Huisman: ‘Besluit directie over oude logo was bittere pil’

0419ajax-nac_oudelogo

Veel Ajacieden zouden liever het echte oude logo willen zien prijken op de borst van het Ajax-shirt. Daarom werd de actie ‘Geef Ajax zijn gezicht terug’ gestart. Hoe staat het eigenlijk met die actie sinds Ajax’ het standpunt ingenomen heeft geen aanleiding te zien het enige echte logo in ere te herstellen? We vroegen aan voorzitter van de supportersvereniging AFCA, Sander Huisman, wat hij van het nieuwe shirt vond.

De AFCA Supportersclub weigert zich neer te leggen bij Ajax’ standpunt inzake het oude logo. ‘We hebben vorig jaar een tikkie gehad vanuit de directie van Ajax, die meldde dat zij voorlopig geen aanleiding ziet om het oude logo terug te nemen’, zo vertelt Sander Huisman, Vice-voorzitter/Secretaris van de AFCA supportersclub, dinsdag tegenover Amsterdam FM.

‘Dat was een bittere pil voor iedereen die zich ingezet heeft voor de campagne. Maar we gaan het er niet bij laten zitten. En het leeft enorm. We moeten alleen zorgen dat we andere mensen ervan gaan overtuigen. Op dit moment is het misschien nog niet realistisch, maar zeg nooit nooit. Bij Ajax gebeurt altijd veel. Als wij kunnen aantonen dat de meerderheid van de supporters dit steunt, dan gaat het oude logo zeker terugkomen. Van alle SVA-leden heeft ruim de meerderheid gezegd dat het logo terug moet komen.’

Bron: AmsterdamFM

Related posts

51 Comments

  1. AjaciedJTB

    Die ouwe moet terug, geen discussie mogelijk. Maar wat vond huisman nou van het nieuwe shirt? hehe

  2. Mokum76

    Zoveel mooier dat oude logo!! En dan ook meteen maar even terug naar Umbro svp!. :-))

      1. Remco425

        Als je ECHT alle traditie over boord wilt gooien moet je Nike nemen ja. Die snappen er ECHT niets van…

  3. Didron

    Ik hoop dat de directie per direct, of anders per 2016/2017 het ENIGE ECHTE logo in ere hersteld!!!

  4. lezerG

    Het nieuwe logo staat voor de mislukte beursgang en koele zakelijkheid, het oude voor de grote successen, de traditie en geschiedenis. Zo snel mogelijk terug dus, dat oude logo!

    1. AFCA my World

      Hier kan ik mij absoluut in vinden, en het boycotten van spullen met het nieuwe logo ook, wil iedereen zijn oudere spullen ook tevoorschijn halen? Hoe meer mensen ermee lopen hoe meer het aandacht het trekt vooral als nix nieuws meer gekocht word ! Kom op mensen we moeten het laten zien !

    2. Remco425

      Wil absoluut het oude logo terug, maar met het nieuwe hebben we de UEFA Cup, CL en wereldbeker gewonnen plus nog een CL finale gehaald, dus wat jij schrijft is niet helemaal waar 😉

  5. Slingertje.

    Gewoon alle artikelen met die lelijke smurf erop boycotten net zolang totdat het oude logo op het shirt terugkomt.

  6. StroopSoldaat

    Ik vind het kiezen tussen het oude en nieuwe logo beetje kiezen tussen een inkt vlek en een smurf, het ene is geen logo en het andere een lelijk logo… Het oude logo is gewoon lelijk alleen het herinnert ons aan een tijd dat Ajax alles won… En veel fans van nu hebben nooit het oude logo op de borst gezien dus die hebben daar geen gevoel mee en die hebben al hun lief en leed met het nieuwe logo gedeeld. Daarom is terug gaan ook niet te doen.
    Waarom niet werken naar een nieuw en sterker logo met elementen van het oude logo?? Lijkt mij de beste oplossing.

    1. BobbyHaarms

      Hoe durf jij het enige echte ouwe logo te vergelijken met een inktvlek?? Ga je diep schamen man

        1. Ajax nr 1

          Zou de stroperige soldaat een directie lid of een kakkerlak zijn. Wat hij of zij zegt slaat werkelijk helemaal nergens op

    2. Didron

      Inktvlek???????? Ga je mond uitspoelen met zeep!!!! Het ‘oude’ logo is het ENIGE ECHTE en Ajax WAARDIGE logo!!!!

    3. Remco425

      WTF moeten we met WEER een nieuw logo waar helemaal niemand binding mee heeft. Een compromis is voor mij ook geen optie. Gewoon het oude logo terug is het enige juiste! Geef Ajax z’n gezicht terug!

    1. Didron

      Optie???: iedereen die een Seizoenskaart, Ajax Life Club Card, een Club Card etc. etc. heeft een brief sturen zodat we zo de directie kunnen aantonen dat we het oude logo terug willen!! Of een weblink via mijn Ajax kaart??

