Visser: ‘Aanstelling Ling in strijd met regels UEFA’

Tscheu_La_Ling

Voetbaladvocaat Christian Vissers laat op Twitter weten dat de aanstelling van Tscheu la Ling bij Ajax in strijd is met de statuten van de UEFA. Ling zwaait de scepter bij het Tsjechische AS Trencin en is sinds kort aangesteld als adviseur bij Ajax. Volgens Vissers mag een lid van de UEFA maar bij één club invloed uitoefenen en zou Ling dus in overtreding zijn. De aanstelling van Ling zorgde al voor aardig wat opschudding binnen Ajax daar hij in eerste instantie de terugkeer van John Heitinga van tafel veegde. Inmiddels lijkt er dus een nieuw hoofdstuk aan de aanstelling van Ling te worden toegevoegd.

Bron: Twitter

Related posts

50 Comments

    1. Reno

      Ik hoop dat ling weg moet, hij probeert alleen transfers tegen te gaan door cruijf

      1. Starke

        Ling blijft er tenminste bij met z’n koppie. Overmars is al enkele jaren bezig en zeg nou eerlijk…. Zijn die breedte aankopen nou echt een meerwaarde geweest! Alleen onze Poolse spits presteert boven verwachting goed. Het niveau zakt bij Ajax elk jaar weer en dan nog blijft men piekeren hoe het dan wel moet. Wij zijn geen grootmacht en wij houden een jong team niet langer dan 2 jaar bij elkaar. Stem daar je beleid maar op af en probeer successen dan maar anders te behalen. Oude rotten zoals Heitinga gaan ons echt niet verder brengen. Zijn ervaring heeft ajax niet nodig want wat heeft hij buiten Ned nou opgestoken? Niet echt veel, alleen naar teleurstellingen.

        1. FdB=Ajax

          Heitinga heeft gespeeld/getraind met topspelers van Atl. Madrid, Everton, Fulham in topcompetities waarbij de Eredivisie absoluut niks voorstelt.
          Bovendien heeft de beste man meer dan 80 interlands achter zijn naam staan, waaronder een WK-finale. Dus ik moet wel een beetje lachen om jouw reactie eigenlijk

    2. De Ajacied

      Ling heeft maar 1 taak gekregen;
      Overmars eruit te knikkeren geloof me 🙂

    3. hansjmn

      Wordt zo langzamer hand ziek van Ajax! Wil je nu alleen met jonkies spelen en in de ere divisie of wil je Europa in met een mix team jong en enkele oldies!
      Zodra de jongeren vruchten gaan afwerpen vertrekken ze weer naar die belachelijk rijke geld smijtend grootmachten! Dat hou je in het huidige systeem niet tegen! DUS beken kleur en geef aan wat je wilt!

  1. Ajax nr 1

    Adviseur mag iedereen zijn. Ling staat niet op de loonlijst toch? Dus niets in strijd met de uefamaffia regels.

    1. Ajax nr 1

      Cruijff adviseerd toch ook bij meerdere clubs. Cruijff staat echt wel ergens op de loonlijst hoor.

    2. EvdB

      Adviseren is iets anders dan beslissingsbevoegdheden uitoefenen en is dus niet in strijd met de regels

  2. jojocoolio

    Laat de UEFA eerst even kijken bij Chelsea man city, psg real m Barcelona en ga zo maar Ff door…. Fair play was het toch…

  3. Remco425

    Als adviseur oefent hij geen directe invloed uit bij Ajax en is dit dus niet in strijd met de UEFA regels. Leuk hoor dat zo’n advocaat de regels kent, alleen heeft hij geen kaas gegeten van de ins en outs bij Ajax.

  4. -buitenkantje rechts-

    De Europese voetbalbond staat het niet toe dat iemand de eigenaar is van de ene club en adviseur bij de andere. Ling is (mede)aandeelhouder van Trencin en gaat Ajax van advies voorzien. Nu schijnt het nog verschil uit te maken of dat advies gericht is aan de directie of aan een strategische commissie zoals bij Ajax. Het eerste mag niet, het tweede wel. Dusss.. Zeg t maar..

    1. Litmanen

      uiteindelijk vraag ik me af hoe klikspaan Jonk zich voelt. Hij is degene die niet meer aan tafel wilde en JC belde…..

      1. -buitenkantje rechts-

        Zie Jonk toch wel als een integere vent hoor.. Hij is verantwoordelijk voor de jeugdopleiding en heeft als doel meegekregen 2/3 talenten jaarlijks te laten doorstromen. Als dat wordt gedwarsboomd door aankopen die niks toevoegen.. We kunnen allemaal de namen invullen. En hij voelt zich niet gesteund door de rest van het technisch hart dan is het logisch dat hij de hulp inroept van de man die verantwoordelijk is voor het nieuwe beleid dat 5 jr. geleden is ingezet.

  5. koensiemerink

    wat volwassenen zijn ze zeg ik wel nog liefer piet de visser en van de ling weg hebben tjonge ga nou eens aan de regels houden of zo niet dan kunnen ze beter weg blijven zelf ik word er niet goed van

  6. Fvanr

    Met alle respect maar welke persoon ging in 1983 naar Feijenoord kakkerlakken????? Was het niet de zogenaamde verlosser van ons aller Ajax. Alleen maar ellende!!!!!! Wordt schijtziek van die eikels.

