Ajax krijgt geplaatste status voorronde Champions League

championsleague

Ajax zal in de eerste kwalificatiewedstrijden voor de Champions League een geplaatste status hebben. Nog niet alle deelnemers aan de voorronde zijn bekend, omdat sommige competities nog niet afgelopen zijn. Maar toch is nu al duidelijk dat Ajax bij de vijf clubs met de hoogste UEFA-ranking zit.

Door deze plaatsing ontloopt Ajax sterke tegenstanders als Anderlecht of Club Brugge, Fenerbahce, Shakhtar Donets, CSKA Moskou, Zenit Sint-Petersburg en Rostov. Wel kan AS Monaco de tegenstander worden als het komend weekend wint van Montpellier en daarmee de tweede plaats pakt in Frankrijk. Andere mogelijke opponenten: Sparta Praag, Steaua Boekarest, Young Boys, of de nummer twee van Griekenland, waar nog een play-off tussen vier clubs om de tweede plek wordt afgewerkt. Mocht Ajax daarna de play-offs bereiken dan heeft het ook daar een goede kans op een beschermende status. Mocht dat niet gebeuren dan wachten sterke tegenstanders zoals FC Porto, Napoli, Manchester City of Manchester United.

Bron: AD

Related posts

67 Comments

  1. Rvdt020

    Als je al niet van De Graafschap kan winnen hou het in principe al op.

    1. Ajaxlucas

      Niet met je eens buiten die wedstrijd heeft ajax een redelijk seizoen gehad. Het hoort niet dat je 2e word met 82 punten vind ik

      1. G-Force

        Afgelopen 6 jaar 4x kampioen 2x 2e
        Ja we verknallen het in de laatste wedstrijd, maar ik blijf gewoon trots op mijn cluppie. Al baal ik natuurlijk flink, maar dat lijkt mij logisch.

        1. Rvdt020

          G-Force, ben ik het mee eens, tuurlijk, Ajax is en blijft ook mijn club ❤️❌❌❌❤️, maar als je gelijkspeelt tegen De Graafschap heb je eigenlijk weinig te zoeken in europa (helaas)

      1. De Ajacied

        Nou nou
        Een redelijk seizoen ?
        Dat was het geweest als ze kampioen waren geworden nu is het een geheel mislukt seizoen,
        En ik denk dat ze de
        2 voorrondes niet door komen!!
        ❌❌❌

        1. EvdB

          Als je niet kunt ‘vechten’ voor een goed resultaat tegen de nummer een na laatst …………

    2. gerrykoos

      hallo, waarom brand je gelijk iedereen af, er zijn zeker ook goede wedstrijden geweest zoals tegen PSV, Feyenoord,Vitesse. En we hadden beter de laatste wedstrijd een club van het kaliber PEC kunnen treffen dan een stelletje gifkikkers uit de Achterhoek die door PSV en alle media behoorlijk zijn opgefokt. Maar ik vrees dat het bij jou net als bij veel andere zogenaamde Ajax-fans alles of niets is en mee loopt in de polonaise als we winnen en de boel afbranden als het niet goed gaat. Het echte Ajax-hart is denk ik ver te zoeken.

      1. nannie1971

        Mee eens gerrykoos altijd achter je club blijven staan. Er zijn bij ajax altijd van die mooi weer meelopers, juist nu moet je achter je club staan. Kijk naar Liverpool bagger competitie seizoen, maar mede dankzij hun fans weer een europacup finale. Hier moeten wij eens een voorbeeld aan nemen. AFCA CBS!!!!!

    3. Ajax nr 1

      Als Ajax geen aankopen doet en een goede trainer neemt heb je helemaal niets te zoeken in de CL.

      1. HURBIE

        Ik denk dat de grote beerput nog open moet gaan
        Het verliezen is pas het begin

        1. HURBIE

          In de CL hebben we niets te zoeken ,na wat ik gister heb gezien
          Kunnen totaal niet met druk omgaan

      2. Nielsz.AFCA

        Wie is dan een goede trainer?, ik neem trouwens FdB niet zo veel kwalijk hoor, als ik zag hoe die man in de bus zat te balen kan ik daar alleen maar mee meeleven, zeker hoeveel gezeik hij krijgt van vele.

        1. Ajax nr 1

          Nielsz AFCA jij neemt de trainer qua wissels enz niets kwalijk omdat hij gezeik krijg en zielig kijk Pfff Dit heeft Fdb over zichzelf afgeroepen met die domme beslissingen van hem. En dat hij zichzelf nu zo zielig vindt nou dat gevoel kan ik. Ik heb dat wekelijks als mijn collega’s vragen stellen over ons Ajax.

