‘Cruijff verkoopt plan jeugdopleiding Ajax voor zijn eigen belang’

0523cruijffcopa

Een opmerkelijk bericht vandaag in De Volkskrant: Johan Cruijff verkoopt de plannen die hij met de jeugdopleiding van Ajax maakt aan buitenlandse clubs. Daarnaast volgen tientallen medewerkers verplicht een opleiding aan het Cruyff Insitute, aldus De Volkskrant.

Het vermogen van de bedrijven van Cruijff is volgens de krant in een paar jaar verdubbeld naar vijf miljoen euro. Zo werd in 2012 door familie van de oud-international het plan voor de Amsterdamse jeugdopleiding verkocht aan Chivas, in Mexico. De exacte prijs die betaald is is niet bekend. Wel weet het dagblad dat in datzelfde jaar de omzet van 5,2 miljoen euro naar 6,4 miljoen euro steeg.

Cruijff zelf wil niet reageren.

Bron: De Volkskrant

Related posts

65 Comments

  1. Ajacied407

    Goed voor de ontwikkeling van het voetbal. Ajax wordt gewoon als de beste opleidingsclub van de wereld gezien.

    1. koensiemerink

      de beste opleidingsclub als ajax is eigenlijk de beste van de wereld want dat blijft zo

    2. De Ajacied

      Ik heb er geen problemen mee dat Johan dat doet, hij doet namelijk genoeg voor zijn club Ajax !!!!

    1. woody79

      als elke club dat doet hoeven ze niet bij ons te shoppen en worden de clubs weer wat gelijker. slim dus.

  2. hubert

    zeur toch niet zo . Het is zijn goed recht. en ja hij is een ajaxieden dus er is niets aan de hand

  3. -buitenkantje rechts-

    ‘Welcome to the real world’ Ajax is een beursgenoteerd bedrijf. Diensten aan een bedrijf worden altijd beloond. Dat Cruijff vertrouwelingen gebruikt is niet nieuw.. Dat heeft hij altijd al gedaan. Het schijnt dat zijn schoonzoon directeur is van Cruijff Football is en het plan voor de jeugdopleiding geschreven heeft. Als andere clubs graag het Ajaxvoorbeeld willen volgen en daarvoor moeten betalen vind ik niet vreemd.. Wat ik wèl vreemd vind is dat de Volkskrant zo maar inzage kon krijgen in interne stukken.. Er is dus een lek.. Je moet je dan altijd afvragen wie er belang bij heeft dat Cruijff in diskrediet wordt gebracht.. En wie heeft toegang tot deze stukken binnen Ajax.. Dat Cruijff nu via Ling zijn invloed wil laten gelden is wel duidelijk. Ik vermoed dat je dit bericht in de Volkskrant moet zien als een soort tegenactie.. Vooral omdat er gesuggereerd wordt dat Ling is aangesteld om de zakelijke belangen van Cruijff veilig te stellen en Overmars en vd Sar buiten spel te zetten..Het begint toch steeds meer te lijken op een ordinaire machtsstrijd! Dat terwijl het belang van Ajax natuurlijk voorop moet staan!!

    1. Litmanen

      Ik ben bang dat je gelijk hebt. Van de week schreef ik al: wat is de functie van Overmars en vdSar verder als Ling bepaalt?
      Blijkt dus dat die dan voor een redelijk salaris voor de buitenwereld ( lees de beurs) een keurige functie hebben maar in de praktijk niks te vertellen. De deal met Heitinga was aan alle kanten dichtgetimmerd toen van Duijvenbode ineens om de hoek kwam.
      Ik houd mijn hart vast

