Davy Klaassen: ‘Het seizoen is eigenlijk voor niets geweest’

0917ajax-celtic_klaassen

Davy Klaassen laat in een interview met AT5 weten dat hij erg teleurgesteld is in het uiteindelijke resultaat. Dit gevoel delen wij met heel ons hart. ‘Het was wel even vervelend toen die 1-1 viel, maar we kregen nog goede kansen. Hoe verder in de wedstrijd we kwamen, hoe moeilijker het werd.’

Terugkijkend op het afgelopen seizoen waarin Ajax een matig Europees seizoen kende en ook een vroegtijdige uitschakeling in de KNVB Beker voor de kiezen kreeg, vat hij het geheel in een paar woorden perfect samen: ‘Het seizoen is eigenlijk voor niets geweest, compleet mislukt’

Related posts

83 Comments

    1. De Ajacied

      Jongens jongens
      Wat een puinhoop zeg
      Weten jullie wel hoeveel tranen dit heeft gekost?
      ❌❌❌

      1. Ajax1958

        En ik moet weer werken morgen, wat denk je dat ik kan verwachten?…….

        1. BobbyHaarms

          Ik dus ook. Gaat me 10 jaar van m’n leven kosten de hele dag die droeftoeters in m’n nek te hijgen

          1. creutz1977

            Klaassen had als aanvoerder ook moeten durven aangeven dat zijn tank leeg was… Al weken… Want nu haalt de Boer Milik eraf terwijl… Naar mijn mening juist Klaassen eraf gehaald moest worden… Hij was geen aanvulling voor Milik… sorry maar snap de Boer echt niet daarin… breng bazoer dan… meer Power…Maar nee hij brengt ghazi en Fischer… twee spelers die niks extra’s brengen… gingen ze alleen maar slechter door spelen…

          2. Litmanen

            Wel eens van Schone gehoord? Heeft ons steeds uit de shit gehaald en had veel meer gebracht dan Davy nu. De Boer had Klaassen tegen zich zelf je bescherming moeten nemen, niet zijn topscorer van het veld moeten halen.

            Bovendien, De Boer was de laatste tijd zo gecharmeerd van Sinkgraven. Zelfs een uit vorm zijnde Sinkgraven was nog beter geweest dan Klaassen, maar ja ineens was Sinkgraven goed genoeg voor de tribune…..

      2. EvdB

        Wat een verdriet
        Mijn hart doet pijn.
        Wat een vreselijke dag en je collega’s die de grootste lol hebben.

        Spelers en staf moeten zich kapot schamen

    2. Ajax nr 1

      Ik ben er doodziek van. Maar ik zei al dat ik mijn hart vast hou. Bedankt Ajax.

  1. Mooi

    Ja het is niet om aan te zien totaal geen ruggengraat slap zootje ga je schamen allemaal.

  2. Hika77

    Omdat je helemaal
    niet zo goed bent als de eerste 5 wedstrijden. Het is mij een raadsel waarom
    Frank je zo lang liet staan!!

    1. BobbyHaarms

      Dat niet, hij draaide een goed seizoen en stond bovenaan in het klassement. Maar een seizoen duurt 34 wedstrijden en juist de laatste partijen liet Klaassen het lelijk afweten..

  3. Oosterse Ajacied

    Altijd al gezegd dat je met ons achterhoekers rekening moet houden haha. Geintje natuurlijk. Behoorlijk balen dit!

  4. Germain

    Zwarte pieten is te simpel achteraf. Over 34 games een gemiddeld rapportcijfer 6,5 en PSV een 7,5/8 dus de terechte kampioen. Wel een frisse wind wenselijk volgens mij. In staf en spelersgroep.

  5. Wesleyvandijk98

    Het moest een keer gebeuren genoeg wedstrijden slap gespeeld dit seizoen en dan ga je uiteindelijk op je bek en dan is dat zeker zuur in zo een wedstrijd en ook nog is tegen de graafschap

  6. rekel23

    Mooie conclusie, misschien zal er eens meer vechtlust moeten komen.
    Vaak gekeken naar spelers die alleen maar stil staan, helaas.
    Maar het zou nu mooi zijn als FdB nu aan het woord gaat komen en zijn beslissing die al bekend is ook aan de fans bekend gaat maken.
    Weten we in ieder geval weer waar we staan volgend seizoen.

