Ajax A1 naar play-offs UEFA Youth League

youth_league

Ajax A1 heeft woensdagavond de play-offs bereikt in de UEFA Youth League. Na de 0-3 uitzege op Spartak Moskou waren de Ajacieden in de return op de Toekomst met 2-1 opnieuw te sterk voor de Moskovieten. Kaj Sierhuis scoorde twee keer voor de ploeg van Wim Jonk terwijl Lomovitskiy doel trof voor Spartak. Hierdoor speelt Ajax in februari tegen één van de nummers 2 uit de poulefase voor een plek in de achtste finales.

Jonk was tevreden met de overwintering: ,,We wilden vooraf een goed resultaat neerzetten, ook voor het publiek. Ik heb niet het gevoel gehad dat het nog spannend zou worden, al hadden we het in de eindfase beter uit kunnen spelen. In de tweede helft gaven we iets teveel ruimte weg, vooral omdat er teveel jongens naar voren renden.
Naast het resultaat was het bovendien weer een mooie ervaring: ,,Je merkt dat het leeft in de groep, ze willen alle wedstrijden winnen. Ik heb nu weer vijf andere jongens een kans gegeven, het is voor iedereen geweldig om dit mee te maken en in dit soort wedstrijden ervaring op te doen.” Door de vierde Europese overwinning op rij wacht Ajax tijdens de loting op 14 december gespannen af wie de volgende tegenstander zal zijn.

Opstelling Ajax A1: Indy Groothuizen, Deyovaisio Zeefuik (86. Noussair Mazraoui), Léon Bergsma, Matthijs de Ligt, Mauro Savastano, Carel Eiting, Abdelhak Nouri, Dani de Wit, Vince Gino Dekker (82. Mees de Wit), Kaj Sierhuis, Ché Nunnely (64. Ezra Walian)

Bron: Ajax.nl

Related posts

12 Comments

    1. Ajacied407

      Jonk sowieso niet laten gaan. Het is wel echt een genot om elk jaar naar de A1 van Ajax te kijken. De A1 van Ajax is elk jaar op en top en eigenlijk wel steeds de beste van Europa.

    1. BobbyHaarms

      Zag vandaag weer een interview met Wim Jonk. Die man zegt louter verstandige dingen over voetbal en over zijn team. Bij de gedachte dat Ajax hem wil lozen draait m’n maag echt om..

Comments are closed.