  7. BobbyHaarms

    De keuze lijkt me niet zo moeilijk: het overgrote gedeelte wil liever vandaag nog het enige echte logo terug, het straalt klasse en onoverwinnelijkheid uit en geeft ons shirt een ultieme klasse uitstraling..luisteren naar je supporters ipv je vast blijven klammen aan een zakelijke kutsmurf zonder uitstraling!

  8. Jonathafca

    waarom doen ze zo ontzettend moeilijk!??? wij willen het mooiste, sportiefste dapperste en meest strijdbare logo! het oude logo!

  9. koensiemerink

    de oude klassieke logo vind ik veel mooier dan wat we nu hebben ik ben blij dat we er iets aan doen

  10. 038

    nostalgie, bravoure, gogme, onoverwinnelijkheid, umbro, TDK, 5-0 bij rust, bobby, OUDE LOGO, amen.

  11. Velibor

    Jongens ,meegaan met de tijd heet dat. Ik vind die ouwe ook mooier maar das net zoiets als die voetballers verplichten weer op zwarte kicksen te laten voetballen,gaat echt niet gebeuren!

  12. LeroyT

    Als we dan ook gelijk terug gaan naar de normale kleuren voor het uit-tenue. Licht-donker blauw, zwart en rood, of groen.

  13. Lorenzo Dontello

    Gewoon geen merchandise meer aanschaffen met dat lelijke logo!
    Moet je kijken hoe snel het oude vertrouwde logo er weer opkomt.

    I Rest my case!

  14. Heldenzoon

    Heel belangrijk, dat logo……. Ik kan er al jaren niet van slapen! (Ironie)

    Ik durf niet te zeggen dat het logo me geen reet kan boeien, omdat ik dan meteen als een slechte supporter gezien zal worden. Of een kakkerlak (oei!) Dus ik zal niet melden dat het oude of nieuwe logo me totaal niet boeit.

    Wat zal het morgen worden? = wel belangrijk…..

  15. StroopSoldaat

    Ik ga al 20jaar naar elke wedstrijd van Ajax, beker en Europa er bij opgeteld (nooit uitwedstrijden). Ik snap niet als iemand iets zegt wat je niet zint er dan gelijk word getwijfeld aan het wel of niet Ajax supporter zijn.
    Ik werk als grafisch vormgever, en maak veel logo’s etc. Als je het oude “logo” hoe heraldisch het ook is bekijkt is het geen logo. Het was ook nooit bedoelt als logo, Maar werd het wel…
    Een truc om te kijken of een logo goed is, is om hem zo klein als een postzegel te printen en dan er naar te kijken of het nog herkenbaar is, toen het oude logo zo groot was geprint op een spandoek op het Shell gebouw. (overigens wel erg mooi spandoek) en je stond aan de overkant van het ij naast cs dan bleef er bar weinig van over. Het is logisch dat ze het oude logo verandert hebben maar het is er niet beter op geworden. Dus ze hadden het nooit moeten veranderen door iets wat niet beter is (wel als logo) maar niet als icoon, wij zijn Ajax en geen fc smurfen. Maar dat hebben ze wel gedaan, en om nou terug te gaan…

    1. Remco425

      Dat is jouw probleem, je bent grafisch vormgever. Ik kom zelf uit de grafische wereld en dat soort gasten kijken veel te klinisch naar logo’s. Bij een voetbalclub is gevoel het belangrijkste factor. Dat hebben jullie niet. Jij vind het een voordeel dat he grafisch vormgever bent? In dit geval is het juist een nadeel. Die smurf is volgens mij ook door zo iemand ontworpen…

  16. Max113396

    Ik snap het sowieso niet, je supporters willen het en zakelijk zou het juist toch goed moeten zijn? Alleen maar extra shirtjes verkoop, het slimme zou zijn om bijvoorbeeld bij een jubileumjaar het ‘oude logo project’ extra te promoten, omdat dan de kans extra groot is.

  17. StroopSoldaat

    Probleem? Alles wat je ziet is ontworpen zo ook ons prachtige Ajax shirt (wat verkracht word elk jaar, en waar ik me veel bozer over maak.) ik zie juist de potentie in een geweldig mooi logo. Idere ontwerper is weer anders. Sommige mensen kunnen lekker koken sommige niet. Soms lukt een gerecht beter dan een ander. Zelfde geld voor alles, zo ook ontwerpen. Zelf vind ik het oude logo aantrekkelijker, maar dat komt puur door het verleden…

  18. Wes86

    Het oude logo is van voor ik mij Ajax kan herinneren, ik ging Ajax pas echt volgen sinds ’95 als kind. Ik heb dus geen nostalgische gevoelens omtrent het oude logo. Desalniettemin heeft het oude logo zo veel meer karakter, ik zou direct het complete uit en thuis tenue kopen als ze dit logo terug zouden brengen (ik heb al een TDK shirtje aangeschaft). Het oude logo is gewoon veel mooier! Ik vind het ongelofelijk dat dit gewoon van de tafel is geveegd zonder degelijk onderzoek.

Comments are closed.