Ajax en Heiko Westermann in overleg over contract

0714westermann

Heiko Westermann mag weg bij zijn huidige werkgever Real Betis en is vanochtend gesignaleerd bij de Amsterdam Arena. Westermann heeft daar overleg met de directie over zijn contractduur bij Ajax. De 32-jarige links- en rechtsbenige verdediger kan uit de voeten in de hele verdediging maar zijn huidige positie is centrumverdediger zo weet De telegraaf te melden. Westermann speelde eerder voor  Greuter Fürth, Arminia Bielefeld, Schalke 04 en Hamburger SV en kwam 27 keer voor het Duitse elftal in actie. In 2008 behoorde hij wel tot de selectie voor het EK maar kwam niet in actie door een breukje in zijn voet.

Foto:  PICTURE-ALLIANCE/ DPA

Related posts

117 Comments

    1. BobbyHaarms

      Zeker! Al is het een oud kanon we kunnen iemand met ervaring goed gebruiken!

        1. Litmanen

          Sorry Jood, maar ik had veel liever een type Poulsen voor het middenveld gehaald. Onze defensie was vorig jaar het sterkste gedeelte van het elftal. Ondanks langdurige blessures.

      1. De Ajacied

        Hopelijk gaat het door ja
        Welkom Heiko bij de aller mooiste club
        ❌❌❌

      2. Geroldkohlen

        zou mooi zijn! ook een oud kanon kan van waarde zijn, zolang hij maar werkt!?

        1. HURBIE

          Zullen we nu een Berlijnse muur krijgen achterin
          Veltman zorg dat je scherp blíjft voor je plek

    2. jojocoolio

      Eindelijk ervaring alleen had ik liever een ander gezien…. Iets meer naam en faam bedoel ik dan

      1. Mijn Club

        Heiko is mi toch wel een naam, is een tijdje zelfs een heel behoorlijke speler geweest (bij Schalke). Alleen ben ik hem daarna uit het oog verloren en weet dan ook niet hoe hij er tegenwoordig bij staat ???

    3. dioajax

      hoop dat dit het begin is om nog een of twee ervaringen toe voegen aan onze team…we hebben het hard nodig…goed bezig Marc…

    4. De seijs

      Zat er aan te komen. Die veltman straalt geen vertrouwen uit en verdedigend is hij nog nooit top geweest. Na 4 jaar kan het wel eens over zijn met Veltman. Hoop dat hij het nu gaat inzien dat het onder Bosz toch allemaal beter moet met hem. Ik zou zeggen pak het op en verbeter je mindere punten als je dat red en dan samen met je goeie dingen dan ben je ajax waardig dan kan niemand meer om je heen. Veltman pak je laatste kans zou ik zeggen. Succes man.

      1. Litmanen

        Veltman was de beste en meest betrouwbare verdediger het afgelopen jaar. Gat in je geheugen?

        1. De seijs

          Op rechtsback was hij een redelijke vervanger van Tete. Centraal was hij minder. Het is dat F d Boer hem niet wilden laten vallen. En Dat Tete geblesseerd raakte anders was hij Door de achterdeur vertrokken. En nu met Bosz aan het roer komt er als het goed is een goede centrale verdediger bij. Dus het kan zomaar gebeuren dat het voor Veltman over is. Maar misschien moet jij eens beter gaan kijken bij ajax want waarvan iedereen zegt dat een bepaalde speler minder is of word ga jij zeggen dat die genen juist de beste is . Terwijl die speler ajax moet of gaat verlaten . Met andere woorden jij heb er geen kijk op. Jij wet telkens op het verkeerde paard. Of je heb er totaal geen verstand van. Litmanen!

          1. In memory of J.C.

            Litmanen welkom in de wereld van de niet voetbalkenners. Althans volgens vrouwe de Seijs :-). Veltman is shit en niks waard…… volgens hem maar dat zal ik wel weer verkeerd gelezen hebben. Specsavers zou blij zijn met hem 🙂

          2. In memory of J.C.

            Heb je niet dezelfde mening gelijk aan d.S. dan heb je geen verstand van voetbal. Dat maakt dat dit forum barst van de nitwits met een enkele zeldzame kenner 🙂

          3. De seijs

            Je leest weer niet goed imojc. Terwijl jij je eigen toch telkens voor doet als kenner. Waar station dat ik zeg dat Veltman shit is en niks waard is. Nergens imojc. Ik zeg telkens dat Veltman verdedigend niet ajax waardig is na 4 jaar in het eerste. alleen op rechtsback kwam hij afgelopen seizoen aardig aan zijn trekken. Dus nogmaals zet doe wc bril eens af en als je iets hier gaat lezen zet dan je leesbril eens op. Je zet je eigen hier telkens voor lul. alles is hier terug te lezen. Je word op deze manier van uiten zo langzamerhand niet meer voor vol aangenomen. Beetje triest voor je. Nou succes verder hè .

