Ajax mild voor Zwolle en laat het bij twee doelpunten

1129jans-deboer

Ajax heeft zondagmiddag met 0-2 gewonnen in en tegen Zwolle maar als de Ajacieden iets meer met scherp hadden geschoten had de wedstrijd ook zomaar met een hele forse overwinning kunnen eindigen voor de ploeg van Frank de Boer. Met name Viktor Fischer liet enkele grote kansen liggen en het waren uiteindelijk Amin Younes en Thulani Serero die Ajax de drie punten bezorgden.

De laatste confrontaties met de ploeg uit Zwolle liepen voor Ajax niet altijd goed af maar vanmiddag was Ajax heer en meester maar vergat het om te scoren. Hierdoor bleef PEC Zwolle lang in de wedstrijd al kwam de ploeg van Ron Jans niet echt tot kansen. Het waren met name Viktor Fischer en Amin Younes die Ajax al in de eerste helft in veilige haven hadden kunnen schieten. Younes stuitte van dichtbij op Kevin Begois, waar de Deen een lob voor een leeg doel verkeerde plaatste. Acht minuten voor rust was het wel raak en schatte doelman Begois een voorzet van Mitchell Dijks volledig verkeerd in waardoor Younes de bal bij de tweede paal simpel kon binnenschieten.

In de tweede helft leek Ajax de rekening gepresenteerd te krijgen van het missen van kansen in de eerste helft. Zwolle trok ten aanval wat in de openingsfase na rust tot een aantal hachelijke situaties voor het Ajax-doel leidde. Het was uiteindelijk Jasper Cillessen die attent reageerde op de aanvalslust van Zwolle en zijn doel schoon hield. De laatste twintig minuten kreeg Ajax weer grip op de wedstrijd waarbij Frank de Boer drie wissels toepaste. Vaclav Cerny verving Amin Younes en niet veel later loste Thulani Serero Arek Milik af. Vier minuten voor tijd maakte Thulani Serero aan alle onzekerheid een einde en zette na goed werk van Lasse Schöne, laatste minuten ingevallen voor Fischer,  de 0-2 eindstand op het bord in Zwolle. Opmerkelijk was dat Frank de Boer ervoor koos om Donny van de Beek de hele wedstrijd te laten staan. De jongeling presteerde echter zeer goed en beantwoorde het vertrouwen van de trainer. Door de zege blijft Ajax de enigste ploeg met een ongeslagen status in uitduels en blijft het koploper in de Eredivisie.

PEC Zwolle – Ajax 0-2 (0-1)

’37 Younes 0-1
’86 Serero 0-2