‘Stap naar het CAS kan Ajax alsnog het kampioenschap opleveren’

0728vandersar

Afgelopen woensdag liet de KNVB weten dat psv sowieso kampioen blijft, ongeacht wat er met FC Twente zou gebeuren. De Telegraaf laat weten dat een besluit van het Court of Arbitration for Sport (CAS) wel degelijk gevolgen voor de plaatsen één en twee van de Eredivisie heeft. Als Ajax de stap naar het CAS maakt en in het gelijk wordt gesteld dan wordt Ajax alsnog kampioen omdat de resultaten tegen Twente geschrapt worden en het doelsaldo doorslaggevend is. Hoewel het dus niet uitgesloten is, is de kans erg klein dat Ajax deze stap zal nemen, aldus Edwin van der Sar: ‘Het is hier middernacht en ik ken de uitleg van de KNVB nog niet. Ook wil ik het graag bespreken met mijn collega’s in de directie’

Related posts

105 Comments

  1. Rinus

    Tsja sportief hoeft het van mij niet op die manier, je hebt gewoon zelf gefaald!

    Maaruh onze geldwolven denken daar wellicht anders over met de Champions League miljoenen….

    1. De Ajacied

      Nee zo wil ik geen kampioen worden hoor,
      Laat ze stikken in hun schaal daar in Lampegat !!!
      Wel idd jammer van de vele miljoenen die je zo misloopt
      ❌❌❌

      1. FdB=Ajax

        Je gaat er maar gelijk vanuit dat we de voorronde CL niet doorkomen, oke…

      2. f-side64

        ik wel hadden die kolere homo’s uit 053 de boel maar niet moeten flessen

    2. De seijs

      Ik heb dit al een paar maanden geleden gezegd hier. Twente na het seizoen eruit. Ajax wordt weer genaaid Door de knvb. Psv blijft kampioen. Raar allemaal.

    3. Iamsterdam2015

      Inderdaad Rinus!!!!! Geldwolven. Verder zou ik als ik een hoge heer van Ajax was het voor kennisgeving aannemen en thats it. Op deze manier niet alsnog kampioen worden. Maar wat je zegt Rinus’ …….. Ik hoor de geld “overmars” wolf al huilen in het bos.

      1. Ajax nr 1

        Precies Rinus zo Is het en niet anders. Ze moeten zich schamen als Ajax dit zou doen. De beste heeft het kampioenschap verdient. Het doet mij nog steeds pijn maar het Is niet anders. Maar ja als je het zelf verprutst verdien je het gewoon niet.

        1. HURBIE

          Dit heeft de KNVB bewust gedaan
          Ze hebben gewoon gewacht tot na de competitie de gluipers

          1. HURBIE

            Trouwens laten ze een team extra uit de eerste divisie promoveren ipv cambuur ofzo in de eredivisie te laten
            Twente gaat naar de eerste divisie ,dan moet er één extra uit de eerste divisie naar de eredivisie gaan

          2. AjaxKat

            Juist Hurbie. Vind eigenlijk dat Ajax gewoon een rechtszaak moet aangaan bij het CAS tegen de KNVB. Puur en alleen om die arrogante houding van hun (lees V.Oostveen) aan te pakken. Het kampioenschap is geweest en dat zijn we kwijt maar de KNVB moet niet denken dat ze boven alles en iedereen staan en zulke grote beslissingen kunnen maken en denken dat ze zonder gevolgen voor andere clubs één club kunnen degraderen. Als het zoveel clubs treft (niet alleen ons en Twente) dan moet je alle consequenties dragen. Niet alleen van de clubs onderin. Dit is meten met twee maten. Maar nogmaals het gaat mij niet om het kampioenschap of CL, de KNVB moet een lesje geleerd worden. Maar eerlijk is eerlijk: Twente heeft er echt een puinhoop van gemaakt. Die waren echt dronken van hun eigen succes na het kampioenschap toen… Sukkels!

  2. Valentino

    Qua resultaten verdien je het niet, maar als je kijkt naar de financiën en de plaatsting voor de CL zou ik bijna zeggen doen.

    Zou het ook wel mooi vinden om dan als die PSV koppies te zien.

