Veltman en Swart tevreden met komst Bosz

0722saintetienne_veltman

Joël Veltman laat net als Sjaak Swart weten tevreden te zijn met de komst van trainer Peter Bosz. De komst van Bosz heeft nogal wat stof doen opwaaien bij de F-Side omdat Bosz een verleden heeft bij aartsrivaal Feyenoord. Veltman en Swart snappen daar weinig van en zien in de trainer een welkome versterking.

‘Bosz is een goede trainer. Hij wil altijd aanvallend voetbal spelen en dat hoort bij Ajax. Dat er onvrede is onder de supporters snap ik niet en ook Sjaak Swart zei dat onlangs al in een interview. Tuurlijk, hij heeft bij Feyenoord gezeten, maar hij heeft ook bij Heracles en Vitesse gezeten en nu gaat hij voor Ajax zijn best doen. Tevens hebben wij ook nog assistenten en dat zijn ook dragende krachten binnen Ajax. Het is mooi als je de filosofie kent. Maar Bosz kan zo mee, denk ik.’

Bron: NOS

Related posts

52 Comments

    1. HURBIE

      Je kan iemand met de grond gelijk maken en helemaal afbranden
      Maar laat deze man eerst zijn werk doen
      En niet van tevoren onze nieuwe trainer in de grond borren
      En de F SIDE moet gewoon het team en de trainer steunen
      En voor de rest hun kop houden
      Leren jullie jezelf eerst maar als SUPPORTERS op te stellen
      En niet als een stelletje holle vaten
      SUPPORTERS???????????

      1. antonajax

        Zo is dat Hurbie. We moeten het ermee doen dus geef het een kans. Cruijff heeft ook bij Feyenoord gespeeld en zit nog steeds bij ons in het hart!

      2. MakeOne

        Nou steek die maar in je zak…bedoel ik het komkommer nieuws mee…zoals dit bericht.

        Maar idd…als het straks allemaal geweldig gaat is iedereen blij…laten we de man eerst maar een kans geven

    2. Geroldkohlen

      goh natuurlijk is veltman tevreden met Bosz, als hij zegt dat hij het niet is beland hij op de tribune, en word hij verkocht voor een fooitje.

    1. AFCA my World

      Ik ook,als er goede resultaten behaald worden en het veldspel is stukken beter (aanvallender) staat iedereen weer voor hem op de banken, hopelijk kunnen wij weer vaker juichen !

  1. Michel6172

    We zullen zien wat de toekomst ons ons brengen zal. Als hij maar ons Ajax als een piek naar boven laat schieten, en hopen dat we niet in een grafiek terecht komen wat ie tot nu toe heeft laten zien. Up and down.

    1. BobbyHaarms

      Bosz heeft nog nooit noemenswaardige prijzen gewonnen in zijn carrière dus dat moet voor hem ook wel de nodige prikkel geven nu hij bij Ajax zit. Al heeft ie de uitstraling van een walnoot ik geef hem het voordeel van de twijfel, en al helemaal omdat hij van aanvallend voetbal houdt en Cruijff hem ook prees om zijn tactiek..we gaan het zien.

  2. hansjmn

    Goede trainer en een werkverleden?? Heeft toch iedereen! Gaat om zijn prestaties en spel systeem wat hij voor ogen heeft! Beoordeel de spelvreugde later maar eens! Komt vast wel goed

  3. Ed69

    Dat geleuter dat ie een verleden bij 010 heeft… Lekker belangrijk! Maak ons kampioen en je hoort niemand er meer over!
    Bosz, je bent wat mij betreft meer dan van harte welkom!!!

    1. BobbyHaarms

      En misschien sinds jaren een kakkerlak die straks met de schaal boven zijn hoofd staat….in Amsterdam! ?

  4. Geroldkohlen

    we zullen zien hoe het gaat uitpakken, ik heb mijn twijfels (mijn twijfels hebben trouwens niks te maken over dat hij een 010 verleden heeft) maar ben wel razend benieuwd naar zijn aanpak.

  5. DanielenRico

    Als Bosz maar laat zien dat hij het aankan en aanvallend en aantrekkelijk voetbal kan laten zien en trouwens sommige zeuren over dat Bosz een kakkerlak is maar Cruijff ging ook naar Feyernooit en daar zeggen we ook niks over

  6. Indojood

    Dat Bosz bij de kakkerlakken heeft gezeten interesseert mij niets. Hij is nu onze trainer en hij hangt de visie van Cruijff aan, meer dan menig Ajacied, en dat vind ik wel belangrijk. Ik moet een compliment maken aan Ajax dat ze nu een beetje terugkeren naar de lijn-Cruijff en niet voor die oorwurm Stam zijn gegaan, wat meer voor de hand lag. Nu WIM JONK graag laten terugkeren naar de jeugdopleiding. Ga gewoon vol voor het plan Cruijff!

