Rapid wil stunten: ‘We zijn met veel zelfvertrouwen naar Amsterdam gekomen’

0803ajax-rapidwien

Als Ajax dinsdagavond in eigen huis tegen Rapid Wien alleen al er in slaagt de nul te houden dan plaatst het zich voor de laatste play-offronde van de Champions League. Coach Zoran Barisic van Rapid houdt zich graag vast aan de tweede helft van het duel van vorige week: “Ajax voelde zich na de 0-2 voorsprong in de eerste helft een beetje te zeker. Ze speelden na die tweede goal niet meer op de aanval. Het gaf ons de ruimte om toe te slaan. We konden succesvol in de tegenaanval gaan en sleepten daardoor de 2-2 uit het vuur”, zo verteld hij tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel.

Rapid won afgelopen zaterdag nog de generale repetitie van nota bene Red Bull Salzburg, en wil dinsdag weer verrassen. “Met passie, moed en een beetje geluk komen we wellicht een ronde verder”, zei aanvoerder Steffen Hofmann van Rapid op de persconferentie. “Het zal lastig worden, maar toch zijn we met veel zelfvertrouwen naar Amsterdam gekomen.”

Bron: Ajax.nl

Related posts

37 Comments

  1. Joep

    Ajax moet toch in staat zijn om deze ploeg op te vreten. Deze keer wel de kansen afmaken. En we staan in de volgende ronde.

    1. BobbyHaarms

      Als ze net zo spelen als in de eerste helft gaan we probleemloos door naar de volgende tegenstander..gaan ze weer lopen prutsen zoals vorige week in de 2e helft dan wordt het een avond met samengeknepen billen zitten en 10 jaar ouder worden…laten we hopen op dat eerste

        1. War

          Niet alleen de spelers, maar met name ook FdB, die had in moeten grijpen, altijd makkelijk om dan de spelers de schuld te geven,
          FdB was hier toch het meest schuldig.

          1. Ajax nr 1

            Precies War en dan dat vinger wijzen. FdB had het slot erop moeten gooien en dat heeft hij niet gedaan. 1woord DOM

  2. Roberto

    Ajax moet deze wedstrijd gewoon winnend afsluiten. Anders hebben we niets te zoeken in de Champions League.

    1. FdB=Ajax

      Ik vind Frank de Boer een mooie vent en goeie trainer (zie mijn accountnaam :)), maar ik durf zelfs te zeggen dat als Ajax morgen wordt uitgeschakeld dat Franks positie dan best besproken mag worden. Het zou betekenen dat dit “jonge team” al jaren een “jong team” is en dat er te weinig stappen worden gemaakt.

      1. toon61

        FDB maakt fout na fout , verkeerde wissels, spelers op een andere plek neerzetten ,niet erg hoogstaand .
        DAt neemt niet weg dat het knap is 4 keer achter elkaar kampioen worden , maar heeft het niet te maken met op het goede moment binnen komen , en goede spelers hebben op dat moment , de rest was nog slechter , welke speler heeft hij beter gemaakt , dat moet jij mijn eens vertellen .
        Daarbij komt nog het beroerde beleid wat er gevoerd word , bij ons zij ze veelste jong , er zit weinig ervaring in de ploeg , en die komt er ook niet .
        Jammer dat ze de kampioenschappen zo makkelijk weg geven aan de grootste cocurent , en die maken ze met hun beleid nog rijker ook , dus beter , cl betekend veel geld , wat ajax nu niet pakt .
        En vanavond zie ik niet gebeuren dat ze gaan winnen .
        Ik hoop dat ik het mis heb .

          1. Beer van de Meer

            Vraag me af of je wel weet wie de Beer van de Meer is. Ik twijfel daar erg aan. De namen van de huidige spelers weet je ook al niet.

        1. FdB=Ajax

          Ik kan wel een paar spelers noemen die Frank de Boer beter heeft gemaakt hoor…
          Cillessen, Klaassen, Bazoer, Fischer…

          1. FdB=Ajax

            Ik vind jouw reacties altijd een beetje kort door de bocht. Prima dat je niet achter het beleid staat, iedereen heeft zijn eigen mening. Maar je zegt steeds dat De Boer spelers op de “verkeerde” plek zet, maar je onderbouwt het nooit. Frank de Boer zag dat Bazoer een middelvelder is en geen verdediger. Frank de Boer zet Klaassen nu eindelijk op 10, een Sinkgraven die vorige week gewoon een hele goeie pot speelde op linksbuiten, daar hoor ik je nooit over.

          2. Ajax nr 1

            Soms hoef je dingen niet te onderbouwen FdB dat kan je zelf toch ook wel zien. Bijna alles wat Toon61 hierboven zeg is waarheid alleen dat Ajax niet doorgaat geloof ik nu niet want de wedstrijd is nog niet gespeeld. Ik hoop wel dat Toon61 hier ongelijk kriigt.

          3. toon61

            Waarom stond Klaasen vorig jaar dan niet op zijn plekie , en dit jaar gudelj , en sinkgraven als linkerspits , is dat niet onder bouwt jongeman , wat sinkgraven betreft , daar heb ik het allang over gehad , beter kijken zou ik zeggen , of naar hansje anders toe

          4. Beer van de Meer

            Vooral het niet weten dat Sinkgraven al veel vaker links buiten heeft gespeeld in zijn Heerenveen tijd. Multi inzetbaar heet zoiets. Maar ja …… toontje he.

  3. jojocoolio

    Na de tweede helft van vorige week hebben ze nog gelijk ook…

    Even tussendoor hé. Ajax mag deze week tonen dat ze nog ambities hebben en respect voor hun supporters. Bakken met geld op de bank. Echt bakken. Desondanks verhogen ze de seizoenkaarten. Aankopen? Nog onduidelijk of dit versterkingen zijn. Cilessen hoeft helemaal niet weg want er is geld genoeg. FdB zegt eerder stoer: nee, ga ik voor liggen. Let op. Dinsdag verknallen ze het tegen Rapid en Cilessen speelt zaterdag tegen Spurs. Geen ambities, geen respect. Als er maar geld binnen komt wat vervolgens niet wordt uitgegeven. En dan is het raar als er geklaagd wordt door supporters. Bah.

    1. Geroldkohlen

      ben ik mee eens als er geen europees word gespeeld dit seizoen doordat we het vanavond verprutsen, dan denk ik ook dat cilissen gaat met nog een paar anderen!

      1. toon61

        Hier sta ik 100% achter , de waarheid is hard , maar zo is het ,en dan word het hier door somigge goedgepraat , kunnen ze niet winnen , gaan ze dreigen en schelden , waar ik geen donder om geef , het zegt meer over hun als mij .

        En net wat je zegt , het word nog slechter ben ik bang .

  4. Ajaxforlife

    Maar laten we hier ons nou niet verrassen door de stormram in het begin van Rapid… er gewoon direct op knallen! !!!!!

  5. Slingertje.

    Als Rapid het fysiek gaat spelen gaat het heel moeilijk worden voor Ajax want dan geven de meeste spelers van Ajax niet thuis dat is al te vaak gebleken in het verleden.
    Ajax moet eens wat meer echte kerels gaan opleiden want met technische spelers alleen win je de oorlog niet.

Comments are closed.