  4. Toppertje

    Wat een opzichtig stuk uit het anti-Cruijff kamp zeg. Op geen enkele wijze wordt duidelijk gemaakt welk percentage van de groei afkomstig is door Ajax. Het plan van Cruijff wat aan de grondslag ligt voor de veranderingen bij Ajax is van Cruijff dus het is aan hem om dat aan wie dan ook door te verkopen of wat dan ook. Past gewoon binnen zijn adviseurschap die hij voor talloze clubs heeft uitgevoerd. Dat hij zijn pionnen op posities zet is ook normaal als je wat wilt veranderen. Juist binnen Ajax, met een bang voor hun positie stroming, is dit nodig. Cruijff heeft Ajax helemaal niet nodig. Sterker nog, sinds het begin van deze revolutie heeft hij alleen maar bagger over zich heen gekregen en toch gaat hij door. Je kunt het met hem eens zijn of niet maar strijd wel met een open vizier. Het artikel in de Volkskrant is gewoon een achterbakse manier van de mensen die alleen maar voor zichzelf bij Ajax zitten of altijd al anti-Cruijff zijn geweest.

  5. Royb020

    Volgens mijn help je zo je eigen club naar de klote!! Volgens mijn was dat de kracht van Ajax toch!! Als je alles verkoopt op deze manier dan komen de talenten niet maar naar Ajax!! Ik dacht dat JC een Ajax hart had!! Nou niet dus!!! Hij heb ook goeie dingen gedaan maar dit is echt belachelijk!!

  6. 58yearsalways4Ajax

    Prachtig al die reacties. Ik geloof dat alleen toppertje en ik het stuk echt hebben gelezen de rest gaat uit van de kop. Overigens ook niet erg netjes van de redaktie hier. Ook zij hebben het artikel denk ik niet gelezen anders zet je deze kop er niet boven bij een Ajax site.
    Ik kan alleen maar zeggen, lees het eerst en geef dan commentaar als je daar behoefte aan hebt. Ik ga verder niet in op foutieve en tendentieuze stukken. Oh ja een ding, de beste verslaggever heeft van financiën 0,00% verstand.

    1. Fred

      Ja hoor daar heb je hem weer! Ga jij weer lekker voor de zoveelste keer verwijten lopen maken richting de redactie. Het staat tussen quotes en is niet de mening van ons. Wij geven het verhaal weer zoals dat in die krant staat. Zonder onze mening. Die mag iedereen zich zelf vormen. Link naar de krant staat er bij om het hele artikel te lezen en JA; dat hebben wij ook gedaan! Nogmaals: als onze manier van nieuws brengen je niet aan staat, ga dan lekker ergens anders lopen zeuren of begin zelf een platform.

      1. Ajax nr 1

        Sommige hebben al een eigen forum Henk met hun vele nick’s. :-)) en nogmaals iedereen mag zijn mening geven zonder dat er gelijk met stront gegooit wordt.

        1. 58yearsalways4Ajax

          Iets nieuws verzinnen oh. De reden van de huidige twee nicks en de vorige heb ik uit en te na uitgelegd hier. Dat dit mogelijk is ligt niet aan mij. Ik maak hiermee slechts duidelijk dat dit forum in principe door één persoon gevuld kan worden met 100 nicks. De app beheerder doet hier niets aan.

      2. -buitenkantje rechts-

        Hoi Fred.. Laat lekker gaan.. De mensen hier op dit forum zitten hier omdat ze de laatste ontwikkelingen van Ajax willen volgen en daar over van mening willen wisselen.. Hier en daar een kritische opmerking richting redactie moet je gewoon op de koop toe nemen..

      3. 58yearsalways4Ajax

        Sorry Fredje, ik dacht op een Ajax site te zitten en dat die niet klakkeloos elk tendentieus stukje blind overneemt maar minimaal daar iets genuanceerder mee omgaat. Excuus voor de gekke gedachte. Verder …. net als iedereen, ook ik, moet je ook kritiek zowel positief als negatief leren accepteren anders moet je geen openbaar forum starten jongen. Hem zal je dus nog wel vaker hier hebben.

    2. SPHAFCA

      Iedereen die niet dezelfde mening als jou hebt is een mongool. Simpel mannetje

      1. AjaxBarcelona

        Nee, iedereen die dom lult, zich niet een beetje verdiept in zaken en Ajax af loopt te zeiken is een mongool. Niet de zaken gaan omdraaien he, simpel mannetje.