    1. renszo

      Je hebt er geen verstand van he…. ik ga het je niet meer uitleggen wat de reden was van de overstap en wat Cruijff voor Ajax betekent heeft en nog steeds betekent.

  7. Rickie

    UEFA rot op met jullie maffia praktijken betaald ajax niet genoeg maffia geld ik word hier zo ziek van heb verschillende boeken over de FIFA en de UEFA het komt er op neer het is 1 en al corrupte bende ze kunnen geen fair play in zetten omdat de sponsors dan niet zoveel betalen als nu het slaat gewoon nergens op geld maakt ajax kapot.

  8. Valentino

    Dus eigenlijk wil dit zeggen dat Ling de transfer van Heintinga volgens de wet niet kan tegenhouden?

    1. Litmanen

      dat is ook niet gebeurd. Dat moest Van Duijvenbode doen van Ling. Cruijff en Ling doen officieel helemaal niets.

  9. paullus

    Dat heeft Theo gedaan
    Op advies van Ling
    Als je leest hoeveel wedstrijden heitinga heeft gespeelt de laatste 2 jaar
    Begrijp ik wel waarom hij maar 1 jaar contract krijgt
    Maar 1 ding hij heeft wel een rood wit hart

  10. Moosie

    Zo grappig 20 soepkippen bij elkaar.Ling adviseert van Duivenbode beslist en Marc oefent uit is dat nou zo moeilijk voor jullie om te begrijpen. Hoe kun je jezelf nou supporter van Ajax noemen als je niet eens weet hoe de club werkt? Dat je fan bent oké geen problemen mee maar lul dan niet zo slap bij elk stukkie van weer de volgende nitwit op twitter. En er was er ook 1 die bij Wikipedia had gelezen dan Cruijff afsloot bij de kakkies. Wel gassie dat kwam omdat hij geen nieuw contract kreeg van Ton Harmseen en dat jaar wonnen die kakkies de dubbel. Verder kwam Cruijff daarna onmiddellijk weer terug naar Ajax als trainer won de EC 2 in 87 en verloor de finale in 88. Het feit dat wij in 92 de eufacup en in 95 de CL wonnen hebben we te danken aan een door Cruijff opgezette jeugdopleiding dus effe je godvergeten smoel houden grapjas. Het is van Gal die samen met van Os onze club naar de gallemiezen heeft geholpen en niet andersom.

  11. -buitenkantje rechts-

    Als je terug kijkt is het wel duidelijk geworden dat er binnen Ajax een kamp vóór en anti-Cruijff is.. Je zit het al op dit forum.. Heftige reacties en tegenstellingen. Dit zal binnen Ajax niet anders zijn. Ik beschouw dit bericht nu als het derde van het kamp dat Cruijff het liefst vandaag als morgen nog ziet vertrekken.. Eerst het bericht dat Ling de transfer van Heitinga zou torpederen.. Toen het verhaal dat Cruijff zou verdienen aan het jeugdplan en vriendjes op belangrijke posities zou zetten in ruil voor loyaliteit.. Nu dus het bericht dat de aanstelling van Ling tegen de UEFA regels zou zijn.. Zou mij niet verbazen als er binnenkort nog een meer komt.. Naar mijn mening twee stromingen die op ramkoers liggen..

    1. Moosie

      Volgens mij zit het anti kamp in de Titaniic en hebben ze dat zelf nog niet door. 🙂

        1. Toppertje

          Ik zou er niet op rekenen. De scheidslijn trekt zich door tot en met de journalistiek. Het kan een tijdje stil zijn maar dan beginnen ze zich weer te roeren. Al eerder geschreven. De keer is het wel heel opzichtig.

  12. fjonkman

    En terwijl de haantjes onderling elkaar de tent uit vechten, zakt Ajax verder en verder af naar een wel heel bedenkelijk niveau.. Hoe dit weer opgepakt moet worden… Zeg het maar…

    1. Moosie

      wat lul je nou Ajax heeft niet gespeeld en dit is alleen maar gelul uit het anti Cruijff kamp dus over welk niveau heb je het dan

  13. BobbyHaarms

    Zo moe van sommige zogenaamde supporters die lullen dat Cruijff “de verrader” naar 010 overstapte!!..leer eerst eens de geschiedenis van je club voordat je mensen de grond in trapt die in hun kleine teen meer Ajaxbloed in zich hebben als sommige mensen hier! Een paar berichten uit het anti-Cruijff kamp en het wordt klakkeloos aangenomen door sommige mensen hier zonder ook maar op de hoogte te zijn van de feiten. Dat het niet goed gaat op sommige vlakken ben ik het helemaal eens, maar om echte Ajacieden die alles voor jullie club gewonnen heeft dan zo af te zeiken?

    1. AjaxBarcelona

      Helaas is dat op fora merendeels het geval. Negatieve zeikerds overheersen het internet wat dat betreft. In het dagelijks leven waarschijnlijk grote nobody’s en dan is een anoniem forum een zegen voor ze.

  14. FrankiC

    Ik denk dat Christian Vissers de UEFA regels nog maar eens goed naast de feitelijke situatie moet leggen. Er zal geen loondienstverband tussen Ajax en Ling bestaan en als zelfstandig adviseur mag je voor meerdere partijen optreden. Lijkt me niets aan de hand.

Comments are closed.