          4. De seijs

            Ja was te verwachte zoals zo vaak als je met de billen bloot moet ,dan ben je niet thuis dan ga je je ijgen als een klein kind gedragen. Dan ben je niet thuis zo voor spelbaar weer dit kinderlijk gedrag. Maar droppie de mazzellll hahaha

          5. De seijs

            Ja ik heb je steeds waar ik je hebben wil imojc alleen jij bent de enigste die dat niet Door heeft. Ik lach me dood telkens hier als jij weer eens reageert op mij . Maar waar het om gaat (de tekst die ik hier geef ) daar kan en geef je geen antwoord op. Dat zegt weer genoeg over jou hier. Nou mazzellll droppie hahaha

          6. In memory of J.C.

            Ik ben blij dat jij je ijgen wetstrijd hier speeld met mij. Jij bent de enigste waar ik ondzettent veel plezier aan beleef. Dank daarvoor. Oh ja, voor mij is het overduideleik waarom je niet meer werkt voor de foundation van JC. Mensen excuus voor deze prive strijd. Ik zal me proberen weer te gedragen (is wel moeilijk 🙂 )

          7. De seijs

            O je krijgt het eindelijk Door dat dit een ajax forum is he he word nog eens wat met jou. Nou mijn benieuwen Hoe lang je het nu vol houd.:-)

          8. Litmanen

            Wat lul je nou slap man! VdHoorn ging in het centrum staan omdat De Boer Vab Rhijn niet wilde opstellen.
            Wat ben jij een blinde. Minst gepasseerde centrum en jij begeleidt Veltman naar de uitgang. Zelfs als rechtsback oranje gehaald. IMOJC heeft gelijk, tijd voor een bril. Bovendien zou ik langs de huisarts gaan voor een Alzheimertest.

          9. De seijs

            Pffff dat ik dat jou nog moet uitleggen. Tete geblesseerd v Rijn niet goed genoeg voor ajax .Dus veltman rechtsback vd Hoorn centraal probleem opgelost . vd Hoorn verdedigend naar behoren. Naar voren minder maar dat werd opgelost Door de middenvelders. Veltman kreeg meer rust in zijn spel om dat hij tegen de zijlijn stond waardoor hij maar met een persoon te maken kreeg. En veldman Deet dat goed als rechtsback. Veel beter als centraal. Dat heeft de technische staf ook gezien. vd Hoorn mocht vertrekken. v Rijn mag ook weg. En er komen twee verdedigers bij . Kan je het nog volgen Litmanen? Dat ik dit nog moet vertellen tegen jou! Ik zeg hier op dit forum dat Veltman moet oppassen voor zijn plaats in het centrum . En ik hoop dat hij dat ook doet. Heb ik hier ook verteld. Denk ook niet dat Veltman weg moet. Maar hij zou wel eens op de bank kunnen komen. En dan zou hij kunnen invallen voor bv Tete of voor diegene die centraal staat . Als die jongens dan bv geblesseerd zijn of geschorst zijn. Dat is wat ik zei litmanen wel opletten voor dat je reageert. Je lijkt wel een beetje op die gene die mij ook altijd bekritiseert ook zo’n gefrustreerde. Nou je weet weer wat. En de Mazzel hè .

          10. In memory of J.C.

            Tering wat een kapsones. Maar wel erg leuk om te lezen. Wat ben jij toch een gigantische lul. Excuus dat er geen foutjes in de tekst zitten. Van frustie 🙂

          11. De seijs

            Het is nog geen 12 uur geleden. En je breekt je woord al weer . imojc . En ik wist het volgens mij verraad jij je moeder nog.En het bericht is hier boven ook voor litmanen. Begrijp je het. effe je een na laatste regel lezen. Hahahaha droppie.

          12. In memory of J.C.

            Als je mijn moeder erbij gaat halen moet je flink zijn jongen: naam en rugnummer, nu direct. Grens is overschreden knul. Nu je dapperheid tonen.

          13. De seijs

            Ga toch heen droppie. Jij ruit hier de hele boel op tegen mij. En nu ga je de grote jongen uit hangen hier. Laat me niet lache knul. Je hebt me wel meer uitgedaagd hier en dan niet komen. Jij bent onbetrouwbaar jij hebt alleen een grote mond en jij dreigt alleen maar. Dus ga maar gauw onder de rok je verstoppen. praatjes maker. Droppie

          14. De seijs

            Weer fout droppie ik kwam alleen. Jij blijft liegen en opruien. Wees eens een kerel,knul!