    1. De Ajacied

      Ja en ik, dan worden het hanglampjes ipv staande lampen ???
      ❌❌❌

    2. vanzanten

      Ik zou het gewoon doen hoor. Al was het maar om die Eindhovense droeftoeters te kunnen uitlachen.

  3. Johan065

    Ik vind ook niet dat ze moeten gaan sportief gezien. MAAR VOOR DIE SUPPORTERS VAN DIE GLOEILAMPEN WEL HAHA

  4. Emilio4Ajax

    Ok… Laat de KNVB dan maar het verschil i miljoenen betalen als een vergoeding voor bestuurlijk falen…?

    1. Charka53

      Daar heb je een punt Emilio4Ajax als dat stelletje achterbakse knvbers de zaak gewoon in mei hadden door gezet had dit helemaal niet nodig geweest maar ik heb al het hele seizoen het gevoel gehad dat Ajax geen kampioen mocht worden.
      Maar of ze dan kampioen hadden geworden was nog niet zeker hoor ze hebben genoeg wedstrijden verkloot.

      1. vanzanten

        Maar Pisvee toch ook? Anders hadden ze wel met véél groter verschil de schaal gewonnen.

        1. Charka53

          Daar heb je gelijk in van Zanten maar hou me alleen met Ajax bezig wat de rest doet moet geen invloed hebben op Ajax ,als Ajax doet wat het moet doen stonden zij boven aan.

  5. Emilio4Ajax

    ok.. laat de KNVB dan maar het verschil in miljoenen betalen als een vergoeding voor bestuurlijk falen…;)

  6. polaroids

    Er is een club die vals heeft gespeeld. De licentie is daarom ingetrokken, terwijl het seizoen formeel nog niet is afgelopen, omdat er nog beslissingen voor europees voetbal en degradatie / promotie moeten vallen. Dus zou het terecht zijn dat die schaal naar Amsterdam gaat. Echter zou ik dat kampioenschap niet vieren. Wel zou ik met die 25 miljoen euro twee toppers aankopen. Overigens zou de KNVB zelf die conclusie moeten trekken.

  7. Velibor

    Ik ben zo schijtziek van dit seizoen,helemaal niks in competitie ,beker,Europees en geen EK. Denken jullie nou echt dat ik me ook maar 1 sec druk maak om Twente ? Ik ga vol voor het volgend seizoen en hoop er weer het beste van?en hoop op een mooie zomer zowel met het weer als met Olympische Spelen!

  8. Blowke

    Gelijk de CAS inschakelen. Het moet maar eens afgelopen zijn met alle onrecht!
    Met championsleague voetbal moet er wel geïnvesteerd worden, en gaan wij een beter seizoen tegemoet.

  9. Afca tino

    Eigenlijk moet die knakker uit Eindhoven die eerder aangifte heeft gedaan tegen matchfixing, naar het cas stappen aangezien hij het allemaal zo goed weet?

  10. hackitjacki

    Joh iedereen heeft uiteindelijk gewoon alle wedstrijden gespeeld dus laat het zo als het is. Als het in het seizoen besloten werd dan oke maar nu is gewoon klaar joh…

  11. PvL020

    Aub niet zeg! We hebben het zelf laten liggen; Heracles en Utrecht thuis, graafschap uit

  12. Jari1995

    Doe maar niet straks wordt het CAS nog veranderd in het CAJ.. Court of Arbitration for Jews. Dan hoor je al die calimero’s weer te keer gaan.

