Ajax boekt eenvoudige 0-3 overwinning op AZ

az-ajax_logo

Ajax is de competitie uitstekend begonnen met een 0-3 overwinning op AZ. Al in de eerste helft stond de eindstand op het bord via twee doelpunten van Anwar El Ghazi en een afstandsschot van Nemanja Gudelj. Smetje op de wedstrijd was het uitvallen van El Ghazi in de tweede helft met een blessure.

Frank de Boer had het voorafgaand aan de wedstrijd natuurlijk nog even over de zeperd tegen Rapid Wien maar had ook een mooie voorspelling. Als het team vandaag een goede wedstrijd speelt is er niks aan de hand, en daarmee doelde hij op zijn functioneren binnen Ajax. De spelers hadden dit waarschijnlijk opgevangen want vanaf het beginsignaal toonde Ajax lef en trok het het spel snel naar zich toe.

Binnen een kwartier was het raak voor Ajax en de manier waarop mocht er zeker zijn. Anwar El Ghazi joeg de bal vanaf buiten de zestien onhoudbaar in de kruising en dat was de voorbode voor een lekker middagje in het AFAS Stadion. De buitenspeler had zijn kruit nog niet verschoten, want in de 38e minuut kopte hij raak uit een vrije trap van Nemanja Gudelj en dat betekende de 0-2. Twee minuten later was het Gudelj zelf die raak schoot en daarmee de wedstrijd al vroeg het slot gooide.

In de tweede helft vuurde Frank de Boer zijn team aan om aanvallend te blijven spelen en dat resulteerde in aardig wat opgelegde kansen van onder andere Davy Klaassen en Lasse Schöne. Ook Yaya Sanogo mocht nog minuten maken en hij verving Arek Milik in de spits. Het resulteerde echter niet in meer doelpunten voor Ajax en de Ajacieden speelden de wedstrijd uit en mogen zich voorlopig koploper noemen, aangezien 5 eredivisieduels niet doorgingen wegens politiestaking.

AZ – Ajax 0-3 (0-3)

’14 El Ghazi 0-1
’38 El Ghazi 0-2
’40 Gudelj 0-3

Scheidsrechter: Kuipers
Toeschouwers: 16.673
Gele kaarten: Van Overeem (AZ), El Ghazi, Klaassen, Riedewald (Ajax)

Opstelling AZ: Rochet, Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Haps, Van Overeem, (/71 Luckassen), Henriksen, Ortiz, (/64 Muhren), Haye, Vaanhold, (/72 Hupperts), Janssen

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Anwar El Ghazi, (/57 Lasse Schone), Arek Milik, (/63 Yaya Sanogo), Daley Sinkgraven.

Related posts

117 Comments

    1. marc81

      nu naar ajax 2 kijken. aftrap om 16:45. ben benieuwd naar alle ajaxieden. veel plezier allemaal.

  1. Teuntje

    Knap dat na alle ellende en kritiek de afgelopen week deze wedstrijd gewonnen wordt.
    Één ding….waarom reageert El Ghazi zo vreemd na zo’n fantastische goal!!!

      1. Bert62

        Kritiek was wel terecht, hij moet eerst maar eens beter presteren maar deze wedstrijd heeft hij dat zeker gedaan

    1. Mikevanwetten

      Is ook helemaal niet nodig om zo uitbundig te juichen na die laatste slechte wedstrijden! Laat maar is zien dat je een wedstrijd goed uit kan tikken en niet elke keer na een goal helemaal inzakt en uiteindelijk verliezen. Maar zeker complimenten voor deze wedstrijd!??

  2. Rene1964

    0-3, het grenst bijna aan het ongelooflijke ! Veltman erg bepalend en goed. Enige die ik minder vond was Milik en later ook Sanogo. Schöne viel goed in. 5 kansen, drie goals. Qua spel bij vlagen redelijk tot goed, maar toch ook behoorlijk wat slechte passes gezien. 0-3 had met wat meer inzet en preciezie uitgebouwd kunnen en moeten worden naar meer! Desondanks erg tevreden!

