Oranje O19 mist WK-ticket na verloren penalties: Nouri mist beslissende pingel

0707abdelhak_nouri

Oranje onder 19 heeft na de teleurstellende uitschakeling in de poulefase ook naast het laatste WK-ticket gegrepen. In een bizarre wedstrijd tegen Duitsland trok het gastland na penalties aan het langste eind.

In de reguliere speltijd had Oranje niets in te brengen, maar wist via twee doelpunten uit slechts even zoveel doelpogingen in de hele wedstrijd in de slotfase de verlenging te halen. Nouri zorgde via een fantastische vrije trap voor de eerste van Oranje (zie hier onder). In de verlenging ging ook de derde doelpoging nog raak. Het zou uiteindelijk in 3-3 eindigen. Via penalties kreeg Oranje opnieuw kansen op het WK-ticket. Nouri schoot de beslissende op de lat, waarna Vlap datzelfde deed.

Nouri had de winst dus binnen kunnen halen in de penaltyreeks, maar schoot de beslissende op de lat. “Dat is pijnlijk,” zo geeft hij aan in De Telegraaf. Met penalty’s kan er helaas maar één winnen. Ik baal dat ik heb verloren mede door die penalty zelf te missen. Deze wedstrijd was een mentaal spelletje. Het was echt zwaar, vooral in het hoofd,” zo verwees hij naar de bizarre ontwikkeling in de wedstrijd.

Opstelling Oranje onder 19: Van Osch, Rosario, Ter Avest, Verdonk, Duarte, Bergwijn (73 Vd Heijden), Nouri (c), Schuurman (46 Lammers), Lelieveld, Eiting, Dekker (46 Carolina)

Related posts

20 Comments

      1. BobbyHaarms

        Dat is het enige voordeel hiervan. Zeker voor jonge jongens is zo’n lang seizoen loodzwaar.

          1. In memory of J.C.

            Nouri is een 100% Nederlandse jongen, een ras-Amsterdammer met de bijnaam Appie. Mijn persoonlijke mening is dat jij iets anders insinueert Litmanen. Ik heb het graag mis. V.w.b. de pingel ….. met lef en overtuiging genomen, niet elke pingel is raak.

    1. BobbyHaarms

      Hier wordt Nouri een grote jongen van. Vervelend maar zo werkt het in de topsport, soms zit het net ff tegen en moet je je wonden likken. Jammer, want je mist zo een schat aan ervaring en je komt ipv met het koppie naar beneden met opgeheven hoofd terug naar Amsterdam.

      1. marvinww

        oh wacht ff messi mist een penalty in de finale, is hij nu geen echte topper?

  1. marvinww

    tja, iemand moet de penalty missen he, helaas is dat dit keer nouri maar nouri is misschien wel de balangrijkste speler geweest voor nl op dit ek

      1. BobbyHaarms

        Denk wel dat je een goeie aan hem hebt. Rustig brengen, af en toe in laten vallen voor Schöne (want die hoort gewoon in de basis in dit Ajax) en dan komt Nouri er wel. Het talent is er, nu de rest nog..

  2. marvinww

    een van de talentvolste spelers bij ajax, is fysiek alleen niet de sterkste maar tegenwoordig draait het in nl alleen om techniek helaas?

    1. HURBIE

      JULLIE hebben een geweldige prestatie geleverd daar
      Deze ervaring kunnen ze jullie niet meer afpakken Jammer dat het door pech zo is afgelopen
      Maar weer een ervaring rijker Alles nu op AJAX richten zien je snel in het eerste hoop ik

  3. Indojood

    Jammer Appie, nu lekker terug naar ons en dit seizoen maar de grote doorbraak forceren. Eindelijk weer een Ajaxvoetballer in onze selectie.

  4. In memory of J.C.

    Pingel was met lef ingeschoten. Bewust naar de dak van het doel. Hounik wel van, geeft aan dat hij ballen heeft. Topper in wording.

Comments are closed.