  13. EugAjax

    Ajax moet inderdaad naar CAS. Buiten de discussie of we het sportief verdienen. In December is FC Twente licentie afgenomen. Voorwaardelijk. Ze moesten alleen aan aantal voorwaarden voldoen. In theorie hebben ze dat gedaan. Echter tussen December en nu is er veel schimmige transfer politiek bij Twente naar buiten gekomen. Rond de initiële opleverdatum in Maart. Toen hebben heren KNVB alles naar 1 mei gezet alleen later beseften ze dat dit dan van invloed kon zijn op eindstand. Dus uitspraak na de competitie om invloed kampioenschap te vermijden. Echter a) competitie is officieel niet afgelopen (play-off, hoe raar voor al die clubs) en b) nog erger KNVB zegt nu letterlijk “met informatie van nu had FC Twente onvoorwaardelijk zijn licentie verloren in December”. En als laatste kon men regelgeving wijs alleen maar kiezen nu uit 45.000 euro boete of licentie afnemen. Nu hebben ze hem afgenomen en meteen weer terug gegeven……….dus sportief misschien niet de manier (hoewel je daar ook over kan discussiëren) maar als grootste club van Nederland heb je de plicht om voetbal landschap zo clean en eerlijk mogelijk te houden en dus zal Ajax zeker naar CAS moeten. Dit soort misstanden mag niet meer voorkomen. Dit ruikt naar willekeur en zo kan je geen professionele sport bedrijven. Is strijd om kampioenschap misschien niet direct beslist door deze wantoestanden. Maar ik kijk ook verder. Hoe kan je met droge ogen nu nog een promotie degradatie play-off houden. Ajax heeft ook verantwoordelijkheid naar andere clubs in Nederland dus vind ik het een verplichting van Ajax om wel naar CAS te gaan.

    1. polaroids

      Helemaal correct verwoord. Bovendien is het inderdaad zo dat de licentie voorwaardelijk is ingetrokken in december. Nu blijkt er meer niet in orde. Dus zou de licentie per december moeten worden ingetrokken.

  14. In memory of J.C.

    Je eigen verlies accepteren. Het ligt niet aan PSV of de KNVB dat we zonder schaal staan dit jaar, dat ligt gewoon aan Ajax zelf. Daarnaast hoop ik dat Twente de beroepszaak gaat winnen want linksom of rechtsom, ze horen thuis in de ere-divisie.
    Om nu de KNVB of wie dan ook te beschuldigen van een anti-Ajax houding is eigenlijk gewoon lachwekkend.
    Ik beschuldig Ajax van een chronisch tekort aan inzet en creativiteit waardoor ze de schaal dit jaar zijn misgelopen.

    1. Hika77

      Helemaal met je eens! Goed verwoord en dat mag ook wel eens gezegd worden 🙂

    2. Indojood

      We zouden Ajax moeten aanklagen voor het leveren van een wanprestatie… ?

  15. N-AFCA

    Terecht als ze contact daarmee gaan opnemen. Het heeft namelijk wel gevolgen in de onderste regionen van de Eredivisie, dan moet je het ook doorvoeren bij de rest. Het zou wel gerechtigheid zijn!

  16. Hika77

    Lekker laten waaien. Wij gaan toch geen Calimero gedrag vertonen? Accepteren en doorgaan.

    1. polaroids

      Het heeft niets met Calimero te maken. Ajax hoeft niet over zich laten heenlopen door de KNVB. Verlies je de zaak bij CAS, dan het besluit van CAS respecteren. Van niets doen ga je achteraf spijt krijgen.

  17. ajaxhoger

    Als ajax er recht op heeft moeten ze het niet laten vind ik , er is teveel geld mee gemoeid, van de andere kant , wat moet ajax met geld , ze doen er toch niks mee .
    Ze roeptoeteren maar , er is interesse in die en die , dat zijn zoet makkertjes niet meer en niet minder , aan het einde komt er niks .
    Of Peter Bosz heeft afgedongen dat er spelers komen , dat denk ik wel , ander komt toch niemand , je weet zeker dat je er uitvliegt als je niet presteert .
    Hij zal toch niet gek wezen .

  18. Niels1983

    Dit maakt het wel erg merkwaardig dat de datum was verzet tot na het seizoen

  19. Duif

    Weer dat gelul van anti Ajax knvb. Hou toch eens op joh calimero’s. pisvee verdiende kampioen klaar

  20. Slingertje.

    Dat hadden ze moeten doen toen Juventus vol doping de Champions League won in Rome in 1996.
    Nu moeten ze dit niet doen want ze hebben het gewoon zelf vergald dat kampioenschap.

    1. f-side64

      Nee die boeren hadden maar eerlijk moeten zijn en beseffen dat zo’n provincie clubje zich nooit zal kunnen meten met ajax.

