Ajax start met waarschijnlijk zelfde basisploeg tegen Rapid (Incl. video)

0729RapidWien-AjaxTeamfoto

Frank de Boer zal dinsdagavond in de Amsterdam ArenA naar verwachting met dezelfde jonge basisploeg als vorige week starten in de return tegen Rapid Wien. Dat was de jongste basisploeg van Ajax ooit in Europees verband. ‘Ik zie eigenlijk weinig reden om veel te veranderen’, stelde Frank de Boer op de persconferentie tegenover AT5.

De Boer kon onmogelijk tevreden zijn over het spel van zijn ploeg, vorige week in Wenen. ‘Maar we hebben goed over die wedstrijd gesproken. We hebben met beelden laten zien wat er niet goed is gegaan. De jongens moet begrijpen wat er op bepaalde momenten gevraagd wordt, ook tegen tien man. We hebben ze daar nadrukkelijk op gewezen en beelden laten zien. Ik heb het gevoel dat ze het heel goed hebben begrepen”, stelt de Ajax-trainer.

De Boer vindt niet dat het team te jong is. Volgens hem is leeftijd geen graadmeter voor ervaring. “Ik denk dat we een mooie mix hebben. Natuurlijk heeft een jeugdig team meer bijsturing nodig dan een ervaren team. De vraag is of het exceptionele talenten zijn of niet. Anders kun je daar soms best risico’s mee nemen.”

App-gebruikers: Bekijk de video via deze link op onze website.

<center><iframe width=”400″ height=”250″ src=”https://www.youtube.com/embed/Ax6ZO9MaT0g” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe></center>

Bron: AT5

Related posts

35 Comments

  1. ajaxpers

    Heb aub wat meer zelfvertrouwen in jullie eigen kunnen. Meer lef, en meer druk naar voren. En verdedigers, lukt het ff niet ram die bal keihard naar voren ipv slap inspelen etc.

      1. SPHAFCA

        Als jij denkt dat in dat doe moet je even een paar lesjes begrijpend lezen volgen. Het is trouwens Veltman.

  2. Mokum76

    Gewoon spelen zoals de eerste helft in Wenen, dan rollen jullie ze op! Knallen jongens, maak ons trots!

  3. Joep

    Van deze ploeg moet je gewoon winnen. Anders heb je ook niets te zoeken in de CL. We zijn er morgen bij.

    1. Litmanen

      Ik zeg 1-0, doelpunt van Veldman, ver in de tweede helft.
      En dan morgen genieten van alle quadsboys en toontjes.

    1. BobbyHaarms

      Dit is DE kans voor de spelers om die 2e helft van afgelopen week persoonlijk recht te zetten..slagen ze daar niet in mag het hele elftal dat zichzelf verwijten, en Frank dat hij dezelfde spelers heeft laten staan en ze heeft laten falen. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen en er gewoon van uitgaan dat de boodschap nu eindelijk eens doordringt in die jonge hersencelletjes en ze gaan knallen morgen

  4. quadsboy

    Aaaaaggg Frank zet Veldtje gewoon even op de bank zal hem goed doen,maar ja winnen moeten we zekers wel doen Go Boys Lets do this

    1. BobbyHaarms

      Ik kan het morgen helaas niet meer zien, maar ik zwaai vanuit de lucht nog wel even naar jullie 😉 Zorgen jullie dan dat er morgen een echte 12e man op de tribunes zit en dat je schor naar huis gaat? In gedachte bij jullie, en Ajax always in m’n hart…let’s do it! ???

    2. Widi

      Zoveelste sukkel hier die Veldman schrijft ipv Veltman! Wat doe je hier als je de naam van de Ajax spelers niet kent?

  5. Remco425

    Hij ziet geen reden VEEL te veranderen. Dat kan betekenen dat hij wel IETS wil veranderen. We gaan het zien morgen

  6. Didron

    We gaan het zien over minder dan 14 uur! Ik heb er alle vertrouwen in! Gewoon uitgaan van onze eigen kracht en kunnen!! WZAWZDB! Ajax goden, super joden!!

  7. Ajaxforlife

    Eye of the Tiger-tune.

    opvreten die gasten, niet goedschiks dan maar kwaadschiks .
    (ook aan jou gericht Veltman)..

  8. Geroldkohlen

    frank hoeft ook niet veel te veranderen alleen veltman eruit en heitinga er in!!!!

  9. Litmanen

    Ook geen verstand. Hoeveel “supporters” branden werkelijk bij elke topic Veltman af? O nee, dat zijn geen supporters. Want die zullen hun eigen spelers nooit afbranden…..

  10. Beer van de Meer

    Veltman er nu naast zetten is hetzelfde als Veltman zijn carriere beëindigen. De enige mogelijkheid om iemand vertrouwen te geven is door hem te laten spelen. Ja, dat kan misschien ten koste gaan van de CL. Maar dan heeft het hele team gefaald. Zelfs een Veltmannetje vanavond zou geen uitschakeling tot gevolg mogen hebben.
    Was Frank in zijn tijd bij elk “de Boertje” eruit gehaald dan had hij nooit iets bereikt. Ik denk niet dat Veltman zoveel kansen krijgt als Boilesen verleden jaar maar dat is puur omdat er meer achter hem staan te trappelen dan bij Boilesen destijds. We weten dat Veltman kan spelen als een Veldheer.

  11. Litmanen

    Dank je voor dit stukje, want het zou echt doodzonde zijn als Veltman zijn carrière nu al zou eindigen. Hij gaat nog ongelooflijk belangrijk zijn voor Ajax.
    Word een beetje misselijk van dat afbranden van spelers door figuren als toon c.s. Ik kan me spelers herinneren als Tcheu la Ling of Richard Witschge, spelers die maar de helft van de tijd echt hun best deden, maar ik ging er wel voor naar het stadion.
    Dat soort spelers zouden nu al lang zijn afgeserveerd.

Comments are closed.