    1. Rene1964

      Gele kaarten werden wel erg gemakkelijk en snel gegeven, vond ik (Klaassen, Riedewald)

    2. 040-Ajacied

      Zeker, maar het zegt ook wat over ons spel dat onze spitsen (eigenlijk de laatste jaren) minder zijn en er geen 25 tot 30 inprikken.. Ze krijgen gewoon geen goeie bal…

          1. CactusMokum

            al seizoenen geen echte buitenspelers die de achterlijn halen en een goede voorzet afleveren daar ligt het spitsen probleem

  3. Mokum76

    Strak gespeeld, volwassen uitgespeeld! Top, nu doortrekken deze lijn!

    Al Ghazi, fantastische goal! Maar laat dat vingertje volgende keer maar achterwege! Je speelt bij Ajax, dus als je niet goed speelt dan kun je kritiek verwachten. Deal with it!

    1. quadsboy

      Dus dat Mokum dat mag die doen wanneer hij drie wedstrijden achter elkaar score,moet wel eerlijk zijn de eerste was gruwelijk

  4. sjaakie

    goed begin de tegenhangers zijn even de mond gesnoert goede. wedstrijd als ze dit vol houden kom je weer in de tot drie als de koppies allmaal de zelfde richting op blijven staan

  5. qazqaz

    Goed gespeeld, had ik wel verwacht. ben altijd positief gebleven!!
    Alleen El Ghazi moet nog ff een kerel worden en niet zo arrogant doen bij die goal, als er kritiek is neem je dat als prof, en vooral als man.
    En als je dan je tegendeel bewijst is dat genoeg en moet je blij zijn en het blij vieren en niet zo met dat vingertje!!!!

    Zo doorgaan Ajax, heb genoten. ook dat passje van Sinkgraven lekker hoor!!

  6. JBajax

    Top gedaan Boys!

    Conclusie:
    Verdediging stond goed (Veltman speelde sterk)
    Middenveld hebben we gudelj gewoon nodig dus van mij mag hij altijd basis staan (mag mij voor bazoer, nog te wisselvallig)
    Sonoga sterk als aanspreekpunt maar dan……?

    Vasthouden dit!!

      1. CactusMokum

        ik ben geen voorstander van een middelvelder op de vleugel! maar zo staat het op dit moment goed met Gudelj op het middenveld en Sinkgraven vleugel….goed resultaat vandaag. hebben we even nodig voor vertrouwen

        1. CactusMokum

          nee logisch want die is geblesseerd!! maar hij is van nature wel een middenvelder en heeft dat zelf ook regelmatig aangegeven

          1. Remco425

            Was voor Ajaciedbrum bedoeld. Die zei Fischer eruit, maar die speelde al niet dus kan hij er niet uitgehaald worden 😉

    1. Widi

      Voor Bazoer? Ben jij blind (niet Danny)???? Bazoer is al het hele seizoen de beste of bij de betere. Verliest zelden de bal. En dan zeg jij wisselvallig? Stevie Wonder!

      1. PvL020

        Heeft hij ergens wel gelijk in, maar dat komt meer door de jeugdigheid en op de verkeerde momenten doorspelen zeker tegen rapid.

      2. JBajax

        Geloof mij niet verkeerd! Ik ben een echt bazoer fan! Maar ik vind hem te defensief spelen en nog niet goed genoeg voor dit middenveld! Gudelj kan het beide!

  7. fjonkman

    Oke, tijd om even mijn eigen woorden op te eten. Ik weet dat ik van te voren best wel bevreesd was dat AZ sterker zou zijn dan ons team, maar ze hebben mijn angst totaal weg gespeeld. Ik ben zo blij dat ik er naast zat, dat ik met liefde me eigen woorden opvreet. Hulde!!!

