Van der Vaart wijst Ajax af

vandervaart

Rafael van der Vaart heeft Ajax laten weten nog niet klaar te zijn voor een terugkeer naar zijn oude club. Zijn zaakwaarnemer Robert Geerlings heeft voetbaldirecteur Marc Overmars daarvan zondag op de hoogte gesteld, zo meldt Voetbal International zojuist. Het contract van Van der Vaart bij Hamburger SV loopt deze zomer af en Ajax deed hem een aanbieding terug te keren op het oude nest.

‘Rafael is er nog niet uit waar zijn toekomst zal liggen’, legt Geerlings uit aan Voetbal International. ‘Ajax heeft lang genoeg gewacht, we vonden het netjes de club daarover in te lichten. Ik ga er vanuit dat Ajax gaat overschakelen naar andere opties. En daar hebben we alle begrip voor.’

Van der Vaart heeft zijn handen vrij na dit seizoen, als zijn verblijf bij Hamburger SV ten einde is. Verschillende clubs hebben hun interesse al kenbaar gemaakt bij de 109-voudige international. De aanvallende midenvelder vertrok in de zomer van 2005 bij Ajax.

Volgens Telegraaf-journalist Mike Verweij is de deur echter nog niet helemaal dicht, zo meldt hij via twitter:

Related posts

92 Comments

      1. Velibor

        Had het leuk gevonden als ie was gekomen maar vind het niet zo erg dat hij niet komt.

      2. AFCA my World

        Ik ook heb je niets meer aan,niet in of buiten het veld, denkt helaas alleen maar aan zichzelf, veel plezier ergens in niemandsland !

    1. Mokumertje020

      Het moet een eer zijn om voor ajax te voetballen als je het niet wilt dan niet voor hem tien andere

  1. Ajacied407

    Dag Rafael, met je clubliefde. Voetballen tegen degradatie is natuurlijk veel leuker.

  2. thijsAJAX1

    dacht echt dat hij zou komen… nu hoef je ook NOOIT meer terug te komen. wat is er op dit koment nog een betere club dan ajax voor hem?

    1. -buitenkantje rechts-

      Een club die meer geld biedt.. Is nu wel duidelijk, geen clubliefde, geen afbouwen bij een club die je internationaal lied doorbreken en waardoor je veel successen kon beleven.. Een broodvoetballer.

  3. rekel23

    Zo en nu klaar met dat gezeur wel of niet. Het is graag of helemaal niet. Veel succes

    1. Zlatan

      Zo nu een paar goeie scouts , EN EEN GOEIE nr 10 EN EEN HELE GOEIE SPITS ,en niet zeiken over geld ,KAMPIOEN WORDEN WILLEN WE .

  4. Joeguh9

    Laat hem lekker! Zie liever een Milik die zich doorontwikkeld door 34 eredivisiewedstrijden te spelen!

  5. fantommie2

    Weer voorbarige media en reacties. Zie Updates. Hij moet gewoon eerst nacompetitie spelen. Dat gezegd hebbende, ik denk dat hij uiteindelijk niet zal komen

    1. Toppertje

      En dacht jij dat hij de nacompetitie had afgewacht als b.v. die club uit Dallas ingegaan was op zijn salariseis? Voor het onderhandelen met een club heeft hij zijn advocaat. Zelf tekent hij wel bij het kruisje. Dat kan ook terwijl hij zich op de nacompetitie richt.

  6. Sjeffrey

    eindelijk klaar met deze onzin rond van der vaart. Was er wel klaar mee

  7. timkloppers

    Succes met bankje warm houden in Engeland. hier hoef je niet meer te komen. de mazzel.

  8. Rood wit hart

    Ik vind het jammer ik had hem graag gezien maar als hij nou niet komt hoeft hij van mij ook niet meer te komen

  9. jojocoolio

    JAAAAAAAA!!!!!!

    Ik roep het al maanden en nu eindelijk bevestigd…

    Rafaël bedankt dit is het beste besluit wat je voor ons aller Ajax genomen heb…

  10. PvL020

    Toch denk ik dat hij van nut was geweest in een lang seizoen… Maar je moet wel willen en als je niet wilt houdt het op.

  11. Mooi

    Met zo mentaliteit is het maar goed dat je weg blijft .Want dan ben je Ajax niet waardig.

  12. AFCA---WZAWZDB

    echt iedereen moet even lesje nemen in begrijpend lezen, de deadline voor zn antwoord was zondag maar aangezien die nacompetitie speelt heeft die nog niet nagedacht. Hij zegt dat ajax op zoek kan naar andere voor als hij toch niet komt maar hij heeft nog GEEN antwoord gegeven.

    1. Toppertje

      Zie mijn eerdere reactie. Als een club wil ingaan op zijn salariseis dan wacht hij ook echt niet tot na de nacompetitie. Niet zo naïef zijn. Spelers rekken graag om zoveel mogelijk opties open te houden. Neem Kuyt die heeft toch ook niet gewacht tot de titelstrijd in Turkije beslist was? Dat ik getver deze als voorbeeld moest nemen 🙂

    2. Zlatan

      Wat is dat voor gezeur , of ja of nee ,meer smaken hebben we miet ! Daaaag Raffie ,!