  7. Indojood

    Er wordt hier vaak geroepen dat je Ajacied bent in goede en slechte tijden en dat is ook zo maar het afgelopen seizoen heeft mijn liefde voor Ajax een flinke knauw gekregen.

    De breuk met Cruijff, het ontslag van zijn enige pleitbezorger, het verschrikkelijke resultaatvoetbal en vooral de notie dat helden van vroeger op het pluche zich net zo gedragen als al die patjepeeërs die hebben meegelift (Jaakke, Van den Boog, Kales, etc.), is een grote teleurstelling gebleken. Jopie had dit niet kunnen voorzien. Verder zien we bij de jeugdopleiding veel ingezette veranderingen teruggedraaid worden en is de positie Hoofd Jeugdopleidingen (lid van het TH) nog steeds vacant. Veel supporters maar zeker ook de spelers vonden het allemaal wel prima want er werd gewonnen en er was rust in de tent.
    Als ik dit soort geluiden hoor krijg ik altijd argwaan want dit zijn tekenen dat zelfgenoegzaamheid en gebrek aan scherpte de overhand krijgen. Dit gaat altijd ten koste van de prestatie en een resultaat als vandaag is dan logisch en te begrijpen. Het is te lezen in onze reacties; slappe instelling, geen mentaliteit, slechte wissels, het onvermogen om de wedstrijd om te draaien. Als je jezelf deze focus niet kan opleggen, dan krijg je onherroepelijk het deksel op je neus. Ik weet wel dat je niet altijd alles kunt winnen maar ga dan als Barça en Bayern ten onder, wetende dat je alles eraan hebt gedaan, je trouw bent gebleven aan je visie, dan kan je accepteren dat het er gewoon niet in zat. Het mislopen van het kampioenschap vandaag was compleet onnodig en de manier waarop ronduit schandalig.

    Ik heb eerder gezegd het kampioenschap als bittere noodzaak gezien. Nu dit mislukt is en plaatsing voor de CL een moeilijke zaak wordt, dreigt er een financiële aderlating. Met het tragische overlijden van Jopie is Ajax zijn gids en identiteit kwijtgeraakt, lijkt de club stuurloos en is de toekomst onzeker.

    Dit is mijn laatste bijdrage voorlopig want ik heb even genoeg van Ajax en voetbal. Aankomende week beginnen de eindexamens en mijn dochter hoopt haar vwo-diploma te halen dus de aandacht gaat nu daarheen. Ik wens iedereen een fijne zomer toe en ergens in augustus kom ik wel terug hier om mee te kletsen.

    De mazzel……

    1. Reno

      Niemand kan het beter zeggen dan jij!
      Maar ben het helemaal met je eens!!
      Like! ?

    2. Toppertje

      Prima verwoord Indojood. Zou er alleen nog aan willen toevoegen dat velen die rood witte waas voor hun ogen moeten weghalen. Dit Ajax komt gewoon op teveel plaatsen kwaliteit tekort. Spelers worden opgehemeld als ze het een keer goed doen en zelfs ‘baas’ genoemd. Vandaag werd maar weer eens duidelijk wat de beperkingen van Dijks, Viergever, Serero, vd Hoorn, Veldman, en Fischer zijn. Tel daarbij op dat Klaassen hopeloos uit vorm is en je niet eens een 2e spits hebt (vd hoorn als breekijzer is gewoon armoede) en je weet dat dit team nooit een stap hoger zal maken. Dit zijn ook niet de spelers die de talenten aan de hand kunnen en gaan nemen. Er zal doorgeselecteerd moeten worden maar ik vrees het ergste. Het loslaten van de visie van Cruijff en het gebrek aan inzicht in de gevolgen zowel binnen de club als onder vele supporters zegt wat dat betreft genoeg.

