Opstellingen Ajax – Celtic: Younes linksbuiten, Klaassen spits

opstelling_ajax

Ajax begint om 19:00 uur aan de eerste thuiswedstrijd in de groepsfase van de Europa League tegen Celtic. Frank de Boer heeft inmiddels zijn opstelling bekendgemaakt en daarbij staat Amin Younes in de basis als linksbuiten. Davy Klaassen start in de spits waardoor Arek Milik op de bank gaat beginnen. 

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Nemanja Gudelj, Viktor Fischer, Daley Sinkgraven, Anwar El Ghazi, Davy Klaassen, Amin Younes

Opstelling Celtic: Gordon, Lustig, Boyata, Simunovic, Izaguirre, Brown, Bitton; Forrest, Johansen, Commons; Griffiths

Related posts

130 Comments

      1. War

        Weg met de Boer ! Alle talenten gaan volledig naar de klote, spel is al jaren dramatisch.
        Bedankt voor 4x kampioenschap, maar het is voorbij Frank, je maakt Ajax nu kapot.

  1. Ram88

    Nou zal mij benieuwen alle supporters zullen tekeer moeten gaan anders komen we niet boven die van Celtic uit net zoals tegen rapied wien

  2. Ramon1

    Goeie opstelling ben echt benieuwd younes linksbuiten fischer op 10 heb vertrouwen in die jongens

  3. dioajax

    heel verrassend deze opstelling….jammer voor milik…geweldig voor younes ben benieuwd…heb vertrouwen dat we met 3-0 winnen….Wij zijn Ajax wij zijn de BESTE!!

  4. AFC98

    Alleen denk ik dat Fischer minder mee zal verdedigen bij een counter dan Klaassen op die positie… Verder uitstekende opstelling !!!

  5. Mooi

    Ik vind hem erg goed gedurfd maar je moet wel .ik zit in Spanje ik kan hem niet zien helaas maar ga er voor succes Ajax .

  6. -buitenkantje rechts-

    Verrassend! Zou best goed kunnen uitpakken.. Snap alleen niet zo waarom je dit uitprobeert in een Europese topwedstrijd..

  7. toonvs

    Weer een veredeld jeugd team. Wanneer ga je het eens leren de Boer. Weer alles veranderen je weet het zelf niet meer. Geef jongens vertrouwen en veranderd het elke keer weer niet.

  8. Geroldkohlen

    tering tyfus zooi kinderlijk uitgespeelde doelpunt door dat ze weer lopen te kloten op het veld!!! kom nou eens op man jongens!!!!!!!! gadverdamme!!!!!!!!!!

      1. Geroldkohlen

        idd niet te geloven word een beetje van die kinder creche op het veld man ze leren het gewoon niet! een voordeel ze hebben genoeg tijd om het goed te maken!

  9. Teuntje

    Het is simpelweg lachwekkend hoe simpel de doelpunten worden weggegeven.
    Één voordeel, we hebben ruim de tijd om een blamage weg te poetsen.

  10. Toppertje

    Begrijp niet waarom Jasper niet zijn hand uitstak. Totaal ongevaarlijk schot. Fout begint natuurlijk bij een laconieke Sinkgraven.

  11. vanzanten

    Ik zie weer erg veel ballen naar achteren en opzij. En het tempo kan ik zelf ook nog wel bijbenen denk ik.

  12. vanzanten

    Maar toch… Als ik deze instelling vergelijk met die van Pisvee dan is het kampioenschap ver weg ben ik bang.

  13. dioajax

    alweer na de goal speelt ajax met laag tempo niet te geloven…altijd na een goal gaat de tempo laag…speel gewoon met passie en met hoog tempo om de wedstrijd te winnen…

  14. afcatheone

    dit is gewoon zielig man wat een stel zeg… tempo veel te laag!!! serero voor sinkgraven. achterin staan ze lekker te slapen zeg

  15. -buitenkantje rechts-

    Verdediging kinderlijk naïef.. Veltman kan echt niet meer.. Sinkgraven totale offday ..

    1. Michielafca

      Sinkgraven? Gudelj is continu betrokken bij tegen goals. Lustig was ook weer zijn man. Gudelj is de afgelopen wedstrijden al meerdere keren negatief betrokken bij tegen goals, geef mij maar serero

  16. nicks

    Wat een verschrikking weer zeg mijn hemel!! er zit angst een deze ploeg!! de boer heeft alle creativiteit eruit getraint!! eindeloos gepiel achterin

  17. toon61

    Onze club is net de komedie keepers , het enigste lichtpuntjes zijn tete ficher op deze plek dijks en die duitser , de rest is allemaal kut , wat een klote elftal , halve finale hahahahahahahhahahahahahahahahahahhha

        1. AjaxBarcelona

          Het is achterlijk en reageert en je komma’s staan verkeerd en …… in jou wereld heb je gelijk, niet in de echte grote mensen wereld.

