Duarte op weg naar Deense Sönderjyske

0418duarte

Lerin Duarte is op weg naar de uitgang van de Amsterdam ArenA. De 25-jarige middenvelder heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2017, maar er zijn gesprekken gaande om het contract te ontbinden. De verwachting is dat Duarte vertrekt naar de Deense club Sönderjyske.

Volgens zaakwaarnemer Aleksandar Bursac zijn er meerdere aanbiedingen maar zijn de Denen “momenteel het meest concreet”, zo bevestigt hij tegenover FOX Sports. Sönderjyske werd vorig seizoen tweede in de Deense competitie en de club plaatste zich zo voor de voorronde van de Europa League.

Duarte verdiende vanwege zijn goede prestaties bij Heracles Almelo in 2013 een transfer naar Ajax, maar in Amsterdam kwam hij niet uit de verf. Hij speelde in totaal slechts achttien competitiewedstrijden en hij werd door Ajax nog verhuurd aan sc Heerenveen en NAC Breda.

Bron: FOXSports

 

Related posts

53 Comments

    1. HURBIE

      Is fijn voor die jongen
      Was een goeie speler bij Heracles maar kwam er bij AJAX totaal niet uit

        1. BobbyHaarms

          Geeft niet, deze speler heeft/had nul komma nul bijdrage aan het Ajax van vandaag. Heb liever dat hij gaat dan bv. een Lasse Schöne.

        2. Ajax nr 1

          Waarom nou zakkenvuller. Ajax heeft Duarte zelf aangetrokken. Zou jij nee gezegd hebben als Ajax aan je deur staat. Deze Duarte Is en was niet goed genoeg. Mijn dank aan de goede scout.

          1. -buitenkantje rechts-

            Eens Ajax nr 1.. Snap echt niet dat deze jongen ooit gescout is.. Geen enkele toegevoegde waarde.

          2. De seijs

            Ajax nr 1 als Duarte een echte sportman was geweest dan had hij zeker verleden jaar ajax vaarwel gezegt. Er waren clubs genoeg voor hem maar hij wilden zijn salaris behouden. Volgens mij als je sportman bent wil je op het veld staan en spelen. Maar hij zag dat blijkbaar anders.

      1. Kevke87

        belachelijke opmerking van je seijs. Want jij zou natuurlijk niet van heracles naar ajax gaan indien je de kans had. hypocriet

          1. De seijs

            Hee man lees is goed wat er staat! Ik heb het over nu. Niet dat hij van Heracles naar ajax ging destijds. Ik vond het toen een goede aankoop maar hij heeft het niet waar kunnen maken. En als je dan al 2 jaar op de bank zit wordt het toch wel eens tijd dat je verder kijkt waar je wel aan spelen toe komt. Nou misschien snap je het nou .

        1. Velibor

          Tja ik zou men huisje ook wel vrij van hypoteek gehad willen hebben op die leeftijd hoor!

    1. Charka53

      Dat is waar Ajax iedereen zou dat doen , maar is het grote schoonmaak jammer voor de mindere garde maar wel noodzakelijk.

      1. HURBIE

        Ruimt lekker op nooit echt het niveau gehaald wat hij bij zijn club liet zien waarom hij naar AJAX is gehaald

  1. HURBIE

    Het is net C&A met vlaggetjesdagen, alles in de uiverkoop
    Ook weer voor een appel en een ei natuurlijk

      1. Indojood

        Waarom Hurbie? Contract ontbinden, die jongen kan weer verder. We hebben niets aan spelers die in een uitzichtloze situatie zitten maar blijven rondhangen op de Toekomst. Dan maar gewoon je verlies pakken. Kostte 2,5 miljoen. Schade valt mee.

  2. jojo123

    Succes! Was goed bij Heracles maar heeft nrt als Sinkgraven het net niet kunnen waarmaken. Succes

  3. marcussboss

    succes daar en zet m op! bij heracles een leuke speler, maar moet het niveau wat ajax moet nastreven

    1. BobbyHaarms

      Heeft iemand anders hier helemaal een handje van. Valt ook echt niet op ?

