Bosz tevreden over Riedewald op 6

0711opentraining-riedewald-bazoer

Peter Bosz gaf na afloop voor Ajax TV aan dat hij Jairo Riedewald ook op de nummer 6 positie had laten starten als Riechedly Bazoer niet geblesseerd was geraakt. ‘Hij speelde een goede wedstrijd. Als Bazoer had kunnen spelen, had Donny van de Beek niet tegen Olympique Marseille gespeeld. De balans op het middenveld hadden we nog niet gevonden. Jairo is van nature meer een verdediger, maar die ook erg goed kan voetballen. Ik moet zeggen dat dat vandaag goed uitpakte.’

Een tijd terug liet Bosz weten op zoek te gaan in zijn selectie naar iemand die de rol van controleur (nummer 6) zou kunnen vervullen (zie bericht). Met Riedewald lijkt Bosz die speler nu vooralsnog gevonden te hebben.

App-gebruikers: Bekijk hier de video

Related posts

85 Comments

  1. marcussboss

    deed het ook erg goed! De keuze wordt nog lastig waar ze hem gaan laten spelen. ❌❌❌

      1. ajaxhoger

        Juist Hurbie , met hem daar staat er echt een vent , ik zag hem heel veel goeds doen in de wetstrijd .

    1. 11Younes11

      Het is inderdaad wel mooi dat zowel Riedewald als Sanchez en Westermann op 6 kunnen spelen, ben benieuwd wie die kans gaat pakken. Gebaseerd op wat ik nu heb gezien zou ik zeggen: Riedewald op 6, verdediging met Dijks, Westermann, Sanchez en Tete. Veltman en Viergever op de bank.

      1. 11Younes11

        Klaassen en Bazoer daar weer voor en in de aanval Younes, Casierra en El Ghazi. Dan gaat PAOK eraan 😉

          1. Ajax nr 1

            Nou Imojc dat gaat niet gebeuren hoop ik.Veltman Is veel te onrustig aan de bal. Veltman gewoon in de mandekking en een keertje met een corner verder niets.

        1. -buitenkantje rechts-

          Hoe lastiger de keuzes.. Hoe beter voor Ajax.. Zou denk ik ook mijn opstelling zijn denk ik 11Younes11.. Twijfel nog wel over Klaassen.. Vond ik niet sterk spelen.

          1. ajaxhoger

            De slapste van allemaal , een talent al vele jaren , er zit geen verbetering in bij hem , net zoals bij vele niet , we hopen maar op een goed seizoen

        2. Litmanen

          Ik weet dat je een hekel hebt aan Veltman, maar wat je nu gebrouwen hebt is wel heel gekunsteld. Tegen Marseille was Veltman de beste verdediger. Dus even langs Hans Anders.

          1. 11Younes11

            Ik heb helemaal niks tegen Veltman, sterker nog ik was altijd zeer enthousiast over hem. Maar zijn foutjes (zeg maar gerust fouten) gaan er maar niet uit en voor centraal achterin mist hij gewoon body en lengte.

      2. BobbyHaarms

        Denk zowiezo dat Veltman nog wel eens het volgende slachtoffer kan gaan worden. Als rechtsback vind ik hem overigens wel sterk maar Tete is daar de onbetwiste nummer 1

        1. Velibor

          Ja goeie sub voor rechterkant vd verdediging en houdt dus die er wel in staan lekker scherp,laat ze het maar uitvechten achterin!

        2. Litmanen

          Voor Bobby, kijk de beelden even terug. Veltman met afstand de beste verdediger.

  2. De seijs

    Klinkt goed Bosz is denk ik goed bezig. Al is het maar afwachten of Riedewald het red op 6.Lat er n we het hopen. Succes ieder geval mannen.

    1. HURBIE

      Alles is pas kort aanwezigheid en nog niet eens allemaal ,maar zag toch leuke dingen in het nieuwe spel idéé

      1. Litmanen

        Heel simpel: Tete, Veltman, Riedewald en Dijks. Gewoon vorig jaar de beste verdediging van Nederland. Wat zitten jullie allemaal moeilijk te doen over de zes? Gewoon Gudelj.

        1. 11Younes11

          Pff en dan heb jij het over Hans Anders? Je hebt toch hopelijk wel gezien dat het voetbal vorig seizoen verschrikkelijk was? Dat lage aantal tegengoals lag aan de spelopvatting, niet aan de verdediging.

          1. Litmanen

            O wijsneus, als De Boer tegen de Graafschap zijn spits laat staan zijn we gewoon kampioen met de minste tegengoals.
            Niks mis met die verdediging. Het middenveld is het probleem. Gudelj op zes en twee creatieve spelers daarvoor. Jammer voor Klaassen, want als er 1 tekort gaat komen voor de echte top dan is hij het.

          2. 11Younes11

            En als me oom tieten had, dan was het me tante. Jongen, het spel was toch niet om aan te gluren, of we kampioen waren geworden, verandert daar niks aan.