  18. BobbyHaarms

    Mijn hemel, zit ik echt naar mijn Ajax te kijken? Na wat ik gisteren gezien heb zou je toch bijna jaloers worden op pisvee? Niet grandioos spelen maar wel Manchester verslaan. En dan zie je onze jongens tegen Celtic zo ploeteren zeg

  19. Ajax1958

    Zoals ik in de vorige topic schreef, het wordt tijd voor een wisseling van de wacht. Dit kan gewoon niet meer!!! In elk bedrijfselftal van V en D, de Hema of Zeeman zit meer voetbal dan in ons aller Ajax.

  20. nicks

    Wat een inzicht van onze topcoach! davy in de spits! wtf!!! zijn wij allemaal gek of ben jij zo gek

  21. -buitenkantje rechts-

    Frappant dat het elftal nog steeds niet staat.. Steeds experimenteren.. Nieuwe spelers..nieuwe posities.. En dat bij een Europese topwedstrijd. Wat verwacht je dan?

  22. polaroids

    Hup Celtic, maak aub 1-5! Dan wordt misschien De Boer op straat gezet. Er moet weer een nieuwe trainer komen. Overmars mag ook weg!

  23. polaroids

    Ik weet nu al de reakties na afloop. We begonnen niet scherp. We hadden meer kansen. Dit soort fouten mag niet op dit niveau….. Elke keer hetzelfde liedje….

  24. lezerG

    De houdbaarheid van Frank de Boer en zn tactische gebrabbel en gedoe is nu duidelijk verstreken. Kom op man, vertrek en laat aub het plezier terugkomen!

    1. toon61

      buiten flikkeren moeten ze hem , hij voldoet totaal niet , kampioen geworden met veel geluk ,omdat er toen een aantal goede dragende spelers speelde , het word met het jaar slechter , maar we hebben wel 100 miljoen op de bank

  25. Teuntje

    Ik wil dit soort opmerkingen helemaal niet maken. Echter, er moet zo langzamerhand toch werkelijk geconcludeerd worden dat het bestuur en de technische staf van Ajax totaal de weg kwijt is.
    Wat een waardeloze wedstrijd.

  26. toon61

    De boer zegt dadelijk , het moet beter , buiten flikkeren die trainer , hij maakt geen een speler beter , wat hij wel doet is in het gareel te lopen voor johan en zijn kornuiten .
    Het is zwaar kut , niet meer en niet minder , en dit is de zwakste nog maar in de poel

    1. Bert62

      Allemaal gelul van de Boer. Buitenflikkeren die hap en zo snel mogelijk. Dit elftal krijg je met geen mogelijkheid meer vooruit.

  27. AjaxBarcelona

    Zwakste man vandaag: Cillessen. Beste man: Younes. Teleurstelling:Ajax. Gelukkigste: Celtic.

  28. Bert62

    Wie durft er hier nog te roepen Wij zijn Ajax, wij zijn de beste. Wat een lamlendige club is dit zeg. Geen enkele beleving. Stelletje kloothommels.

  29. Rene1964

    Witte zakdoekjes, en niet alleen voor de Boer! Ik kijk dit seizoen echt geen enkele wedstrijd meer. En dat meen ik serieus. Vorig seizoen heb ik het ook ongeveer tot deze tijd volgehouden en daarna NIETS van Ajax meer gekeken. Slechts nog Barca en Real. Het is nu echt tijd voor actie. Wat een beleid.

      1. toon61

        jij kan het beste op flikkeren , je voegt niks toe hier , dat je alles goed vind wat ze laten zien , laat toch echt zien dat je er niks van snapt , van heel het spel niet

  30. BobbyHaarms

    Laat ik toch een positief puntje noemen: Tete! Fischer uitstekend doelpunt, Lasse ook goed ingevallen. Maar kom op, thuiswedstrijd moet je gewoon winnen tegen dit Celtic. Nu wordt het weer zeuren let maar op

  31. dathijn26

    Ik ben helemaal klaar met de Boer. Mijn geduld is op met hem. Het is op. Dat zie je aan alles. Wat een klote wedstrijd. Sinkgraven mag wat mij betreft op de bank en Cillesen? Jammer dat hij niet verkocht is. Weer 90 min zitten ergeren aan dit ajax. Echt een schande dit maar niemand doet wat dus blijft dit zo gaan. Weer geen kampioen..

