een trots zijn.
      En laat invloedrijke technische mensen zoals Spijkerman zich eens sterk maken.
      Zal wel een illusie zijn…

  1. Teuntje

    Dit is nou een speler die je nooit hoorde en die er altijd stond wanneer zijn inbreng gewenst was.
    Gun hem snel helderheid en een mooie club toe!

    1. Charka53

      Dat is het zeker , net als in de ( normale) maatschappij daar wordt een werknemer ook als vuil behandeld.

  2. Mooi

    Altijd een uitstekende prof geweest de juiste mentalileit ,en nooit negatief .Ajax ga je diep schamen.

  3. BobbyHaarms

    Echt van de zotte idd, en als er 1 speler in de selectie is die zo’n vieze voetveeg niet verdient is het Serero wel….echt Ajax, ga je diep schamen!!

  4. BobbyHaarms

    Het erge is bovendien nog dat het niet de enige speler is waar zo respectloos mee omgegaan wordt…

  5. marcussboss

    helemaal mee eens! Deze jongen zet zich altijd volledig in en vind dan niet dat je op deze manier met iemand om kan gaan

  6. Jan Mostert

    F-side steun deze jongen de volgende thuiswedstrijd met een mooi spandoek en scandeer zijn naam. Schande om zo als club met een clubvoetballer als Thulani om te gaan. BAHHH.

  7. jojo123

    Dat is beleid bij Ajax en management. Niet mensgericht en dat gaat dan doortrekken door de gehele organisatie met als uiteindelijke slachtoffers het team en de spelers. En die zijn voor het grootste deel het belangrijkst voor het succes van de club. Serero heeft jaren gevochten voor het belang van het team en daarvoor mag hij wel worden beloond. Bij Ajax lijkt het er wel op dat een verlatende speler of die op de nominatie staat voor vertrek bij wijze van spreken als een hond/puppy/goudvis wordt behandeld door zowel Ajax als sommige fans.

  8. EugAjax

    Beleid an sich is begrijprlijk van Ajax. Echter in geval van Serero MOETEN ze gebruik maken van de uitzondering regel. Voornaamste redenen:
    a) serero js eigen kweek
    b) in mijn optiek belangrijker, serero heeft zich ALTIJD keurig opgesteld en loyaal geweest. En super mentaliteit getoond.
    Op zich goed recht van Ajax om niet te willen verlengen als ze door willen selecteren, maar wel respect vol met deze jongen omgaan!! Dat hoort bij een club als Ajax.

    1. -buitenkantje rechts-

      Gaat in topvoetbal om kwaliteit.. Heb het weleens vaker gezegd. Hij heeft een hoge sympathiefactor maar is niet nodig binnen het team.. Je verlengt geen contract omdat iemand zo sympathiek is en een goed arbeidsethos heeft. Het gaat er om of hij over kwaliteiten beschikt die nodig zijn.

      1. In memory of J.C.

        Hij heeft zeker kwaliteit. Is met name zeer bruikbaar in de laatste 20-25 minuten. Dan wordt de tegenstander gek van zijn constante loopacties, constant bezig zijn met bal afpakken. Ideaal in de huidige filosofie van Peter. Na zo’n 70 minuten wordt het team het afjagen moe. Dan heb je juist een Serero nodig die lekker gas kan geven.

  9. Fvanr

    Beste Roy, klasse dat jij dit bericht post. Ondenkbaar zulk een beleid. Zo’n vuurvreter als een serero. Verdient als een mens behandelt te worden en niet als een nummer of stuk vee.

  10. Kuijff

    Als hij nu zelf weg wil, of niet wil bijtekenen, dan zou ik het nog begrijpen.

    Deze jongen wil gewoon blijven en bijtekenen. Ontzettend slecht om dan met de oogkleppen op het beleid blind toe te passen. Blijven nadenken of een menselijke maat toepassen lijkt er niet bij te zijn… Onprofessioneel.

    1. -buitenkantje rechts-

      Niet eens.. Beleid is bij ieder bekend. Als je werkgever bij je aangeeft niet met je door te willen aan het einde van het contract, ga je zoeken naar een andere werkgever. Kan je wel zeggen: “maar ik wil graag blijven” Dat is nu niet relevant.. Serero moet op zoek naar een andere werkgever en ik hoop dat hij daar wel een basisplek krijgt..

  11. DanielenRico

    Ik kan wel begrijpen waarom Ajax een andere nummer 6 wilt, misschien willen ze iemand met body en technisch/tactisch inzicht. Serero is klein wel snelheid maar geen body/lengte

    1. -buitenkantje rechts-

      Klopt.. De concurrentie is groot.. Daarvan is hij nu het slachtoffer.. Maar dit is toch wat we willen? Ajax naar een hoger niveau?

  12. -buitenkantje rechts-

    Trouwens niet vreemd dat Roy dit schrijft.. Zijn contract werd vorig jaar december ontbonden.. Hij was jeugdtrainer en wilde na een stage bij Guardiola een tactisch plan invoeren bij de jeugd.. Toen Ajax daar weinig in zag meldde meneer zich ziek.. Daarna heeft hij wen riante regeling gekregen en is zijn contract ontbonden.. Lijkt dus erg op rancune en natrappen..

    1. In memory of J.C.

      Ligt aan de manier waarop Ajax er niets in zag. Ajax ziet niet zoveel in plannen met toekomst visie. De riante regeling heeft Ajax zelf aangeboden om van hem af te zijn. Dat hij die aanneemt is niet meer dan logisch, zou jij ook soen denk ik.

