Andersen en Zivkovic starten bij Jong Ajax

1125psg-ajax_andersen

Jong Ajax is vandaag weer aan de de voorbereiding van het nieuwe seizoen begonnen en Lucas Andersen en Richairo Zivkovic zijn daar bij aangesloten.  Peter Bosz ziet vooralsnog geen toegevoegde waarde voor de het eerste elftal voor de beide heren. Trainer Marcel Keizer krijgt krijgt ook nog versterking van Queensy Menig en Sheraldo Becker die afgelopen seizoen verhuurd werden aan PEC Zwolle.

Abdelhak Nouri, Frenkie de Jong, Robert Muric en Kasper Dolberg krijgen wel een kans bij de A-selectie dus Peter Bosz lijkt al afscheid te nemen van Andersen en Zivkovic die nog een contract hebben van respectievelijk tot 2018 en 2019. De eerste competitiewedstrijd in de Jupiler League is op 8 augustus tegen FC Emmen en de eerste veldtraining voor het eerste zal op 29 juni gehouden worden.

Bron: Foxsports

Related posts

39 Comments

  1. MakeOne

    Zo ligt het niveau bij jong Ajax wel steeds hoger!
    Laat ze zich maar bewijzen tegenover de jongens die dicht tegen het eerste aan hangen!

    1. Amoebe

      Goed zo…keuzes maken en duidelijk zijn.

      Ik ben niet voor bosz maar dit doet hij goed!

      Zachte heelmeesters maken stinkende wonden

      1. BobbyHaarms

        Eens, duidelijkheid scheppen voor aanvang van het seizoen dan weet je waar je staat en dat je moet knokken voor je leven om het Ajaxshirt te mogen blijven dragen.

        1. Litmanen

          Eerste minpuntje voor Bosz. Oordelen zonder met die jongen gewerkt te hebben. Jammer. Dit gaat Ajax heel veel geld kosten.
          Ik ben misschien de enige, maar ik zie die twee slagen bij een absolute topploeg.

          1. Indojood

            Bosz laat zich gewoon informeren door Keizer en als ze het goed doen krijgen ze hun kans echt wel. En ik denk dat jij de enige bent.

          2. AFCA my World

            Zeker niet de enige,ik ken er veel meer die er zo over denken,ze hebben allebei de potentie maar het komt er niet uit,en beiden zouden wel eens wat meer tijd in het krachthonk moeten doorbrengen,maar slagen gaan ze zeker !

          3. Indojood

            Ik zie ze niet bij Barça, Real Madrid en Bayern terecht komen. Als we het over de absolute top hebben dan praat je over dit soort clubs. Gelooft je dat werkelijk?

          4. Litmanen

            Ja, in elk geval Spaanse of Engelse subtop. Maar ik zie Zivco ook slagen in Parijs.

          5. Geroldkohlen

            litmanen het is nu ook niet zo dat ze de pannen van het dak gespeeld hebben bij Willem 2, kijk eens naar voorbeelden als Blind, verthongen en dijks, zij werden daar sterker en draaide een fantastisch seizoen dan kom je anders terug dan hoe zivko en andersen terug komen, ik ben gecharmeerd van zivko, maar het word tijd dat ze het nu gaan laten zien en dat moeten ze beseffen, dus dat ze in jong ajax moeten beginnen is meer een signaal dat voor hun de laatste ronde is ingegaan, oftewel zivko en andersen wake up and smell the Coffee!

          6. Litmanen

            Gerold, je hebt voor een gedeelte wel gelijk, maar het talent spat van beide spelers af, dat zien alle kenners. Er moet toch een manier zijn om het er uit te krijgen?

          7. Geroldkohlen

            litmanen, idd het zijn talentvolle jongens en zivko is ook pas 19, maar misschien is deze mentale schop onder hun donder nodig en zien ze nu dat het alles of niets word! laten we hopen dat het goed komt.

          8. MakeOne

            Ik denk dat alle spelers zich maar is moeten beseffen dat in de basis staan niet vanzelf sprekend is. D’r moet geknokt worden om in het prachtige rood en wit te spelen!

  2. Kingerwin

    Hmmmm Zivkovic oke Peter, dat kan ik begrijpen. Maar Andersen verdiend toch wel een kans?

    1. HURBIE

      Lijkt mij een logische beslissing om in het tweede te starten
      Als ze goed gaan presteren komen ze misschien hogerop de keus is aan hun
      Ze hebben hun toekomst in eigen handen

      1. 11Younes11

        Wel prachtig dat Nouri en Dolberg al bij het eerste zijn gehaald! Vooral van Nouri verwacht ik veel, hopelijk gaat hij dit jaar doorbreken!

        1. MakeOne

          Nouri, onze kleine baas!
          Kan ook niet wachten om die jongen te zien in Ajax 1

  3. Charka53

    Laten we hopen dat deze twee het licht zien en er alles aan doen om aan Ajax 1 toegevoegd te worden , dit wordt nu wel eens tijd.

