Mitchell Dijks definitief terug bij Ajax

0520veltman_dijks

De transfer van Mitchel Dijks naar Ajax is helemaal afgerond. Willem II krijgt voor hem één miljoen euro en de beschikking over Ruben Ligeonl, Lesly de Sa en Richairo Zivkovic. Dijks tekent een driejarig contract bij Ajax.

De Tilburgers hebben ook de optie bedongen om Lesly de Sa na aanstaande seizoen definitief vast te leggen. Marc Overmars licht de huurbasis van Zivkovic toe: ‘Onze staf en Richairo zelf vinden het voor zijn ontwikkeling van belang dat hij komend seizoen veel minuten maakt in de Eredivisie. Daarom is dit een goede stap voor hem. Hij kon bij meer clubs terecht, maar wij kijken ook naar wie de trainer is en welke speelstijl gehanteerd wordt. Wij denken dat Willem II daarom de juiste keuze is.’

Ruben Ligeon heeft een contractverlenging van twee jaar met Ajax afgesproken maar zal eerst dus aan de Tilburgers verhuurd worden. Zivkovic heeft een contract tot 2019 bij Ajax.

Bron: VI

Related posts

55 Comments

    1. De Ajacied

      Verrassend snel ja
      Als het met Sito ook zo lang duurt zal hij wel elders gaan tekenen
      Welkom teug Mitchel

      1. AFCA my World

        Heb al nooit begrepen waarom hij weg moest terwijl hij al beter was als Boilessen, Willem II kan beter Ajax II genoemd worden, Welcome Home Mitchell !

        1. Mijn Club

          Vond hem in die CL youth legue al erg goed. Nu paar jaar ouder en nog sterker. En kracht is juist iets wat zo vaak bij ons ontbreekt. Koester die sterke jongens nou !!! Verhuur ze desnoods wat langer.

  1. Hika77

    Volgens mij kunnen beide partijen hier spreken van een klassieke win-win situatie..

    1. Starke

      Hopelijk is het win win. Weet je hoeveel een miljoen is voor een speler die voor bijna niets is weggegaan? Ik weet niet wat Ajax vraagt voor het verhuren van die andere twee spelers. Hopelijk genoeg om niet al te duur uit te komen

  2. Skills

    Alleen Willem II schiet ermee op, zij krijgen 1 miljoen euro en 3 spelers voor Dijks. Kom op zeg we praten alsof we nu een God in ons team hebben.

    1. Ajax nr 1

      Mee eens Skills Willem 2 heeft het hier echt TOP gedaan prima onderhandelt. Nu maar hopen VOOR DIJKS dat hij de eerste 5 wedstrijden geen fouten maak want anders ohoh

      1. Mijn Club

        Voor Ajax ook een prima oplossing. Verhuur is sowieso perfect voor de ontwikkeling van diverse spelers. Andersen bijv, zou voor hem ook goed zijn.

  3. Sonsee

    Welkom terug en hopelijk kun je je sterke seizoen aankomend seizoen doorzetten bij Ajax.

    1. FrankiC

      Hij ontsprong bij WII de middelmaat niet afgelopen seizoen. Het is een gevalletje: hopen op het beste. (Waarom Lampekapje Willems niet geprobeerd?) Ben benieuwd. Wel leuk dat we de huurlingen nu in 1 team zien.

      1. FdB=Ajax

        Eens over die huurlingen, en Willem II speelt over het algemeen leuk voetbal dus ik ben benieuwd hoe dat gaat lopen.
        Maar Willems? Waarom zou Willems dat doen? Hij gaat met PSV gegarandeerd CL spelen. En waarom zou PSV dat in godsnaam doen?

        1. BobbyHaarms

          Ik denk dat de lampjes hem zowiezo niet naar de concurrent laten gaan, en zo wel dan voor de absolute hoofdprijs denken jullie ook niet? Zal na dit seizoen vast en zeker naar het buitenland gaan als ie zich zo blijft ontwikkelen

        2. FrankiC

          Ik heb inderdaad niet vooraf bij Willems gecheckt. Maar ik zou toch geïnformeerd hebben. Vind hem gewoon een Ajax-speler. Emanuelson was ook niet de beste verdediger.

