Ajax met 3-1 te sterk voor HSV

0109ajax-hsv_younes

Ajax heeft het trainingskamp in het Turkse Belek afgesloten met een 3-1 overwinning op HSV. Frank de Boer liet Davy Klaassen en Anwar El Ghazi uit voorzorg aan de kant maar Daley Sinkgraven keerde na blessureleed weer terug in de basis. Ook Abdelhak Nouri mocht ruiken aan het grote werk en mocht tien minuten voor tijd invallen.

Bekijk via deze link het fotoverslag van dit duel.

Ajax begon slordig aan de wedstrijd en HSV had het betere van het spel in Belek. Toch waren het de Ajacieden die de voorsprong pakten maar hadden daarbij de hulp van doelman Adler. Een klutsbal werd door Milik ingekopt en via het hoofd van de doelman kwam Ajax op 1-0. In de tweede helft kwam Ajax op 2-0 nadat Donny van de Beek en Amin Younes en niet te missen kans gaven aan Viktor Fischer. De Deen schoof beheerst de bal achter doelman Adler. Arek Milik liet daarna zien dat hij klaar is voor de tweede seizoenshelft want werd een inzet van Younes nog gekeerd door de doelman daar was Milik er als de kippen bij om de 3-0 tegen de touwen te koppen. HSV kwam daarna op 3-1 door een kan schot van Hunt wat onhoudbaar was voor Cillessen. Zondag vliegt Ajax terug naar Amsterdam en met een goede trainingsweek en een 3-1 zege op HSV kent Frank de Boer een goede generale voor de tweede seizoenshelft waarin landstitel 34 een feit moet worden.

Ajax – HSV 3-1 (1-0)

’22 Milik 1-0
’48 Fischer 2-0
’66 Milik 3-0
’80 Hunt 3-1

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer (/81 Lasse Schone), Nemanja Gudelj, Daley Sinkgraven (/46 Donny van de Beek), Viktor Fischer (/62 Vaclav Cerny), Arek Milik, Amin Younes (/78 Abdelhak Nouri)

Related posts

42 Comments

  1. Ruubruub

    Leuk dat Nouri er even in kwam. Hopelijk een voorbode voor een van de volgende Eredivisiewedstrijden!

    1. FrankiC

      Prachtig moment met Nouri toen HSV hem met 2 man sterk van de bal wilde lopen maar het niet voor elkaar kregen. Geeft hoop en kan Sinkgraven nog veel van leren.

  2. Ruubruub

    Leuk dat Nouri er even in kwam. Hopelijk een voorbode voor een van de volgende Eredivisiewedstrijden!

    1. De Ajacied

      Ja maar zo geweldig was het allemaal ook niet hoor.
      Dus laten we niet al te enthousiast doen, en hopelijk gaat het beter worden, toch ? ⚽️⚽️

      1. Ruubruub

        HSV, kreeg idd een aantal goede kansen. Ik doelde eigenlijk ook op een eventueel debuut van Appie 😉

      2. FrankiC

        Onze middenvelders speelden weer erg beroerd in de omschakeling. Té snel naar de man met de bal zodat de tegenstander in overtal elkaar makkelijk vonden en onze achterhoedespelers vaak moesten kiezen uit 2 slechte opties. Tactisch erg onvolwassen. Raar dat dit pupillen gedrag weer opspeelde.

  3. HURBIE

    Goed gespeeld sommige momenten maar nog eerder de bal afgeven en hoger tempo Alles kan beter

  4. Didron

    Younes man of the match! Jasper ook top! Sinkgraven terecht gewisseld, vond hem dramatisch. Zonde vam de chaos en het tegendoelpunt in de slotfase…

  5. woody79

    niet gezien helaas. maar goed dat milik er 2 inkopt. geeft de jongen vertrouwen. op maar deel 2

    1. FrankiC

      Milik speelde (weer) erg slecht. Die doelpunten hadden de meesten van ons ook gemaakt. Wrs met groter gemak.

  6. Indojood

    Ging wel, in het begin alweer vaak gvd geroepen door dat slordige balverlies, later werd het wat beter. Younes deed het goed.

    1. AjaxBarcelona

      Je lijkt mn oude collega wel, ook altijd schelden in het eerste kwartier :-))

      1. Indojood

        Een Ajacied scheldt altijd want het is zijn club die mooi moet spelen en winnen. Heeft Peter Boeve ooit een keer gezegd en ik sluit me erbij aan. 🙂

  7. LeroyT

    De eerste goal was een eigen goal. Als die niemand raakt schiet die hem gewoon voorlangs. 2e was een goede kopbal je moet er maar staan en raak koppen.
    Maar de jongens Donny, Nouri en Cerny zo snel mogelijk erbij. Voetbal wordt veel beter als die jongens erin lopen.

  8. AjaxBarcelona

    Waarom denk je dat ze een oefenpotje spelen? Voor de kat z’n ……? Voor een de TS is dit belangrijk en voor de spelers ook. Alleen trainen zegt niet genoeg, je moet het ook in de praktijk brengen. Dat is het nut van oefenpartijtjes. Maar je kan het ook negatief bekijken en een beetje zeik commentaar geven. Kan ook, is niet leuk maar kan ook.

    1. Ajax1958

      @AB, ik wil alleen zeggen dat er niet teveel conclusies uit getrokken moet worden door de supporters ( voordat men in euforie stemming raakt ) Het was slechts tegen de nr 10 uit de bundesliga. Uiteraard heeft het wel nut voor de TS om dingen uit te proberen.

      1. Ajax1958

        Oefenpotjes zeggen mij sowieso niks, het gaat mij om het echie. Bovendien, als je oefent, zoek dan een sterke tegenstander, dan kunnen ( jonge) spelers veel leren.

  9. afcadeluxe

    in ieder geval levert younes 3 assists geeft in ieder geval die jongen een goed gevoel nog jong en pas bij ajax hoopt dat ie die lijn volhoudt

    1. Didron

      Younes was top! Vind het een genot om naar zijn acties te kijken!! (Sinkgraven graag weer terug op de bank tegen ADO!)

  10. War

    Maar Milik was verder weer dramatisch, wordt inderdaad hoogtijd voor een andere (betere) spits.

  11. AjaxBarcelona

    Geef je ook geen ongelijk 🙂 vorig seizoen zat ik op de tribune alleen voor een iets te fanatieke. Het k…woord kwam al vanaf de eerste minuut. Ik heb het geluk dat wanneer ik opsta er ook iemand opstaat :-). Ik draaide me om en zei: mijn vader wil heel graag de k…. Aan je geven. Je zit er nogal om verlegen zo te horen. Ik heb van hem nooit meer last gehad. Zelf heb ik het niet zo op schelden. Cynisch en zwarte humor ja. Laten we zeggen, we hebben ook leuke dingen gezien 🙂 Ik zag toch een paar producten uit de Jonk school :-))

  12. EugAjax

    Goede overwinning en aardig spel. En iedereen heel en dat is ook belangrijk zo te zien is Ajax klaar voor 2e helft van het seizoen, met hopelijk steeds meer goed voetbal en bovenal natuurlijk het kampioenschap.

Comments are closed.