Cillessen baalt, Bosz ziet ondanks slecht resultaat progressie

0726ajax-paok_bosz

Peter Bosz liet na afloop voor de camera van Ziggo Sport weten nadrukkelijk progressie gezien te hebben bij zijn ploeg. ‘Maar het resultaat is natuurlijk Europees gezien niet goed’, aldus de Ajax-trainer.

‘We begonnen goed. We liet in het eerste half uur het Ajax zien waar we langzaam naar toe willen. Dan is de 0-1 een domper. Je ziet bij dat doelpunt hoe gevaarlijk de buitenspelers van hen zijn. Daar moesten we voor oppassen. Verder hebben we het redelijk goed dicht kunnen houden. In de tweede helft creëren we minder. Dan zie je dat de vermoeidheid toch toeslaat. Maar met dit resultaat is natuurlijk nog niets verspeeld. Over een week zijn wij ongetwijfeld weer verder in onze ontwikkeling.’

Jasper Cillessen kwam direct na afloop balend voor de camera. ‘We waren veel beter. Als je dan zelf zo de fout in gaat dan geef je de wedstrijd uit handen. Dan wordt het moeilijk. Toch slaagden we er daarna in om de bovenliggende partij te blijven. Het voetbal van vandaag geeft hoop voor volgende week.’

Related posts

41 Comments

      1. Litmanen

        Cillesen vorige week nog uiterst kritisch op zijn verdediging. Ik maakte toen de opmerking dat Cillisen dat beter binnenshuis had kunnen houden. Dat blijkt nu wel heel waar.
        Dramatische fout met hele grote gevolgen.

        1. bloedgroep AFCA

          klopt idd….geen slimme actie van hem toen en nu….waar was hij eigenlijk mee bezig? probleem in de verdediging oplossen door zelf laatste man te spelen ofzo…gewoon lekker in je hok blijven staan toch?

          1. HURBIE

            Jammer van die blunder met gevolg een tegendoelpunt
            Spel zag er bij vlagen goed uit ,geeft zeer zeker hoop voor volgende week

      1. DanielenRico

        Maakt volgens mij niks uit als Ajax wint van Paok want dan moeten we misschien tegen Man City of dat soort clubs

          1. DanielenRico

            Bedoel mee te zeggen als Ajax wint van Paok dan komen tegen Man City (bijvoorbeeld) en daar zie ik Ajax niet van winnen

      2. -buitenkantje rechts-

        Nou idd Bobby.. Cillessen had even kortsluiting in zijn bovenkamer. Hele dure fout kan dit worden..

  1. Yarive

    Als ze volgende week zo spelen zoals de eerste helft van vanavond heb ik er vertrouwen in. Conditioneel gezien echter nog te zwak, maar daar kun je gelukkig op trainen (:

  2. Iceman

    Heb vertrouwen boys het komt best in orde daar zo het wordt wel erg lastig maar wat ik vandaag hebt gezien de eerste 40 minuten dan komt het zekker in orde lijkt mij, want voor en ook na de blunder van Jasper zijn wij blijven voetballen en knokken dus een beetje vertrouwen.

  3. PvL020

    Peter, nou zeg je; we weten hoe gevaarlijk de buitenspelers zijn. Je had een goede analyse van paok gemaakt er waren geen verassingen. Was Cillissen even poepen toen je die analyse liet zien???? Ik hoop echt dat er volgende week geen viergever en riedewald op het formulier staan, el ghazi mag er ook vanaf

    1. Yarive

      Serieus? Ik vond Riedewald op cvm juist sterk spelen.. Over El Ghazi en Viergever ben ik het wel met je eens. Westermann en Cerny i.p.v. die twee

  4. Kishna4ever

    Goed gespeeld. On Ajax geknokt. Top toekomst jonge spits gezien. Geeft de burger weer moed. idd volgende week zeker niet kansloos als geschorste/geblesseerde basis spelers er weer bij zijn.

    1. bloedgroep AFCA

      sowieso nooit kansloos…..Ajax was niet slecht met af en toe mooi voetbal…daarin tegen vond ik PAOK niet goed met amper balbezit en niet eens een kans maar een blunder van Cillessen….denk dat het gewoon haalbaar is om van dit PAOK te winnen….zolang Cillessen in zijn doel blijft

  5. Geenemotie

    Hoewel leuk voetbal waren er toch zwakke plekken. Flanken niet gezien en centrum zwak. Moet veel beter. Europees te licht vrees ik.

    1. -buitenkantje rechts-

      Mee eens geenemotie.. El Ghazi kwam er nauwelijks langs.. Cassierra is geen linker spits.. Dolberg leuk voor de toekomst, maar we moeten NU Europa in.. Maar wel weer eens genoten van Ajax! Dat is mij ook heel wat waard.