          1. BobbyHaarms

            Ik denk dat ie meer recht zou doen als linkermiddenvelder en in sommige situaties dan door laten schuiven als linkerspits. Idd, net zoals Emanuelson en korter geleden Blind nog toen ie links speelde..ook Blind kon vaak lekker opstomen vanaf links en dat zie je Willems dit seizoen ook heel sterk doen

          2. FrankiC

            Ik twijfel aan het loop- en kaatsvermogen van Willems als middenvelder. Waar het op neer komt is denk ik dat het me frustreert dan ik alleen al zo 5 Nederlandse linksbacks weet die ik beter bij Ajax vindt passen dan Dijks. Alhoewel ik hem 3 jaar geleden meer zag zitten, dan wat ik bij WII zag.

      2. afcabran

        Willems is zo overgewaardeerd.. kan totaal niet verdedigen, hooguit een paar mooie voorzetten. Maar dat is zijn hoofdtaak niet.

        1. BobbyHaarms

          Klopt gedeeltelijk wat je zegt. Maar zolang je er 1 meer maakt dan de tegenstander zal niemand daarom zeuren in dat lampengat 😉

  4. BobbyHaarms

    Willem 2….of 3, doet hier uitstekende zaken! En de uitleg van Overmars kan ik me helemaal in vinden…en Mitchell, laat jij maar eens aan Boilesen zien hoe het wel moet!!

  5. Geroldkohlen

    damn willem 2 doet echt goede zaken blij dat dijks terug is! hopelijk laat hij zien wat we gemist hebben afgelopen seizoen op die positie!

  6. Bartjepay

    Mooi dat dijks terug maar ligeon en de sa had je kunnen verkopen want die maken het toch niet waar

    1. Velibor

      Eindelijk dan gelukkig,ben met verhuren van Zivkovic niet eens want dan waren die praatjes over wennen aan systeem ook gelul en blijk van onkunde om een gewoon vervelend talent zo te kietelen dat je hem WEL aan het voetballen krijgt maar goed beter een half ei dan een lege dop! Zou wel aanraden om nog wat fatsoenlijks naast of achter Milik te kopen.

  7. -buitenkantje rechts-

    Ik vind het een prima deal van WillemII.. Maar ook voor Ajax die nu 3 talenten in de eredivisie kan laten spelen. Vooral voor Zivkovic, die nu in de eredivisie kan laten zien of hij Ajaxwaardig is.

  8. Litmanen

    Goed dat hij terug is. Misschien niet de beste verdediger maar zijn rendement aan de buitenkant zal 100% meer zijn dan dat van Boilesen.
    De voorzetten van Dijks zijn gevaarlijk, Boilesen kwam daar niet eens aan toe. En met een Kishna die altijd naar binnen wil ziet dat er een stuk beter uit aan die kant.

  9. AjaxBarcelona

    Voldoende keus in verdediging nu:
    van Rhijn, Veltman, Viergever, Boilesen, Tete, Heitinga, Dijks, v.d. Hoorn en misschien nog een aantal doorstromers. Afgelopen jaar de verdediging die op een na het minst gepasseerd is in de eredivisie. Als er nu gewoon wat meer impulsen vooruit in zitten, komt dat deel allemaal goed. Middenveld is ook prima. De aanval is alleen iets minder bezet maar daar komt aan de andere kant ook voldoende nieuwe aanwas aan. Kortom, Frankie mag tevreden zijn en de supporters ook. Meer vooruit spelen en de meeste klusjes worden met dit materiaal geklaard.

  10. Roberto

    Welkom thuis Mitchell, bij de mooiste en beste club van Nederland! Hoop dat je komend seizoen gaat vlammen!

  11. Mijn Club

    Belangrijkste (mijn mening) is om al die betere jonkies langer vast te houden. Ervaring laten opdoen bij oa Willem II kan hierbij helpen. Een enkeling is op 18 jarige leeftijd goed genoeg voor het eerste (Bazoer bijv), maar de meesten zijn nog niet zover. El Ghazi komt er ook wel. Fischer ook.

  12. Ajax nr 1

    Je noemt hier 8 verdedigers waarvan de helft het nederlandse niveau niet eens aan kan laat staan europees.

  13. Ramon1

    Mooi liggen en zivko komen beter terug en als van rhijn weggaat heb je ligeon wel nodig

Comments are closed.