  8. quadsboy

    Wat ik al zij dit was warming-up voor ze voelt goed aan volgend week beter gaan voetballen Lets Go Boyz

  9. Litmanen

    waar zijn nu al die negatievelingen ? Veltman voor mij Man of the match. Zoveel kritiek en dan zo’n wedstrijd spelen!
    El Ghazi moet even vijf minuten in een hoekje gaan zitten met De Boer. Zo’n doelpunt maken en dan niet juichen! Kan dus niet tegen een beetje kritiek.
    Terechte kritiek trouwens!

    1. Rene1964

      1 goede wedstrijd, maakt nog geen goed seizoen LITMANEN ! D’r zullen zeer beslist nog veel punten worden verspeeld dit seizoen. Maar uiteraard ben ik erg blij met dit resultaat. VERGEET ECHTER NIET: ook AZ speelt met een zeer jong team, waar 6 spelers weg zijn! AZ is geen PSV!

      1. Remco425

        Dat zegt ook niemand, maar de negatievelingen wisten het zeker, Ajax zou ook verliezen van AZ…

    2. Geroldkohlen

      nou man of the match is overdreven litmanen hij speelde goed, maar dit team blijft te jong in mijn ogen, met ervaring erbij is er veel meer stabiliteit in de ploeg in belangrijke wedstrijden zoals europees word meer gevraagd dan alleen talent en goed voetbal willen spelen! de kritiek was zoals jij ook zelf zei terecht!

      1. Litmanen

        Hij speelde zoals altijd, alleen bleef het Veldmannetje een keertje weg. Die jongen mag ook wel eens geluk hebben, want ondanks zijn leeftijd leidt hij de jongste verdediging van Nederland en misschien wel in Europa. Vergis je niet, Riedewald wordt ook de hele wedstrijd door hem gestuurd.
        Zoals De Boer het zegt zonder hun namen te noemen: die gaan samen in de toekomst in de basis staan van Oranje. Nou als je leest dat Dijks ook al een uitnodiging krijgt, dan mogen we best trots zijn.

        Als ik kijk naar Ajax-Wolfsburg en Ajax-AZ, dan is er veel hoop op een goed seizoen. De Boer moet scherp blijven, want de wissel El Ghazi voor Schone was een geweldige, ook tactisch. Hij moet dat gewoon doen, blessures of niet, chagrijnige kop of niet, hij is de baas.

        En dan mensen, 1 zwaluw maakt geen zomer, maar gezien het spel haalde ik opgelucht adem en ben ik bang dat Viktor nog even moet wachten op zijn rentree. Gisteren ok een heerlijke Gudelj gezien.

    3. creutz1977

      helemaal mee eens litmanen.. spelen ze wat minder dat hoor je iedereen schreeuwen en brullen en alles de grond in trappen.. En nu helemaal stil… Ik zeg hulde voor de spelers

  10. Fvanr

    Nu denken we dat weer de top te zijn. Als AZ uitgerust was dan was het totaal andere wedstrijd geweest.

    1. steddie eddie

      ach az had totaal niks te vertellen dit ajax gaat ver komen vooral het mv is goed

    2. Rene1964

      Idd, ook AZ speelt met een erg jong en vernieuwd team. Met beide beentjes op de grond blijven dus!

      1. AjaxKat

        Ja, als AZ wat scherper was dan stond het halverwege tweede helft 2-3 of 3-3 zelfs. Ben niet gerust op de ruimtes die ze soms weggeven achterin.

        1. Remco425

          Als Ajax ook wat scherper was geweest was het 0-5 of 0-6. Als telt niet en niet ‘als’ alleen in het negatieve trekken.

  11. Rene1964

    Vooral die volley-pass van hem naar Schöne. Erg mooi. Goal van Anwar (1e) was van grote schoonheid!

