De Telegraaf: ‘Overmars heeft de handen al geschud’

0815ajax-willem2_milik

Ajax lijkt zo goed als zeker afscheid te nemen van Arek Milik ondanks dat beide partijen overeenstemming hadden bereikt dat Milik deze zomer niet zou verkassen naar een andere club. Volgens Mike Verweij, verslaggever van De Telegraaf, is de deal met Napoli zo goed als rond en vangt Ajax niet minder dan 35 miljoen voor de Poolse spits.

‘De handen zijn geschud en ik verwacht dat de deal binnen 24 uur rond zal zijn. Milik zal nog een medische keuring moeten ondergaan maar daarna zal men alles snel afronden. Marc Overmars heeft hiermee een uitstekende deal gesloten en met een transfersom van 35 miljoen euro mag hij zijn handen dichtknijpen, dat is bijna ongekend voor een Nederlandse club’. Milik kwam voor 2,8 miljoen over van Bayer Leverkusen en de Duitse club sloot in de overeenkomst af dat Ajax twintig procent moet overmaken van de transfersom bij een eventuele doorverkoop. Volgens Verweij zal Ajax dat bedrag lachend overmaken naar Leverkusen al verliest het in deze cruciale fase wel een belangrijke speler.

Bron: De Telegraaf

Related posts

43 Comments

    1. G-Force

      Hoop dat Overmars snel weer een hand schud met een nieuwe spits, al moet ik zeggen dat ik Dolberg echt goed vond spelen vanavond

      1. Litmanen

        Als Ajax zijnde is het niet zo belangrijk wat je wegbrengt maar wat je haalt. Kijken of Overmars ook daar zo trots over kan zijn volgende week,
        Ik verwacht een paar uitstekende spelers uit de onderbond van Hongarije of Oostenrijk.
        Met iets beters is hij nog niet gekomen.

    2. De seijs

      Middenvelders zat en kut Marokkaan van een Ziyech moet echt niet komen. We hebben aanvallers nodig. Een rechtsbuiten en een ervaren spits.

  1. Valentino

    35 miljoen voor een speler die 2,5 mln heeft gekost is ook moeilijk af te slaan. Hoop alleen wel dat het geld goed besteed gaat worden aan een nuttige opvolger.

    1. Valentino

      Aan de andere kant, wie had ooit van Milik gehoord voor hij bij Ajax kan. Zo zou het ook met Cassierra of Dolberg kunnen gaan.

      1. -buitenkantje rechts-

        We hebben als Ajax maar weinig aan Milik gehad. Wat nu cruciaal is de aankoop van een nieuwe spits.. Dolberg is leuk voor later.. Nu is hij nog te licht..

    2. Ajax nr 1

      De seijs waarom nu weer kutmarokkaan. Deze Marokkaan kan wel heel goed voetballen en zou zeker welkom zijn bij Ajax. Je heb wel weer niveau de Seijs schaam je want niet iedereen Is het zelfde.

      1. De seijs

        Ajax nr 1 omdat ik en 90 % van de bevolking het met mij eens is. En gelukkig is inderdaad niet iedereen het zelfde. Heel veel mensen denken het en ik zeg het hardop. Dat mag hier in Nederland. Dus als jij daar moeiten mee heb zou ik zeggen ga er mee naar Den Haag!

    3. HURBIE

      Zou hem ook brengen
      Maar voorlopig in een doosje doen en goed bewaren tot ze hebben betaald en opgehaald
      Er voor zorgen dat hij geen zware blessure oploopt

  2. Rinus

    Zoals ik in ander topic al stelde; dit is de absolute hoofdprijs, maar haal nu gewoon een goede nieuwe spits en Ziyech, al vraagt Twente 10mlj, die gast verkoop je met het labelte Ajax om z’n nek over 2 jaar voor het dubbele, MINIMAAL!!!!!

  3. marcussboss

    goede prijs voor milik, vooral hopen dat er snel een nieuwe goede spits komt en het liefst ziyech nog erbij! ik zou toch ook nog een poging wagen bij sneijder ?

  4. Royb020

    Kunnen ze El Ghazi niet gratis mee geven? Wat een ellendeling is dat zeg!!!!

  5. EugAjax

    Zo langzamerhand komt naar boven dat Ajax goed beleid aan het voeren is. Velen vinden van niet maar Ajax heeft redelijk goede doorstroming vanuit jeugd met langdurige contracten. Tevens lijkt scouting toch ook wat meer op orde. Zie Milik en eerste indrukken Casierra zijn ook goed. Tevens maakt Ajax reuze stappen in omderhandelen over spelers die lang onder contract staan en ze eigenlijk niet kwijt willen. Nu ben ik inderdaad zeer benieuwd wat de vervolgstappen zullen zijn. Heeft Ajax nu ook nog een goed plan B klaar liggen in geval Milik verkocht zou worden? Ala dat ook nog zo is en spelbeeld blijft zich zo omtwikkelen als eerste comtouren laten zien dan gaat Ajax ook aan de buitenwereld laten zien dat men goed bezig is. Ietd wat ik al tijdje constateer. Klasse ga zo door

    1. In memory of J.C.

      Ajax heeft afgelopen seizoen heel veel overhoop gehaald in de sector jeugd. Dat hoeven we niet nog eens te benoemen dat is wel duidelijk inmiddels. Nu teert men nog op wat er de afgelopen 2 jaar is opgebouwd qua doorstroming. Dat is al minder dan de bedoeling was. Ik denk niet dat er komend seizoen en daarna nog veel vanuit de jeugd aan de deur van het eerste zal staan te kloppen. Een enkeling daargelaten misschien. Voor de hele kortevtermijn misschien allemaal leuk en aardig maar ik ben iemand van de lange termijn. Dan zie ik Ajax toch weer gewoon een koopteam worden. Casierra heeft me gisteren overigens echt niet kunnen overtuigen. Als een van de weinigen een zwakke schakel. Misschien doorcde positie, dat is afwachten. Qua spel ben ik best blij maar qua beleid ……. nee, verre van dat. Wat dat laatste betreft dwalen we weer flink af van de echte Ajax gedachte.

