De Boer flirt met Premier League: ‘Komt dichterbij’

1001molde-ajax_deboer

Frank de Boer werd de afgelopen jaren regelmatig in verband gebracht met een overstap naar de Premier League: clubs als Liverpool, Newcastle United en Tottenham Hotspur zouden de komst van de Ajax-trainer overwegen. De Boer bleef echter in Amsterdam, maar de kans is aanwezig dat dit voor hem het laatste seizoen in Nederland is.

“Ieder jaar komt het natuurlijk dichterbij”, zegt De Boer in een interview met de BBC over een overstap naar de Premier League. “Misschien kijk ik naar een ander avontuur. Als er een interessante club is die ik met mijn kwaliteiten kan helpen en beter kan maken, dan zal ik de kans grijpen.”

In de wandelgangen worden Liverpool en Newcastle United genoemd: bij die verenigingen staan Brendan Rodgers en Steve McClaren zwaar onder druk. De vragensteller van de BBC vraagt De Boer wat hij vind van die clubs. ‘Dat zijn fantastische clubs. Liverpool en Newcastle, met hun supporters, hebben een geweldige werkomgeving om trainer te zijn, maar voor dit seizoen is het belangrijk dat ik het goed doe met Ajax en dan zullen we wel weer zien.’

Bron: BBC

Related posts

123 Comments

    1. woody79

      tis misschien goed om na dit hele seizoen te evalueren of er een frisse wind moet waaien. dit is te makkelijk

      1. boysammy1

        Aan een mooie periode komt een einde, en dat zag je deze laatste 2 seizoenen flink voorbijkomen.. @Woody79

        1. jojocoolio

          Gaat hij niks presteren… Er is niet een speler zichtbaar beter geworden onder de Boer….

          1. AFC98

            Onder 5 jaar Frank de boer?
            1 cillessen
            2 tete
            3 Veltman
            4 riedewald
            5 Klaassen
            6 eriksen
            7 Vertonghen
            8 Fischer
            9 el ghazi
            10 Kishna
            11 milik
            12 bazoer
            13 Siem de jong
            14 alderweireld
            15 daley blind
            Heb je er nog 5 extra ook!

          2. rickert

            ja, want de topspelers van deze wereld zijn goed gemaakt door de coach. Van Gaal probeert Mata nogsteeds uit te leggen hoe je ze het best buitenkantje voet in de verre hoek plaatst.

    2. huub

      Als frankie maar niet begint te twijfelen, anders zitten we weer 1 jaartje met hem opgeschept.

    3. dioajax

      Doei Frankie tijd voor iets nieuws…er is geen chemie meer tussen hem en de spelers….was een mooie periode bij ajax maar nu is het tijd om weg te gaan…ik wil een nieuwe frisse ajax met mooi en aanvallend voetbal zien die voor niemand bang is….

    4. AFCA my World

      Liverpool is een prima club voor hem,ik zie graag de Belg Vanhaesebrouck de trainer van AA Gent komen,een trainer die spelers echt beter maakt en met mindere spelers fantastische resultaten boek in competitie en in Europa,eens wat anders als een Nederlander voor de ploeg zou weleens resultaten op kunnen gaan leveren !

  1. Johan77

    Een mooie stap voor hem, hij heeft heel veel betekend voor Ajax en na vijf jaar is het ook goed om van trainer te wisselen.

  2. Mooi

    Als hij dit nu al gaat rond bazuinen vind ik hem geen knip voor de neus waard en dat Ajax maar moet ingrijpen.

      1. Mooi

        Maar het gaat helaas niet zo best kan we zijn net bezig zondag een belangrijke wedstrijd ,kan hij ook later doen.

        1. Jari1995

          Dus Frank moet eerst liegen tegen de media en dan komen wij er ook later achter dat hij er zo over denkt. Daarnaast publiceerd hij het niet zelf en geeft hij gewoon zijn antwoord tijdens het interview. Overigens vind ik elke wedstrijd van Ajax een belangrijke wedstrijd.

