El Ghazi: ‘Ze noemen je een groot talent, maar branden je af’

0717ajax-wolfsburg_elghazi

Afgelopen seizoen wist Anwar El Ghazi, die Sparta in 2013 voor Ajax verruilde, zich in het basiselftal te spelen. Dat ging niet zonder slag of stoot, de twintigjarige vleugelspits heeft daarvoor wel wat moeten doorstaan bij Ajax, waar de lat doorgaans hoog ligt en nederlagen in feite nooit geaccepteerd worden. Voor jeugdige voetballers is dat niet altijd eenvoudig, erkent El Ghazi. “Het is heel moeilijk. Ze noemen je een groot talent, maar als je een slechte wedstrijd speelt, branden ze je af”, zo laat de buitenspeler tegenover De Volkskrant weten.

“Daar moet je mee omgaan. Het enige wat je kunt, is je voeten laten spreken. En positieve energie halen uit de mensen met wie je het moet doen. Anders ga je blokkeren.” De rechtsbuiten kwam afgelopen seizoen tijdens 31 competitiewedstrijden in actie in de ploeg van Frank de Boer waarin hij negen keer scoorde.

Bron: De Volkskrant

Related posts

29 Comments

  1. Didron

    Laat ons dit seizoen maar genieten van vele mooie acties en doelpunten! Dan krijg je zeker de erkenning die je verdiend! Heb er vertrouwen in!!!

    1. BobbyHaarms

      Welkom in het topvoetbal jongen! Gewoon je eigen weg volgen, leergierig zijn en investeren in jezelf, dan red je het zeker…laat dit jouw seizoen worden..

  2. Sonsee

    Kon Kishna een voorbeeld aan nemen. Maar dat krijg je als je je mond laat spreken ipv je voeten.

    1. Remco425

      Vroeger werden jonge talenten anders ontzien en ging de kritiek naar de ervaren spelers die wel zouden moeten weten hoe het werkt. Gek genoeg braken er toen meer talenten ECHT door…

      1. Velibor

        Vroeger hadden talenten ook geen half of heel miljoen per seizoen ,nu wel dus ze moeten eerder aan de bak of ze druipen af naar een club als eh…..Lazio ?

  3. Joeguh9

    Deze jongen heeft de juiste mentaliteit zoals hij nu praat! Heeft absoluut de potentie om ooit voor een Europese (sub)topclub te spelen! Laat ons genieten van je snelheid en technisch vermogen dit seizoen!!

  4. Royb020

    Het is een heel groot talent!! Maar hij moet nog veel leren!! Zorgen dat er meer rust in ze spel komt en hij moet nog volwassener worden!! Hij doet er wel alles er aan om zen doel de bereiken!! Ik weet zeker, deze jongen word een grote meneer!!!

  5. CactusMokum

    Als je daar mee kan omgaan dan ben je mentaal heel sterk en word je een hele grote met een mooie toekomst….

  6. qazqaz

    Hopen voor die jonge dat hij het haalt.
    Aan zn mentaliteit ligt het zeker niet.
    Aan zn kwaliteiten ook niet, als hij nog leert. Want hij is nog jong.
    maar je moet in de voetballerij ook een beetje geluk hebben.
    Hopelijk is het geluk aan zijn zijde en kunnen we genieten van zo’n topper met zo’n geweldige mentaliteit!

  7. Mokum76

    Welkom bij de profs Anwar. Wen er maar aan, want dat zal echt niet minder worden bij een Europese topclub.

    En dat afbranden valt echt wel mee bij 1 slechte wedstrijd. Jij hebt er gewoon meerdere achter elkaar gehad, dan heb je het wel, en terecht ook vind ik.

    En geen oog hebben voor je medespeler helpt natuurlijk ook niet echt he.

    Enige antwoord is gewoon een tandje bijschakelen, en laten zien wat je in huis hebt!

    1. S4ndrr

      Wat een onzin! Die jongen is net bij het 1e komen kijken afgelopen seizoen. Durf te wedden dat 95% hem niet eens kende 2 jaar geleden. Dan mag je als ’talent’ wel wat mindere wedstrijden spelen.

      1. Mokum76

        Jij mag vinden wat je vind. Ik vind, dat als je meerdere wedstrijden achtereen niet 1 keer je mannetje voorbij komt als buitenspeler, dan mag er kritiek zijn. Ongeacht hoeveel jaar je in het eerste speelt.

    2. CactusMokum

      precies vorig seizoen kreeg er 1 zelfs de aanvoerderband na een reeks slechte wedstrijden…en kreeg nog praatjes ook…ga verder geen namen noemen

  8. Hazez

    Bek houden en voetballen !!!! Vergeet niet dat 1 wedstrijd voetballen bijna een jaar salaris is voor sommige supporters

      1. Mokum76

        Misschien iets te grof verwoord voor sommige 🙂 maar snap zijn reactie wel.

        Voetbal is een erg geliefde sport waar heel veel mensen naar kijken en van houden, en als voetballer weet je dat. Daarom krijgen ze ook zo veel geld. Dan weet je ook dat er veel meningen zijn, en dus ook dat je kritiek kunt krijgen.

        Dan moet je niet erover zeuren in de media, maar harder knokken om je ware talent te showen. Gudelj begrijpt dit bv erg goed

  9. woody79

    welkom in de grote mensen wereld. zorg er maar voor dat je niet afgebrand hoeft te worden.

  10. lrsvdrk

    snap ik als je een 100% goal tegen Rapid Wien om zeep helpt door zelf te gaan, waar hij er anders in had gegaan. Je moet voor zekerheid gaan in zulke belangrijke wedstrijden!! Je kan dan idd commentaar verwachgen. Al met al echt een topspeler, maar hin moet zeker nog veel leren bij Ajax

  11. quadsboy

    Gewoon goed blijven voetballen krijg je ook geen gezeur aan je hoofd maar elk speler heeft zij. UPS en downs maar jij red het wel

  12. Valentino

    Dat je wordt afgebrand komt deels omdat je jezelf vooral plaatst als groot talent en je als een vedette gedraagt. Opmerkingen als ‘ik hoor hier gewoon te staan’ en ‘ik voel me niet aangesproken want ik speelde zelf wel een goede wedstrijd’ worden je uiteindelijk altijd aangerekend als je verzaakt.

  13. Mijn Club

    Blij dat de meesten hier hem weldegelijk erkennen als een groot talent. Vind ik zelf ook. Vroeger was het echter gemakkelijker voor talenten omdat er tot zo’n vier jaar geleden, er veelal ervaren kerels speelden, met talenten ertussen. Nu zijn het bijna allemaal jonge talenten en dat gaat nu eenmaal niet onder slag of stoot. Bovendien is het wen verkeerd beleid. (Mijn mening!)

Comments are closed.