  21. Renti

    Als de KNVB niet rechtmatig heeft gehandeld dan moet het recht zegevieren. De cup cl finale in 1996 tegen Juve is Ajax ook al ontnomen. Is ook nooit iets mee gedaan. Gewoon er voor gaan !!

  22. AFCAkenneth

    We hebben het zelf af laten weten! Ik denk niet dat je op zo’n manier kampioen moet willen worden.

  23. f-side64

    dus als je de boel voorlegt is dat goed agovv Haarlem rbc en veendam werden wel opgeheven maar fc twente kijgt een 2de kans omdat ze 1 grote club zijn in die regio dat klopt toch niet.

  24. afcamike

    Ik zeg niet doen, tuurlijk het scheelt heel veel als je direct in de Champions League kan spelen maar we hebben het zelf verkloot tegen De Graafschap..
    Er komt een hoop gezeik als dit gebeurt en daar zit niemand verder op te wachten, hou de eer aan je zelf en doe het niet. Zorg er gewoon voor dat je de voorrondes overleefd en haal een paar belangrijke sleutelspelers en pak volgend jaar zelf de titel. Zo wil je toch niet kampioen worden?

  25. N-AFCA

    Zo kampioen worden is toch prima. En eerlijk bovendien! Heeft niks met calimero gedrag te maken. Heerlijk.. Wil die koppen van alle supporters van psv en de rest graag zien! Wordt genieten! Met hun helemaal niets in amsterdam.. Pff haha

  26. Indojood

    Niet alleen qua voetbal maar ook qua gedrag zie je dat we steeds meer opschuiven richting 010 en 040. Wij hebben ook hier Calimero’s onder ons die op deze manier kampioen willen worden. Want het is niet eerlijk! Twente was afgelopen seizoen allang geen topploeg meer dus Ajax had dat potje in Enschede gewoon moeten winnen, zoals ze dat potje in Doetinchem hadden moeten winnen. Ajax was gewoon niet goed genoeg dus we moeten nu hard aan het werk om volgend seizoen beter voor de dag te komen.

  27. Indojood

    Ajax heeft in het verleden ook geknoeid met de boekhouding en transfers. Toen zijn er geen kampioenschappen ontnomen en is er geen puntenaftrek geweest. Maat goed, allemaal lekker schreeuwen dat Twente nog harder aangepakt moet worden is een welkome afleiding van het feit dat wij een stel mislukkelingen zijn die niet van de Graafschap kunnen winnen.

    1. f-side64

      Ja en dat heeft naar mijn weten geen club punten gekost en dat gesteggel van die tering boeren wel

      1. Indojood

        Dus in jouw optiek heeft Ajax uit bij Twente punten verspeeld omdat door hun gesjoemel zij een dusdanig sterk elftal op de been hebben gebracht waardoor dit voor Ajax een brug te ver was.

          1. Indojood

            Je zou kunnen stellen dat Ajax voordeel heeft gehad bij de transfers van Arveladze en Laudrup en zo dus in 1998 kampioen heeft kunnen worden. Echter, ik heb daar niemand over gehoord toen deze zaak naar boven kwam. Het is maar hoe je het bekijkt. Fraude moet inderdaad bestraft maar het zou een teken van zwakte zijn als Ajax het kampioenschap via een rechtszaak alsnog probeert te bemachtigen.

          2. f-side64

            door hun bedrog kon fc fraude goeie spelers halen zoals tadic en chadli anders waren die heikneuters geen kampioen geworden in 2010

          3. Indojood

            Het gaat in dit geval om het afgelopen seizoen. Wat in 2010 is gebeurd is irrelevant in deze.

    2. Geroldkohlen

      vind ik ook ontdooid ,win je van de graafschap dan was dit niet eens een gesprek onderwerp geweest! we hebben het zelf verklikt! zo wil ik geen kampioen worden!

  28. timkloppers

    Ik wil op deze manier geen kampioen worden. Maar financieel zou dit wel mooi zijn als je deze eventuele zaak zou winnen. Een zaak aanspannen zou alleen maar mooi zijn, alleen al om die belachelijke van oostveen op zn plek te zetten.