      1. Ajax nr 1

        Jazeker maar dat mag een speler ook die flirt met het buitenland. Maar dan wordt zijn kop er afgehakt

    1. Ramon1

      Ron jans heb ik ook altijd wel een goede trainer gevonden maar of het iets voor ajax is weet ik nie

      1. dickst14

        weet ik ook niet. ik zou wim jonk wel als trainer willen zien. beloofd i.i.g. spektakel. alleen mis je hem dan bij de jeugdopleiding.

  3. Ramon1

    Ja na dit seizoen hoopt dat die wel in stijl afsluit maar dan is de vraag wie word de opvolger?

  4. hubert

    boysammy waarom zo een domme reaktie? kan het begrijpen als jou niveau niet hoger ligt maar frank heeft wel vier jaar achter elkaar het kampioenschap gehaald maar is schijnbaar vergeten

    1. Mijn Club

      Vier jaar kampioen ja, maar valueer due vier jaar eens? Denk dat je dan toch niet meer zo positief denkt!

  5. Toppertje

    Houdbaarheidsdatum van de Boer is m.i. verstreken. Ron Jans mag het van mij gaan doen.

      1. Toppertje

        Laat in ieder geval met Calimero materiaal zeer attractief voetbal zien. Of hem dat bij Ajax ook zou lukken weet je nooit. Maar van mij mag hij het laten zien.

        1. Remco425

          Hij moet altijd wat te zeiken hebben op de top 3. Als hij bij Ajax zit kan dat niet meer. Ja hij doet het goed in de underdog positie. Maar als favorieten en een hoop druk van media en ‘supporters’? Op die vlakken zal hij dan ook maar een beginneling zijn en om eerlijk te zijn, ik verwacht niet dat hij het langer dan 1,5 jaar vol zou houden hier.

  6. Ajacied407

    Gun het hem van harte. Maar ik vind dat hij dit soort uitspraken gewoon momenteel niet moet doen en gewoon richt op Ajax. Laat hem maar eerst presteren met Ajax in de eredivisie, beker en Europa league. En reacties van strik erom heen en weg ermee zijn echt overbodig, want hij heeft 5 jaar lang prima naar zijn mogelijkheden gepresteerd met de selecties die hij had.

  7. paullus

    Ga maar nu frank dat zal het spel zeker ten goede komen
    Je was verantwoordelijk voor 4 keer de schaal
    Maar je ben ook verantwoordelijk voor hopeloos spel de laatste 3 jaar
    En de rommel die je hebt gekocht met je vriendje overmars

    1. Ajacied1996

      Het is te zien dat jij er geen verstand van heb! Ik ken geen betere trainer dan Frank de Boer op dit moment voor Ajax!

  8. Wembley71

    Laten we hier effe lekker normaal doen met het gejoep doei,houdbaarheidsdata,strikjes er om heen en frisse winden. Frank heeft naar behoren gepresteerd nooit gejankt in de media. Hij heeft moeten roeien met de riemen die hij had. Denken jullie dat meneer Jans ons even naar de Europese top stuurt, dream on. We kunnen niets en zijn niets en we kunnen blijven schreeuwen WZAWZDB maar er verandert geen ennuh fuck.

  9. Remco425

    Zou het nog steeds jammer vinden als hij weggaat. Hij wilde best de Ferguson van Ajax worden en dat mag van mij nog steeds. Degenen die roepen strik erom mogen van mij zelf een strik erom en zeg nooit meer dat je Ajax supporter bent. Frank heeft enorm veel voor de club betekend. Wat een mafkezen.

    1. PvL020

      Remco weer helemaal met je eens! Ik zie in veel reacties negativiteit naar boven komen maar deze topic slaat echt alles. Ik weet zelfs dat supporters van Andere clubs Frank hoger hebben staan. Dan menig supporter hier.