          1. Nielsz.AFCA

            Zo bedoelde ik het ook weer niet. Mijn verhaal was niet duidelijk nee. Hij heeft indd foute keuze”s gemaakt. Maar ik zie sommige reacties die TE ver gaan ik bedoel hij heeft ook goede bedoelingen en dat dan die gappies het niet op kunnen brengen om echt alles te geven tja wat kan hij daaraan doen

    4. Ajax1958

      Pfffffff, ik lees het nog in de winterstop. De Boer: “wij zijn klaar voor de 2e seizoenshelft”.

      1. Velibor

        Ja laten we er maar om lachen want dat doet heel nederland toch al, zucht. Maar niet dom lullen en roepen dat het seizoen wel mee viel,nou dan ben je helemaal niks gewend

  2. ajax26

    Amai, ik heb al genoeg hoofdpijn.
    Laten we hopen dat er een paar goede versterkingen bij komen. Pffff laten we positief blijven mannen

  3. BobbyHaarms

    Al moeten ze in Europa tegen FC. Grasspriet, zelfs daar krijgen ze moeite mee.

    1. Ajax1958

      Zoals de Boer speelt, wordt het al moeilijk tegen een 4eklasser van Malta.

  4. -THE BULLDOG-

    Vooronde komen ze niet door…
    Spelen tegen ploegen als Molde, Boekarest, Rapid Wien en Fenerbache winnen ze ook niet van.
    (Doet al pijn als ik t typ).

    Komen er geen 2 ervaren spelers bij die Europese ervaring hebben??
    Houdt t gewoon weeeeer op.

    1. FdB=Ajax

      Helemaal mee eens. De meeste roepen hier om het ontslag van Frank de Boer, maar dat gaat niets oplossen. Er moet KWALITEIT en ERVARING gekocht worden. Ben helemaal klaar met dat gezeik over dat die spelers “er niet zijn”… dat is fucking bullshit, ze moet gewoon de knip trekken

      1. Geroldkohlen

        precies ik zei dat ook al eerder, ongeacht dat hij gisteren fouten keuzes maakte, zal geen enkele andere trainer het met deze selectie betere prestaties leveren, er is te weinig ervaring met Europese kwaliteiten om iets te kunnen presteren in europa, maar ook die wedstrijden zoals gisteren over de streep kunnen trekken!

        1. FdB=Ajax

          Als Huntelaar daar gisteren in de spits had gestaan met de aanvoerdersband om zijn arm, dan waren we misschien niet zo angstig geworden na die 1-1

    2. Teuntje

      Helemaal mee eens The Bulldog, dat heb ik gisteren diverse keren geschreven. Frank afbranden heeft geen zin. Er moeten echte kerels bijkomen die samen met de talenten een mix gaan vormen

      1. Ajax nr 1

        Frank gaat helemaal niemand beter maken met die heerlijke looplijntjes van hem. Hij moet de spelers laten doen waar ze goed in zijn. Zo’n trainer heeft Ajax nodig. Een aanvaller hoort aan te vallen en een verdediger hoort te verdedigen. Te veel opdrachten meegeven zodat de spelers niet meer kunnen doen waar ze goed in zijn. frank iedere keer weer goed praten dat heeft geen zin. Je kon op je vingers natellen dat het een keer ophoud. Ik hoop echt voor Ajax dat er een trainer met ballen komt en niet alleen maar ja en nee knikt.

  5. Ajax1958

    Redelijk seizoen????????we hebben helemaal niks gepresteerd/gewonnen en het voetbal was zeer matig. Het ontbreekt de meeste aan realisme hier.

  6. timkloppers

    dit wordt pas haalbaar als er ervaren types met vechters mentaliteit worden aangetrokken.

  7. Ries020

    Jongens, als gisteren Cerny die bal erin had geschoten, waren we nu vol lof over Ajax. Gezien het aantal kansen hebben ze gisteren ook gewoon dikke pech gehad. Ook nog eens eens een tegengoal incasseren van iemand die nooit scoort en een beetje toevallig tegen die bal aanloopt, is gewoon heel zuur.
    Ik wil maar aangeven, tussen succes en drama zit soms maar een paar centimeter.

  8. Geroldkohlen

    met dit huidig team is uit bij FC knudde al lastig, en aangezien onze voor geschiedenis met voorrondes, denk ik dat we in augustus pas weer de TV aan hoeven te zetten of naar het stadion te hoeven gaan, er zal flink met de bezem door deze selectie gehaald moeten worden, en om een beetje de supporters te troosten zouden ze de kaarten en seizoenskaarten behoorlijk wat goedkoper moeten maken!

    1. BobbyHaarms

      Hooguit halve prijs Geroldkohlen en zelfs dat is nog veel te duur voor dit afbraakvoetbal

  9. Germain

    Inderdaad wordt het gisteren 0-2 door Cerny dan loop je door naar 0-5 en is het dik feest. Maar eerlijk gezegd was het gemiddeld over 34 games maar povertjes en je haalt 82 punten omdat de eredivisie hooguit de Jupilerleague van Europa is. Volgend seizoen ook nog en daarna ook, ons landje doet niet echt mee met de grote jongens, das logisch. Wat een sensatie zal daarom de plaatsing voor de CL zijn…..gisteren bleek dat alles kan in voetbal. Hup AJAX.