    1. BobbyHaarms

      Als ze die kans nog krijgen van Bosz. Ok ligt natuurlijk voornamelijk aan hunzelf, maar ik kan me enorm goed voorstellen dat de moed hun met dit nieuws nog verder in de schoenen zakt. Jammer, want in potentie zijn het 2 goede voetballers.

      1. Charka53

        Het kan ook zo zijn dat ze bij Bosz een beter gevoel hebben en dat ze dan wel goed gaan spelen.

      2. dickst14

        Inderdaad in potentie, maar dat komt er nig niet uit. Ook kan Bosz er niet omheen mochten ze wel gaan presteren. Wel mooi dat o.a. Nouri en Muric bij de voorlopige selectie zitten.

  4. Ajax1958

    Zoals ik al eerder zei: De norm moet omhoog. Dat houdt voor mij in, dat als een speler na 3 jaar geen basisplaats weet af te dwingen ze te licht zijn. Ik zeg dus doorselecteren.

    1. Johndevlam

      Andersen heeft de pech dat hij bij Ajax meerdere goede middenvelders voor zich heeft zoals Klaassen, Bazoer, Gudelj. Afgelopen seizoen heeft hij het goed gedaan bij Willem II maar zoals het in Topsport werkt is dat je je momenten en kansen moet pakken op het moment dat je ze krijgt en pak je die niet dan is er altijd een ander die die kans met beide handen aangrijpt en dit wel afdwingt. Zo werkt nu eenmaal de wet van de Topsport, is niks mis mee want dan weet iedereen waar die aan toe is. Zivkovic heeft een te groot ego net zoals El Gazhi. Deze jongens zijn alleen maar bezig met zichzelf en blokkeren hun eigen ontwikkeling, op den duur val je dan buiten de boot, de wet van de Topsport dus.

    1. Velibor

      Man denk je nou werkelijk dat er geen overleg geweest is? Mooie kans voor hun om zonder afgang de uitgang te zoeken,nieuwe trainer nieuwe wetten of kansen,van Zivco zou ik het jammer vinden maar ja als jeje kans niet pakt dan niet met Andersen had ik al geen rekening meer gehouden, btje slappe hap vind ik.

      1. Litmanen

        Andersen heeft bij Willem ll laten zien dat hij het duel kan aangaan. Heeft zich uit de naad gewerkt. Talent had hij al. Zivco krijgt het voor elkaar om elke trainer gek te maken, maar geef hem een fatsoenlijke dieptepass en hij is een spits van wereldklasse. Maar mijnheer moet het een keer vijf of zes wedstrijden achter elkaar laten zien.
        Hij denkt na een paar goals ( en in jongAjax maakte hij er veel) dat hij het mannetje is. Vraag me af wat voor ouders hij heeft. ( qua opvoeding)

  5. Basl

    Beginnen in het tweede en de kans om je te laten zien lijkt me het beste. Bij het 1e beginnen en teruggezet worden zou deze jongens breken

  6. Ramon1

    Ben benieuwd naar nouri maar nu kunnen ook cerny en donny van de beek echt hun kans gaan pakken veel goede talenten top

  7. Ajax 010

    Misschien vergis ik me, maar is het niet zo dat alle ‘huurlingen’ van vorig jaar vooralsnog aansluiten bij Jong Ajax ? Hebben ze mooi de tijd tot eind juni om te laten zien hoe ze ervoor staan. Heb altijd wel een zwak gehad voor Andersen; hoop dat hij alsnog komt bovendrijven.

  8. ajacied078

    een seizoen is lang. je kan zomaar in het eerste staan. zolang je je best er maar voor doet. kijk naar muric de laatste paar wedstrijden. we hebben gewoon een hoog niveau nodig ook in jong Ajax. alle posities moeten 1 op1 met het zelfde niveau opgevuld kunnen worden. en dat niveau mag niet minder zijn dan de titel naar mijn mening.

  9. Dagrump

    Als ze nu samen naar het kracht honk gaan dan zijn ze van toegevoegde waarde !!

  10. Gert Ajax

    Anderen verdient echt een kans kom op mensen.
    Gooi er een paar potten spinazie in bij die Deen en dan gaat die als een malle?

  11. Dincowboy

    Goed bezig direct duidelijk heid verschaffen dan moeten ze het maar laten zien !!!!

  12. -buitenkantje rechts-

    Verkopen deze spelers.. Komen dit seizoen niet aan de bak.. Op deze leeftijd moeten dit soort spelers spelen op eredivisie niveau. Jammer! Goede spelers, maar bij beide ontbreekt wat voor de echte top .. Andersen te licht.. Zivco mentaal niet topsport waardig..

  13. Litmanen

    Man man, je hebt het over hele jonge mensen, de ene is pas 19. Ik weet het niet hoor, maar toe ik 19 was had ik echt nog niet door hoe het echte leven er uit zag.
    Kijk even naar Huntelaar en vNistelrooi. Die waren ook nog geen basis op die leeftijd.

Comments are closed.