  10. FdB=Ajax

    De reacties hier getuigen van weinig respect. De Boer heeft steeds heel koppig gekozen voor de jonkies ipv de ervaring, maar laten we eerst dit seizoen eens afwachten. Riedewald, Bazoer, Fischer, zijn allemaal heel grote talenten en die krijgen nu de ruimte om fouten te maken (en die maken ze regelmatig helaas!). In de Europa League bekert Ajax gewoon door naar de knock-out fase en in de competitie staan we eerste. Na de winter hoop ik dat die talenten niet meer zoveel fouten maken en dat het gaat swingen, dan kan het een prachtig seizoen worden met Franks vijfde (!) schaal en misschien een halve finale EL…
    Maar als ik hier zo rond kijk, ben ik blijkbaar een van de weinigen die er nog vertrouwen in heeft.

  11. Joep

    Zou het jammer zijn als Frank zou vertrekken. Met al die jonge talenten die nu in het eerste staan en die er nog aankomen, gaan wij een mooie toekomst tegemoet.

  12. Amoebe

    Stelletje ondankbare klootzakken zeg.

    En nu komen de namen als Ron Jans weer naar boven drijven….en als dat tegenvalt wordt hij weer voor rotte vis uitgemaakt.

    Was dit niet hetzelfde met Koeman, ten Cate, Blind, Wouters en de lijst kan nog tientallen malen langer worden. Nu schreeuwen dat “hij” de oplossing is en maanden later weer als oud vuil behandelen.

    Echt kan er niet bij….wat een honden.

  13. toon61

    donder maar gauw op Frank de gemie is allang uitgewerkt, niemand word beter onder de boer , elke wetstrijd het zelfde commentaar , je word er niet goed van , trouwens het beleid is er ook schuld aan , maar dat steunt frankie ten zeerste , al dat niet veranderd wil er niemand trainer worden bij ons .

    1. Widi

      Wat een domme lul ben jij toch! Weer een respectloze reactie. En je kan zelf geen 5 foutloos gespelde woorden achter elkaar zetten. Ik heb liever dat jij zelf opdondert.

  14. Geroldkohlen

    frank het is mooi geweest 4 keer kampioen, en we gaan dit jaar voor de 5de keer bedankt voor die kampioenschappen je hebt(ondanks het belabberde spel) wel een ere afscheid verdient, en dan hoop ik dat er een mooie club voor je komt, aan het einde van het seizoen, er is een tijd van komen en gaan!

  15. BobbyHaarms

    Niks mis met Frank. Iedereen loopt 4 jaar achter elkaar de polonaise en wordt ie nog net niet met god vergeleken en nou mag ie opmuggen? Ongeslagen bovenaan, minste tegengoals in de competitie en het loopt over van het talent wat aan het doorbreken is, en we zitten midden in een proces wat onderhevig is (helaas) aan de grillen van je spelers en de Eurootjes die glimmen in het buitenland voor de beste spelers. Maar wat Frank presteert in die jaren is gewoon een wereldprestatie. Beetje meer respect voor deze op en top Ajacied graag.

  16. Joeguh9

    Trieste personen lopen er hier rond zeg. Ondankbare honden zijn het! 4 kampioenschappen! En ja ook ik wil voetbal zien! Niet dit laffe gedoe. Een trainer in de eredivisie is zo goed als zijn materiaal en dat is erg beperkt!

    1. Rene1964

      JOEGUH: niks triest, niks ondankbaar. Dit materiaal (en op de bank) is deels ingekocht. Het elftal wordt door de Boer elke wedstrijd samengesteld. Dus heeft hij het toverstokje in zijn handen. Echter vind ik dat ook hij teveel fouten maakt. Ik mis ook bezieling bij de spelers !

  17. Mijn Club

    Ik denk ook dat er een opvolger moet gaan komen. Ten eerste is het voetbal van een bijzonder matig gehalte. Ten tweede is het aankoopbeleid een verschrikking! (En ik mag aannemen, dat de Boer wordt gepolst.
    Ten derde: drie kampioenschappen waren lucky as hell !!! Met pure dan aan de tegenstanders! We lagen elk haar straatlengtes achter en daarna hadden we puur geluk dat iedereen steeds punten morste.
    Vierde punt: internationaal zakken we af tot niveau afvoerputje! En vijfde punt: welke speler wordt er beter onder de Boer?!
    Eenieder mag zijn of haar conclusie trekken!

