Frank de Boer: ‘Bijtekenen? Waarom niet? Ik heb het hartstikke naar mijn zin’

0710ajax-panathinaikos_DeBoer

Frank de Boer sluit niet uit dat hij langer in Amsterdam blijft maar een buitenlands avontuur behoort ook tot de mogelijkheden. Binnen drie maanden komt daar zekerheid over, zo zegt hij in De Telegraaf.

Zelfs een jaartje er tussen uit net zoals Pep Guardiola vindt hij wel goed klinken: ‘Ik zou liegen als ik zei dat ik nooit over een sabbatical had nagedacht. Als op een gegeven moment de energie eruit is en ik een jaartje bij andere clubs zou willen rondkijken, doe ik dat misschien wel.’

Op de vraag of hij niet liever in Amsterdam blijft zegt hij: ‘Bijtekenen? Waarom niet? Ik heb het hartstikke naar mijn zin. Het kan alle kanten op, maar uiterlijk in maart probeer ik wel wat duidelijkheid te geven. Als een club zich meldt waarbij ik een goed gevoel heb dan zal ik luisteren. Maar soms zeg ik tegen mijn zaakwaarnemer direct al dat hij moet afbellen.’

Related posts

67 Comments

    1. De Ajacied

      Ja je mag zeker blijven maar dan moet je wel de spelers beter blijven maken en er voor de volle 120% voor gaan en dit ook weer overbrengen op je spelers,
      Héél veel succes FdB en ga ervoor ⭐️??

  1. creutz1977

    helemaal mee eens… hoop dat hij nog jaren blijft… Fdb verdient meer respect dan sommige hem hier geven… Wat hij iedere keer doet met zijn elftal terwijl hij steeds zijn beste spelers kwijtraakt is gewoon geweldig.. jammer dat sommige hier maar een beperkte visie hebben en niet kijken met waar hij het iedere jaar weer OPNIEUW mee moet doen.. En hij beschermt zijn elftal als geen ander voor gezeur van buitenaf

    1. Rene1964

      Maar zorg er dan wel voor dat die beste spelers nou eens BLIJVEN! Zelf denk ik dat de Boer een betere trainer is dan Hiddink (bijv). Echter heeft hij ook relatief veel fouten gemaakt, zoals TE ONERVAREN elftallen opstellen, met name in de Europese wedstrijden. Het voetbal zelf is gemiddeld genomen wel wat beter geworden in de afgelopen maanden, al was Utrecht uit weer een dissonant 🙁

  2. XXX

    Veel betekent voor de club maar het is tijd dat iemand anders het over neemt. Misschien gaat de ploeg dan weer sprankelend voetbal laten zien.

  3. BobbyHaarms

    Ik twijfel. Aan de ene kant echt fantastische resultaten behaald (lees: landstitels)met niet altijd de beste spelers tot zijn beschikking, aan de andere kant niet doortastend genoeg als het gaat om (de goede) spelers aan te trekken, hoewel Frank hier natuurlijk zeker niet in zijn eentje verantwoordelijk voor is. Verder Europees natuurlijk dramatisch en daarin kwam keihard naar buiten dat je het met deze jonkies gewoon niet redt op zo’n podium, maar wel vooraf zeggen dat deze groep spelers voldoende kwaliteiten bezit om ver te komen in Europa. Misschien moeten we dus (nog meer) geduld en tijd hebben, maar die krijg je nou eenmaal niet bij een topclub.

    1. PvL020

      En toch weer met dan een middelmatige selectie al 15 wedstrijden boven aan met de beste start sinds jaren. Europees ok, eens, maar dat is ook het beleid van Ajax en niet van Frank hoewel hij er ook mee instemt. Ik zeg blijven!

  4. Ajaxslied

    hij gaat bijtekenen!!
    Hij heeft nu geweldige talenten tot zijn beschikking. 3 ervaren spelers aantrekken voor veltman dijks en milik. Het elftal zeker 2 jaar bijelkaar houden dan kan je nog wat betekenen in Europa met bezoer Tete nouri riedewald beek Klaassen el gahzi cerny en miss fisher.

    1. dickst14

      Veltman en Dijks doen het echt niet slecht hoor. Een balvaste spits zou wel wenselijk zijn ja.

    2. Litmanen

      Niet goed bij je hoofd om Veltman en Dijks weg te doen. Veltman is al verder als Frank de Boer op die leeftijd.

    3. huub

      Klaassen mag voor mij part verkocht worden, hij staat stijf van de stress op het veld. Slechte bal controle en weinig creativiteit. Vindt hem ook niet geschikt als aanvoerder.

  5. -buitenkantje rechts-

    Geen verrassend bericht…
    Ten eerste denk ik niet dat Frank op shortlist staat van veel topclubs.. Hij mag erg blij zijn bij Ajax te mogen werken.
    Ten tweede is na de stemming van de ledenraad het kamp Cruijff verwijderd uit de organisatie en is er geen lastige Jonk meer als luis in de pels. Hij mag het nu gaan bepalen samen met zijn vroegere teammaatjes in het Technisch Hart.
    Je moet je afvragen of het voor Ajax goed is..