  7. AFCARay

    Gelijk wegtrappen en van gaal terughalen, dan maar met de staart tussen de benen

  8. Rickie

    Gelijk oprotten van gaal kom maar ajax moet je niet verkopen wij zijn ajax wij zijn de beste is het liedje. niet Cruijf is ajax ajax jeugdopleiding verkoop Cruijff aan een andere club en laat van gaal sws koste wat kost weer terug komen…

    1. AFCA my World

      Jij en degene die boven jouw staat zijn echt niet goed wijs, JC mag doen wat hij wil het idee is van hem en de uitwerking ook,van Gaal wil stoppen met zijn trainerscarriere dus die komt toch niet ! Dus laat JC zijn gang gaan en het komt wel goed !

  9. Mr Ajax

    Dat Cruijf er beter van wordt vind ik persoonlijk prima. Als wij er uiteindelijk ook maar beter van worden!!

  10. Indojood

    Is toch niets vreemd aan. Het is zijn idee om voetbal aantrekkelijk en tot een hoger plan te brengen, dat is niet het alleenrecht van Ajax. Ook La Masia bij Barcelona is hierop gebaseerd. Bedenk allen dat Ajax zonder Cruijff en zijn gedachtegoed nooit succes heeft gehad voordat je gaat roepen dat hij moet oprotten, ook Van Gaal heeft daarvan geprofiteerd in de jaren 90 toen de jeugdopleiding op Cruijff’s leest was geschoeid.

    Ik vrees voor Ajax op de dag dat Cruijff er echt niet meer is, waarschijnlijk gaat de club ten onder.

    1. Ajax nr 1

      Natuurlijk Indojood. Heb ke er wel eens aan gedacht dat het leven gewoon doorgaat na de dood. En dat het ook wel eens beter gaat. Nou met de juiste personen in de staf had je dit gezeik allemaal niet gehad.

  11. 58yearsalways4Ajax

    Kortom het lukt de buitenwacht weer aardig om tweespalt te zaaien.

  12. Ajax nr 1

    Toppertje en ik zeg hij (58) gewoon. Het past zeker in je straatje. Sammie en Moosie komen ook straks nog wel. 🙂

  13. Henk

    Je mening geven is prima en een juiste discussie over Ajax is altijd goed. Sommigen, waaronder huppeldepup years, reageren, lokken uit onder een andere naam omdat ze onder hun echte naam nogal ongeloofwaardig overkomen. Behoorlijk kansloos gedrag!!

    1. 58yearsalways4Ajax

      Ik voel me hier prima thuis qua kansloos gedrag. Ik leer een hoop.

  14. quadsboy

    Niet verwacht van zo iemand en hij is ook de eeste ermee wie kan hem na doen nobody

  15. Wembley71

    Gaat ie weer 58, wederom de waarheid in pacht? alsof broeder Cruyff zo’n financieel genie is!! Je bent zeker het Caballero echec vergeten, waarvoor dacht je dat onze vriend weer moest gaan ballen voor z’n poen…………. Gewoon omdat ie 0,00% verstand van financiën had/heeft, toch?

    1. AFCAoostNL

      Omdat hij genaaid werdt dus slaat nergens op wat je zegt en denk je dat hij geen geld heeft ofzo? Daar is het hem heus niet om te doen hij wil het voetbal beter maken…iedereen zijn waarheid maar respecteer je broeders dus Cruijff ook maf

  16. Johan

    Iemand die beweert dat Cruijff zijn belang boven het belang van ons allet ajax plaatst heeft geen verstand. Ik twijfel zelfs of degene die twijfelen wel ajacied zijn of meer een AD /volkskrant lezer.