  29. EugAjax

    Indojood, dit heeft niks met Calimero te maken. Het gaat mij niet zozeer on het kampioenschap maar meer om een eerlijk en transparant competitie verloop voor alle clubs incl Jupiler League. Ajax, Ik geef toe Ajax is een kleine pion in dit geheel dus en eigenlijk ook de andere clubs echter de KNVB spreekt een straf uit die en niet kan volgens eigen regelgeving en daarvoor wel impact heeft op clubs. De KNVB had met tot FC Twente twee opties. a) 45000 euro boete of b) intrekken licentie. In tweede geval hadden ze dit kunnen doen na de playoff dan was er niks aan de hand geweest, had alleen Graafschap, Willem II of Cambuur geluk, gelang afloop playoff. Bij eerste hadden ze nu kunnen uitspreken en was er ook geen impact op andere clubs en competitie. Nu hebben ze de voorwaardelijke licentie van December verandert in onvoorwaardelijk, tijdens competitie. En meteen voor volgens seizoen een nieuwe licentie gegeven. Als je de uitspraak van December effectueert heeft dat als gevolg, volgens regelgeving, dat Ajax kampioen is. Daar wil de KNVB niet aan en hebben ze hun eigen regels verzonnen en drie keer met beslissingstijdlijn geschoven. Dat is niet in belang van NL voetbal. De integriteit van de competitie is in geding. Ajax heeft dus als grootste en machtigste club zelfs de plicht om dit bij CAS aan te kaarten. Al is het alleen maar om dit soort praktijken van je eigen bond niet meer te laten gebeuren in de toekomst. De stap zou wel in samenwerking met Eredivisie CV en CED. Jupiler League board, opgestart moeten worden. En als dat uiteindelijk als een van de consequenties heeft dat Ajax alsnog kampioen is, mag dat onverdiend genoemd worden maar zeker geen Calimero gedrag. Je moet je competitie kunnen afwerken onder een betrouwbare bond niet onder 1 die van hak op tak springt en zijn eigen regels verzint. Desnoods geef je dan PSV zijn kampioenschap terug op sportieve gronden en moet KNVB Ajax financieel vergoeden voor missen van rechtstreekse CL kwalificatie. Dit laatste natuurlijk alleen als Ajax en naar CAS gaat en CAS zich uitspreekt voor een titel voor Ajax.

    1. In memory of J.C.

      Het hele onderwerp titel moet niet ter sprake komen. Dat moet je gewoon niet willen. Dat de KNVB aangesproken/aangepakt moet worden op haar handelwijze is wat anders en mogelijk zeer terecht.
      V.w.b. de Calimero’s. Het barst hier van het Calimerogedrag. Slechts een enkeling, zoals jij in dit geval, geeft een uitgebreide mening. De rest schreeuwt slechts om het schreeuwen.

    2. Indojood

      Niemand had zich druk gemaakt als we dat potje tegen de Graafschap hadden gewonnen. Nu is opeens de wereld te klein.

    3. De seijs

      EugAjax heel goed verwoord klasse. De een kan dat beter dan de ander maar we bedoelen het zelfde. Alleen met wat minder worden. En jazeker ajax en alle betaalde clubs moeten een rechtszaak aan spanne tegen de knvb wegens wangedrag. Ze doen maar wat daar. Dat moet en mag niet kunnen. We leven niet in de Middeleeuwen!

  30. afcadeluxe

    ik vind ook dat wij het zelf verkloot hebben,maar fraude is fraude en als ze die reservemoffen straffen betekent dit ook dat wij niet de dupe moeten zijn van de bobos uit zeist,zo lopen wij weer geld mis en dat zou door de knvb moeten gecompenseerd worden,als dit pisvee was overkomen hadden hun (of hun fans)allang aangifte gedaan

  31. EugAjax

    Ergo als we van De Graafschap hadden gewonnen had Ajax juist als meest vooraanstaande club dit bij de CAS moeten laten toetsen. Dan was alleen er geen impact op kampioenschap. Anyway we hebben kampioenschap gemist en nu volle.bak vooruit met Ajax. Even ter geruststelling, Ajax gaat niet naar CAS. Nederlanders zijn vaak braafste jongens van de klas, zie Spanje – Malta 12-1, Ajax – Juventus met bewezen doping, en de knipoog Kroaat.
    Dus over tot orde van de dag maar weer hahaha

    1. Kuijff

      Als Ajax van De Graafschap had gewonnen, had de hele discussie niet gespeeld.