  6. renszo

    Zijn jullie blind? Zeker respect voor de 4 kampioenschappen. Maar dat komt wel door de armoede van de rest. Nederland stelt niks meer voor….. europees is waardeloos en ik kijk liever naar de ajax jeugd waar met meer gogme wordt gespeeld dan in het eerste van Ajax met tikkie breed en tikkie terug. Nee geef mij maar een nieuwe trainer met nieuwe speelstijl.

    1. Ajax1958

      @renszo, idd dat zeg ik ook al een tijd. Frisse wind erdoor en we willen voetbal zien zoals voetbal bedoelt is. Ik heb nu al lang genoeg naar tikkie breed en tikkie terug gekeken, bovendien wordt het echt tijd om te overwinteren in de CL.

    2. Amoebe

      Klinkt echt geweldig…..nu graag namen die dit kunnen realiseren!

      Tot die tijd ben ik fan van Frank!

        1. Amoebe

          Eens…Ron Jans gaat het ook niet redden denk ik.

          Teveel uit de provincie….en voordat de oordelen komen, ik kom zelf ook uit een klein dorp….boertje 😉

          Wat ik wil zeggen is dat het iemand moet zijn die “streetsmart” moet wezen en/of alles al heeft meegemaakt. Anders heb je te weinig respect bij grote talenten denk ik (voor zover dit al in grote getale aanwezig is).

  7. Charka53

    Gewoon blijven Frank ,een paar goede oudere spelers er bij die de jochies kunnen bijstaan zodat we ook in Europa er weer bij horen

  8. paullus

    Zolang hij blijft zal je nooit 1 streep verder komen met die eigenwijze lul
    De boer gaan het liefst met de kerst
    We hebben dat afbraak voetbal nu wel gezien

    1. Amoebe

      Was jij niet die gozer die met tranen in zijn ogen stond te krijsen dat Frank de Boer een echte Ajacied was 5 jaar geleden?

      Sukkeltje!

      1. Amoebe

        Ps.

        Je mag uitaard jouw eigen mening hebben maar het kan ook ff normaal naar iemand toe die dit heeft bereikt zowel als speler en als coach!

          1. huub

            Ieder zijn eigen mening! Maar aan gebrek van een ander trainer moet men er maar mee doen met Fr vd Boer.

  9. De seijs

    Jongens rustig aan met Dijks. Hij doet het zeker niet slecht. Hij komt er wel. Is eerste jaar he.

  10. Pascal tebberman

    Ga zo door Frankie fijne feest dagen en een gelukkig nieuwjaar en een voorspoedig 2016 en natuurlijk ook met AFC Ajax vele voetbal jaren ???⚓️??????☃???⚽️.

    1. AjaxBarcelona

      Beetje weinig symbooltjes gebruikt, zwakjes. Je eerdere Ajaxcied vond ik wel erg sterk.

  11. tijger238

    Hij kan beter vertrekken. Het wordt nu langzamerhand een triest verhaal. Verder afglijden heeft geen zin. Het wordt niet beter, het is niet om aan te zien en Frank heeft nu kleur bekent. Ook hij is een van Gaal man en zit in de reet van het bestuur.

      1. Ajax1958

        Hiero, gaan we weer Creutzfeldt Jacob? Iemand geeft zijn mening en is niet de jouwe, dus is dan maar onnozel. Voor mij een teken dat de gekke koeien ziekte behoorlijk aankomt bij jou. Neem je pilletjes!!!!!!!!! MAFKEES!!!!!!!’nm

        1. creutz1977

          hey opa.. ook van de zuurstof af… het gaat om zijn taalgebruik niet om zijn mening… Maar dat kwartje zal bij jou niet zo snel landen aangezien jouw vocabulair niet veel verder reikt

  12. LeroyT

    Ik zeg een andere trainer met een frisse blik en een nieuw gezicht voor de groep waar een ieder weer een nieuwe kans krijgt.

  13. Jeroen-AFCA

    Blijven vergis je niet met wat voor matig materiaal hij de landstitel binnenhaalde alleen eriksen Vertonghen aldeweireld waren echt goed rest geen top. Nu heb je veel meer potentie met alle talenten die een hoger basisniveau hebben hij ziet nu wat voor fantastische talenten er doorkomen en al doorgebroken zijn ik denk dat ie blijft zeker omdat ie al in maart duidelijkheid geeft is best vroeg al.

    1. War

      Geen enkele belangstelling uit het buitenland zeker, heeft nou niet bepaald indruk gemaakt Europees , dus bijtekenen.

  14. Frenske

    FdB moet maar snel inpakken, zonder hem hadden we ook drie landstitels gepakt maar wel beter gespeeld en het spel nu was beter geweest en we hadden niet zoveel spelers verspeelt.dus zoek een trainers met ervaring die de ploeg weer aan de gang krijgt.

Comments are closed.