  13. vanzanten

    De kille, zakelijke en (in mijn ogen) schofterige manier waarop Ajax met mensen omgaat zal ons nog weleens gaan opbreken. Ik zou als speler graag plezier in mijn werk hebben en ik heb sterk het idee dat bij veel andere clubs de werksfeer een stuk prettiger is dan bij ons. Ik zou als speler dan ook niet per definitie voor Ajax kiezen als de voorwaarden ergens anders ook goed zijn. Ik vind het vreselijk om te zeggen, maar bij Pisvee doen ze dat volgens mij toch echt veel beter.

  14. ajaxpers

    Sereo is zwaar ondergewaardeerd. Hij heeft veel meer kwaliteit dan het hele middenveld bij elkaar.

  15. Iamsterdam2015

    Ja schande. Bah, dit zijnvan die dingen waar ik mij als ajacied voor schaam. Top gozer en dan zo behandelen. Begrijp dat de voetballerij hard is maar je hoeft niet wreed te zijn!!!

  16. PvL020

    We reageren hier allemaal op een berichtje van Brian Roy…… Serero hoor je zelf niet. Kan hij niet praten met de club en de trainer. Voelt mij meer als natrapen van Roy

  17. Wembley71

    Gedverdemme hier krijg ik vieze smaak in mijn bek!! Die jongen heeft altijd zijn stinkende best gedaan neem dan het risico dat hij voor noppes de deur uit loopt , Ajax wil toch niet verder met hem……….heb dat fatsoen en gun dat joch een leuke toekomst. Dit lijkt me echt “smousenstreek” bah

  18. In memory of J.C.

    Allemaal een mail sturen aan Ajax dat we willen dat Serero weer bij selectie komt. Tijdens wedstrijden massaal zijn naam scanderen. Alleen dan maak je je stem als supporter hoorbaar.

    1. In memory of J.C.

      Misschien kan fanzone hierin het voortouw nemen in samenwerking met ajaxshowtime. Een mooi topic wat tot aan de eersye thuiswedstrijd in de competitie constant bovenaan staat. 50.000 man die de naam van Sereto scanderen. Haalt in ieder geval de publiciteit en Serero weet dat de supporters achter hem staan. Het is verdomme geen Boilesen.

  19. Iceman

    Ja zo gaan wij Ajax om met onze mede ajacieden echt schandalig en wij zijn nu weer een nieuwe weg ingeslagen wij hebben als Ajax Wim Jonk beschadigd en niet te vergeten Ook Johan Cruijff die is ook beschadigd door onze Ajacieden. En de gene hierop deze site die nog denkt dat wij nog iets doen met het plan Cruijff waar dan ook en wie dan ook dit nog denkt die is echt de domste persoon op deze aard bodem want het plan Cruijff is al lang en breed in de prullenbak beland. Dus hou op met het gebruiken en misbruiken van de naam Cruijff want zijn plan wordt al lang niet meer gevolgd. Natuurlijk kan je niet altijd alles volgen zo als het is maar wat nu gebeurd zoals spelers als Serero worden weg gestuurd een jongen die altijd 100% inzet toonde en elk meter opvrat en waar is Nouri die onder Jonk een groot anders niet de grootste talent van de jeugd was waar is hij??? Ik hoor niks meer van hem. Top voetbal is keihard snap ik ook wel maar hoe er Binnen Ajax om word gegaan met mensen is echt belachelijk.

    1. In memory of J.C.

      Nouri heeft net een toernooi achter de rug. Dat gisteren niet meedeed is logisch.

  20. Iceman

    Ow ok maar het gaat niet om gisteren In memory of J.C. Maar over het gehele plaatje wat is nu de plan wat gebeurd er straks als wij de CL en de EL niet halen? En als wij weer te kort komen om kampioen te worden wat gebeurd er dan? Maar goed we zien het wel wat er gaat gebeuren wie er komt voor Milik en of er nog een goeie buiten speler wordt aangetrokken.

    1. In memory of J.C.

      Voor de rest heb je groot gelijk maar Nouri zie ik nog wel doorbreken dit seizoen.

  21. KBouter

    Ik denk dat het Technisch Hart van Ajax ( Bergkamp- Overmars – Sar) hier niets aan kunnen doen en dit ook niet willen. Die weten ook wel, we hebben iedereen hard nodig van de selectie. Dit komt van de RvC af en Overmars is gewoon de man die het moet uitvoeren, ook al is het tegen zijn wil in.

    1. In memory of J.C.

      RVC controleert in principe achteraf. Dit is een besluit van het TH. Als er al een ander orgaan is die dit zou besluiten dan zeg je als TH: dit doen we niet, je moet je niet bemoeien met dit soort zaken. Anders ben je geen knip voor de neus waard.

  22. fjonkman

    Hoe je het ook bekijkt, Thulani verdient dit natuurlijk niet en het zou gepast zijn als Ajax hem of een 1-jarige verlenging aanbiedt tegen hetzelfde salaris of hem, wegens jarenlange inzet voor de club en voorbeeldig gedrag transfervrij laten vertrekken. Hij heeft 5 jaar zijn ziel en zaligheid aan de club gegeven. Dan mag daar best wat toegeeflijkheid tegenover staan..

Comments are closed.