  6. marcussboss

    jammer van cillessen, maar dit was weer het ajax dat we lange tijd niet gezien hebben en eindelijk komt het spel van Bosz ten goede! knap dat je vast kan houden aan je eigen systeem terwijl je in de oefenwedstrijden best wel je twijfels kon hebben. ik heb er veel vertrouwen in, in het komende seizoen en de komende wedstrijd(en) ✌✌

    1. BobbyHaarms

      Zeker BR, er moet nog het 1 en ander geschaafd worden aan dit Ajax, maar de manier waarop er gestreden is was een lust voor het oog en deze wedstrijd had meer in zich dan het hele vorige seizoen bij elkaar. Dolberg is idd nog erg jong, maar toch ging er behoorlijk wat dreiging van die jongen uit. Zou hem volgende week gewoon lekker weer in de spits zetten en Riedewald op 6 houden. Deed me bij vlagen zelfs een beetje aan Rijkaard denken.

  7. Ajaxslied

    lol cillessen gaf 2 weke ’n terug nog een uitbrander aan zijn verdediging over fouten maken karma is een bitch. caissiera totaal niet gezien el Ghazi ook weinig. Komt nauwelijks een voorzet aan van de buitenspelers en de backs heb bij dijks vaak het gevoel dat hij de bal een ros geeft en denkt zo ik heb weer een voorzet gegeven. Ik heb nog steeds de hoop dat el Ghazi echt doorbreekt was begin vorig seizoen zo goed heb alleen het idee dat hij het laatste half jaar snelheid is verloren. En viergever moeten ze zijn contract van afkopen wat een drama is dat. Voor de rest was het wel leuk om te kijken lekkere sfeer in het stadion alleen jammer dat vak410 verhuist is naar de f-side is toch iets minder daarm.

  8. In memory of J.C.

    Jammer dat deze tactiek niet onder Frank al is ingezet. Zoveel leuker om naar te kijken. Tete nog nooit zo vaak in de voordte gelederen gezien. Kan en moet allemaal nog veel effectiever maar ik vind dat er al grote stappen zijn gezet. Centrum verdediging sober maar dat is niet erg als het middnveld vooruit speelt. Veltman groeide steeds meer in de wedstrijd. Van de Beek in begin wat onzichtbaar maar kwam er ook steeds meer in. Riedwald echt de ontdekking op 6, heerlijke pot voetbal. Dat het na 70 min. Een beetje op was, was logisch. Zolang druk zetten redt geen enkel elftal 90 minuten lang. Passing was ook stuk beter dan in de voorbereiding. Kortom, heel erg hoopvol.

    1. -buitenkantje rechts-

      Mee eens ImoJC.. Knap van Bosz dat hij in zo’n korte tijd deze manier van spelen er al redelijk heeft ingekregen. Tete was echt geweldig.. Evenals Riedewald.. Sinds lang weer genoten!

  9. Germain

    Heb sinds jaren weer een dwingend Ajax gezien, 1-1 is een slechte afspiegeling van de veldverhoudingen. Winst was dik verdiend geweest maar qua spel worden er flinke stappen vooruit gezet. Ik verheug me weer op het seizoen dat komen gaat.

    1. -buitenkantje rechts-

      Vooral offensief moeten er nog stappen gemaakt worden.. We moeten dreigender zijn..doelgevaarlijker. Dolberg komt er wel, maar NU nog niet. Moet nog groeien. Ook van de vleugels kwam er te weinig gevaar.. Maar heerlijk te zien hoe snel Ajax de bal weer heroverde en af en toe PAOK van het kastje naar de muur stuurde.

  10. Michel6172

    Al met al een hele mooie wedstrijd om naar te kijken, Ajax was dominant aanwezig, en idd jammer dat Cillissen uiteindelijk de crusiale fout maakte, want kansen waren er.
    Ik heb genoten van Ajax maar baalde van gelijk spel.
    WZAWZDB?

  11. Pascal tebberman

    Wat wil hij nou hij wil met een frisse start en jonge jongens beginnen laat ze ze hebben het toch laten zien wat ze waart zijn en slecht gespeelt zeggen dat hoeft ook al niet is wel erg hart toy toy voor volgende week mannen ajax is art ?⚓️??????⚽️.

  12. Germain

    Tete, Riedewald, Dolberg, van de Beek en Veltman dikke voldoendes. De anderen moeten zich hieraan gaan optrekken, komt goed heb er vertrouwen in. Peter Bosz komt als geroepen voor deze talenten.

  13. Wembley71

    Die blunder was trouwens niet de enige. De grasmat was ook van bijzondere kwaliteit. 10% kunstgras………? Die bruine plekken zeker. Dat je gvd na 20 jaar nog geen fatsoenlijke mat kan neerleggen is wel héél beschamend. Mochten onze geniale bestuurders besluiten om nu over te stappen ku(ns)tgras dan stuur ik per direct mijn seizoenkaart terug!!! Jezus wat een schande dit

Comments are closed.