Nieuw uitshirt staat op punt om verkooprecord te verbreken

0625nieuwtenue

De een vind het afschuwelijk, de ander fantastisch: Het nieuwe gifgroene uitshirt van Ajax. De meeste fans schijnen het toch helemaal geweldig te vinden want volgens Sportnext staat het shirt op het punt uit te gaan groeien tot het beste verkochte uitshirt ooit!

De soms gewaagde keuze voor uitshirts blijkt weer goed uit te werken. Tot nog toe ging het uitshirt van twee jaar geleden – in de volksmond ook wel ‘het roze uitshirt’ genoemd – het meeste over de toonbank, maar als de verkoop zo door blijft gaan zal het niet lang meer duren voordat er een nieuw verkooprecord gevestigd wordt.

Naast de gewaagde kleurstelling denkt Sportnext dat ook enkele originele campagnes van Ajax en Adidas de shirtverkoop een boost heeft gegeven. Zo was er onder de naam ‘De Challengers’ een campagne waarbij een aantal typische Amsterdamse ondernemers uit verschillende delen van de hoofdstad werden ingeschakeld. Zo mocht een taxichauffeur, een kapper, een eigenares van een eetsalon, een speelhal-eigenares en een restauranthouder in totaal 50 nieuwe Ajax-shirts weggeven aan supporters. De fans moesten hier echter wel een tegenprestatie in de vorm van een ‘challenge’ voor doen. Dit leverde mooie en vooral erg leuke videocontent op’, zo valt te lezen.

Related posts

25 Comments

  1. Ajacied

    Ik moest er even aan wennen, maar vind het wel een prima shirt, vooral in combinatie met de rest van het tenue!
    Ik ben wel benieuwd wanneer mijn tv aan de felle kleur gaat wennen

    1. Michielafca

      Klopt op tv ziet het er niet uit, maar in het ‘echt’ is het een prima shirt.

  2. thijsAJAX1

    op de foto valt het shirt heel erg tegen, maar in het echt of op tv is het hele tenue een plaatje.

  3. BobbyHaarms

    Doet nog steeds zeer aan m’n ogen maar ja….alles wendt behalve een vent. Nou nog het echte logo erop en je hebt de verkoophit van de eeuw te pakken

  4. Mijn Club

    Prachtig shirt, begrijp alleen die keuze voor de ‘balk’ onderaan het shirt niet en waarom geen gifgroene kousen. Dan was het perfect geweest, in mijn ogen

  5. Slingertje.

    Het thuisshirt is mooi maar dat uitshirt is echt niet om aan te gluren en is waarschijnlijk ontworpen door iemand met een roodwitte stok en een Labrador.

  6. Cootje Adriaanse

    Onbegrijpelijk dat sommige (en zo te begrepen een heleboel) fans dit shirt zouden willen kopen. Een gifgroen shirt is helemaal niet lelijk, maar die achterlijke zwart/rode band onderaan het shirt! Wie verzint het!

    Net als nu het thuisshirt: laten we voor de gekkigheid eens zwarte rugnummers doen. Lekker gek, eens kijken of dat ook wordt gepikt door Jan Publiek.

    Maar zolang de mensen hun knip trekken en over elkaar heen vallen om maar zo’n shirt te kunnen kopen, is adidas tevreden en komen ze volgend jaar weer met nog meer gekkigheid. Adidas zoekt de grenzen op of overschrijdt deze allang, maar zolang er maar wordt betaald, vinden adidas en Ajax het prima.

  7. LeroyT

    Voor kinderen een geweldig shirt. Maar als vader zijnde ga ik niet het uit shirt lopen. Als die nou net als het trainingsshirt zwart en rood was was het anders geweest.

  8. Ruben

    Ik hoop dat het shirt de tegenstander afschikt, verder zie ik geen enkele reden on dit appelgroene shirt aan te trekken

Comments are closed.