  10. paullus

    we gaan eerst v/d week afwachten of de de boer zijn koffertje pakt
    een nieuwe trainer is nieuwe spelers

  11. stylo1984

    Verkoop van rhijn, el ghazi, viergever en van der Hoorn en haal er een sterke centraal verdediger en een goeie rechter vleugel speler bij… Dan komen we denk ik nog een leuk eind

  12. Ajacied1996

    Nou geweldig hoor! Sjonge sjonge sjonge, je had nu al in de poule fase kunnen zitten!!!!!!!!!

  13. bloedgroep AFCA

    Ben er komend seizoen gewoon weer bij…dat doet een ajax supporter nou eenmaal….we kunnen winnen of verliezen maar een betere club dan deze is er niet!!

  14. Ajax1958

    Precies, daarom zit seijs onwijs nog steeds op het Leidseplein het kampioenschap te vieren. Hoeveel zei hij ook alweer? Oma, 0-3 Milik, Klaassen en vd Hoorn.

  15. fjonkman

    Ik heb helaas geen clubs ertussen gezien waarvan ik denk…”daar kunnen we van winnen”. Maar ja… Hopelijk gaat nu eindelijk eens gericht aangekocht worden en een uitgebalanceerd elftal neergezet worden.

  16. rekel23

    Als dit, als dat. Hou op schei uit, er is gisteren gewoon niet met ziel en zaligheid gespeeld.
    Ja er zal iets moeten gaan gebeuren want Europees heb je niets te zoeken, dat is gebleken afgelopen seizoen.
    Dat we veel punten hebben in de Nederlandse competitie zegt des te meer over de status van de competitie zoals deze nu is.
    Dus doorgaan zonder echte aankopen gaat het wederom zeer matig voetbal opleveren want echt attractief is het niet geweest dit seizoen.
    Natuurlijk blijf ik de club steunen maar als het slecht is moet het ook gezegd kunnen worden en niet blind je kop in het zand steken.
    Laat nu maar eens duidelijk worden wat iedereen gaat doen dan kan AJAX daar alvast op gaan schakelen.

  17. Iceman

    Beste Heren/ Dames ze gaan er geen moer aandoen wat betreft goeie aankopen LET MAAR OP WAT IK ZEG dus Ajax kan liever thuis blijven. Want de gewenste versterking wil CL spelen en geen Voorronde van CL dus die komen niet.!

  18. skel

    Vorig seizoen ruk, dit seizoen ruk, aankopen ruk, de enige tranfers waren er in het management want dat is ajax anno 2016. Waarom zou je iets veranderen het gaat toch goed…….

  19. PvL020

    Ver weg nog!! Eerst maar eens ff geen voetbal en tot zinnen komen, koppies leeg en rustig aan weer naar het nieuwe seizoen. Goede vakantie

  20. Mokumertje020

    Hij zegt methodnotfound en ik kan niks zien en dat al een aantal dagen ik word er moe van

  21. Slingertje.

    2 Voorrondes dat is echt zwaar en als het helemaal tegenzit halen we zelfs geen Europa League dankzij dat lamlendige zooitje van gisteren.
    Maar daar liggen zij niet wakker van want ze zullen wel willen vertrekken naar een buitenlandse club waar ze dan op de bank mogen zitten.

  22. Nielsz.AFCA

    Zo bedoelde ik het ook weer niet. Mijn verhaal was niet duidelijk nee. Hij heeft indd foute keuze”s gemaakt. Maar ik zie sommige reacties die TE ver gaan ik bedoel hij heeft ook goede bedoelingen en dat dan die gappies het niet op kunnen brengen om echt alles te geven tja wat kan hij daaraan doen

  23. Ed69

    Laten we eerlijk zijn, maar Ajax heeft helemaal, maar dan ook echt helemaal niks te zoeken op welk Europees toernooi dan ook.
    De club is al jaren aan het modderen en terughollen naar een zeer bedenkelijk niveau waardoor je alleen maar de naam Ajax nog meer zal beschadigen.
    De enige reden dat Ajax nog steeds een naam is in Europa hebben we te danken aan het verre verleden en natuurlijk JC, omdat hij onlosmakelijk verbonden is aan de club.

    Wanneer er niks gebeuren gaat de komende periode mbt een paar echt goede aankopen, salarisplafonds, trainers en directie, ben ik heel bang voor de toekomst van Ajax helaas.
    En dit zeg ik met ontiegelijk veel pijn in mijn hart…

  24. Rinus

    We maken geen schijn van kans tegen genoemde clubs zonder 3 echte versterkingen.

  25. Michel6172

    Wat moeten ze zoeken in de Champions League als ze niet eens van De Graafschap winnen, schei toch uit!!

Comments are closed.