    1. PvL020

      Ajax/Cruijff visie heeft hij zeker. Hij kocht zelfs een seizoenskaart ooit toen Cruijff terugkwam naar Ajax! Alle vertrouwen in

        1. dickst14

          Ik denk dat het voetbal er in ieder geval op vooruit gaat. Bij de Boer stoorden alleen Klaassen en de 3 aanvallers. Ben benieuwd naar de 5 seconden regel en het storen/druk zetten van het hele team. gewoon weer WIJ ZIJN AJAX

          1. Indojood

            Daar hoop ik ontzettend op, die 5 seconden regel, dickst14. Zoals Barça en Bayern dat doen is prachtig om te zien.

  7. Dagrump

    Verleden telt niet !! We moeten met zijn allen hem steunen en voor uit kijken

  8. Ajax nr 1

    ik ben ook te vrede met Bosz Mr Swart alleen met sommige assistenten wat minder en met sommige bobo’s ook trouwens. Dat Is het enige minpuntje. Ik hoop ook dat Peter iets de vrijheid krijgt qua aankopen. Geef hem een bedrag waar hij het voor moet doen en klaar. Nogmaals ik heb er vertrouwen in.

  9. AjaxKat

    @redactie: Wel handig om dan de precieze woorden van Swart zelf ook in dit artikel te verwerken. ’t Is nu alleen van horen zeggen.

  10. KBouter

    Sjakie en Veltman tevreden..belangrijker is voor mij dat IK tevreden ben, voor het eerst sinds jaren sta ik nu al te popelen op het nieuwe seizoen, waar Bosz met zijn (nieuwe) selectie de voegen van de Arena laat scheuren met mooi aanvallend voetbal, wat de Ajax filosofie heel dicht benaderd, zoniet benaderd.

    Man man man…het is al weer jaren geleden dat ik nu al zin heb in een seizoen waar de tegenstander opgejaagd gaat worden waar ook op het veld, ipv verzamelen tussen de middenlijn en de eigen 16 meter en daar alles als een blok vastzetten en met balbezit eerst 10 minuten balletje terug-balletje breed, voordat we op de helft van de tegenstander zijn!!

    Zin in !!!

  11. KBouter

    ps..hou wel mijn hart vast..wanneer komt de tijd dat Bergkamp ook met Bosz ruzie gaat maken?

    1. AjaxKat

      Bergkamp een ruziemaker? Als dat zo is dan is dat alleen maar gezond want Bergkamp is de gewezen cultuurbewaker (ahum) van Ajax en Bosz niet.
      Die functie van cultuurbewaker is trouwens voor ons bedacht… Het zegt helemaal niks en het is niet eens een officiële functie. Dan kunnen ze ons allemaal hier wel cultuurbewaker van Ajax noemen.

      1. In memory of J.C.

        De enige cultuurbewaker hebben ze er al een tijdje terug uitgeflikkerd.

        1. AjaxKat

          @kbouter: je had het over Bergkamp en die werd door vdSar zelf een paar weken geleden in de pers gebombardeerd tot dé cultuurbewaker van Ajax. Dus als ik nu ergens de naam Bergkamp lees dan zie ik onlosmakelijk de titel ‘cultuurbewaker’ erbij. Vandaar…

      2. Ajax nr 1

        Bergkamp cultuurbewaker haha dat hebben we gezien de afgelopen jaren. Haal Jonk terug dan heb je pas een cultuurbewaker in huis. Bergkamp een cultuurbewaker haha hoe verzin je het

  12. bloedgroep AFCA

    ik las laatst ergens dat Bosz seizoenkaarthouder was in de Meer tijd….klinkt mij heel erg Ajax in de oren

    1. Geroldkohlen

      klopt dat was toen Cruijff weer terug kwam en hij wilde Johan met zijn eigen ogen meegemaakt hebben, hij is ook geen kakkerlak want hij is geboren in Apeldoorn! dus dat moet sowieso ophouden!

  13. KBouter

    Bosz schat ik hoger in om een cultuurbewaker van het systeem te zijn dan Bergkamp en Spijkerman samen.

