Ajax financieel de gezondste club van Europa

geld2304

Ajax is voor het tweede jaar op de financieel gezondste voetbalclub van Europa, zo meldt het Financieele Dagblad op basis van de jaarlijkse Credit Football League van S&P Capital IQ dat de cijfers onderzocht van 44 Europese clubs, die voldoende financiële gegevens openbaar hebben gemaakt. Ajax scoort vooral op het gebied van liquide middelen, zo’n 86,6 miljoen euro, en het eigen vermogen dat bijna 70 procent van het balanstotaal bedraagt.

Ajax heeft haar financiën daarmee beter op orde dan grote Europese grootmachten als Arsenal, Bayern München en Manchester City. Die clubs maken samen met het Franse AS Saint-Etienne de top vijf vol. Onderin eindigden Hertha BSC Berlin en FC Millwall.

Champions League
De vraag is of Ajax haar plek komend jaar zal kunnen vasthouden. Uit de stijgers en dalers in de lijst blijkt dat de inkomsten uit deelname aan de Champions League een seizoen kunnen maken of breken. Ajax, dat afgelopen seizoen een bedrag van 27,6 miljoen verdiende aan de Champions League, moet komende maand twee kwalificatieronden overleven voor hernieuwde deelname aan de groepsfase van het kampioenenbal. Manchester United en AS Roma vormen daarvan de beste voorbeelden. United speelde afgelopen seizoen niet in de hoogste Europese competitie en zakte in de ranglijst van plek 4 naar de plek 16. Roma nam wel deel en klom van 37 naar 21.

Bron: FD

Related posts

59 Comments

  1. f-side64

    is ook niet zo vreemd als mark maar sporadisch geld uitgeeft voor het verbeteren van de selectie

    1. -THE BULLDOG-

      En ja hoor… De kippen zijn weer wakker!!
      Ze kakelen weer in het wilde weg rond. (Overigens jij niet alleen hoor f-side64).
      De ene domme opmerking volgt de andere weer op.
      Het zagen op Marc met een C trouwens is weer begonnen.
      Voor de duidelijkheid…Marc bepaald bij Ajax niks alleen.
      Pas geleden nog werd hier vermeld dat Marc niks MAG kopen voordat hij eerst wat spelers verkocht heeft.
      En daarbij…Welke ERVAREN spits wil in onze mickey mouse competitie komen voetballen??
      Kom nu niet met van die domme namen aanzetten zoals: Lewandowski, Suarez of Zlatan bijvoorbeeld.

      1. toon61

        Het heeft niks met domme namen te maken ,het heeft te maken met de slechte scouting van ajax ,die al jaren niet voldoet ,andere clubs kunnen wel totaal onbekende spelers vinden ,ook voor in de spits ,

        1. -buitenkantje rechts-

          Even een paar namen: Vermaelen.. Vertonghen.. Alderweireld.. Finidi..Litmanen.. Kanu.. En ook El Ghazi zijn zo een paar namen van spelers die gescout zijn door Ajax.. Ajax is een voorbeeld voor andere clubs in Europa.. Het opleidingscentrum bij Ajax wordt gezien als de beste in Europa.. Zelf opleiden van spelers en die doorverkopen met af en toe een gerichte aankoop heeft ervoor gezorgd dat Ajax zo uitstekend gepresteerd heeft de afgelopen jaren!

        1. -THE BULLDOG-

          Dost wel als je weet wat ie moet kosten en wat hij nu in Duitsland verdiend.

      1. AFCA my World

        Tot nu toe zijn het allemaal goedkope breedte versterkingen, wanneer word de buil eens getrokken voor een echte directe versterking? Als er echt was onderhandeld met Sneijder of N de Jong of een Emanuelson dan had je een directe versterking gehad !

        1. -buitenkantje rechts-

          Sneijder heeft een transfersom van €20 miljoen en verdient op dit moment €3,2 miljoen per jaar.. Nigel de Jong heeft een transfersom van €10 miljoen en heeft een salaris van €3 miljoen per jaar.. Bovendien hebben beide spelers aangegeven zelf (nog) niet naar Ajax terug te willen keren.. Urby voegt niks toe op ons huidige middenveld.. Links achter wil hij niet meer spelen..

          1. AFCA my World

            Sneijder was te halen voor 6 miljoen, Nigel was transfervrij ,nu ze nieuwe contracten hebben getekend zijn ze duur geworden ja !

          2. Remco425

            Blijft nog steeds staan dat ze aangegeven hebben (nog) niet naar Ajax terug te willen

    1. Remco425

      Ze hebben afgelopen half jaar al ? 15-20M uitgegeven aan Sinkgraven, Milik, Dijks en Gudelj…

  2. quadsboy

    Zo’n gevoel had ik wel maar ja die andere teams winnen wat prijzen wij niet

    1. -buitenkantje rechts-

      Deze financiële topposities komt niet aanwaaien het laatste jaar ofzo.. Dat is het gevolg van beleid dat 5 jr geleden is ingezet.. Wij leiden spelers op en zijn daarmee 4 x achter elkaar kampioen mee geworden en hebben daardoor 4 x CL gespeeld..

