‘Arena ondergaat metamorfose voor 50 miljoen euro’

amsterdam_arena

De Amsterdam Arena wordt vanaf begin volgend jaar verbouwd. Het stadion zal een transformatie ondergaan na de verbouwing van 50 miljoen euro, zo meldt Het Parool. De omlopen op de tweede ring zullen worden verbreed en de gevel krijgt een nieuw uiterlijk. Ook komt er ruimte voor extra liften, toiletten, cateringpunten en roltrappen.

“Het stadion gaat op een grote kaas lijken met op zes plekken inkepingen waar de trappenhuizen het dak ondersteunen”, zegt Arena-directeur Henk Markerink. “Het gaat een beetje lijken op de Allianz Arena van Bayern München.”

Het dak van het stadion blijft hetzelfde, net als het aantal zitplaatsen. De verbouwing begint volgend jaar aan de oostzijde van het stadion en moet in 2020 afgerond zijn. Markerink sluit niet uit dat in de toekomst een commerciële partij zijn naam aan het stadion verbindt. “Maar dat gaat in overleg met Ajax”, zo vertelt hij.

Innovatief
Bij de verbouwing worden er duurzame en innovatieve maatregelen genomen. Er worden onder meer zonnecellen geplaatst op de gevel, regenwater wordt gebruikt voor spoelwater in toiletten en er wordt gebruik gemaakt van ledverlichting. Namens Ajax is commercieel directeur Edwin van der Sar blij met de geplande metamorfose van het stadion. “De plannen van de Arena passen bij Ajax. Het is vernieuwend en ambitieus, maar ook functioneel. Met deze aanpassingen is de Arena, net zoals bij de opening in 1996, haar tijd weer ver vooruit”, aldus Van der Sar.

Bron: Het Parool

Related posts

87 Comments

  1. pietprecies

    Nu nog alleen rood witte stoeltjes maarja dat is in het voordeel van de supporters en boeit dus niet …

        1. Litmanen

          als het vol zit ziet niemand die stoeltjes, dus gewoon aantrekkelijk voetbal spelen zou ik zeggen….

    1. Mokumertje020

      Er mag geen naam van een bedrijf op het stadion dat is vreselijk goedkoop en lelijk dan word ik voor feyenoord hoor

        1. Mokumertje020

          Rustig aan ouwe vriend ik geloof dat jij ondertussen bij psg speelt dussss en ja ik ben Amsterdamse in hard en nieren er is geen mooiere stad dan amsterdam maar ik ben niet agressief op feyenoord heb geen enkele reden

          1. Zlatan

            Mooi mokummertje , toch een echte Amsterdammer ! En ik hou niet zo van die andere club .

    2. MathijsAjax

      rode stoelen komen er volgensmij ook, weet alleen niet voor wanneer ze dat willen gaan doen

      1. HURBIE

        het schijnt op een KAAS te gaan lijken zie het nut er niet van in ,kan beter investeren in spelers brengt meer op
        Trouwens ik hou niet van KAAS

      1. nicks

        Niet om de supporters?? dat is toch het nut van het hele stadion? of zie jij het als verrijking van het gezichtsveld?

    1. Toppertje

      Eens. Leuk hoor die metamorfose aan de buitenkant. Heb liever dat ze de hoeken en die klote gracht aan de korte zijde dichtmaken. Buitenkant leuk maar er wordt in het stadion gespeeld.

      1. Remco425

        Het dichtmaken van de hoeken zijn ze aan het onderzoeken en wordt onderdeel van het plan. De gracht is aan beide lange zijdes al dicht.

    2. AFC98

      Ajax is niet de eigenaar van de arena, dat is de Amsterdam ArenA zelf. Ajax huurt alleen dus Ajax heeft vrij weinig te zeggen…

    3. Remco425

      Bredere omloop gaat wel degelijk om de supporters, net als extra liften, roltrappen, toiletten en cateringpunten. Behalve dat ze een betere service bieden, nl kortere wachttijden, zorgt het ook voor minder drukte en dus een hogere veiligheid. Daarbij is het ook goed dat het stadion duurzamer wordt. Voor iedereen.

