Ajax scout gericht: ‘In Colombia en Chili wel, in Brazilië niet’

ajaxscout

Ajax heeft met spits Matteo Cassierra en verdediger Davinson Sánchez deze zomer twee Colombianen gecontracteerd. Volgens Directeur voetbalzaken Marc Overmars scout Ajax echter ook in andere Zuid-Amerikaanse landen. Maar in Brazilië, het land waar toch verschrikkelijk veel talent zit, vreemd genoeg niet.

“Chili herbergt ook spelers in die categorie: haalbaar voor Ajax en die voldoen aan de andere criteria. In Brazilië kijken we bijvoorbeeld weer niet, want daar denken wij niet zoveel te zoeken te hebben”, aldus Overmars tegenover AjaxLife.

“We hebben in Colombia ook een agent zitten die gek is van Ajax. Hij kan het succesteam uit de beginjaren zeventig zo uit zijn hoofd oplepelen, naam voor naam. Hij heeft bij het halen van Sánchez een belangrijke rol gespeeld. We hebben ook nog steeds een goede naam in Colombia. Dat kan toch de doorslag geven bij spelers die ook naar een topclub in bijvoorbeeld Zwitserland en Oostenrijk kunnen.”

Bron: AjaxLife

Related posts

71 Comments

  1. In memory of J.C.

    Ik heb liever dat die scout op de hoogte is van wat we in 2016-2017 nodig hebben.

    1. jojocoolio

      Kunnen we niet scouten naar een goeie scout… Die van de afgelopen jaren was er met zijn hoofd niet bij…

      1. BobbyHaarms

        Dit doet toch wel pijn om te lezen hoor: ” Omdat ze anders ook naar topclubs en Zwitserland of Oostenrijk kunnen”…..en dat uit Marc zijn mond. Had liever gehad dat ie het over Engeland of Spanje had gehad maar helaas….zo liggen de verhoudingen dus anno 2016.

        1. pietprecies

          Dat zijn verhoudingen die types als overmars zelf creeeren, door dat zielige gejammer maar voornamelijk door zn eigen incompetentie. Zolang hij waardeloze scouts heeft in die gebieden lukt het niet want daar komt het eigenlijk door. In Colombia heeft ie toevallig iemand die ajax leuk vind maar in brazilie moet dat ook te regelen zijn. Omdat Overmars niet in staat is een goeie agent aan te stellen daar doet ie maar alsof we daar niks te zoeken hebben.. Types als overmars maken het NL voetbal kapot en ik hoop dan ook nog altijd dat er een PL club komt die hem op pikt.. Kan hij daar met grote zakken geld mooi weer gaan spelen

    2. De Ajacied

      Maakt mij nix uit waar ze vandaan komen,
      Als het maar goede spelers zijn die we nodig hebben!!!!!
      ❌❌❌

      1. BobbyHaarms

        Helaas heeft ie ergens nog gelijk ook Velibor, we zijn de laatste 5 jaar wel degelijk naar dit bedenkelijke niveau afgezakt. Pijnlijk!

        1. Litmanen

          Vraag me af of het niet belangrijker is om te kijken wat we hier doen als we een talent hebben binnengehaald. Door hele slechte begeleiding zijn er al heel wat zeer grote talenten bij de vuilnisbak gezet.

          Ik heb vorige keer al geschreven: als we al niet in staat zijn om Deense en Nederlandse talenten zodanig te begeleiden in hun jonge leven als prof dat ze moeten afhaken, wat moeten we dan in godsnaam met mensen uit Zuid-Amerika?
          Dan wordt er hier herhaaldelijk op gewezen dat het aan de spelers zelf ligt, maar ik denk niet dat je spelers als Andersen, Zivco en Fisher met elkaar kunt vergelijken. Bovendien, die drie zijn het topje van de IJsberg. Zoek maar eens naar hoeveel jonge spelers van rond de twintig hebben afgehaakt in de afgelopen drie jaar. Het argument dat ze niet goed genoeg zijn voor Ajax wordt gelogenstraft door bijvoorbeeld Dijks, maar ook doordat Ajax ineens hele hoge doorverkoop percentages bedingt bij verkoop…..
          Ze weten blijkbaar zelf al dat er hoogstwaarschijnlijk een paar “foutjes” tussen zitten.

