De Zeeuw kraakt Van der Vaart en vraagt zich af ‘Wie bij Ajax is nog echt een persoonlijkheid?’

demy_de_zeeuw

Demy de Zeeuw is al meer dan een jaar zonder club en daarmee lijkt zijn carrière voorbij. De ex-international houdt de deur nog wel op een kier, maar in een uitgebreid vraaggesprek net VICE laat hij doorschemeren dat de voetbalwereld eigenlijk niet meer de zijne is. Zo liet hij onder meer lucratieve aanbiedingen India schieten.

Volgens de voormalig Ajax-speler ontbreekt het in de huidige voetbalgeneratie aan persoonlijkheden. Volgens De Zeeuw is de huidige generatie voetballers voorspelbaar en ook snapt hij het televisieoptreden van Rafael van der Vaart niet.

“Dat is een beetje de trend in Nederland, al die voetballers zijn jaknikkers. Wie is er nog echt een persoonlijkheid bij Ajax? Toen ik er speelde had je allemaal jongens die echt wat te zeggen hadden. Nu zijn het allemaal lieve, leuke jongens. Je moet maar eens opletten als een verslaggever ze naar een specifiek moment uit een wedstrijd vraagt, dan riedelen ze er zo een hele samenvatting van de wedstrijd uit, terwijl de verslaggever daar helemaal niet naar vroeg. Het is altijd hetzelfde liedje.”

“Ook Rafael (van der Vaart, red.) snap ik niet. Dan heb je vakantie en ga je daar bij bij Studio France wekenlang zitten om Polen – Slowakije ofzo te analyseren. Nee, dat trek ik niet. Iedereen praat elkaar na, om maar een beetje op televisie te zijn. Alleen met Kenneth Pérez heb ik dat niet. Hij is de enige die echt eerlijk is en zegt waar het op staat. Ik zou ook echt eerlijk zijn, maar misschien vragen ze me daarom niet.”

De Zeeuw is zelf kieskeurig en verschijnt zeker niet in elk programma over voetbal: “Televisiewerk vind ik op zich wel leuk, maar dan moet je niet zoals bij Studio France met zijn zessen en een hond op een bank zitten. Krijg je allemaal vijf minuutjes spreektijd. Dan denk ik: worden die gasten allemaal betaald? Waarschijnlijk wel. Dat is dan de publieke omroep”, aldus De Zeeuw die zelf al meer dan een jaar clubloos is.

Bron: VICE Sport

 

Related posts

63 Comments

  1. marcussboss

    mooi gesproken! weinig spelers met nog echt een persoonlijkheid en de meeste kiezen liever voor het geld!!

    1. De seijs

      Hij heeft een punt. Maar meer niet. En ja persoonlijk heden zijn er inderdaad niet meer. Zeker bij ajax niet. Er is er geen een die ik zou kunnen noemen. Er loopt ook geen enkele vedette rond bij ajax. Misschien over een week of 10 dat je kan zeggen dat is een persoonlijkheid. Laten we het hopen.

      1. HURBIE

        Deze jongen heeft een nuchter inzicht over voetbal dat vond je in zijn spel ook altijd ter
        Hele goeie speler voor AJAX geweest ,harde werker
        Verdient meer als voetbal loos toe te kijken
        En zijn opmerkingen zijn helemaal top

    2. BobbyHaarms

      Wat moeten we hiermee meneer de Zeeuw? Enfin, hij heeft wel degelijk gelijk want vandaag de dag zijn het allemaal eenheidsworsten in Nederland die mekaar nalullen. Op een enkel talentje na is het niet veel soeps meer. Kijk de uitverkiezingen in Europa of de wereld ook maar, er zit geen Hollander meer bij hooguit nog Robben of Sneijder. Het Nederlandse voetbal zit al een poosje in een vrije val en dat wordt voorlopig ook niet beter.