  32. Geenemotie

    Als je thuis van Celtic niet kan winnen en goals zo weggeeft heb je een groot probleem. Het is ook qua spel niet om aan te zien. Pff

  33. Braatje87

    Ik wordt zo moe van dit Ajax… Het liefst zou je ze allemaal een keiharde trap onder de ballen geven! Wat een laffe spelers, geen enkel initiatief, geen enkele creativiteit. Pas aanzetten als Celtic een rode kaart krijgt. Waar ik me het meest aan irriteer is het slome tempo waarmee het spel word verlegd! Aannemen, bal stilleggen, dan pas door… OM VAN TE KOTSEN!!!!!!

    1. Velibor

      Ajax speelt toch echt met Barcas tikki-takki als voorbeeld alleen ze moeten de klok een beetje opdraaien, ti kke taak ti kke taaaaak en niks geen inspeel passes omdat ze ook niet voldoende bewegen voorin.

      1. Braatje87

        Barcas tikki-takka?? Man, het lijkt er in de verre verste niet op. Bij Barca durven ze welke speler dan ook in te spelen ook al staat er een tegenstander op 1 meter. Er staan minstens 7 laffaards op het veld die altijd de veilige oplossing zoeken. Het probleem is dat er alleen maar jonge spelers op het veld staan die afgerekend worden op hun fouten. Als er ervaren spelers bij staan op het veld durf je als jonge jongen ook met wat meer bravoure te spelen. Nu komt het hun creativiteit niet ten goede.

        1. Velibor

          Dat was toch de insteek vd boer eerst, haha wel een beetje teveel hooi op de vork genomen natuurlijk

      1. toon61

        Frank niet , flikker toch een eind op man , hij doet alles fout , koopt kut spelers , laat zijn eigen niet gelden , en is zo arrogant dat hij geen spelers nodig heeft , dat zet hij bijna geen een speler op zijn plek waar hij voldoet , en wisselen daar kan hij ook geen reet van , voorbeelden zat geweest , watt lul je nou man .
        Daarbij komt er nog bij dat geen een speler beter word onder hem , of dit beleid , het is net hoe je het ziet , ik zie het niet roze kleurig , en vele met mijn niet .

      2. Heldenzoon

        Wie stelt die mentaal instabiele spelers op? Frank de Boer….. Van mij deze maand weg; voldoet niet meer. Punt!

  34. Roberto

    Doelstelling van Ajax is dit seizoen, het publiek vermaken met aantrekkelijk voetbal, overwinteren in Europa (halve finale) en landskampioen??? Nou Frankie…Keep on Dreaming!!!

  35. -buitenkantje rechts-

    Lasse bedankt voor het punt.. Weer gescoord op een belangrijk moment uit een vrije trap.. En dat ondanks het feit dat je al jaren misbruikt wordt.

  36. AjaxBarcelona

    Opstelling
    Cillessen
    Tete Veldman Riedewald(thuis)/Heitinga(uit) Dijks
    Bazoer Klaassen Serero
    El Ghazi Fisher(thuis)/Milik(uit) younes

  37. paullus

    Ik mag toch hopen dat dit het laatste jaar is van de boer en zijn kornuiten
    Want hij maakt heel Ajax stuk

  38. Jagger

    Al 60 jaar Ajax-fan, maar sinds ruim een jaar erger ik me aan het vaak belabberde spel van mijn cluppie! Ook vanavond tegen Celtic.
    Spelstatistiek:
    Balcirculatie: zwaar onvoldoende
    Positiespel : zwaar onvoldoende ( ze leken wel kleurenblind )
    Balletje terug en/of breed: veel te veel ( druk zetten leek wel uit den boze! )
    Concentratie: op een enkele speler na onvoldoende ( uitzondering o.a. Klaassen, Younes, Tete en Fischer)
    Mandekking: liet weer zeer te wensen over
    Kortom: mijn avond was zeer vergald, terwijl ik me op een succes verheugd zou hebben

    Groetjes,
    Jagger

  39. Geroldkohlen

    younes was een lichtpuntje met klaassen, el ghazi kwam veel te laat op dreef, maar nu moet iedereen toch wel inzien dat we ervaring met kwaliteit missen in elke linie! dit jonge team is goed voor tegen ado en nec, maar niet op europees niveau wanneer er gevraagd word om echte kerels gemixed met kwaliteit, en niet om pubers die dons haartjes op hun ballen hebben! als we zo door gaan word dit weer een verloren jaar! dit reken ik frank en marc en dit klote beleid aan! vind dat wij als supporters ons meer moeten en mogen laten merken dat dit niet meer, kan dit beleid met dit team incl frank en marc en co heeft gefaald!

    1. Toppertje

      Eens. Het is gvd Ajax onwaardig hoe we tegen de laatste 3 Europese tegenstanders hebben gespeeld.

Comments are closed.