      1. In memory of J.C.

        Indojood wens je dochter succes met haar examens. Late we hopen dat zij wel zal slagen. Als ze maar een veetje op je lijkt zal het aan de hersens niet liggen 🙂 see you next season.

    3. Ajax1958

      Behalve een financiële aderlating, stilstand in ontwikkeling van spelers en spelers willen weg, of niet komen , omdat er geen CL gespeeld wordt. Succes met je dochter en ik wens je ook evengoed een fijne zomer. CU.

    4. BobbyHaarms

      Indojood je hebt een trieste constatering wederom prachtig verwoord…amen, helemaal met je eens! Jammer dat we je de komende maanden moeten missen man. Heel veel succes voor je dochter en hopelijk tot gauw!

    5. afcadeluxe

      succes met je dochter,hoop echt dat ze het beter doet dan ajax,toch fijne vakantie gewenst!

  8. AFCARay

    Had je gvd harder moeten werken !!! Dat doen miljoenen mensen elke dag !! Lekker laten wegzetten door nr17 van de competitie? Wees er maar trots op !!!

  9. Whappi

    Terecht geen landskampioen. Er zijn teveel van dit soort schlemielige verliezen en gelijkspelen geweest dat het geen incident meer is . Een kutseizoen met weinig overtuiging in de ploeg. Jammer maar PSV is volwassener

  10. pietprecies

    Tja, we kunnen wel allemaal klaassen gaan bashen, of fdb of andere spelers. Fdb heeft echt het maximale uit deze groep gehaald. Hij is in zn hemd gezet door overmars die blijkbaar meer aandacht heeft voor zn vakantiepark en de rvc die de knip dicht houden voor hun eigen bonussen…

    Ergens snap ik het wel als overmars spelers haalt zoals sanogoal, heitinga en zo kan ik wel ff door gaan, younes is tot nu toe goed maar dat is mazzel hebben.

    Ajax moet van de beurs af en overmars lekker terug naar go ahead ofzo.

    Geloof me, de boer heeft weliswaar foutjes gemaakt maar dit is niet zijn schuld

    1. afcadeluxe

      foutjes noem je dat?hij stelt de spelers op,niet overmars,en als het niet loopt moet hij ingrijpen,maar net als tegen kutrecht tovert hij fantasie opstelling uit zijn hoed,wat zelfs de spelers niet snappen!dat ligt toch echt aan fdb,of niet?

      1. pietprecies

        Als de boer fatsoenlijke ervaring had in zn team had het een ander verhaal geweest, met 2 routiniers in het team ben je minder afhankelijk van de grillen van de jonkies, reserves die niet voldoen en de boer die ze langs de lijn op de been moet houden.

        Van schone mag je dat verwachten maar dat is geen leiderstype en van klaassen is gebleken dat hij nog niet rijp genoeg en constant genoeg om de kar echt te trekken.

        Ja, dat was inderdaad geen verstandige move van de boer maar bij gebrek aan ervaring en in de wetenschap dat Ajax de eerdere pot tegen utrecht gefaald had begrijp ik dat je wat anders probeert.

        Overigens heeft Ajax dit seizoen meer punten behaald dan de afgelopen seizoenen onder de Boer. Je kan dus niet zeggen dat het helemaal niks was maar PSV heeft gewoon veel beter (routine) ingekocht.

        Dat gelul altijd over bouwen ben ik wel zat trouwens. Gelul van de bovenste plank want elk seizoen worden onze beste spelers weg gekocht. Bij psv snappen ze dat helaas wel en spelen ze er op in ipv alleen maar jonkies op te stellen

  11. AFCA my World

    Geheel de schuld van Frankie,het is al jaren niet om aan te zien! Hoop dat hij eindelijk ophoepelt en er weer een echte trainer voor de groep komt ! Die de Ajax stijl weer invoert, gewoon aanvallend technisch spel met Amsterdamse bluf ! Niet het uitputten van de spelers zoals Frankie doet ! Zou graag een Bosz of VanHaezebrouck zien komen,ze maken spelers beter en spelen graag aanvallend ! De beste die je zou kunnen krijgen (Jonk) komt helaas niet,maar misschien zou van Gaal nog een rol kunnen spelen ! Als Frankie maar vertrekt,hij heeft die 4 titels niet behaald maar gekregen ,deze had hij gewoon moeten kunnen behalen het begon al met een foute opstelling en de wissels waren ook totaal onlogisch , zelfs die van Dijks had hij voor een extra aanvaller kunnen gebruiken !!!