  14. EugAjax

    Indojood. Mooie uitleg over CV van Gaal, beetje gekleurd maar OK zit ook veel waarheid in. Wat wel opvalt is dat je de man veel plussen geeft in situaties die behoorlijk opgaan bij het eerste elftal van nu. Je vergeet wel een belangrijk detail. Heb je enig idee waarom hij zich als hork gedraagt? Dit is voornamelijk om veel druk bij zijn elftallen weg te halen, maar ik geef toe soms stuitend. Plus waarom denk je dat 90% van zijn spelers helemaal met hem weglopen. Vaak de gearriveerden niet, maar die heeft Ajax niet nu. En waarom denk je dat hij vaak dezelfde stafmensen heeft, misschien is hij voor zijn mensen toch minder onuitstaanbaar dan je denkt, echt het is vnl afleiding van, en heb je journalisten weleens vragen horen stellen? Dan is het niet altijd makkelijk om netjes te blijven. Hij is inderdaad vol van zichzelf en liever heb ik hierin ook de approach van een Cruijff, maar gezien zijn palmares mag hij ook wel arrogant zijn. En zijn we dat allemaal ook niet beetje, een van de nummers van wij als supporters “wij zijn Ajax wij zijn de beste” dus wij zingen het hij zegt het, wat is het verschil hahaha. Ook heb ik Guardiola boek gelezen en hoe Van Gaal hem aanvoerder maakte tegen alle Barca traditie in van de oudste is de aanvoerder. Wat ook opviel is dat Guardiola Van Gaal zijn voorwoord van het boek deed. Ook liet hij Xavi etc debuteren en bij Bayern heeft hij alle jeugd ingepast die later CL wonnen en grootste gedeelte van het Duitse. elftal vormde die wereldkampioen werden. Ik wil er alleen maar mee zeggen dat hij de perfecte match is als je PUUR naar eerste elftal kijkt en de samenstelling daarvan. Verder is hij een kei in doorselecteren. Hij kon zelfs met Ajax groeien nadat ze Bergkamp en Jonk hadden verkocht aan Inter. Doorselecteren moet bij Ajax nu ook. Dus ik denk echt dat hij sentiment daargelaten de beste keus is. Hoe meer ik erover typ hoe meer ik dat nu ga beseffen, dank je wel dus Indojood en IMOJC

  15. EugAjax

    Bergkamp is inderdaad de cultuurbewaker. De meesten of misschien wel bijna iedereen vergeet dat Bergkamp samen met Cruijff de start up van de revolutie initieerde. Jonk werd er vrijwel meteen bijgehaald dat wel. Het feit dat Jonk veel schreeuwde en Bergkamp zich altijd als gentleman heeft gedragen wil niet zeggen dat Jonk een cultuurbewaker is en Bergkamp niet. Bergkamp heeft hele jeugd doorlopen en Jonk is een aankoop uit Volendam. Jonk heeft zijn hand overspeeld door teveel performance coaches in dienst te nemen en zo te ver van de core het voetbal af te drijven. Daar ging het om. Hij haalde teveel vriendjes binnen. Daarboven op dacht hij een jaar lang niet meer met iemand te hoeven spreken. Een compliment voor Jonk zijn kwaliteiten dat hij er toen niet na paar maanden al uitgewerkt is. Ajax heeft toen juist teveel tijd geïnvesteerd en verloren door te lang aan hem vast te houden. Cruijff was idd solidair maar dat was hij ook naar rest TH. alleen vond hij dat eerste twee elftallen meer als Ajax moet spelen. Ik lees vaak Ajax en Cruijff filosofie is totaal anders, maar dat is niet zo. Hooguit op details en het komt er natuurlijk niet altijd uit zoals het moet. Nu Jonk weg is zegt men dat het zoveel slechter gaat, maar waar blijkt dat uit? A1 met goed voetbal, ja ook na Jonk,kampioen. Ik vind dat Ajax juist heel goed bezig is en redelijk goed vast houd aan plan Cruijff, ook aanname van Bosz bewijst dat. Ik geef wel toe dat er veel onduidelijkheden waren mbt bevoegdheden maar daar heeft Jonk, bezijdens zijn laatste jaar, bijgezeten. Dat heeft Ajax nu aangepast en er zijn nog paar interim plaatsen die definitief moeten worden ingevuld. Maar voor degene die het niet doorheeft heel langzaam werkt Ajax toe naar Bayern model. En Barca onder Laporta model. Alleen kost het in Amsterdam veel meer tijd vanwege oude politieke belangen in de rest van organisatie buiten de voetbal afd om. Bayern en Barca hebben en hadden een structuur waarbij ze de hele organisatie meteen na de hand konden zetten. Dus met cultuurbewaker Bergkamp en al die andere iconen gaat Ajax nog ver komen. Ik hoop dat iedereen eens als 1 achter Ajax gaat staan ipv al die kampen. Gaat echt helemaal nergens over of denken jullie echt dat Ajax filosofie en de Cruijff filosofie echt zo verschillen, als je dat denkt dan moet ik aan voetbalverstand twijfelen van sommigen. Tuurlijk heb je andere inslagen met andere mensen maar rode lijn zal altijd vast staan

  16. KBouter

    EugAjax….Als jij denkt dat Ajax de filosofie van Cruijff nahoud..met de Boer en bergkamp, raad ik je aan om een andere club te kiezen.