          15. In memory of J.C.

            Jij geeft je niet bloot jongen en …… je was met twee maten. Niet er omheen draaien. Is erg laf.

          16. De seijs

            Pffffff word hier zo moe van. Van dat gezemel ik ben er klaar mee beter weter . Droppie

          17. In memory of J.C.

            Je zal verantwoording afleggen omdat je mijn moeder erbij hebt gehaald jongen. Dat doet niemand en zeker zo’n gup als jij niet. Ze zullen mij een ban moeten geven om mij nu nog te stoppen.

        2. Geroldkohlen

          veltman heeft uiteindelijk een goed seizoen gedraaid, maar had een lastige start vorig seizoen. de beste verdedigers afgelopen seizoen waren dijks en tete vind ik.

    5. Geroldkohlen

      maar met deze eventuele aankoop zijn we er nog niet! moet nog wel wat bijkomen!

        1. rickert

          Waarom stond de verdediging vorig jaar zo sterk en werd t minder toen John een stapje terug deed? Een voorbeeld hoef je niet alleen binnen de lijnen te zijn. Om jongens wat leren hoef je zelf niet meer op je top te zijn, je moet t klappen van de zweep kennen, dat biedt een team wat.

  1. Royb020

    Denk dat hij een goeie keus is!! Man met heel veel ervaring!! Die de jonge jongens scherp kan maken en houden!! Laat maar komen!

    1. bass1331

      Haha ik lees hier dat hij in Duitsland een song/slogan kreeg toebedeeld van de fans:

      HW4 Halb Mensch Halb Tier !!

    1. AFC98

      Wil je dan dat ajax even thiago silva en sergio ramos ophaalt? En volgens mij heeft hij wel cl gespeeld met schalke hoor. En hij is international van Duitsland, dus ervaring heeft hij zeker.

        1. -buitenkantje rechts-

          Echt een super aanwinst hoor als hij tekent!! 27 voudig international van ” Die Mannschaft”..

    1. Velibor

      Volgens mij is het echt zon fanatieke mof dus mentaliteit is goed voor deze groep denk ik hoor,niks mis mee!

      1. Velibor

        Toevallig heet hij bijna zoals een oude kameraad van me( Feiko) ja klinkt raar maar dan let je onbedoeld toch meer op zodoende ,tja weet het het slaat nergens op maar fanatiek is hij wel!

      1. HURBIE

        Toch kan je hem er heel goed bij hebben met een schat aan ervaring
        Flink hard gaan trainen en wedstrijd fit worden
        En vooral geen Frikandellen meer eten

          1. 11Younes11

            Een fitte VdVaart mag van mij best erbij komen, maar ik betwijfel of hij het nog aankan.

  2. woody79

    een gelouterde duitsert erbij lijkt me prima. maar hoe lang gaat ie nog mee?

  3. Ajaxslied

    lol lekker kanon zeg als je bij real beits weg mag dan ben je zeker niet goed genoeg voor ajax

  4. koekkies

    sjonge jonge als dit een van de beloofde kanonnen is dan zijn we echt in de maling genomen!!!

  5. Niels1983

    Kan er weinig over zeggen ken de speler niet maar wel goed om te zien dat ze met ervaring bezig zijn

  6. KBouter

    Daar gaan koppen vallen centraal…ik verwacht voor Riedewald als Veltman zware tijden. Westerman kan ook links centraal en Sanches rechts centraal. Heerlijk..concurrentie van 2 ervaren bikkels.

      1. 11Younes11

        Precies, ik denk vooral dat Veltman het moeilijk gaat krijgen. Die wordt zo stand-in voor Tete.

        1. ajacied078

          ja doen waar die goed in was dus. ik vond veltman als rechtsback beter dan dat ik hem in het centrum ooit heb zien spelen

        2. ajacied078

          weer een stukje van de bosz puzzel gelegd. ben benieuwt wat de verdediging wordt. denk tete sanchez Westermann riedewald.

  7. Oost80

    Oef, even wat vrienden in duitsland gevraagd of heiko wat is. Allemaal zeggen ze, niet doen! Ze zeggen wel dat het misschien bij de jonge spelers kan werken. Tja….. Zeg het maar.

    1. KBouter

      Tja…landen Enof ploegen die jaarlijks halve finales voetballen in de CL en EL zullen zeggen…niet doen, maar wat denk je nou, ploegen zoals Ajax die ternauwernood EL voetbal haalt, en ook moeite heeft met overwinteren…die moeten wachten totdat Ramos Chielini, Silva of Hummels komt??

      1. Oost80

        Mee eens. Maar mijn vrienden zeiden toen younes kwam dat het een super goeie deal was en dat hij veel talent heeft. Dat is toch wel gebleken dat dat klopt. Met heiko maar hopen dat zij het fout hebben.