          3. Litmanen

            grappig maar dan heb je nog steeds ongelijk.
            De minst gepasseerde verdediging ga je niet veranderen. Geef Riedewald en Veltman alleen meer vrijheid om in te schuiven en je speelt al met een extra middenvelder. Een taak die ze overigens beiden heel goed aan kunnen.

          4. In memory of J.C.

            Het gaat om waardoor de minst gepasseerd verdediging. Mede omdat het risicoloos geschuif was. Op z’n Otaliaans. Lelijk dus.

    2. BobbyHaarms

      Vond Veltman tegen PAOK erg sterk spelen Litmanen, net als o.a. Tete, Riedewald en Dolberg. Maar ook Veltman zal moeten beseffen dat hij elke wedstrijd een 7 of een 8 zal moeten halen, zeker nu hij meer concurrentie krijgt (alleen maar goed voor het niveau!) Veltman maakt nog steeds slippertjes die je de overwinning kunnen kosten. Aan de andere kant: Frank de Boer had die slippertjes ook regelmatig en zie waar die allemaal gespeeld heeft in zijn carrière..

        1. -buitenkantje rechts-

          Denk dat Veltman op de bank moet plaats nemen.. Misschien nog niet tegen PAOK.

          1. HURBIE

            Dat sterke vermoeden heb ik ook ,dat hij langzamerhand V RHIJN afgang gaat krijgen

        2. BobbyHaarms

          Denk het ook, Veltman hoefde nooit te vrezen voor zijn plekkie als 1 vd oogappeltjes van FDB. Denk dat ie nu pas echt moet gaan zweten voor zijn plek, en terecht.

          1. EugAjax

            Hij hoefde onder De Boer niet te vrezen omdat er eerst centraal geen betere was dan Veltman en als rechtsback was hij een verademing vond ik. Maar vind Tete beter, en dat was ook Fdb eerste keus rechtsback. Nu ajax twee extra verdedigers als versterking heeft ja dan moet Veltman vrezen maar dat heeft dus niks te maken met De Boer. Ook bij De Boer had hij het lastig gehad om terug te keren als centrale verdediger. Komt wel bij dat tot nu toe hij nog steeds opgesteld word ook door Bosz en dat Westermann tot nu toe nog meegedaan heeft met tweede elftal. Laatste wat me opvalt. Er zijn nauwelijks wijzigingen in opstelling eerste keus. En Bosz heeft al aangegeven dat hij (nog) niet veel wil veranderen. Ik weet heel veel zullen het niet eens zijn maar tot nu toe zie ik in opvatting nog niet heeel veel verschil met De Boer. Bosz had trouwens tegen Marseille ook iets meer zekerheid ingebouwd. Conclusie tot nu toe van me. Bosz is standvastig en heeft goede visie dat aansluit bij waar Ajax voor staat. De opvatting en uitvoering is en zal niet teveel gaan afwijken van wat we zagen onder De Boer. Grootste reden ajax blijft met zeer verdedigende ploegen te maken krijgen en daar is het moeilijk mooi tegen te voetbalen en oogt het snel saai. Anyway we gaan het zien. Begint steeds meer te leven bij me hoe dit seizoen zal gaan.

          2. Indojood

            FdB speelde sinds twee jaar met een 10 i.p.v. een 6. De balans werd volledig verstoord. Die columns op maandagmorgen van de grote meester waren zo leerzaam. Bosz herstelt deze fout en zal steeds meer gaan hameren op afjagen. Met ogenschijnlijk dezelfde basis kan je dus je accenten compleet anders gaan leggen en de kwaliteiten van je spelers beter benutten. Dit komt het kijkspel ten goede.

            Wel een beetje vreemd dat je nu al weer afstapt van de opmerking dat Bosz werkt aan een spectaculair en aanvallend elftal. En dat binnen een dag.

          3. BobbyHaarms

            We gaan het zien EugAjax. Ook grote Europese clubs krijgen te maken met clubs die een muur opbouwen voor hun goal. Vreselijk, maar die clubs komen er dankzij de veelal rijkelijk aanwezige individuele klasse wél doorheen en dat hebben wij nagenoeg niet. We moeten het hebben van snel (om)schakelen en bevliegingen van Milik of Bazoer of vrije trappen van Schöne. Het omschakelen zal niet met een paar weken lukken maar heb zeker wel vertrouwen in de filosofie van Bosz. Belangrijkste hierin is vertrouwen, en niet te snel in paniek raken als het (nog ) niet loopt. Benieuwd wie er dit seizoen door het ijs gaan zakken en wie niet.

          4. -buitenkantje rechts-

            Cillessen zou ook wel wat concurrentie kunnen krijgen van Onana.

          5. BobbyHaarms

            Zou een goede zaak zijn BR. Om nou te zeggen dat Cillessen een goed seizoen gedraaid heeft en stappen heeft gemaakt….nou nee niet echt. Je ziet gewoon dat dit hele elftal Internationale ervaring mist en daardoor weinig progressie maakt.

  3. Iceman

    Goed werk en wat gebeurdt er met schöne en Gudelji? Of worden die elders op het veld geparkeerd en Bazoer dan?