    Juist Jonk hield die filosofie aan en dat botste met dat eeuwige negatieve gevoetbal wat F de Boer en Co op de mat legde en met aankopen waar we niet beter van werden, terwijl de jeugd op vinkentouw zit.Het kan wel zo wezen dat Jonk gehaald is uit Volendam, wat je zegt, en Berkamp uit eigen jeugd komt, maar dan nog heeft Jonk meer affiniteit met aanvallend voetbal dan dat zooitje wat de afgelopen jaren hier mocht zijn.

  17. Indojood

    Schitterend verhaal, EugAjax.

    In november 2015 zei Johan: “Al jarenlang stel ik vast dat de kern van mijn visie niet binnen Ajax wordt uitgevoerd.”

    Je had je dus de moeite kunnen besparen en gewoon wat uitspraken kunnen nakijken op internet. Het getuigt van verkeerde arrogantie door te denken dat je het beter weet dan de grote meester zelf, die ook nog eens de naamgever van de visie is.

  18. EugAjax

    Je draait het om indojood ik heb al aangegeven dat ik nooit in Cruijff zijn schoenen kan staan laat staan hem tegenspreek gast me meer om de adorerimg van Jonk en dat jullie er steeds op terug komen daar baal ik van niet van Cruijff integendeel!!!! En min spreken over Bergkamp enDe Boer en dan mij vragen of ik naar andere club uitkijk is al helemaal van de zotte. Ik zie dat jij dat noet doet maar degene die ervoor reageert. Ik wil diegene adviseren paar beelden te zoeken van Bergkamp. En of hij dan intikkertjes maakt als doelpunten of alleen maar naar schoonheid zoekt. Wat mij betreft Bergkamp De Boer Cruijff allemaal Ajax iconen Jonk niet en logisch Johan veruit de grootste. O ja ik adviseer om jullie als supporter naar nieuwe club Jonk te gaan…….oeps die heeft hij nog niet.
    Wees gerust dit was mijn laatste bijdrage. Blijf mega Ajax fan maar schaam me beetje voor veel reacties hier

  19. Indojood

    Ik draai niks om. Jij zegt dat er volgens Cruijff’s visie wordt gewerkt, Cruijff zelf vond van niet. Ik ben geneigd de grote meester te geloven.

    Dat je zo van je stuk wordt gebracht door KBouter’s opmerking verbaast mij. Het is gewoon een prikkelende opmerking zoals je wel vaker leest om de discussie scherp te krijgen. Ik doe dit ook wel eens. Jij neemt dit dus echt letterlijk. Je ziet hier met regelmaat ergere dingen voorbij komen, zoals racisme en dan hoor ik jou ook niet. Nu iemand jou direct aanspreekt, word je boos en stop je ermee. Bij supporters is er niet veel ruimte voor nuance, dat was vroeger al niet anders op de tribune in het stadion. Neem het allemaal met een korrel zout. Overigens ben ik het inhoudelijk met KBouter eens.

    Veel geluk en gezondheid toegewenst, EugAjax

  20. EugAjax

    Bedoelde laatste bijdrage over Jonk. Er is veel om bij te schaven aan beleid, dat moet elk jaar ge-evalueerd worden. En dan weer verbeterd indien nodig, dat is een continu proces. Natuurlijk was Cruijff niet tevreden hoe het ging, dat zijn er weinig omdat Ajax en fans gewenst zijn om veel te winnen en mooi voetbal te zien tot en met in Europa aan toe. Mijn punt is meer dat Cruijff ook loyaal was aan de andere jongens. Zelfs had hij het grootste respect voor De Boer hoe hij zich staande heeft gehouden laatste 5 jaar. Klopt dat hij het niet altijd eens is geweest met De Boer, maar dat is niet erg juist goed houd je scherp. En een betere aanpak dan zwijgzame Jonk, behalve in pers, niet mijn stijl.

    Anyway ik verafschuw inderdaad vaak teksten die ik hier zie en ook ik heb weleens rascistische opmerkingen gelezen. Geloof me dat is dus ook een van de redenen dat ik niet meer in stadion ga komen. Erger me dood aan bepaald gedrag. Dus bij deze ik veroordeel het ten zeerste! Ik voel me nergens op aangesproken, ik vond het alleen bizar van Kbouter dat ik naar een andere club moet omdat ik Bergkamp een echte Ajacied vind en omdat ik meld dat Bergkamp de initiator van revolutie is samen met Cruijff in begin. En De Boer was eerste actie resulterend uit plan Cruijff. Maar goed ik blijf Ajax supporten want club is en blijft groter dan wie dan ook…….op 1 icoon na en die komt zeker niet uit Volendam…..haha

Comments are closed.