Vrijdag om 12 uur loting derde voorronde Champions League

0711loting_championsleague

Aanstaande vrijdag zal in het Zwitserse Nyon om 12.00 uur de loting worden verricht voor de derde voorronde van de Champions League. De loting zal live worden uitgezonden via UEFA.com.

Mogelijke tegenstanders van Ajax zijn PAOK Thessaloniki (nummer 2 van Griekenland), Steaua Boekarest (nummer 2 van Roemenië), Monaco (nummer 3 van Frankrijk), Young Boys (nummer 2 van Zwitserland) en Rostov (nummer 2 van Rusland). Ajax ontloopt Shakhtar Donetsk, Anderlecht, Fenerbahce en Sparta Praag. Er wordt zowel geloot voor de tegenstander als voor welke club er eerst thuis speelt.

De duels in de derde voorronde worden gespeeld op 26/27 juli en 2/3 Augustus. Bij winst volgt de vierde en laatste voorronde van de CL (de Play-offs), bij verlies de vierde en laatste voorronde van de Europa League. Loting voor de laatste voorronde van beide toernooien is op vrijdag 5 augustus.

Related posts

34 Comments

  1. EugAjax

    Gaat zwaar worden. Het is te vroeg in seizoen om nu al te pieken. Gelukkig geld dat ook voor tegenstanders. Ik vermoed dat in ieder geval geen AS Monaco, rest is Ajax op zijn minst gelijkwaardig. Succes mannen. Winst is zeer belangrijk dan heb je op zijn minst groepsfase EL.

    1. BobbyHaarms

      Ajax op zijn minst gelijkwaardig? Op papier misschien EugAjax, maar in werkelijkheid zitten we straks hoogstwaarschijnlijk weer met samengeknepen billen te kijken.

      1. BobbyHaarms

        Hoop wel dat Bosz Ajax binnen 3 weken tot de eerste topprestatie weet te krijgen, wordt wel weer eens tijd voor een klein Europees succesje!

      2. EugAjax

        Met samengeknepen billen klinkt als gelijkwaardig hahaha. Ik geef toe geen van hen word walk-over maar Ajax ook niet voor die andere

  2. KBouter

    De selectie is bijna intact gebleven, een paar zijn er nog niet. Dat heb je met blessures en geschorste spelers midden in je seizoen ook. Zó slecht ze speelden tegen die Oostenrijkers zullen ze niet spelen. Ik verwacht dat Bosz en Ajax over drie weken normaal aan de start verschijnen. Trouwens vroeger met het Ajax Amsterdam toernooi zaten ze ook nog volop in de voorbereiding en speelden ze ook altijd goed.

    1. Cootje Adriaanse

      Vroeger… Mooie tijden trouwens: Amsterdam Toernooi. Ajax, PSV, Sampdoria, Dortmund, Flamingo’s, KV Mechelen, geweldig!!

      1. Indojood

        Ik heb andere clubs in mijn gedachten. AZ en later 010 deden mee, en als ik aan Amsterdam 700 denk, dan is Ajax-Atletico Mineiro 4-1 het absolute hoogtepunt.

      2. Iamsterdam2015

        Ja inderdaad een top tournooi. Het amsterdam 710 etc etc toernooi!!! Altijd mooie engelse clubs en bekende braziliaanse clubs. Nu moet je naar de Lutte of all places voor een wedstrijd tegen een verzameld regio elftal maar ook dat is historie want de Lutte is ook niet meer…… Pfft tja… Vroeger.

  3. -buitenkantje rechts-

    Nu moet blijken of Bosz Ajax kan laten voetballen op de manier die hij voor ogen heeft.. Vastzetten van de tegenstander.. Vroeg storen., aanvallend voetbal.. Dit zijn serieuze wedstrijden waar het om gaat..

  4. Charka53

    We kunnen niets meer dan afwachten wat Bosz er van gemaakt heeft als het zo ver is laten we hopen dat we weer eens kunnen juichen.

  5. Niels1983

    Met het geluk van ajax de laatste jaren zullen we wel de sterkste ploeg tegenoomen

  6. Dagrump

    Laten we hopen dat we dit gaan overleven en doorgaan naar de volgende ronde !! Het zou eigenlijk wel moeten !!

  7. Rinus

    Het zijn gewoon allemaal lastige ploegen voor ons, dat is de harde waarheid vrees ik al hoop ik dat ik het mis heb en Bosz Ajax het Leicester city van het europese voetbalseizoen maakt

  8. KBouter

    Eigenlijk is het jammer dat een soort Amsterdam 700 tournooi verleden tijd is, het was een tournooi om aanvallend voetbal te promoten. bij winst 3 of 2 punten, en bij elk doelpunt ook punten. Zo kon het dat Ajax vrijdagavond verloor met 1-0 en zaterdag won met 4-1 dat ze zondags gewoon de finale speelden, ondanks dat een andere ploeg 2 keer met 1-0 gewonnen had.

    1. BobbyHaarms

      Ja idd, echt jammer dat dat toernooi ter ziele is gegaan want dit was een heerlijke opwarmer voor het nieuwe seizoen. Iemand enig idee wat daar de reden ook al weer van was dat het stopte?

      1. Indojood

        Absoluut Bobby. Met de fiets of tram naar het stadion, het Amsterdam 700 toernooi. In 1985 was de mooiste editie. Johan was toen trainer geworden. Ajax-Hellas Verona 2-0. In de Telegraaf: Ajax swingt weer. Ajax-Atletico Mineiro 4-1. In de Telegraaf: Ajax wereldploeg, toekomstig Europacup winnaar.

        1. BobbyHaarms

          Dat waren geweldige tijden Indojood, bedankt dat je deze fijne herinnering uit 1985 weer even terugbrengt ? Vond dat toernooi altijd een genot om naar te kijken: Hoe speelden de nieuwkomers? Was Ajax in staat om de (meestal grote) tegenstanders te verslaan? De euforie als Ajax weer eens goed voor de dag kwam…vandaag de dag zijn het de pezen uit de provincie en heb je eigenlijk nog geen flauw idee hoe Ajax speelt.

Comments are closed.