Bosz: ‘We houden vast aan andere koers’

0707peter_bosz

Peter Bosz zegt geen moment gedacht te hebben aan het terugvallen op oude mechanismes bij Ajax met het oog op plaatsing voor de Champions League, zo laat hij in gesprek met de NOS weten. “Totaal niet. We gaan een andere koers varen en daar houden we aan vast. We gaan het op onze manier doen.” En als het misgaat en de kritiek losbarst? “Dat is de voetballerij”, zo stelt Bosz vast.

Tijdens het afgelopen EK lieten landen als Portugal en IJsland zien dat een defensieve spelstijl vaak succesvoller is dan een offensieve. Maar daar wil Bosz niets van weten. “Je moet dicht bij jezelf blijven. Wij zijn Nederland en we hebben onze Nederlandse voetbalcultuur. Ga je dingen anders doen, dan sla je de plank mis. Bayern München en Barcelona laten zien dat je met aanvallend voetbal ook succes kan hebben.”

Bron: NOS

Related posts

33 Comments

  1. Frenk de Boer

    Off topic maar ik ben op vakantie dus heeft iemand een site of iets waarop ik de wedstrijd van vanavond te kijken?

    1. De seijs

      Het zal moeilijk worden om niet het spel af te serveren. Bij verlies. Maar het zal moeten als we vooruit willen.

    1. De seijs

      11younes11 die was ook voor Kbouter maar sinds de boel hier is verandert gaat hij niet altijd zoals ik wil. Maar een beetje lezer had het wel begrepen!

  2. marcussboss

    uiteindelijk zal het zn vruchten afwerpen! ben benieuwd hoe snel ze het onder de knie krijgen ?

    1. BobbyHaarms

      Zo is dat Dickst14, we zitten al jarenlang naar oeverloos getik te kijken. Ajax staat voor fris, aanvallend, dominant voetbal! Verras ons eens vanavond en doe eens wat aan klantenbinding. Hebben we wel verdiend na 2 jaar onze zondagen te hebben weggegooid.

  3. Teuntje

    Ik geef hem heel graag het voordeel van de twijfel, maar ook Frank wilde de ploeg vol druk laten spelen.
    Dit kwam er echter mondjesmaat uit. Om dit goed te kunnen uitvoeren moet je de juiste spelers hebben. Of onze selectie dat soort spelers heeft….ik weet het niet.
    In ieder geval onwijs veel suc6 vanavond. Ik hoop met een lage hartslag te kunnen kijken 😉

    1. In memory of J.C.

      Onze spelers hebben techniek zat dus een snelle zuivere pass moeten ze kunnen geven. Onder Frank was er de angst om fouten te maken, nu moet je scherp zijn en fouten van je medespelers corrigeren. Kortom ze moeten inzet tonen voor hun centen en niet met schone broekjes terug in de kleedkamer komen. Als ze vooruit druk zetten en voorin scherp zijn kan je in 45 minuten de wedstrijd hebben beslist, zelfs tegen een team die drie bussen in het strafschop gebied heeft staan. Je moet zorgen dat je in de tweede helft meer kan freewheelen. Vooruit verdedigen en afjagen is wat anders dan blind in de aanval. De kwaliteit is er, nu omzetten in kwantiteit.

      1. Teuntje

        Ik hoop dat je gelijk hebt, J.C! De voorbereiding heeft mij nog niet rustig gemaakt maar, nogmaals, hoop van ganser harte dat ik er helemaal naast zit

        1. In memory of J.C.

          Tsja, kwaliteiten komen niet altijd op het juiste moment boven drijven. Onder Frank was dat vnl. tijdens trainingspartijen maar daar win je niks mee. Misschien trainen ze onder Peter klote van de bok en spelen ze god. We shall see.

  4. bloedgroep AFCA

    Ben blij dat Bosz niet is zoals velen hier….verandering kost nu eenmaal tijd en als je hetzelfde blijft doen veranderd er niets…gewoon doen Bosz…WZAWZDB

  5. PvL020

    ?????????? succes, hoop dat het vanavond gelijk uit komt …. Tot vanavond… Vakkie 430

  6. -buitenkantje rechts-

    Zou gek zijn voordat er een officiele wedstrijd gespeeld is al van je idee af te wijken.. Hoop dat se spelers ook durven te voetballen

  7. Ajaxslied

    lol ja Barcelona en Bayern hebben er succes mee ja. Die hebben ook de spelers en begroting ervoor.

  8. EugAjax

    Goed om te weten en ik heb vertrouwen erin dat hij zijn woorden gaat waarmaken.

  9. Geroldkohlen

    Ja klopt bosz, maar barca en bayern hebben een iets betere selectie dan de onze! geen groot verschil maar ietsjes!?

      1. Geroldkohlen

        negatief! nee hoor vind het gewoon geen goede vergelijking! en dat is gewoon zo!

          1. Geroldkohlen

            idd vind ik ja! hebben wij een messi, iniesta, suarez, neymar, piqué, busquets of een robben, muller, lewandowski, neuer, boateng ! maar goed fijne avond!

  10. hubert

    alles heeft zijn tijd nodig dat gaat echt niet in een Paar weken ben blij dat hij niet van zijn zienswijze afstapt gewoon doorgaan peter bosz egaal wat voor kritiek je krijgt als het dan gaat lopen dan worden ze vanzelf wel stil. en staan ze zoals gewoonlijk weer vooraan en hebben ZIJ Het goed gezien. tjonge jongen

Comments are closed.