      1. BobbyHaarms

        En wat Demy zelf betreft: een aardig spelertje voor Az maar geen echte hoogvlieger geweest bij Ajax. Daarna werd het alleen maar minder en minder. Demy, lekker je voetbalschoenen in de wilgen hangen want het is klaar. En eerlijke mensen zien we graag op de tv, zeker als het over voetbal gaat….smullen.

        1. Velibor

          Oh? Ik dacht dattie ze opgevreten had toen tegen Uruguay en ik vind Dijks op tv wel lekker oud ajax overkomen met zen sluike haar haha ik mag dat wel ipv van zon kuttekop kapsel als pelle!

          1. BobbyHaarms

            Daar heb je een punt Velibor, het zijn tegenwoordig allemaal braafgeknipte koorknaapjes met een telefoon en een petje. Liever een beetje lang haar en schijt aan de wereld, type Ibrahimovic.

      2. Mijn Club

        BOBBY: je hebt gelijk, maar eigenlijk is dat ook erg logisch. De eredivisie is zo ontzettend uitgehold, dat er geen enkele topper meer speelt. Een ex topper: Kuyt. Daarmee kun je wel stellen dat het niveau in NL ernstig omlaag is gegaan. Gevolg: Speler kunnen zich aan niemand meer optrekken en kijken niet meer op naar andere, betere spelers. Gevolg daarvan is dat ze weer op veel te jonge leeftijd naar het buitenland vertrekken en vaak in de vergetelheid aldaar geraken (Quinsy, Drenthe, Ola John, noem ze allemaal maar op)

        1. Mijn Club

          De enige oplossing is, dat spelers langer in NL blijven spelen, waardoor het niveau omhoog gaat. Maar ja, dat kost geld!

        2. BobbyHaarms

          Mee eens Mijn Club. En de spelers komen ook niet meer terug vanwege….juist ja, GELD! Want het geld heeft alles in het voetbal verziekt en elk beginnend talent de grens overgejaagd. Tel daarbij op dat het niveau in nagenoeg elk land hoger ligt dan in onze competitie en je zou zelf ook wel 3x nadenken als je de keuze had. Het is vechten tegen de bierkaai.

    3. De Ajacied

      @marcussboss
      Helemaal met je eens alles draait om de €€€€ en clubliefde kennen ze niet meer ??
      Hoop nog op Sneijder
      ❌❌❌

      1. marcussboss

        Hoop het ook, maar met zo’n dure vriendin denk ik dat hij ook voor de €€ zal kiezen?

    1. marcussboss

      Ja vind ik ook! had wel verwacht dat een club als NAC ofzo hem wel zou kunnen gebruiken in de Jupiler

      1. rickert

        Hij deed t goed bij NAC in de eredivisie. Hij zou voor de meeste teams een versterking zijn.

  2. Charka53

    Ja De Zeeuw je heb wel gelijk en ik ben blij dat ze jou niet vragen voor een praat programma omdat er dan de zelfde onzin uit komt.

  3. Litmanen

    De Zeeuw was geen aansprekende speler, vdVaart was Europese top. Misschien dat ze bij de NOS daarom niet bij De Zeeuw uitkwamen?
    Bovendien heeft vdVaart regelmatig heel erg zijn eigen standpunt ingenomen. Als hij een wedstrijd kut vond, dan zei hij dat ook.

    1. Ajax nr 1

      Precies Litmanen. Ik hoor ook in dit verhaal een beetje jaloezie over vd Vaart. Met andere woorden zeg De Zeeuw ik vind het tv werk wel leuk maar ze vragen mij niet. Zit verder niets van meerwaarde in dit verhaal voor mij.

      1. HURBIE

        Hij dacht als ik geen club heb dan maar een open sollicitatie naar de omroepen

        1. In memory of J.C.

          Volgens mij kan je jezelf geen duimpjes (meer) geven. Ik zal het nu eens proberen.