    1. KBouter

      Dat is het nu juist…een scout moet zo goed zijn dat hij de topclubs voor is. Wedden dat na één of twee seizoenen de topclubs dan wel vanzelf komen bij Ajax voor de betreffende speler.

    2. HURBIE

      inderdaad het is niet haalbaar om spelers uit Europa te halen vaak veel te duur voor AJAX begrippen
      Daarom halen we daar tegenwoordig daar heb je de jongens die nog voetballen hebben geleerd op straat

    3. Ajax nr 1

      Ajax scout gericht ja echt. Laat Ajax maar eens gericht gaan scouten naar scouts.

    4. BobbyHaarms

      Daarom moet je er niet raar van opkijken dat er vroeg of laat nog eens iemand terugkeert en alsnog slaagt. Dan kan het Ajax zijn, maar na zo’n behandeling hadden ze mij niet meer teruggezien.

  2. -buitenkantje rechts-

    Betekent dat dat Braziliaanse spelers niet naar Ajax toe willen? Of heeft Ajax geen contactpersoon in Brazilië.. Anders zou ik het niet begrijpen.

      1. -buitenkantje rechts-

        Kan me voorstellen dat het een geldkwestie is Gerold.. Maar bij voorbaat al zeggen dat je dus daar niet gaat scouten gaat er bij mij niet in.. Heb zelf een aantal contacten in Brazilië en ze kennen Ajax allemaal hoor!

    1. Geroldkohlen

      maar waarom geen Brazilië?? ik begrijp het niet is het een geld kwestie ofzo? ? en het is toch wel erg om te lezen, dat wij moeten concureren met Zwitserland en Oostenrijk om spelers! een klap in de realiteit!

      1. In memory of J.C.

        Is een geldkwestie. Brazilianen kunnen vanaf de start elders meteen veel verdienen. Enkele uitzondering daargelaten maar die gaan meestal naar PSV 🙂 Romario en PSV speelt daar nog steeds een grote rol.

        1. -buitenkantje rechts-

          En Argentijnen? Een tweede Messi is hier ook altijd welkom hoor..?

          1. 11Younes11

            Zeker weten 🙂
            Maar het komt omdat de grote talenten in Brazilie en Argentinie gelijk naar grote clubs uit grote competities kunnen. Als je daar spelers weg wilt halen, moet je voor de categorie daaronder gaan en dat is altijd een gok of het wat wordt.

    2. AFCA my World

      Het grootste probleem is geld,de braziliaanse clubs gaat gelijk hoog in de boom zitten en vragen echt veel geld, 8 miljoen voor een middelmatige voetballer is een heel normale vraagprijs, en de toppers zijn in beeld bij de hele grote clubs van europa en gaat het gelijk om tientallen miljoenen (boven de 20) dus daar kan ajax zich niet in mengen,maar loopt er een talent rond waar nog geen/weinig belangstelling voor is gaan ze echt wel,kijken hoor ze hebben weinig maar wel goede contacten in brazilie ! Maar voorlopig zijn het de anderen landen die afgestroopt worden !

  3. Indojood

    Cassierra lijkt een aanwinst en ik verwacht dat van Sanchez ook dus een goede zet van Ajax.

    1. ajaxhoger

      Die was goed aan het spelen in ieder geval , we zullen er hoop ik nog veel plezier aan beleven , wat die andere betreft , die zal ook niet slecht zijn , anders kom je niet in de finale van de copa .
      We moeten het natuurlijk nog zien allemaal , maar het begin is niet slecht van wat ik heb gezien , nu de rest nog beter voetballen dan komen we er hopelijk wel

  4. marvinww

    in brazilië zijn veel grotere talenten dan in colombia dus ik snap niet waarom er in brazilië niemand naartoe kan om daar naar talenten te zoeken

    1. ajaxhoger

      Dat zal wel aan het geld liggen , dat willen ze niet uit geven als het kan , dan kopen ze l;iever spelers uit nederland , voor veel geld die niet voldoen , voorbeelden zat gehad .