  8. BobbyHaarms

    Ken hem niet. Als het maar een Duitse verdediger is die pas na 95 minuten met het gras tussen zijn tanden de kleedkamer opzoekt zonder dat er iemand voorbij hem kwam.

  9. Gert Ajax

    Ik kon hem ook niet maar lijkt me wel een toevoeging met de juiste mentaliteit. En ervaring ligt het niet aan.
    Ben benieuwd hoe goed hij nog is

  10. ajaxhoger

    Als het maar geen losse flodder is of word , hetzelfde als onze John weg gezet is als een kleine jongen door de boer .

    1. In memory of J.C.

      Als je de zaken goed gevolgd hebt dan weet je dat Heitinga niet is weggezet als een kleine jongen. Dat soort teksten geeft aan dat je ze of alleen plaatst voor stemmingmakerij of gewoon niet weet hoe het in elkaar heeft gezeten.

  11. ajaxhoger

    Hij zal het trouwens zeer zeker wel beter doen als die klote voetballer viergever , die bakt er niet veel van .

    1. Oosterse Ajacied

      Viergever is zeker geen klote voetballer. Misschien wel iets te licht.

  12. Emilio4Ajax

    Hoop dat ie de Duitse mentaliteit over brengt aan de groep…. ff iets anders….Lees dat PSV een speler van Almere City aantrekt… Altijd gedacht dat Almere min of meer een satelite club van Ajax was, of heb ik iets gemist hier…???

  13. dennis78

    ik denk meer een type vermaelen. volgens mij heeft hij bij barca ook weinig speeltijd en de kans word steeds maar kleiner sinds ze weer een nieuwe verdediger hebben aangetrokken.

  14. Indojood

    Ik ben wel blij verrast met deze ontwikkelingen. Ik was er eerlijk gezegd niet zeker van dat Ajax bezig was met meer ervaring naar binnen halen. Deze speler is international geweest en heeft ervaring met Europees voetbal, Bundesliga en Primera Division. Natuurlijk hopen we dat hij een zelfde impact zal hebben als Poulsen. Complimenten aan Ajax om het gebrek aan ervaring te adresseren.

  15. In memory of J.C.

    Alleen onduidelijk waarom hij afgelopen seizoen maar 20 keer in actie is gekomen. Reserve?

  16. Gert Ajax

    Hij is een van de grootverdienees daar net als van der vaart hij heeft nog tot het einde meegetraind van de vaart hebben ze gelijk weggestuurd

  17. EugAjax

    Zou goede aankoop zijn zeker een versterking en veel ervaring. Ajax is goed bezig. En dan Overmars in bijzonder. Nu is het woord aan Bosz. Hij moet laten zien waarom hij de juiste trainer zou zijn. Met deze selectie hoort hij kampioen te worden en Europees te overwinteren. Komt dat mooi uit want dat zijn de doelstellingen.

    1. In memory of J.C.

      Ik heb vertrouwen in e aanpak van Bosz maar of ik vertrouwen heb in de selectie ….. we zullen zien. In bestuur van Ajax etc heb ik al lang geen vertrouwen meer. Een enkele aankoop maakt dat voorlopig niet anders. Ik ben eind 2015 nog niet vergeten en zal deze mensen hun handelswijze ook niet snel vergeven. Pluche maakt mensen duidelijk anders in hun handelen.

      1. EugAjax

        Ik denk dat selectie de aanpak van Bosz niet snel op zich kan nemen idd door wsl gebrek aan juiste kwaliteit voor het swingende voetbal wat Bosz nastreeft. Ik vermoed daarom dus ook dat het zeker tot winterstop duurt eer de selectie het te pakken heeft. Directie heb ik vertrouwen in. RVC niet echt, maar directie en vnl TH lijkt nu toch meer dingen voor elkaar te krijgen en dat vind ik goed teken. Verder staat organisatie als een huis, nemen ze de juiste mensen aan, vind ik, en doen ze gerichte aankopen. Ze hebben in verleden dingen verkeerd aangepakt ja dat wel, maar ze lijken daar wel progressie in te maken. En ja wij zullen het nooit eens worden over ene Jonk hahahahaha. Dus daar beginnen we maar niet aan hahahaha

  18. -buitenkantje rechts-

    We zijn een verdediger en Duitser rijker mannen! Heiko heeft getekend!!

  19. Ramon1

    Hoor altijd dat die op training zo geweldig is en bj groningen was die top dusja kan alle kanten op het zou best is kunnen dat die echt goed gaat worden wie zal
    Het zeggen hij heeft potentie

Comments are closed.