Champions League A- en B-spelerslijst Ajax voor derde voorronde

0509championsleague

De UEFA heeft de spelerslijsten bekendgemaakt zoals die door de clubs zijn ingeleverd voor de derde voorronde van de Champions League. Deze spelers zijn speelgerechtigd voor Ajax in de derde voorronde. Ajax heeft in totaal 21 spelers op de A-lijst geplaatst, deze mag maximaal nog aangevuld worden tot 25 spelers. Op de A-lijst dienen minimaal acht in eigen land opgeleide spelers te staan, waarvan minimaal vier door de eigen club. Op de B-lijst kunnen overige eigen opgeleide spelers worden ingezet. Deze kan tot 24 uur voor aanvang van de wedstrijd altijd worden aangevuld. Overigens mogen clubs in de voorrondes tot 24 uur voor de heenwedstrijd nog maximaal één nieuwe speelgerechtigde speler toevoegen.

Spelerslijst Ajax (B-lijst tussen haakjes):
Doel:
1 Jasper Cillessen
24 Andre Onana
33 Diederik Boer

Verdediging:
2 Ricardo van Rhijn
3 Joël Veltman
4 Mike van der Hoorn
5 John Heitinga
17 Nicolai Boilesen
22 Jairo Riedewald (B-lijst)
23 Kenny Tete (B-lijst)
26 Nick Viergever
35 Mitchell Dijks
36 Mauro Savastano (B-lijst)

Middenveld:
6 Riechedly Bazoer (B-lijst)
8 Daley Sinkgraven
10 Davy Klaassen
11 Amin Younes
16 Lucas Andersen (B-lijst)
25 Thulani Serero
27 Nemanja Gudelj
30 Donny van de Beek (B-lijst)

Aanval:
7 Viktor Fischer (B-lijst)
9 Arkadiusz Milik
12 Ricardo Kishna (B-lijst)
19 Yaya Sanogo
20 Lasse Schöne
21 Anwar El Ghazi
31 Robert Murić
32 Václav Černý

Bron: Ajax.nl

Related posts

21 Comments

  1. Oost80

    Ben ik de enige die dit niet helemaal begrijpt??? Is dit alleen voor de wedstrijd van woensdag en volgende week of voor de hele cl? En wat houd lijst b in??? Als je nu nog een speler koopt dan kan hij er toch gewoon bij??? Dit gaat mij wakker houden…….. :-p

  2. Vak126

    Klopt alles van. Maakt niet uit op welke lijst je zet, je B-lijst mag alleen zelfopgeleide spelers zijn. Dus of je daar nou Veltman of Sjaakie uit de F2 neerzet maakt niet uit. Als het maar geen gekochte spelers zijn.

    1. Rene1964

      Precies. Echter verder krijg je bijna het idee, dat het niet om het eerste van Ajax gaat, maar om JONG Ajax, aangevuld met enkele dispensatie spelers. Denk niet dat je met zo’n jong team de oorlog gaat winnen. Maar goed, dat ze ik al jaren. Uiteraard hoop ik wel dat ze het erg goed gaan doen. Tot ik meestal tot de conclusie kom, dat het tegen beter weten in was.

    2. Geroldkohlen

      dan waarom staat er kishna bij en boilessen die zowiezo weg gaat deze zomer?

  3. Didron

    Deze lijsten zijn nog steeds onderhevig aan veranderingen. Dus gewoon lezen, laten bezinken en dan zien we vanzelf wel wanneer en hoe ze definitief worden.

  4. BobbyHaarms

    Maakt mij ook geen klap uit, als ze maar doorgaan dat is het enige wat telt deze aankomende week tegen Rapid, desnoods met de toiletjuf op doel

  5. Litmanen

    Boilesen en Andersen horen op geen enkele lijst meer te staan. Mijnheer de Boer wil daar nog niet aan, maar wekelijks hebben zo’n anderhalf miljoen Ajacieden vorig jaar aangegeven dat deze heren te licht zijn voor Ajax. Ik zou zeggen: samen met Sporkslede naar Alkmaar laten reizen.

    1. CactusMokum

      precies Boilesen vond zichzelf klaar voor de Europese top maar dat ziet de top niet zo…Andersen moet verhuurd worden en fysiek sterker worden….zit wel wat in die jongen alleen weten wij en hijzelf dat ook nog niet

  6. LeroyT

    Heb ook te maken dat Dat die jongens vorig jaar officieel nog in het tweede speelde.

Comments are closed.