  5. Mooi

    Volgens mij als ik het goed begrijp is er maar een man die scout ? .en in Nederland ik weet niet hoeveel ?

  6. vanzanten

    Zou deze scout dan het beest gaan leveren dat is beloofd (en waar ik nog steeds op zit te wachten)?

  7. afcamike

    Chili werd niet voor niets kampioen van de Copa, Brazilië lag er in de groepsfase al uit, andere tijden en ik denk dat dit zeker een goede keuze is om juist in die landen is te kijken en niet in Brazilië

  8. Iceman

    Klopt want die gasten uit Brazilie denken dat ze super geweldig kunnen voetballen dat konden ze wel vroeger maar niet nu want je ziet wie steeds de prijzen pakt in die landen dat zijn toch wel chilli en Colubia komt ook steeds dichter bij de prijzen. Nee van mij mag ajax zicht blijven bezicht houden met scouten in zuid amerika goede zaak dit dus.

  9. EugAjax

    Ik ben van mening dat we so wie so niet veel spelers nodig hebben uit Zuid Amerika. Op het eerste oog zijn de twee Colombianen aanwinsten, en ik ben er blij mee. Maar het gaat tegen visie Cruijff in. Het is een gebrek aan de opleiding, nog steeds dus blijkbaar ondanks dat fantastische team dat weg is, als Ajax een spits en een centrale verdediger zelf niet voorradig heeft. Een aanvulling van de selectie met aankopen zou alleen uit oogpunt van ervaring moeten zijn, en liefst met ajax cultuur achtergrond. En tweede categorie is jongere spelers indien die opleiding ze niet kan leveren. Lijkt me dus dat de twee Colombianen of beter zijn dan we hebben rondlopen, of ze gaan ontwikkeling tegen houden van jongere spelers die ajax zelf heeft aan opleiden is. Anyway ik vind dus wel goed dat ze de markt in de gaten houden, maar ik vind dat er alleen aangekocht moet worden als het directe aanwinsten zijn, als we zelf niet beter hebben lopen of als we geen spelers hebben die bijna de opleiding hebben afgerond (lees klaargestoomd zijn voor eerste elftal). Feit dat ajax nog steeds geen 16, 17 en 18 jarige spelers frequent opstelt is opleiding nog steeds van laag nivo, ondanks jaren van Jonk bewind.

    1. -buitenkantje rechts-

      Gezien het grote verloop bij Ajax is het ondoenlijk dit allemaal aan te vullen uit eigen jeugd. Je loopt dan kans kwaliteit er ervaring in te leveren. Er zal dus gescout en aangekocht moeten worden. Spelers die een zekerheid zijn zijn (bijna) niet te betalen. Dus moet er goed gescout worden. Gevolg is wel dat aankopen soms een gokje zijn. Zie ook het lijstje met aankopen die het niet gered hebben. Het draait tegenwoordig helaas allemaal om geld. Tenzij we het goed vinden dat een oliesheik of rijke Chinees ons aller Ajax koopt zullen we moeten hopen op een gouden generatie of een aantal aankopen die erg goed uitpakken. Denk aan Suarez en Ibra.

      1. EugAjax

        Eens hoor goede scouting is zeer belangrijk, zeker ook voor Ajax. Ik ga er daarom ook vanuit dat TH heeft geconcludeerd dat er te weining goede aanwas is op deze posities en daarom deze aankopen gedaan zijn. Je moet altijd afwachten hoe het uitpakt. Maar vooralsnog heb ik sterk geloof in beide aankopen uit Colombia.