      1. EugAjax

        IMOJC. Even uit nieuwsgierigheid. Wat word er precies, bezijdens wat persoonsverwisseling in de jeugdopleiding? Bergkamp visie sluit redelijk aan bij Jonk en Cruijff er was alleen groot meningsverschil over de “specialisten” die de overhand kregen. Volgens mij veranderd er niet heel veel alleen is er meer aandacht voor voetbal gedeelte. Ik bedoel sommige performance trainingen zijn meer gelinked aan voetbal oefeningen. Lijkt me niks mis mee. Graag hoor ik van je wat precies er meer overhoop gehaald word. Volgens mij valt dat mee, al ben ik hier misschien naief hahaha. Ik heb Bergkamp hoog zitten als beleidsman dus ik ben bevooroordeeld. Anyway we gaan er niet uitkomen en toch hoop ik dat ik gelijk ga krijgen want dan gaat het goed met ons aller Ajax. Ik verwacht niet dat Ajax gaat doorslaan naar koopclub. Cassierra speelt normaal in 2 spitsen systeem en niet op eigen positie dus even afwachten voordat we hem afschrijven. Lange termijn denken heet dat haha

        1. In memory of J.C.

          Denk dat we dan maar eens een avondje moeten discusieren :-). Wat er nu aan de hand is, is hap snap beleid. Er zit geen visie achter. Het is niet meer doordacht. Men wil eigenlijk een team met ervaren spelers en als dat niet lukt wordt er noodgedwongen gekeken naar de jeugd. Dat is precies de omgekeerde wereld. Er moet eerst gekeken worden naar de jeugd en daar waar nodig ervaring inpassen. Daarom was de hele jeugdopleiding doorspekt van specialisten om ervoor te zorgen dat bij doorstroming er al veel facetten geregeld waren. V.w.b. Casierra gaf ik aan dat het matige optreden mogelijk kwam door zijn positie in de wedstrijd. Ik weet dat we beide het beste voor hebben met onze club en ook beide staan voor aanvallend voetbal. Ik heb alleen geen hoge pet op van een Bergkamp, een Overmars en een van der Sar. Dat heeft in mijn ogen verkeerd uitgepakt en is dan ook een missertje in de gedachte van Johan geweest. Die gasten hebben een perfecte staat van dienst als voetballer maar bestuurlijk vind ik het klote.

          1. EugAjax

            Discussieren over onze favoriete club altijd goed ?. We verschillen niet heel veel alleen zit er groot verschil in vertrouwen in mensen die er zitten en welke kant ze opgaan. Maar goed daar leer ik ook weer van. Ik zal ze kriisch blijven volgen die oud voetballers?

    2. Teuntje

      Vind je dit echt? Ajax kan dan waarschijnlijk in de Eredivisie goed mee komen, maar Europees blijven ze, ook met het team dat er gisteravond stond, flink achter.
      Wat ik mis is de mix van volwassen kerels en jongens.
      Wanneer je het bekijkt vanuit de financiele hoek, doen ze goede zaken. Sportief mag er echt nog wel wat peper in!

  6. Niels1983

    Het lijkt erop dat iedereen vergeten is dat ziyech de man is die voor een camera juichde toen hij hoorde dat niet ajax maar psv kampioen was geworden

  7. Niels1983

    Mensen vergeten hier dat ziyech de man is die juichde voor de camera toen hij hoorden dat niet ajax maar psv kampioen werd

  8. bloedgroep AFCA

    mensen vergeten ook dat er vaak genoeg over geldwolven wordt gesproken…en er was een akkoord dat Milik iig tot de winterstop zou blijven….zo zie je maar weer ‘een man een man een woord een woord’…..against modern football en helemaal tegen Overmars RvC en noem nog eens wat van ruggengraat loze kwallen

  9. Nultwintig

    In reactie op ‘EugAjax’ en ‘ImoJC’ : De insteek van Ajax is volgens mij geweest dat de spelers die op de deur kloppen van het 1e elftal in Jong Ajax blijven ‘hangen’ tot de betreffende positie onder druk staat of vrijkomt. Wat hierin welkom zou zijn is het 1e en Jong Ajax gezamelijk als 1 groep te laten trainen. In principe heb je dan meteen een veel grotere selectie en is aankopen vanuit het buitenland minimaal. Korte termijn/lange termijn zijn te ruime begrippen, je kan er geen pijl op trekken hoelang een speler uiteindelijk blijft. Ajax zal dit ook veel beter met de spelers moeten communiceren zodat snel geschakeld kan worden.
    We dwalen inderdaad flink af van de AJAX gedachte.

  10. Nultwintig

    En ja, Jonk is degene die vanuit die gedachte spelers trainde en voorbereide. Die moeten we echt snel terughalen.

  11. EugAjax

    @nultwintig interssante gedachte Jong Ajax en Ajax 1 samenvoegen in trainingen. Ik weet eerlijk gezegd niet of dat al gebeurd of niet. Wat ik wel vind os dat Jong Ajax te vaak misbruikt word voor spelers die bij eerste buiten de boot vallen ten koste van jongere spelers. Dat moet volgens mij echt anders. Dan zouden ze de reserves van Ajax 1 en Jong Ajax misschien in die vriendschappelijke European League kunnen doen waar Jong Feyenoord zich voor inschrijft. Moeilikk haalbaar maar mss onderzoeken waard

Comments are closed.