    1. toon61

      mijn club , helemaal gelijk en niet anders , er is geen dubbeltje tussen te krijgen .

  18. Rene1964

    Voor Frank spreekt: Hij zeikt niet en doet het met hetgeen hij heeft! (Al zie ik persoonlijk veel liever ervaring in het veld staan. Immers JUIST door onervarenheid is het internationaal een fiasco geworden).
    Hij raakt niet in paniek.
    Hij geeft de jeugd een kans. (In mijn ogen veel teveel jeugd)

  19. Ramon1

    Wim jonk zal meer luisteren naar cruyff denk ik mischien is er dan minder gezeik onderling

  20. Ramon1

    Maar wat ik lees vinden veel mensen Ron jans een goede opvolger ik denk dat het ook te maken heeft omdat een een aardige man is lijkt me en wel goed met die jonge gasten om kan gaan maar denk dat ajax een trainer binnen de club zoekt al vind ik als frankie kampioen word en ver komt komt in EL verdient die een waardig afscheid want we hebben heel veel aan hem gehad hij heedt veel talenten laten doorstromen

    1. Rene1964

      Ron Jans is een geweldige kerel! Maar ik denk dat je de opvolger (indien nodig uiteraard), in eigen huis moet zoeken. Wat mij betreft Jonk – Trustfull (tandem)

  21. -buitenkantje rechts-

    Flirten is niks mis mee.. Maar dit seizoen nog ff alle focus op Ajax! Dat hebben we hard nodig namelijk..

    1. Rene1964

      Ach, dat zogenaamde ‘flirten’ neem ik niet eens serieus! Deze hele discussie ontstaat echter door publicatie van dit bericht. En misschien is het wel bedoeld, om te kijken hoe de achterban over hem denkt. Zo te zien is het 50-50, met name door de opgebouwde credits agv de behaalde kampioenschappen.

    1. toon61

      het zal er wel weer een worden met totaal geen ervaring als hoofdtrainer , ik zou van de brom polsen , en iets bij kopen natuurlijk .

      1. Rene1964

        Een keer niet met je eens TOON :)) vd Brom is te licht. Dan eerder die van Vitesse. (Naam?, sorry)
        Maar beter Wim Jonk of een buitenlander dan. Jonk heeft mijn voorkeur.

  22. Rene1964

    ‘ ieder jaar komt het dichterbij’ is uiteraard hartstikke Cruijffiaans. In mijn ogen is het een totaal nietszeggende uitspraak, vergelijkbaar met: als je één goal meer scoort dan je tegenstander, heb je gewonnen. Dat zegt trouwens nog meer haha

  23. Vakje129

    Dan moet Marc Netto eerst nog wat contract verlengingen doorvoeren bij een aantal spelers ,voordat FdB straks deze spelers meeneemt??.

  24. AjaxBarcelona

    Je kan je niet inhouden he. Je zal en moet je bagger spuien. Eindhovens lulletje. En dit is gewoon mijn eigen ongezouten mening die ik ook mag geven.

    1. Mijn Club

      Over wie heb je het AB. Overigens vind ik dat iedereen recht heeft op zijn mening, waarbij het wel prettig zou zijn, als het enig fundament heeft en het een beetje netjes blijft.

      1. AjaxBarcelona

        Talk to Toon zou ik zeggen. Wat betreft mening mogen hebben: volgens mij ik dat iedereen die mag hebben, ik dus ook. Vwb netjes houden …… op welke site zit jij. Deze is merendeels verre van netjes, veel baggeraars zal ik maar zeggen. En ook dat …… is een mening.

        1. Rene1964

          Rustig, rustig AB. Denk aan je hart ! En idd, iedereen mag zijn mening hier uiten. Zowel jij (u?), als Toon. De een doet het helaas weinig gepolijst, de ander verwoord zich een stuk beter. Maar iedereen hier heeft een Ajax hart. Dat weet ik zeker. Net als bij de fluwelen revolutie, is er nu ook duidelijk sprake van twee kampen.

          1. 4everAjax

            Ik heb ernstige twijfels aan dat Ajax hart bij een aantal. Als ze ook zo praten over hun kinderen, vrouw of ouders ……………..