    2. 11Younes11

      Leuk en aardig, die visie van Cruijff.. Maar het zou een beetje kortzichtig zijn als je het talent uit Zuid-Amerika niet zou gebruiken. Kijk maar eens naar de knockout fase van de CL, de clubs die daar spelen zitten bomvol met Argentijnen en Brazilianen. Je zou jezelf in de vingers snijden als je daar geen spelers vandaan haalt, want die hebben kwaliteiten die Nederlanders over het algemeen minder hebben (atletischer, sneller, over m’n lijk mentaliteit, passie)

      1. In memory of J.C.

        Lees nog even wat de bedoeling was/is van het plan Cruijff. Nu het niet meer wordt gevolgd door Ajax is het meteen niet goed? Op de juiste manier opleiden is een eerste vereiste.

      2. Indojood

        Omdat de visie Cruijff niet meer volledig wordt uitgevoerd, niet door Ajax en al helemaal niet door de KNVB zijn we genoodzaakt dit soort spelers van ver te halen. Als wij gewoon goed opleiden dan hoeft dit allemaal niet te gebeuren. Dus ja, de visie Cruijff is niet alleen leuk en aardig maar bittere noodzaak.

  10. Iamsterdam2015

    Eeen scout die alle namen van ajax kent van het succes team uit begin 1970……… Mijn dvd speler is stuk….??

    Sjezus lekker belangrijk hij moey scouten en of ze nou uit groenland, mozambique, brazilie of zuid limburg komen…. Ze moeten goed zijn!!!!

    1. Indojood

      Het mag wellicht als onzin klinken maar iemand die Ajax een warm hart toedraagt kan voordelig zijn wanneer er interessante spelers zijn. In die context moet je deze opmerking zien. Er wordt weer veel te “enthousiast” gereageerd. Daarbij vind ik het mooi dat anno 2016 het gouden Ajax uit de jaren 70 zelfs in het verre Colombia nog weerklank vindt bij bepaalde mensen.

  11. KBouter

    Ajax vroeger in de tijd van Cruijff had ook niet alleen maar jeugdig eigen talent, dus de vlieger van …dit is geen Cruijff visie slaat nergens op. Of komen bv een Wim Janssen, Ronald Spelbos, Walter Meeuws, Jan Wouters, Danny Blind, Velibor Vasovic, Thomas Galasek, Wim Jonk,Brian en Michael Laudrupp.. om er een paar te noemen uit onze eigen jeugd?

    1. EugAjax

      Kbouter volgens mij sla je met je voorbeelden juist de spijker op zijn kop. De namen die jij noemt werden bij ajax niet gehaald als jeugdig talent maar meer als ervaren aanvulling die op dat moment ontbrak in de selectie. Dus je hebt gelijk aankopen zijn zeker nodig op zwakke plekken op te vullen. En je elftal direct sterker te maken. Dat is moeilijker dan gezegd maar jouw voordeelden waren bijna allemaal rake aankopen. En dus zeker volgens visie Cruijff of beter gezegd plan Cruijff. Neemt noet weg dat ik vermoed dat Ajax de Colmobiaanse jeugdige aankopen heeft gedaan omdat de jeugd opleiding niet geleverd heeft op deze plekken en ook dan ben ik het eens moet Ajax op de transfermarkt wat doen. Lijkt er dus op dat de jaren van Jonk cs dus ook geen echte centrumspits heeft opgeleid en blijven we vooral op dat gebied ver onder de maat al sinds begin jaren 90, met Kluivert als laatste spits.

      1. In memory of J.C.

        Alsof Ajax zich ooit als een man achter het plan heeft opgesteld. Lekker makkelijk lullen hoor. Zo wordt een plan op een totaal verkkerde manier beoordeeld en dus afgeserveerd. Johan, jij zal je op je wolk omdraaien denk ik zo.

        1. In memory of J.C.

          Kortom, hoer worden appels met peren vergeleken is mijn bescheiden mening.

        1. Ajax nr 1

          Helemaal mee eens Imojc. Volgens mij Is het plan NOOIT uitgevoerd zelfs niet toen Cruijff er zelf nog was.

  12. KBouter

    Daarbij is volgens mij een onderdeel van de visie…mocht je een speler willen kopen die je hogerop kan brengen, én we hebben hem zelf niet lopen in de jeugd…én hij is direct een versterking en inzetbaar, je dit soort goede spelers moet halen.