        1. Remco425

          Milik is de topspits van de toekomst. Wil je die naar de klote helpen?

  3. AFCARay

    Ajax-tijd komt nog…..
    Als de grote clubs in de financiele problemen zitten komen we wel boven drijven….

  4. rebel62

    Mede Ajaxieden , even goed nadenken voor je reageert , hoever komt een Arsenal bijvoorbeeld of noem alle bekende namen maar op in Europaleague of Championsleague die bakken met geld uitgeven en ook maar figuranten zijn ten opzichte van een Reaal of Barca , ergo geld uitgeven op zich , zegt dus niks over succes hebben/krijgen. een gezonde balans hebben is kijken naar de toekomst en daar succes uithalen.

    1. Remco425

      Klopt, maar ook met 50M aan liquide middelen ben je nog hartstikke gezond hoor. We hoeven niet de gezondste van allemaal te zijn, want daar winnen we zeker niets mee

    2. bezemsteel

      Nouja, een gezonde balans? Real en barca geven honderden miljoenen uit per jaar. En talenten vasthouden is natuurlijk ook veel makkelijker voor zo’n club.

  5. Iceman

    Ja dat is heel mooi mare gaan wij ook wat uitgeven? Of houden wij alles weer op de bank?? Een goede spits is welkom en een buiten speler die een die een wedstrijd kan beslissen als het even niet loopt come on Marc doe iets

  6. Velibor

    Mooi verhaal voor boekhouders maar ik ben voetballiefhebber en wil graag kijken naar voetbal zoals Ajax behoort te spelen en dan boeit het mij geen zak wat de financiële toestand is van Bayern of Arsenal ,trouwens als die clubs 1 of 2 spelers verkopen en je rekent hun salaris en zo erbij dan wil ik het nog wel eens zien! Das niet om die berichtgeving af te zeiken maar gewoon realiteit en dat geneuzel over onze tijd komt nog wel ,dream on want als er al eens een uitzonderlijk talent aankomt of tussenloopt dan is ie al pleitte voor je er erg in hebt!

  7. Kevke87

    een beetje geduld jongens. ik weet zeker dat ze van het technisch hart het nodige van plan zijn. stadion overnemen, salarisplafond opschroeven, ander kaliber spelers aantrekken. weten wij veel. het komt heus wel goed, dat er veel geld op de bank staat wil niet meteen zeggen om alles maar uit te geven. het moeten wel spelers van toegevoegde waarde zijn, anders krijg je kapitaalvernietiging. op die manier is 90 miljoen zo op, vergis je niet. en niet alles op Overmars schuiven, want hij beslist niet alles in zijn eentje. beetje geduld. groeien kost tijd. geef het ook de tijd. 😉

    1. toon61

      groeien ,ze laten de lampen groeien ,en gooien zelf geld weg ,in dec vorm van geen CL ,dat kost ook veel geld ,als ze niet beter worden en geen kampioen worden in 4 jaar kost het zeker 50 miljoen ,heb je daar iets aan dan ,ik zou niet wete wie ze dadelijk voor veel geld kunnen verkopen na jasper

      1. Velibor

        Toon ik ga in deze met je mee want je moet niet altijd kijken wat het kost maar ook wat het op kan leveren! Maar je mag weinig kritiek hebben want dan zit je te kakelen volgens de wijze heren!

        1. -THE BULLDOG-

          Het enige wat aan je verhaal klopt is dat je t over wijze heren hebt.

          1. Velibor

            Ja en als jij vindt dat die Vermaelen ,vertongen en alderwereld van het zelfde niveau zijn als Kanu,Finidi en Litmanen tenminste wat scouting betreft dan ben je niet serieus te nemen want die mogen de schoenen nog niet poetsen van Litmanen en co. Maar oké das jullie mening ,mijn mening is anders

    1. Remco425

      Nee, hierdoor speelt GAE in Europa. Wat ons waarschijnlijk nog directe plaatsing voor CL gaat kosten ook!

  8. -buitenkantje rechts-

    We hebben 4x CL gespeeld Toon.. Je kan niet ieder jaar kampioen worden. Dat is nog nooit gebeurd in de geschiedenis van Ajax.. Dit jaar voorronden waar ik Ajax ook nog een goede kans geef om zich te plaatsen. En dan doen we gewoon weer mee hoor.. Dus..even wat meer nuance graag..

  9. AjaxBarcelona

    Bulldog en Bkr jullie schelden wel hoor in deze heilige ketk 🙂 Maar deze wijze heer sluit zich volledig aan bij jullie zienswijze :-))

  10. motorron

    he mannen niet zo mopperen, zijn we toch nog ergens eerste mee geworden.

Comments are closed.