  17. Moosie

    Laten we effe wat zaken recht zetten. Ik heet Moos en dat is een afgeleid van Modeste.Een Jodenjongen uit Oost geboren boven het café Theo de Ruiter op de Rozengracht wat toen van zijn zoon Karel was .Zo das 1.Nu 2 ik lok niets uit ik geef mijn ongezouten mening zoals ik altijd doe ook in persoon of degene die voor me staat dat nu leuk vindt of niet.En dat Ajax nr1 Litmanen en buitenkansje rechts er alleen maar op uit zijn om elk stukkie uit te melken om hun afkeer van Cruijff te etaleren is iets waar ik tegenin ga.Het is me een raadsel waar je denkt de verstandelijke vermogens vandaan te hebben gehaald als je keer op keer laat zien dat of de struktuur van de club niet begrijpt of dat je HELDEN uit het verleden die zich nog steeds met ziel en zaligheid inzetten voor onze club voor rotte vis uit te moeten maken.Dit duidt voor mij op eigen belang. Of je vriendjes bent met Coronel en de rest van dat schorrie morrie.Als Cruijff een idee heeft hoe je een club zou moeten runnen kwa opleiding en in en verkoop van spelers dan is het zijn goed recht om dat idee te verkopen aan wie hij maar wil.Ik hoop alleen dat hij het niet aan pisvee verkoopt of fijnnooit.En als mensen vooral diegene die zichzelf heel slim wanen hier niet mee om kunnen gaan en dan gefrustreerd allerlij ongefundeerde stukkies willen schrijven dan moeten ze dat vooral doen ik lach je uit dien je van repliek en gan dan over tot de orde van de dag.Met andere woorden go sit on it mofo’s

      1. Moosie

        Wat jij wil of niet wil is voor mij niet belangrijk oost ik heb het over mezelf en niet over jou.Maar als je ,je aangesproken voelt moet je dat maar eens bij jezelf zoeken.

          1. AFCAoostNL

            Indd moosie wist niet dat je boos werdt maar de quote past bij je stukje slimpie 🙂

    1. -buitenkantje rechts-

      Het is ‘ buitenkantje rechts’ .. Nogal een voetbalbegrip binnen Ajax.. Verder..lees mijn reacties nog eens terug.. Ik heb nog nooit een negatief stukje over Cruijff geschreven.. Mijn nickname is niet voor niks ‘ buitenkantje rechts’.. Cruijff is een clubicoon.. Heeft bij mij heel veel krediet.. Maar dat betekent niet dat ik mij in een kamp laat duwen en alles laat zeggen.. Dit is volgens mij een forum waarbij we onze eigen mening kunnen plaatsen. Als je supporter bent wil dat nog niet zeggen dat je niet kritisch mag kijken wat er gebeurt.. Denk dat ik behoorlijk ingevoerd ben en ook behoorlijk gefundeerd mijn mening altijd geef..

      1. Moosie

        Beste Buitenkantje nooit te groot om en foutje toe te geven en idd jij bent niet het zelfde als die andere twee,waarvan ik sterk het vermoeden heb dat het er 1 is.En je hebt altijd recht op een mening alleen dat heb ik ook.En volgens mij 58 ook.Het valt mij alleen op dat er een paar mensen dus wel alleen maar elke dag hier op de waan van de dag reageren en zich dan totaal respectloos uiten over mijn helden uit het verleden.Of dat nu komt omdat ze,ze niet hebben zien voetballen of omdat ze niet meer hersencellen hebben laat ik dan maar in het midden.Wat jou betreft zat ik in de emotie fout dus bij deze.

  18. heesch@ajax

    Wauw eindelijk discussie op niveau er is nog leven op het forum. En dat in de komkommertijd. Chapeau buitenkantje,58 en moosie zo kan het ook.

    1. AjaxBarcelona

      Moet je toch vaker mijn reacties lezen heesch. als ik niet aan het opvoeden ben is mijn discussie van meer dan voldoende niveau. :-))

      1. AjaxBarcelona

        Enne Moosie is gewoon Amsterdams duidelijk en voor het merendeel hou ik daar van. Heb zelf ook Amsterdams bloed dus ken de pappenheimers wel.

  19. PCK

    Sorry tikfout…. Gaat deze discussie nu echt alleen over het verkopen van zijn plan? Is er dan niemand die er iets op tegen heeft dat er verplicht mensen op (betaalde) cursus op de Cruijff institute moeten? Ben pro Cruijff maar dit noem ik toch op zijn minst twijfelachtig.

    1. PCK

      Pro Cruijff zijn en dan niet eens Cruijff correct kenne schrijven….. Excuus meneer Cruyff.

Comments are closed.