Jong Ajax boekt prima 3-1 zege op Achilles’29

De_Toekomst

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 3-1 gewonnen van Achilles ’29 en is daarmee de hervatting in de Jupiler League uitstekend begonnen. Frenkie de Jong maakte een verdienstelijk debuut in de ploeg van Jaap Stam en Andries Ulderink.

Jong Ajax kwam na een half uur spelen op een 1-0 voorsprong. Danny Bakker stiftte de bal op keurige wijze over doelman Ter Wielen in het doel. Bij die goal bleef het in de eerste helft. Achilles’29 kwam in de tweede helft op gelijke hoogte door een doelpunt van Hendriks maar lang kon de ploeg daar niet van genieten. Binnen drie minuten scoorde Jong Ajax twee keer via El Mahdioui en Hendriks en daarmee was de wedstrijd beslist. Aankomende maandag speelt Jong Ajax tegen Helmond Sport dat vrijdagavond MVV met 1-4 versloeg.

Opstelling Jong Ajax: Onana; Clement (75. Lartey-Sanniez), Van Bruggen, Warmerdam, Owusu; El Mahdioui, De Jong, Bakker; Muric, Hendriks, Acolatse