    1. BobbyHaarms

      Je hebt helemaal gelijk. Maar laten we van Gaal ver weghouden van Amsterdam, er is al genoeg kapotgemaakt bij onze club..

    2. f-side64

      frank heeft zeker geblunderd geen Tete geen riedewald geen schone wel vd hoorn 4g ever en de hopeloos uit vorm zijnde klaassen el ghazi en die vreselijke gudelj

  12. Mauheb

    @indojood. WoW!! Dit zouden die gastjes ff moeten lezen, mooi verwoord! Heb er ook echt genoeg van, ik kan het alleen niet laten, om m’n ongenoegen te blijven uiten hier, mijn excuses hiervoor (Echte Ajacieden)

  13. afcadeluxe

    ja davey en wij mogen jullie weer steunen eind juli in de voorronde c.l. tegen 1clubje uit andorra ofzo,en met dit voetbal wat jullie spelen houd ik mn hart vast,mijn zomer is alvast verziekt!!man,geen inzet,vechtlust of taktisch vernuft te bekennen vandaag,en wij supporters zijn weer de lul en het lachertje van half europa

  14. In memory of J.C.

    In navolging van anderen hier: prettige zomer en één ding vind ik persoonlijk veel belangrijker en dat is dat de vrouw van Jood84 haar wedstrijd wel gaat winnen. Als je wilt Jood84 hou ons dan af en toe op de hoogte al is het maar voor het besef dat er veel belangrijker zaken zijn dan een kampioenschap. Tabee en tot in augustus.

  15. Indojood

    Die maak ik ook, als mijn reacties maar een beetje lekker lopen en niet klinken als iemand die schizofreen en dronken is…. ?

  16. Geroldkohlen

    ondanks dat ze al een aantal seizoenen echt klote voetbal spelen, kwaliteit te kort komen en het verpesten in Europa, hadden ze dit over de streep moeten trekken, zich kapot schamen moeten ze voor deze wanprestatie, wij als supporters staan voor schut en de club was al een lachertje in Europa nu ook van Nederland, kunnen niet eens van de graafschap winnen stelletje pannenkoeken!

  17. Rene1964

    Gelukkig ben ik twee jaar geleden al afgehaakt. Soms schrijf ik nog wat, maar voor mij ook komend jaar geen voetbal. Wat er ook gebeurd. Wie er ook komt. Drie jaar geleden riep ik al om meer ervaring, maar de beleidsmakers ed wisten het beter. Jeugd! En nog meer jeugd! Jawel. De interesse is gewoon weg. Ergens wel jammer, maar het geeft ook wel weer rust en interesses in andere zaken. Dag Ajax, dag voetbal. Dag mensen alhier.

    1. pietprecies

      Man, je stelt me teleur, ik hou van mijn club, net als mn vrouw, die doet dingen ook wel eens anders dan ik wil, toch hou ik van haar!

      De lui die er nu zitten gaan toch wel weg, is t niet vandaag, dan is het morgen. Komt goed!

  18. Kuijff

    Met een speler als Poulsen zou dit anders gelopen zijn. Het team mist ervaring, iemand die balans brengt, rust, overtuiging. Iemand die het voortouw neemt, de lijnen in het veld verlegt waar nodig, dat zou een verschil hebben gemaakt.

    Hopelijk leren we die les voor het komende seizoen…

    1. polaroids

      En heb je ervaring, dan wordt die niet opgesteld: Schöne, Heitinga….

      1. pietprecies

        Sorry maar dat is te makkelijk. Schone heeft ervaring, kan goed voetballen maar is geen speler die de rest op sleeptouw neemt, Heitinga was (dat heeft ie zelf ook toegegeven) niet meer fit genoeg voor het niveau wat we nastreven.

