Ajax A1 wint in zinderende slotfase van AZ

De_Toekomst

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag de topper tegen AZ gewonnen maar daar zag het een tijd lang niet naar uit op sportpark de Toekomst. De Ajacieden bogen een 1-3 achterstand om in een 4-3 overwinning en dus was de euforie groot bij de ploeg van Gery Vink.

Ajax begon moeizaam aan de wedstrijd en kwam na een half uur spelen op een 0-1 achterstand. Echter konden de toeschouwers vlak voor rust toch nog juichen want het was Nunnely die de stand weer gelijk trok. Na de thee ging het echter opnieuw mis en binnen vijf minuten stond het 1-3 voor AZ. Trainer Vink besloot daarop om vol op de aanval te gaan spelen waarbij De Ligt voor de 2-3 zorgde. Maar het werd nog veel mooier want het duel kende een slotfase om van te watertanden. Justin Kluivert kwam in de ploeg en legde de bal in de 93ste minuut panklaar op het hoofd van Sierhuis: 3-3. In de 94ste minuut was de Houdini-act voltooid toen De Ligt verwoestend uithaalde en de overwinning voor Ajax A1 was binnen.

Door de overwinning wipt Ajax A1 over AZ heen op de ranglijst. Samen met concurrent PSV, dat ook won, staat Ajax nu bovenaan. Ajax is kampioen als het in de laatste wedstrijd wint van Willem II en PSV punten ziet verspelen op bezoek bij AZ. Winnen zowel Ajax als PSV, dan volgt er een beslissingswedstrijd om de landstitel.

Opstelling Ajax A1: Jeffrey de Lange, Deyovaio Zeefuik, Matthijs de Ligt (90+5. Noussair Mazraoui), Leon Bergsma (55. Kaj Sierhuis), Conner Blote, Carel Eiting, Ezra Walian (74. Abdelhak Nouri), Dani de Wit (83. Navajo Bakboord), Ché Nunnely (46. Justin Kluivert), Kasper Dolberg, Vince Gino Dekker.