  25. AjaxBarcelona

    Er wordt wel eens gezegd dat de 010 site zo erg is over hun spelers. Ik kan me niet voorstellen dat er ergere wezenloze hersenloze randdebielen zonder enig greintje respect rondlopen dan hier. Enne …… ook dit een mening die ik mag geven.

    1. Rene1964

      Ik heb dat meermaals gezegd oa. Maar wat ik zei, is dat ze op die site ENKEL anti Ajax zijn. Verder gaat het over snuiven, zuipen en slap geouwehoer. Enne, ook die Feyenoorders zijn meestal erg negatief over hun eigen club. Over het inkoopbeleid, het spel et cetera. Wat dat betreft hetzelfde als hier …

      1. PvL020

        Maar ik weet toevallig dat er veel supporters van 010 zijn die Frank hoger hebben staan dan wij. Juist omdat hij Ajax 4 keer kampioen heeft gemaakt en denk je nou echt dat het 010 uitmaakt hoe ze kampioen worden? Ik zie het ook graag met mooi voetbal maar die tijden liggen ver achter ons en zal ook niet echt meer komen en niet omdat wij nu zo slecht zijn maar het voetbal is totaal veranderd. Iedereen schreeuwt om aankopen, maar de jeugd doet het in Frank zijn ogen waarschijnlijk nog steeds beter dan de aankopen. Degene die hier om aankopen schreeuwen als bijvoorbeeld Urby schreeuwen alleen maar om het verleden, want die heeft de laatste jaren ook niet veel gepresenteerd.

  26. AjaxBarcelona

    En oh ja, persoonlijk hoop ik dat de Boer nog jaren bij Ajax blijft maar ik vrees dat dat niet gaat gebeuren.

    1. Rene1964

      Goed, prima. Jouw mening en die respecteer ik. Ik zeg niet dat de Boer een slechte trainer is, maar ik twijfel wel of hij de kar nog uit het slijk kan trekken. Ik vind dat hij behoorlijk wat grote fouten heeft gemaakt. (En nog steeds maakt). Vier landstitels verbloemen veel, maar niet alles. Maar da’s mijn mening.

  27. knudde32

    denk dat het idd verstandig is na dit seizoen afscheid nemen van frank heb je nog tyd genoeg om zijn opvolger te regelen

  28. Nummer 12

    Alleen maar heel veel respect voor de Boer, en gun t m van harte !

    En ik denk dat Jürgen Klopp best interesse heeft in Ajax

  29. quadsboy

    Jaman heren Respectloos alles wat die heeft gedaan toen Ajax echt in een diep zat wowwww….!!!!!

  30. Geroldkohlen

    waarom moet er zo over frank gesproken worden? ja hij heeft fouten gemaakt en het spel is heel matig, maar we vergeten dat frank een coach is die nog nooit een andere club getraind heeft en als beginnend coach het fantastisch gedaan heeft! welke coach kan het zelfde zeggen? we gaan met frank voor de 5de titel en dan word het voor ajax maar ook voor frank tijd voor iets nieuws zo gaat dat nou eenmaal, en dan verdient hij zeker weten een fantastisch afscheid!

  31. Heldenzoon

    Te veel opdrachten, balletje breed en terug. Die jongens leren dat niet in de jeugd. Frank geeft ze dat mee. Effectief in de Eredivisie tegen Telstar en Wageningen, maar niet om aan te zien. Kultureel Uitermate Teleurstellend in Europa….

    Newcastle vindt 14e worden al een prestatie; hoe dat lukt maakt die Geordies echt niet uit. Ideaal voor Frank, balletje terug en breed walhalla. Zelfs die reject van Valencia doet het goed in de EPL. Dus Frank mag van mij weg. Het liefst morgen nog. Leeft Rijkaard nog?

  32. ajaxietje

    Waarom frank zo slecht maken het is een goeie trainer het ligt ook aan de spelers die denken van ikke, ikke, de rest kan stikken. het is ieder voor zichzelf. geen teamspirit

Comments are closed.