  4. Velibor

    Neeee zo werk dat niet,fijn doorbetalen tot einde contract en terecht , hadden die blinden hem maar niet moeten halen.

    1. -buitenkantje rechts-

      Deze jongen wil weer voetballen.. Kan me voorstellen dat hij weg wil

    2. In memory of J.C.

      Uiteraard met juistexafkoosom Velibor. Maar die jongen moet ongebonden wat nieuws zoeken.

  5. KBouter

    Ben het niet helemaal eens dat het een ongelooflijk domme transfer was. Op het moment dat de Nederlandse top interesse in hem had , speelde hij de pannen van het dak bij Heracles. Dan nog is dat geen garantie voor succes. Hij heeft het geprobeerd en het is hem niet gelukt, hoop op een mooie club voor hem, alleen al omdat ik nooit iets negatiefs van hem gehoord hebt over Ajax.

    1. BobbyHaarms

      Eens. Wat dat betreft is het een echte gentlemen en op grond daarvan alleen al gun ik hem een mooie club.

  6. KBouter

    ….. ik bedoel, je moet er ook geluk mee hebben, neem nu een Kevin Strootman, Ajax had geen intresse, waarschijnlijk omdat ze dachten dat onze middenvelders beter waren enof dat er 1 uit de jeugd eraan kwam die beter is (Klaassen? ).

    Of neem een Proper van Psv, iedereen kan lullen wat ze willen, maar IK vind een Proper vele malen een meerwaarde hebben dan onze aanvoerder voor zijn club. Ook een Proper was volgens mij toch niet zo heel duur en die gaat 2 a 3x zoveel opleveren.

    Het is ook wel zo dat onze jeugd altijd voorop gaan, maar volgens de regel van Cruijff mag je uitzonderlijke talenten gewoon kopen, jongens die meteen een meerwaarde hebben voor je elftal, en ze zijn nog jong dan moet je ze gewoon halen, anders doet je concurrent het wel.

    1. Velibor

      Plus komt bij noem me de laatste nederlandse aankoop die bij Ajax een topper geworden is,ik zou het zo niet weten en ik bedoel wel gelijk meedraaien in het eerste en niet weggeplukt uit andersman jeugd behalve Huntelaar?

        1. Velibor

          Draaiden die gelijk mee in het eerste dan zoals strootman en pröpper ? Niet toch? Iedereen roept om zyjech maar geloof er maar niet in dat hij komt en als ie wel komt dan neem ik alles terug jc!

          1. In memory of J.C.

            Volgens mij hebben bazoer en Younnes jong ajax overgeslagen. Misschien een inloop wedstrijd maar in principe direct het eerste. Ziyech past niet bij Ajax. Die wil het spel teveel op hem gericht hebben. Ik vind het geen team speler.

          2. Velibor

            Geen teamspeler nee oke misschien niet maar wel een klasbak en een eikel in en buiten het veld en die moeten we wel hebben want hier win je de oorlog voorlopig niet mee! Vind selectie trouwens beter als vorig seizoen en dan bedoel ik evenwichtiger maar je moet er wel een paar eikels tussen hebben lopen die es een keer de boel flink kunnen op lopen naaien als het moet,wat kan mij die lieverdjestrofee aan het eind vh seizoen schelen,oh ja fairplaytrofee ! My ass!

  7. -buitenkantje rechts-

    Trwns.. Ken je die mop van die speler die naar SönderjyskE ging?….

    1. Ajax nr 1

      Proper Is zeker een betere voetballer als die wij hebben. Dat riep ik ook al voordat hij bij die lampies ging voetballen. Maar misschien gaat het lampie bij ons ook ooit aan. Als de scouts het knopje kunnen vinden. Maar daar heb ik een hard hoofd in.

  8. Sonsee

    Voor beide partijen het beste. Duarte heeft geen toekomst bij Ajax en voor Ajax is het beter dat er weer een overbodige speler van de loonlijst vertrekt. Nu nog de voorhoede versterken en dan moet het denk ik wel goed genoeg voor het nieuwe seizoen zijn

Comments are closed.