  19. Jari1995

    Spelen voor een kampioenschap doe je niet met tempoloos voetbal. Zijn we Johan nu al vergeten? Ik had zo gehoopt dat die gedachten alleen al had meegespeeld met deze wedstrijd.. voor Johan kampioen worden! Wat een klotedag heb ik gehad. Bedankt..

  20. Niels1983

    Ik heb zo een vermoeden dat fdb nu zelf de handdoek in de ring zal gooien

  21. Geroldkohlen

    denk dat jochies incl davey gewoon allemaal even de smoel dicht moeten houden! begin me gewoon aan ieder woord nu te irriteren!

  22. Iceman

    Je moet nu niet open deuren gaan in trappen want ik kon je al lang en breed vertellen dat jullie al seizoen in en seizoen uit als natte kranten te lopen voetballen en zo betalen jullie je supporters terug met dit slappe voetbal supporters die jullie altijd door dik en dun steunen zo ik dus ook want er ook gebeurd ik ben en blijf een Ajax supporter jullie als spelers moet jullie kapot schamen ongelofelijk bedankt Klaassen en Co top gedaan.

    1. pietprecies

      We mogen ook wel eens naar ons zelf kijken. Zo onvoorwaardelijk was de steun niet altijd dit weekend….

  23. Velibor

    En wat zie ik vanmorgen het eerst op tv met wnl? Ja hoor die vuile schijnheilige zuipharses van een Willy vd kerkhof met zen kutaccent en rooms lach op zen bek,boehoehoe het word een zware week pff!

  24. Armand44

    Wij zijn nogsteeds de beste club van Nederland 33-23 in ons voordeel dus wat valt er te vieren in dat kut Eindhoven

  25. Geroldkohlen

    wat een klote nacht bijna geen oog dicht gedaan, je kan een keer de titel verliezen, maar op deze manier!!! het zijn een stelletje slapjanussen, ik kijk bewust deze week geen voetbal programma of nieuws ,want ik wil nog geen sec een lampenkap shirt zien of wat dan ook, dit is en blijft een schande, echt dik en dik voor schut gegaan, en het ergste komt die davey open deurtjes intrappen alsof het ingestudeerd is wat hij moet zeggen, ze hebben de supporters, hun zelf en Johan gewoon voor lul gezet!!!!

  26. f-side64

    Ja omdat Julie te verwend zijn om je in te spannen als het mooi weer is

  27. MakeOne

    Ik heb er niet van kunnen slapen, ben er kapot van!

    Zullen de spelers wakker hebben gelegen?

    1. f-side64

      vast niet die krijgen hun riante salaris toch wel terwijl jan met de pet zich 1 hernia moet werken voor 1 seizoen kaart en dat oerlelijke shirt a somma van € 90,00

  28. Michel6172

    Spelers wakker hebben gelegen?? Nee joh zoals ze gisteren speelde waar geen spirit in zat zal het vandaag niet anders zijn met hun. Koptelefoon op kop en vakantie vieren en straks staan ze weer arrogant bij de eerste training of ze god zelf zijn. Een klap onder hun kloten moeten ze krijgen.

  29. Mauheb

    Zou iemand van die watjes en dat rot bestuur dit forum wel lezen denken jullie?? Maakt hun allen niets uit joh wat “de” supporters roepen!
    Morgen is er weer een dag, en krijg m’n centjes toch wel!
    Stelletje man man ben er nog steeds kapot van, klootzakken, watjes!!

  30. jojo123

    Inderdaad Klaassen heeft ook weinig tot niets gebracht.. Wie haalt er nu de topscorer eruit als je goals moet maken. Had Klaassen eruit gehaald dan was het veel beter gaan lopen. El ghazi naast milik meer dreiging … Maar goed … het zij zo. Waarschijnlijk gaat zelfs Feyenoord het nog beter doen in de Europa League

  31. bloedgroep AFCA

    geen woorden voor….indojood bedankt voor jou heldere visie zegt het allemaal…succes voor je dochter

Comments are closed.