      1. Indojood

        Prima toch? Namen zijn geen garantie. Gudelj moet gewoon aan de bak, net als de rest.

    1. bloedgroep AFCA

      ik hoop dat hij het op tijd red…hoe dan ook denk dat het gaander weg stukken beter gaat worden

    1. Velibor

      Een bazoer in vorm wel ja maar soms loopt ie alleen maar aan zen zak te krabben en laat alles gebeuren,snap wel dat dat komt omdat ie jong en onervaren is maar dat kan en mag gewoon niet als je voor het kampioenschap gaat en met alle respect ajaxpers,fdb liet het op het laatst allemaal gebeuren.

  4. Ajax nr 1

    Ik denk als ik dit verhaal zo leest dat je een nummer 6 in je selectie gaat zoeken dat er niemand meer aangetrokken gaat worden. Als dat zo Is hoop ik ook dat er niemand meer verkocht gaat worden.

    1. HURBIE

      Wat mij betreft ook niet er zijn zo wel genoeg spelers voor een appel en ei weggedaan

      1. Ajax1958

        Wat denk je van bv: spelers niet beter maken, doelstellingen niet halen, kutvoetbal, houtje touwtje opstellingen.

        1. ajaxhoger

          Als zei dat niet zien hoef je het niet uit te leggen , dan snappen ze er toch geen reet van .

  5. KBouter

    Sanches zal voorlopig nog niet spelen, heeft zware wedstrijden in de benen en zal eerst rust krijgen. Ik denk wel dat de opstelling die z11Younes11 gaf..heel dicht in de buurt gast komen, mocht er wijziging komen, vermoed ik die op 6 – 7 – 10 (Klaassen)

  6. quadsboy

    Gewoon laten staan want hij hoort erin bassis achterin of in het midden niet laten zitten Bosz..!!

  7. EugAjax

    Ik stap niet af van mijn eerdere opmerkingen. Het ligt allemaal dicht bij elkaar probeer ik te zeggen. Mbt 10 en 6. Bosz heeft zelf al gezegd dat hij ook nog niet weet of hij met een 10 of met een 6 gaat spelen. Omdat hij erachter moet komen of de selectie zo een 6 heeft zoals Ajax en ook Cruijff graag zag. Nu om terug te komen op De Boer, ook hij speelde liever met een 6, zie zijn opstellingen in verleden met Janssen, Anita en Blind. Hij heeft alleen geconcludeerd dat in 2014-15 de selectie geen goede typische 6 heeft. En spel en resultaat heel saai en slecht was. Daarom om meer spektakel te bieden heeft hij vooral vorig jaar met een 10 gespeeld. En ik ben 1 van de weinige die vind dat Ajax behoorlijk wat goede en mooie wedstrijden heeft gespeeld, zeg 50%. Nu is het een seizoen afwachten wat Bosz voor elkaar krijgt en ik heb er vertrouwen in dat het spel nog aantrekkelijker word. Anyway het enige wat ik probeer duidelijk te maken is dat De Boer van nature denk ik veel overeenkomsten heeft in denkwijze hoe voetbal gespeeld moet worden met Bosz en Cruijjff. Alleen laatste 2.jaar kreeg hij het niet meer zo op de rails zoals hij zou willen. Wat de oorzaken ook moge wezen. Laten we dus hopen dat onze verwachting uitkomt en dat Bosz het wel beter voor elkaar krijgt. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde een swingend Ajax dat iedereen zijn wil oplegt en ook resultaten boekt. PS seizoen word zwaar met zeer sterk PSV in competitie. Na 5-0 tegen Lissabon nu binnen 30 min 2-0 voor tegen Porto. Ik weet zegt niks voor als het echt begint maar Ajax mag weinig laten liggen dat is zeker

    1. Indojood

      Met een 10 zonder ruit breng je spektakel in je eigen verdediging. En dan zet ie ook nog een loper zonder technisch vernuft op die plek (Klaassen). Tactisch fout van FdB en hij was zo koppig om niet naar Johan te luisteren. De rampzalige gevolgen van deze beslissing weten we helaas. Kutvoetbal zonder resultaat. Als er geen 6 in je selectie zit dan creëer je er één of koop je hem. Dat typeert een goede trainer en beleid, weet je wel gericht aankopen heet dat. Hou je aan je strijdplan. Hoop niet dat Bosz dezelfde domme fout maakt want dan gaat het niets worden.

      Denk inderdaad dat je één van de weinigen was, wellicht de enige, haha….

  8. Wembley71

    Leuke commentaren hier alleen nog één dingetje…………….winnen!!!!!

    1. In memory of J.C.

      Ach met 2-2 thuis en 3-3 uit tegen Paok zijn we ook een ronde door 🙂

  9. kevinelswijk

    Younes – Cassierra – El Ghazi

    Gudelj. Klaassen

    Riedewald

    Dijks Westermann Tete Veltman

    Cillessen

    Veltman is een drama in het centrum en Tete kan in het centum met zijn snelheid evt. fouten herstellen

Comments are closed.