  12. SPHAFCA

    Prima eerste helft. Tweede helft wat saai, maar het was toch al beslist. El Ghazi & Veltman verrassend sterk. Ik ben zeer blij!

  13. Beer van de Meer

    Wel opvallend dat de meeste kritiek op het juichen van el Ghazi komt van mensen die zeer negatief waren. Mensen die spelers gewoon met een beweging neersabelen. Mensen die zeggen dat dat hoort en mag in het kader van vrije meningsuiting. Wat doet el Ghazi anders dan deze mensen? Niets, gewoon een koekje van eigen deeg. Slim? Misschien niet. Logisch, vooral op zijn leeftijd, jazeker. Dus mensen, niet zeiken. Als jullie normaal kritiek leveren zal hij normaal juichen. Mij maakt het geen bal uit, als die bal het netje maar in gaat.

  14. BenitoAjax

    Helaas heb ik de wedstrijd niet kunnen zien aangezien ik in het buitenland ben, maar ik ben zeer benieuwd naar het spel dus ga gelijk de samenvatting kijken!

    1. Beer van de Meer

      De app live tv nemen voor een euro voor 3-4. Heb je ook in het buitenland de wedstrijden, vaak via Fox.

  15. d4l

    hey guys. can anyone pls advise software like pcstreams analog? Pctreams is not working so its hard to find ongoing live streams. Any other link to any site with dutch streams(foxsports) will be also usefull. thanks a lot.

    1. Beer van de Meer

      Oke now in English: the app live tv. Only 3-4 euro to get a lot of sport for free.

      1. d4l

        sorry for english. i`m non-dutch ajax supporter. any chance to post direct link to download?

  16. Heerdeajax

    Goede overwinning maar die sanogo kan niet timen ,koppen enook niet voetballen terugsturen die man is echt niet beter als zivko

  17. Didron

    Was een leuke wedstrijd met een mooi resultaat! De 0-1 & 0-3 waren super doelpunten, waarbij de eerste van Anwar nu al doelpunt van de maand (seizoen?) is!! Had eigenlijk verwacht dat het wel 0-5 zou worden. Zonde dat Anwar geblesseerd uitviel…

  18. AFC AJAX

    Wat was dat een WERELDDOELPUNT van El Ghazi zeg alvast mooiste doelpunt van het seizoen

    1. Didron

      @ AFC AJAX: Sowieso van de maand. Maar zou goed kunnen dat hij meedingt naar doelpunt van het seizoen!!

  19. Rene1964

    Veltman voor mij, vooral in de tweede helft erg belangrijk. Hij voorkwam dat AZ niet terug in de wedstrijd kwam. Verdere Bazoer weer erg sterk, Sinkgraven top. Riedewald ook solide, onterechte gele kaart trouwens. Tete prima slidings! Dijks ook overigens!

  20. toon61

    gelukkig gewonnen , ook lichtpuntjes gezien , gelukkig was veldman goed aan het spelen , en de rest ook redelijk ,alleen milik was slecht vond ik , maar die kreeg ook weer geen een bal goed .
    Wie moet trouwens nu op de plek van elghzi gaan spelen , we hebben er geen ene meer
    Een dag zon maakt nog geen goede zomer .

      1. toon61

        dat klopt , ik hoop het trouwens , eigenlijk moet een spits van ons er een 25 maken elk jaar , zie jij dat gebeuren , ik niet omdat hij bijna geen ballen krijgt.
        Hij was deze game niet erg gelukkig bezig vond ik , hij was dan ook een van de slechtste , de rest heeft het goed zat gedaan , misschien met wat geluk af en toe , maar het gaat de goede kant op

  21. Heldenzoon

    De automatismes ontbreken nog maar dat komt vanzelf wel weer.

    Zou heel graag een echte gemene spits willen zien. Eentje die een verdediger soms een rotschop geeft…….