  13. In memory of J.C.

    De visie van Cruijff is er eentje gericht op deze tijd, niet uit de tijd van Laudrupp etc. Basis is eigen jeugd/eigen opleiding met incidenteel daar waar nodig aankoop van ervaring. De vergelijking met vroeger klopt dus niet, de mogelijkheid van aankoop van ervaring wel. Basis blijft echter je eigen opleiding. Daar komen er nu hopenlijk een paar van door. Of dit in de, nabije, toekomst blijft ………. persoonlijk een hard hoofd in.

  14. In memory of J.C.

    Tsja Jonk weg, diversen goede mensen in zijn voetspoor weg, A2 opgeheven. Een paar voorbeelden waaruit blijkt dat Ajax niets van doen wil hebben met het plan Cruijff wat iverigens op dringend verzoek van Johan destihds ook niet meer zo door Ajax genoemd mag worden. Het dan zeggen dat het plan niet werkt ….. nee gek he. Ben daar wel ff klaar me eigenlijk.

    1. EugAjax

      Ik heb het niet zo eens over plan Cruijff wel of niet ingevoerd. Ik constateer alleen dat ajax onder verantwoordelijkheid van Jonk en zijn team ook niet in staat is geweest een spits aan te leveren. Ajax heeft zich daarom gewaagd op de Colombiaanse markt. Het is maar wat je wilt lezen natuurlijk. Maar als jeugdopleiding geen spits levert onder Jonk cs kan je moeilijk iedereen de schuld gaan geven behalve Jonk. Dat is omgekeerde wereld. Dit allemaal los van feit of Ajax nu wel of niet of gedeeltelijk volgens plan Cruijff werkt of het zo mag noemen of niet. Daar ging het mij niet om.

  15. Indojood

    Plan werkt niet omdat het niet wordt uitgevoerd. En ondertussen zakken we internationaal steeds verder weg. Belachelijk dat Jonk hier het verwijt krijgt dat ie heeft gefaald. Het was vechten tegen de bierkaai voor hem. Bergkamp, FdB, Overmars, Vd Sar, de vereniging en veel “supporters”, ze hebben allemaal Cruijff in de steek gelaten en wel blijven kokketeren met zijn naam. Elke keer wanneer dit ter sprake komt gaat het bloed weer koken.

    1. In memory of J.C.

      Ga lekker weekje weg Indojood en laat forum voor wat het is. Af en toe diep triest hier. Mag ik mee? 🙂 Het zou toch echt fijn zijn als je bepaalde figuren op negeer zou kunnen zetten (en ja ik weet dat het ook bij mij zal gebeuren worstenbroodje) zodat je niet alles ziet. Vandaag ook weer veel te veel opgewonden met dit mooie weet.

      1. Indojood

        Morgenochtend in het vliegtuig naar Indonesië. Heb een bruiloft daar. Zondag weer terug. Vlieg met Singapore Airlines in de nieuwe Airbus A350. ???

          1. Indojood

            Bedankt. Doe ik. Het genieten begint al met de vrouwelijke cabin crew van Singapore Airlines.???

          2. KBouter

            Veel plezier daaro, kijk wel ff uit met eten, voor je het weet zit je aan de Anjing-)

          3. Indojood

            Bedankt voor het advies. Gelukkig spreek ik de taal en ken de cultuur want ik ben er zowaar geboren en kom gem. 4x per jaar daar. Ik heb wel eens hond gegeten vroeger.

    1. Indojood

      Gelukkig is Singapore Airlines al jaren één van de beste luchtvaartmaatschappijen dus ik heb er alle vertrouwen in dat er gewoon kerosine in gaat.

  16. In memory of J.C.

    Ik hou altijd wel van verrassingen met eten. Het Schotse haggis is bijv. ondanks de ingredienten best lekker. Soort van gehaktballetje 🙂 In China wel de hond in de pot gezien op de markt. Vlees ziet er alleen niet smakelijk uit.

Comments are closed.