      Ik ga ervan uit dat we dit laten rusten. Mocht dat niet zo zijn en CAS in ons voordeel oordelen, dan wordt dat de treurigste titel ooit…

      1. f-side64

        Ja en is dat ajax zijn schuld fc twente heeft jaren lang gefraudeerd en nu krijgen ze de rekening gepresenteerd ik had ze meteen naar de topklasse verbannen grote club of niet dat zal me 1 tering zorg wezen

        1. Kuijff

          Het is niet de schuld van Ajax, maar ook niet van PSV, Willem II, NAC of welke andere club dan ook.

          De bestuurders van Twente hebben er keer op keer een soepzootje van gemaakt. De daarop volgende straffen moeten Twente treffen en niet tal van andere clubs.

          De KNVB prutst er weer heerlijk op los en daar moet ook eens goed naar worden gekeken. Welke malloten komen op dit moment en zonder vooroverleg met de CSR en de vertegenwoordiging van de BVO’s met een besluit als dit?!

          Los van dat alles is PSV dit seizoen kampioen omdat ze de meeste punten hebben gepakt en moeten wij dat mooi zo laten. Volgend seizoen op eigen kracht die titel naar Amsterdam halen, dat is de opdracht.

          1. f-side64

            Nee hoor meteen opheffen dat fc twente en de punten ongeldig verklaren

  32. david1984

    laat ajax maar zorgen,dat de komend seizoen nou goed loopt.
    met peter bosz landskampioen worden en de KNVB beker winnen
    en natuurlijk in Europa ver komen

  33. LeroyT

    Wel gelijk poulefase champions league geen voorrondes niets. PSV komt die voorrondes gemakkelijk door. Bij ons is dat altijd maar weer afwachten. Dan hebben we misschien aankomend jaar 2 Nederlandse teams in de CL wat goed is voor de puntjes van Nederland.

  34. In memory of J.C.

    Het is donderdagavond 21 juli 2016. Na een lange slopende procedure doet het CAS eindelijk uitspraak over de gevolgen van het terugzetten naar de JL van FC Twente. Ajax is alsnog de kampioen.
    In Amsterdam wordt er direct koortsachtig gewerkt aan een passende huldiging.
    Spelers worden per speciaal gecharterd vliegtuig opgehaald van hun vakantieadres. El Ghazi komt terug van trainingskamp bij AC Milan en Milik moet uit Japan gehaald worden.
    Het gemeentebestuur pakt groots uit. Vanwege het mooie weer wordt het een grachtentocht op zaterdag de 23e.

    Het is zaterdag 23 juli. Langs de grachten lopen enkele verdwaalde suppirters en veel verbaasde toeristen. Het is ook een gek gezicht: een boot met feestende voetballers voor ……. ja voor wie. De fanatieke aanhang ligt bezopen op het strand in Spanje. Voor veel supporters telt de titel totaal niet. Wel een apart gezicht,: Peter Bosz en Frank de Boer zij aan zij met de schaal in hun handen.

    Zijn we als supporter blij met deze “gekregen” titel. No way een enkeling daargelaten maar die loopt met zijn petje en sjaal toch een beetje voor lul langs de grachten.

  35. In memory of J.C.

    En dan zie je een tussenstand van Go Ahead-de Graafschap 2-0. Dan moet je je als Ajax toch kapot schamen om een beroep via het CAS überhaupt maar voor een moment te overwegen. Er zijn tijden dat ik als Ajax supporter liever even stiekum in een stil hoekje ga zitten. Dit is zo’n moment.