  4. -buitenkantje rechts-

    Slap gelul van De Zeeuw.. Hij baseert zich op uitlatingen van spelers tegen journalisten.. Hij weet absoluut niet wat er in de kleedkamer gezegd en gedaan wordt.. Kijk naar het EK.. Iedere speler zegt hetzelfde.. Dan zouden er nergens meer voetballers met persoonlijkheid zijn. Beetje dom geneuzel op afstand.. Gefrustreerd lijkt het ook dat hij nergens gevraagd wordt als analist.. Ondertussen al een jaar zonder club..

  5. jojo123

    Hij heeft wel gelijk. Vd Vaart deelde de mening van de meeste nederlanders tijdens het EK. ‘Wordt een makkie voor Frankrijk tegen Portugal of wie dan ook’. Gebaseerd op wat eigenlijk? Zijn eigen mening of analyse? Zat zelf in het buitenland en daar was het toch anders bij de tv ‘shows’.
    Over persoonlijkheden gesproken: elke persoonlijk binnen Ajax is volgens mij door FdB op de bank gezet of verkocht… omdat ffb minder goed met dit soort spelers kan omgaan. Nu is het team met Klaassen en co zo voorspelbaar waarop een tegenstander zich makkelijk kan instellen. Hierdoor is het dan voorde standaardspelers moeilijk om te scoren/winnen/etc…

    1. BobbyHaarms

      Mee eens, liever een paar ettertjes in het elftal die voor de nodige pit zorgen. Het is allemaal veel te steriel met die brave jongetjes. Een Wesley Sneijder zou perfect passen in dit elftal.

  6. Roughrolf

    De frustratie druipt ervan af, niemand wil ‘m en dan gaat die met zo’n verhaal ons lastig vallen!!!!!!!??

      1. HURBIE

        Iedereen is een persoonlijkheid ook jij buitekantje want wat is deze site zonder jouw mening

        1. -buitenkantje rechts-

          Ja.. Leuk hè., waan me af en toe in een kippenhok. Allemaal van verschillend pluimage en iedereen kakelt lustig voor zich uit.. Haha?

  7. Iamsterdam2015

    Tja maar ik vind het vrij logisch dat spelers terughoudender zijn in hun commentaar. Je faat niet lopen zeiken en problemen etc etc hou je binnen de club. Wat heb je er aan om voor de camera te lopen janken. Ja leuke tv maar meer ook niet. Ik denk niet dat een Dijks of tete bv sukkels zijn maar eerder slim. Die denken ook bij iedere domme vraag: ” nou ff een cliché antwoord geven en ik kan douchen. Beetje jammer dat meneer de Zeeuw nu gaat lopen zeiken op de spelers van Ajax en andere clubs. Ooit zei een groot voetballer:” nooit spugen in de put waar je uit gedronken hebt……

    1. BobbyHaarms

      Gevaar bestaat ook nog eens dat het je je plek in het elftal kan kosten als je als speler teveel zegt. Dus komen ze met nietszeggende verhaaltjes waar geen hond op zit te wachten. Eigenlijk van de zotte maar zo werkt het wel.

  8. Gert Ajax

    Je mist in het voetbal wel echte persoonlijkheden heeft hij helemaal gelijk in.
    Vroeger waren er trainers en spelers die zichzelf waren nu zijn het ideale schoonzonen.
    Maar ja vroeger was alles beter?
    Vroeger had je een fritz korbach een bert jakobs rinus michels en zo kan je wel doorgaan

    1. BobbyHaarms

      Fritz Korbach! Geweldige vent vond ik dat, die had echt overal schijt aan ?

      1. Indojood

        Allemaal trainers met een grote bek of een bijrol als dorpsgek. Vermakelijk maar geen persoonlijkheden. Alleen Beenhakker heeft in de top gewerkt. Korbach en Hughes werkten in de marge van het voetbal. Geef mij maar types zoals Bielsa, Guardiola en Sampaoli, omdat zij geen compromissen dulden die ten koste gaan van de schoonheid van het spel. Ook Ancelotti is een persoonlijkheid, iets behoudender maar wel met de drang naar voren. En vroeger waren dat inderdaad Michels en Jopie.

Comments are closed.