‘Het babyvet van Riedewald is weg, het monster in hem moet wakker worden’

0206ajax-az_riedewald

Frank de Boer laat tegenover Ajax Life weten veel van Jairo Riedewald te verwachten: “Hij is nu een senior. Het babyvet is eraf, zeg maar. Het monster in hem moet nu wakker worden geschud. Het moet er echt uitkomen.”

Riedewald moet zich voor komend seizoen richten op een positie in het hart van de verdediging. Hij speelde zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Dynamo Moskou (2-2) al links in het centrum en Frank de Boer vond hem ‘heel goed’ spelen. De Boer stelde de linkspoot vorig seizoen in totaal 25 keer op.

Riedewald zegt te moeten wennen aan zijn nieuwe rol als linker centrale verdediger. “Dan moet je weer even kijken waar de ruimte ligt, want je kunt niet indribbelen zonder plan.” De pas achttienjarige Riedewald verlengde afgelopen mei zijn contract tot de zomer van 2019.

Bron: AjaxLife

Related posts

35 Comments

  1. FrankiC

    Ben zó benieuwd waar hij over 2 jaar staat. Hoop echt dat ie de inschuivende CV die we jaren niet gehad hebben bij Ajax, ’n Rijkaard.
    Dan kunnen we weer spelen met opportunisme en gogme.

    1. fantommie2

      Waar hij over twee jaar staat? Bij Manchester United op het trainingsveld…. :-p
      Hij wordt echt goed. Zo jong nog…

  2. Remco425

    Ik hoop dat hij het gaat laten zien dit seizoen. Maar ik vind dit niet zijn examenseizoen. Hij is pas 18. Zolang hij progressie boekt is het prima. Dit seizoen misschien nog geen vaste basisspeler, dan volgend seizoen wel. Daarom is het zo goed dat we tot die tijd Heitinga hebben. Kan hij het mooi van leren en rustig gebracht worden. Niet meteen vol onder druk.

    1. -buitenkantje rechts-

      Ik denk wat Frank de Boer wil zeggen is dat hij meedogenlozer moet worden.. Hij zal de strijd aan moeten gaan met Joel Veldman ..

  3. Ajaxforlife

    Groot talent… knallen dit seizoen. . en dan nu:

    EEN EXTRA SPITS!!!!!

  4. Ajacied407

    Deze bikkel komt er vast en zeker. Zal zijn debuut voor Ajax 1 nooit meer vergeten bij Roda uit!

    1. dickst14

      ja ongelofelijk. alle grote ajacieden scoren bij hun debuut. Maar 5 minuten voor tijd met een 1-0 achterstand erin komen als linksback en 2 keer scoren?????? is een wereldrecord denk ik.

  5. Ajacied407

    Kijk echt uit naar deze lichting van spelers: zie je het al voor je als Bazoer, Riedewald, Van de Beek, Cerny, Nouri volwassen bikkels zijn? Word echt genieten in de toekomst.

    1. Youribam

      Jaa spelen ze allemaal bij manchester city , psg , chelsea , barca , real leuk om te zien man -,-

      1. -buitenkantje rechts-

        Nou precies..dat moet je proberen te voorkomen.. Probeer deze jongens tot een jaar of 25 bij elkaar te houden.. Dan gaan we weer kans maken op CL ..

  6. pietprecies

    Natuurlijk moet het er uit gaan komen maar die jongen is pas 18.. Geef hem ook wat tijd en laat hem fouten maken, jongens als gudelj heitinga Klaassen veltman, Dijks mag je zeker verwachten dat ze er gelijk staan. Overigens vind ik dat FdB laatste tijd beetje vreemd en slap over komt, ook dat met cillessen.. Hou gewoon je poot stijf en zeg hij mag niet weg. Zijn wel meer voorbeelden maar ik heb zo m’n twijfels laatste tijd over de Boer, ik weer niet wat het is

    1. -buitenkantje rechts-

      Heb wel een beetje hetzelfde gevoel.. Frank is in zijn coaching een andere weg ingeslagen.. Laat nu ook meer aanTrustfull over.. Minder dirigerend.. Misschien een coach gehad?..

      1. FrankiC

        Trustful is ook iemand om in de gaten te houden. Ik vermoed dat hij het stokje van FdB eens gaat overnemen. Tacticus. Straalt klasse en rust uit.

  7. Ramon1

    Ja hij heeft zeker talent maar zoals de titel zegt het monster moet wakker worden geldt bij meer spelers denk jk zo

  8. BobbyHaarms

    Haha ja als je naar afgelopen seizoen kijkt geldt dit voor zo’n beetje de gehele selectie

  9. Rene1964

    Dat is niet meer dan logisch. Als je nog zo jong bent, iedere jonge speler, speelt met ups en downs. Zelfs Suarez, die bij Ajax al wat ouder was, stond wel ’s een periode droog. Constanter word je naarmate je ouder wordt. Da”s dan ook meteen de reden, waarom ik er niet zoveel heil in zie. Teveel jonge spelers, terwijl de kern eigenlijk minimaal 25 (nog steeds jong!) zou moeten zijn. Je zult zien, dat nieuwkomers (vanuit de A jeugd) meer reageren dan ageren.

  10. Rene1964

    Daarom pleit ik er ook voor om jeugdspelers later te laten instromen, dan nu het geval is. Verhuur ze eerst een paar jaar en laat ze instromen met een paar jaar eredivisie in de benen. (Eerste seizoen Jupiler Legue bijv). Dan twee jaar Willem II of zoiets. Ajax verliest teveel door het opstellen van zoveel jeugdspelers. (CL lijkt mij niet haalbaar helaas)

  11. Maddie

    Waarom geen Viergever links centraal achterin? Ik zie Riedewald liever, zoals Blind, links back of CVM

Comments are closed.