    1. Indojood

      Wat ik eerder zei, er is bijna niets meer wat ons onderscheidt van andere clubs. Grauwe grijze massa die zich verlaagt tot het eisen van een titel via de rechtbank. Diezelfde massa moest hard lachen om Marcel de pisvlek met zijn matchfixing-aangifte. Echt Ajax onwaardig. Laat FC Twente lekker met rust, ik hoop dat ze volgend seizoen gewoon Eredivisie spelen.

      1. f-side64

        dus ze mogen liegen en bedriegen die boertjes en als beloning gewoon in de eredivisie blijven beetje kromme gedachte hè ! Indojood terwijl minder grote clubs wel werden geliquideerd.

        1. Indojood

          Het boeit mij gewoon niet zo, f-side64. Het is iets tussen de KNVB en FC Twente wat mij betreft. Dat er veel mensen hier hijgerig FC Twente aan de hoogste boom willen opknopen, daar doe ik niet aan mee.

  36. In memory of J.C.

    En dan zie je ………. Go Ahead Eagles-de Graafschap ……… 4-1
    Hoe diep kan je zinken als Ajax.
    Ik ga supporter worden van Flevo 34 denk ik.

  37. De seijs

    Recht is recht en krom is krom. Gewoon die schaal naar Amsterdam. Geen huldeging gewoon rechtstreeks de CL in. En aan een nieuw seizoen beginnen met een nieuwe trainer 2 topspelers erbij en vol voor het kampioenschap gaan. Niks meer niks minder. Gerechtigheid heet dat.

    1. In memory of J.C.

      Oke dan….. Slechts één opmerking voor zo’n supporter: LUL

  38. Bert62

    Zou van Ajax chique zijn als ze het gewoon erbij laten zitten. PSV was/is gewoon de terechte kampioen.

  39. De seijs

    Ajax laat je winnaars mentaliteit zien en doe wat! Ga in beroep en laat het recht zegevieren. Er zijn al zat mensen hier in Nederland die te vaak over zich heen laten lopen. Die kunnen geen STRIJD en praten te gauw iets goed. En blijven net zo lang dit doen dat ze er zelf in geloven.

  40. Indojood

    Haha, en wel het huidige spelniveau incl. zaadpartijen tegen degradatiekandidaten als acceptabel beschouwen plus alles wat de directie doet voor zoete kloek slikken.

  41. De seijs

    Ik zou zeggen ajax neem een goeie advocaat. En ga aan de slag. Er zijn clubs die er een hebben die krijgen zelfs schorsingen ongedaan.

  42. In memory of J.C.

    Ik hoop echt heel erg dat Ajax de eer aan zichzelf zal houden. Strijd leveren doe je op het veld en strijd leveren (verbaal) doen supporters. Deze strijd zou een misselijke strijd zijn.

  43. De seijs

    Ik ga ervan uit dat ajax zeker de strijd aan zal gaan. Dat is het aan de ECHTE supporters verplicht. Die willen immers gerechtigheid. Die knvb lijkt wel een speeltuin. Wij zijn ajax wij zijn strijdvaardig!

  44. In memory of J.C.

    Wat zou toch het exacte verschil zijn tussen een echte supporter, een supporter, een fan, een echte fan. Echte supporter klinkt een beetje übermensch achtig ofwel beetje eng. Zo van, ik ben pas echt, jij niet.

  45. De seijs

    Echte supporters willen altijd winnen maakt niet uit hoe. Als we maar overtuigend winnen. In alles . Dus ajax laat je (weer) niet kisten en ga de strijd aan dat is wat de ECHTE SUPPORTERS willen. En het er niet bij laten als een LULLETJE . Die zijn er helaas hier ook. (zijn geen echte supporters ).

    1. In memory of J.C.

      Vooral het laatste deel van je eerste zin …… krijg ik kriebels van. Gelukkig ben ik dan geen “echte” supporter.

  46. polaroids

    Vreemd dat Ajax niet van zich laat horen hierover. Ajax moet zich niet door de KNVB laten overlopen. Vraag een advocaat wat de mogelijkheden zijn. Overigens, mocht Ajax een rechtszaak winnen, het kampioenschap hoeft niet te worden gevierd, maar een schadevergoeding wegens het mislopen van de CL is op zijn plaats. Het beste is natuurlijk als Twente het kort geding wint.

Comments are closed.