  22. Rene1964

    BEER: ik kan geen app vinden met enkel de naam: live tv :(( Wel tig vergelijkbare apps. Heb er een viertal geprobeerd, but noppes, nada voetbal helaas. Nog een tip?

    1. Oosterse Ajacied

      Live tv is uit de lucht en de app uit de app store. De streamingsite waar ze gebruik van maakten is ook aangepakt door fox sport. Jammer!

      1. Beer van de Meer

        Had twee weken niet gebruikt of zo. Jammer maar bedankt voor de info. Misschien af en toe een Russische site 😉

  23. Slingertje.

    Leuke 1ste helft maar jammer dat dat na rust niet door trokken. En meneer el Ghazi moet niet zo lopen janken over de kritiek op de ploeg deze week want die was helemaal terecht,dus juich normaal en stop met die nagemaakte trekjes.

  24. Geroldkohlen

    kritiek van afgelopen dagen was terecht en nog steeds ,maar ik ben erg blij met de drie punten! en blij met de goede start van de competitie.

  25. War

    Blij met de punten, maar meer ook niet !
    Meneer El Ghazi moet die vervelende gebaartjes achterwege laten

  26. Jerry 072

    Hoop dat ze een beetje met hun benen op de grond blijven. Erg veel leuke dingen gezien, bedankt was een goede dag

  27. -buitenkantje rechts-

    Niks gezien omdat ik nog in buitenland ben.. Maar super gelukkig met resultaat.. Fantastisch! En laten we elkaar nu geen crisis meer aanpraten.. AZ met 0-3 wegzetten is erg knap!..

  28. Geroldkohlen

    als we Jablonec ook zo van de mat spelen dan ga ik er een beetje in geloven, vind nog steeds dat urby moet komen en een daadwerkelijke ervaren versterking voor achterin ,voor de stabiliteit!

  29. Litmanen

    Ik heb zelf gezegd dat van Schone de plek van Ghazi mocht innemen, hij was al weken uit vorm. Gisteren had hij wat geluk ( en iedereen heeft dat soms nodig) en vlogen er twee in en had hij ok toevallig nog een hele zwakke linksback tegenover zich. Maar zoals hij gisteren mediagetraind antwoord gaf op tv hoeft van mij niet. Zeg dan gewoon ” ik had de kolere in omdat iedereen maar liep te zeiken dat ik uit vorm was” .

    Dat voorgeprogrammeerde antwoordje geven vind ik echt walgelijk. Hij was gisteren echt heel goed en zijn vervanger kwam op tijd en Schone was ook beregoed. Bij het worden van profvoetballer hoort ook dat je tegen kritiek kan en daar soms boven staat.

    Als de Boer succes wil hebben zal hij dit seizoen wat vaker eerder moeten wisselen. Gisteren viel Milik uit de toon, nou, gewoon eruit halen, geen probleem. El Ghazi is vaak na een uur leeg. Nou je hebt de bank vol zitten, geen probleem van maken. Ik denk dat Ajax op die manier sterker wordt in de slotfase, daar waar ze het vorig seizoen vaak lieten lopen.

    En verder: ik heb genoten!

      1. Beer van de Meer

        Hij is inderdaad bezig met het worden van prof voetballer en hij is nog aan het puberen. Dat is ook zijn leeftijd. Hij leest ook de fora en het is niet mals en de manier van kritiek vaak walgelijk. Zijn reactie op het veld zit ik dus niet mee en dat recht heeft hij. Als hij 21 plus is moet het er uit zijn. Vwb interview …… Als hij reageert zoals jij aangeeft dan wordt dat gezien als olie op het vuur dus dan maar nietszeggend. Uiteindelijk beter. Door oa “supporters” hier krijg je dit soort situaties. Als men zich op de fora normaal uit had dit allemaal niet hoeven gebeuren. Dus, niet een kant opwijzen maar als supporter ook zijn reacties accepteren.

Comments are closed.