  2. Iceman

    Betaald ons aller Ajax hier aan mee?? Als dat zo is vindt ik het een hele domme zet, investeer in je eerste elftal dan besteed je het geld nog eens goed
    Het geld moet op het veld staan
    maar dat zal niet gebeurer

  3. nicks

    wit rode stoelen! oud logo op de zijkant opening dicht gooien voor meer plaatsen ring erbovenop! promenade gezelliger maken eenfanhonk erin snappen die pennenlikkers er dan echt niks van???

    1. bezemsteel

      Allemaal goede ideeën hoor, maar extra zitplaatsen? Laten we eerst maar eens zorgen dat het nu altijd vol zit dan..

          1. bezemsteel

            Je zegt letterlijk “meer plaatsen ring erbovenop”. Daaruit maak ik op dat je extra plaatsen en zelfs een extra ring voorstelt?

    2. BobbyHaarms

      Precies Nick! Dicht die grachten, graag dicht op het veld zoals in een echt stadion en het oude logo erop! Maak het eens een echt Ajaxwaardig stadion ipv zo’n overdekt galmtheater

  4. 4everAjax

    Ajax is geen eigenaar van het stadion dus dit gaat niet uit de Ajax kas of het moet een eerste aanbetaling zijn ivm koop in de toekomst maar dat zal het niet zijn.

  5. Indojood

    Het is niks en het wordt nooit wat met die galmbak. Wat zou ik toch graag een nieuw stadion in eigen beheer zien. Dit stadion is net zoveel van de Toppers en hun idiote aanhang als van Ajax.

  6. paulvos

    Kan je nagaan hoeveel er in 20 jaar verdiend is aan dat stadion, zodat ze het nu al weer voor 50 miljoen kunnen verspijkeren.

  7. Ramon1

    Rood witte stoeltjes mag eindelijk wel is voor de rest lijkt me het goed arena staat er toch al ff

  8. Rene1964

    Is het iemand nou duidelijk geworden, wat de bedoeling nou is van deze ‘verbouwing’? Mij wordt het niet duidelijk tenminste. Een maquette of foto’s zou wel handig zijn.

  9. Rene1964

    Zag het net op het journaal en ik vond het er wel mooi uitzien! Alleen ‘meer ruimte voor de toeschouwers’, die zin was me niet duidelijk! Hoe? Wat? Capaciteit blijft immers hetzelfde 🙁

  10. slm020

    Het gaat lijken op een Kaas !! WTF we komen toch niet uit het kaasdorp Alkmaar !! Ten eerste zonde van de investering !! Geen extra zitplaatsen ? Lees niks dat het meer aangepast word zodat je echt kunt zien dat het van AJAX is !! Maak het dan zo dat je er helemaal hilarisch blij van word !! 50 miljoen weg gegooit !! En over 10 jaar willen ze een groter stadion !!

  11. polaroids

    Ik zou investeren in goede spelers, zodat er meer vraag komt naar Ajax seizoenkaarten en er dus behoefte komt aan een groter stadion…

  12. Iamsterdam2015

    Je kn het geld ook gewoon in de opleiding steken en eindelijk een paar talenten door laten breken als de periode met Vink, Roy, Witsche, Seedorf, Kreek, gebr de Boer etc, etc. Hoef je niet een of ander afdankertje van laat zeggen Arsenal, Barca of weet ik veel waarvandaan aan te trekken. Er loopt zat op de Toekomst en als je er een hoop geld tegen aan gooit gaan ze niet op 16 jarige leeftijd naar Juve inter ac barca real city Chelsea etc, etc, etc

  13. PvL020

    Ik heb foto’s gezien maar gaaf hoor!!! Ik ben in München geweest en een zelfde soort. Super!!!!! Men kan de buitenkant laten kleuren, rood als Ajax speelt, oranje al NL speelt

  14. Roberto

    Maak er een mooie voetbaltempel van? Ze zijn aardig bezig maar er moet in de Arena nog een hoop gebeuren. De grachten op zuid en noord dichtgooien en de tribune doortrekken naar het veld. De hoeken dichtgooien. Levert toch gauw weer een hoop zitplaatsen extra op. Het publiek moet dicht op het veld zitten, dat geeft sfeer. Nogmaals…Maak er een mooie voetbaltempel van ipv 50 miljoen aan een buitenkant…zucht.

    1. 4everAjax

      Het is zowel een verbouwing aan buitenkant als ook aan de binnenkant. Binnen wordt alles ruimer om te lopen, meer toiletten, meer catering etc. Het aangezicht is een onderdeel van de verbouwing.

Comments are closed.