De Boer: “Boodschap dat ik geen gebruik meer van hem ging maken kwam keihard aan bij Heitinga”

0807heitinga_deboer

John Heitinga besloot afgelopen week per direct zijn actieve voetbalcarrière te beëindigen. Heitinga werd afgelopen zomer nog met veel bombarie binnengehaald. Het kind van de club was weer thuis, maar verder dan een handvol invalbeurten en een doelpunt tegen De Graafschap kwam zijn tweede periode niet. De Boer liet al ruim voor de winterstop weten dat Heitinga weinig kans meer maakte op speelminuten. “Ik heb hem gesproken en gezegd dat ik geen gebruik meer van hem ga maken. Ik zou hem niet meer op de bank zetten als opvulling. Dat kwam natuurlijk keihard aan”, beschrijft De Boer tijdens de persconferentie voorafgaand aan De Klassieker van zondag. “Toen is hij daar over gaan nadenken. Wij hebben wel direct aangegeven dat het niet ineens ophoudt voor hem, want hij kan natuurlijk deel uit blijven maken van de organisatie.“

Heitinga traint de tweede seizoenshelft nog mee met de ploeg van De Boer, die hem dus als een soort verlengstuk ziet. “Het was of ergens anders nog een stap maken, maar dat zagen we niet zo snel gebeuren. Of bij het team blijven als verlengstuk van de trainer.” Heitinga blijft dus wel betrokken bij de selectie en daar is De Boer erg blij mee. “Hij mag zelf wat meer bepalen hoe hij het invult, maar wel in goed overleg. Het moet niet zo zijn dat hij ’s ochtends belt en zegt: ik kom niet. Maar als hij een paar dagen later een keer niet kan, dan is dat niet zo’n punt.”

Komende zondag neemt hij afscheid van zijn Ajax-publiek, voorafgaand aan De Klassieker tegen feyenoord. “We moeten allemaal heel goed begrijpen dat het afgelopen jaar niet een goede weerspiegeling is van zijn fantastische carrière. Hij verdient dan ook een schitterend afscheid, hij is een kind van de club.”

Heitinga speelt met de gedachte om trainer te worden. “In de toekomst zie ik hem zeer zeker in kostuum op de bank. Hij heeft volgens mij wel die ambitie ook.”

Bron: Voetbalzone

Related posts

42 Comments

  1. Teuntje

    Ik vind het echt jammer zoals dit gelopen is en kan me voorstellen dat de man hier enorm van baalt.
    Heb hier behoorlijk gemengde gevoelens over en hoop van ganser harte dat hij een prachtig afscheid krijgt!!!

  2. G-Force

    Had gehoopt dat hij toch nog op het veld zou komen, mooi dat hij toch nog een bijdrage kan leveren tijdens de trainingen, echt een voorbeeldige prof. Bedankt Heitinga voor alles.

      1. Rvdt020

        Hoe ze hem behandelt hebben, dit had je na 2 á 3 wedstrijden ook al kunnen constateren.

        1. Litmanen

          Ik denk dat De Boer niet om hem gevraagd heeft. Verder is het een schandaal dat hij door de keuring heen is gekomen. Dat kun je De Boer of Heitinga niet kwalijk nemen.

          1. Widi

            Ja. Van sommige terugkerende reacties. In dit geval de reactie van Rvdt020. Vind ik erg dom en vermoeiend.

  3. bukowski7709

    blijft toch een bizarre situatie. met welke afspraak is hij dan gekomen, was hij dan zo niet fit dat hij niet kom spelen, viel zijn niveau zo tegen dat fdb tranen ik zijn ogen kreeg…

    1. Sazzz

      waarschijnlijk ja. beide kanten hebben dit verkeerd ingeschat. maar het mooie is dat ie wel gewoon lekker bij Ajax kan blijven. voor hetzelfde geld had ie afscheid moeten nemen bij een aftands cluppie

    2. Remco425

      I snap het ook niet nee en ik denk dat hij in het veld nog steeds van waarde had kunnen zijn. Al is het alleen al dat Veltman wat vrijer had kunnen spelen en heel veel van Heitinga had kunnen leren met hem naast hem. Nee Johnny was niet de snelste meer, maar alles bijelkaar genomen nog steeds beter dan Vd Hoorn of Viergever.

  4. daniellieuwe

    FdB watte f*ck bezield jou, heeel het publiek wilde Heitinga! Ik weet zeker dat je dit zelf nooit zou willen, waarom doe je het dan wel bij Heitinga? #FdBwegermee

  5. Widi

    Hij heeft een prima carrière en een prima leven. Hoeft zich over geld geen zorgen te maken. Kan rustig kijken wat hij wil gaan doen. Weinigen van zijn leeftijd kunnen dat zeggen toch?

    1. Respect

      Hij wordt dus wel doorbetaald. Moet dus ook wat verplichting tegenover staan. Vind dat wel logisch. Verder mag je van Frank nooit verwachten dat hij een speler gaat opstellen omdat het publiek hem zo aardig vindt, zoals een aantal suggereren.

      1. Ajax nr 1

        Respect als beste keeper ooit zeker. Maar normaal mensenlijk communiceren kunnen ze niet.

  6. dickst14

    Toch snap ik het niet helemaal. De scouting bij Ajax is een drama, maar de medische staf, is die net zo slecht?? Na 8 maanden trainen is Johnie nog niet op niveau. Wat werkt er wel bij Ajax. Cruijff forever.

  7. vak411

    Mooi afscheid wordt dat na een 7-1 overwinning… Whaaaah… Het zijn maar kut kakkerlakken… WZAWZDB

  8. Indojood

    FdB kan je ook niet helemaal vrijpleiten. Directie en TH wilden hem eerst een 2-jarig contract geven. Met dank aan Ling is dit gehalveerd en is de schade beperkt gebleven.

  9. Respect

    Klopt, maar dat was voordat hij echt met de huidige Heitinga moest werken. Frank is geen dokter, hij doet de keuring niet 🙂 Maar dat Frank veel te makkelijk meegaat is een feit, zie een groot aantal andere aankopen en huur spelers.

  10. Gertje

    Jammer niet in de rust , het afscheid dan is iedereen binnen , oproep kom op tijd voor Johny

  11. ajacied078

    johnny ga aub aan de slag met vd hoorn. maak hem de top verdediger die we zo hard nodig hebben! hoop dat je zondag een top afscheid van je actieve carriere krijgt en dat je een mooie toekomst krijgt op de toekomst en maybe in de arena!

  12. Iamsterdam2015

    Wat betreft omgang mensen zal Ajax nooit kampioen worden…….
    Er zal wel weer een standaard antwoord komen als:” dat is de voetballerij, we zijn geen speeltuin etc etc etc “. Maar kom op. Dit os Ajax onwaardig……maar helaas begint het er op te lijken dat het TYPISCH Ajax aan het worden is……

Comments are closed.