  13. NielsAjax

    Ga je geld maar verdienen bij een onwaardige competitie als Qatar of MLS, veel zal je niet meer bereiken met je leeftijd.

  14. Amoebe

    Haha grappig….als het bericht zegt dat hij komt dan smeken de meeste en er staat dat hij niet komt wordt hij verketterd!

    Het is goed dat het zo loopt naar mijn mening…maar daarom hoeft het nog geen klootzak te zijn.

  15. Geroldkohlen

    was allllang duidelijk! !! clubliefde geen sprake nooooit meer terug komen en gewoon wegblijven zoals ik al 100 keer geroepen heb! het is jammer dat sommige supporters hoop hebben gehad maar dit was te b
    verwachten!

  16. pascal2809

    wat een zielige reacties van sommige zitten er hier ook van die hersenloze tussen die ons ajax soms negatief in t nieuws zetten? je zou t haast denken! Die jongen mag toch wel zelf zijn leven bepalen of die nu niet of wel nog van waarde zou zijn geweest. Toen die wel nog bij ajax speelde hebben we van hem genoten toch. Laten we hem dan ook zo herinneren ongeacht zn keuze!

  17. -buitenkantje rechts-

    Een broodvoetballer.. Zijn goed recht hoor, maar praat nooit meer over clubliefde.

  18. @IVerhaar

    als hij niet wil, prima wat had hij toegevoegd een beetje er ervaren maar voetballen kan hij totaal niet meer hij is veel te oud

  19. 58yearsalways4Ajax

    Toch apart. Volgens velen staat clubliefde geloof ik gelijk aan gratis spelen. Ik den k dat van der Vaart meer Ajacied is dan velen hier ooit zullen zijn. Een echte Ajacied verketterd zijn eigen club en spelers niet. Ook al ben je het niet met alles eens, je hebt respect voor club en spelers en dat staat niet gelijk aan meelopen. Velen hier zullen dit echter nooit begrijpen en dat is jammer. Raf, wat je ook doet, het ga je goed en wie weet tot ziens in de Arena in welke hoedanigheid dan ook.

    1. Hazez

      Wat gratis ????? Fucking 2 miljoen het eerste jaar dus laat dat gratis maar weg .

      1. -buitenkantje rechts-

        Toch 2,5 miljoen minder dan wat hij nu verdient. 1 miljoen tekengeld en 1 miljoen salaris.. Dat de deadline verloopt is natuurlijk onzin.. Als hij naar Ajax had gewild had hij kunnen zeggen tegen Ajax dat hij wil komen, maar zijn beslissing pas na de nacompetitie openbaar wil maken. Door nu in de media te melden dat Rafaël er nog niet uit is en ze begrijpen dat Ajax op zoek gaat naar alternatieven geef je aan niet te komen..indirect geef je zelfs Ajax de schuld, omdat zij met een ultimatum komen waar zij zich niet aan kunnen houden. Van der Vaart heeft nu meerdere aanbiedingen liggen die hoger liggen dan wat Ajax biedt.. Hij komt niet.. In ieder geval niet als speler

  20. Jeroen68

    Ik zei het toch ?! Hij doet het niet Rafaël van der Laffaard !!! Opzouten en nooit je schijnheilige kop meer laten zien in Amsterdam !!!

    1. 58yearsalways4Ajax

      Dat mijn stelling toch gelijk bewezen wordt zeg 🙂 Dank aan Jeroen68. Jij zal nooit een echte Ajacied worden. Ik twijfel trouwens of je zelf wel eens in Amsterdam geweest bent, laat staan in de Arena.

      1. JeroenAjax84

        Begrijpend lezen is ook moeilijk. Er staat duidelijk de deur is nog niet helemaal dicht, maar hij begrijpt het als Ajax verder zoekt. Ik denk dat Rafaël een echte Ajacied is geweest en nog steeds is.

        1. 58yearsalways4Ajax

          Helemaal mee eens. Valt me op dat ondanks dat je langs de velden en op de shirts het woord respect overal tegenkomt dit dus niet wordt opgepakt door de supporters. Jammer.

  21. nick-afca95

    Volgensmij gaat het hem nu vooral om de degradatiestrijd met HSV en richt hij zich helemaal niet op volgend seizoen. Eigenlijk vind ik dat best logisch. Omdat ze het netjes vonden tegenover Ajax hebben ze zondag gemeld er niet uit te zijn. Dit betekend dus niet dat Rafael geen clubliefde heeft of heeft besloten voor het geld te gaan

  22. fritshertogs@hotmail.com

    Nu hoef je voor mij helemaal niet meer te komen. Doei raffie veel plezier bij het grote geld.

  23. Sonsee

    Had al zo’n vermoeden dat hij het niet zou doen. Meestal als ze bedenktijd willen dan kijken ze eerst verder en dan komt Ajax pas in beeld. Bij deze van der Vaart, succes met een andere club vinden en Ajax redt het ook wel zonder je !!

  24. JCruijff

    Doe Klaas-Jan een goed voorstel Marc! Stel alles in het werk om Ajax uit het slop trekken. Je droomt over weer een CL overwinning. Nou put your money where your mouth is zou ik op zijn Amsterdams willen zeggen……

  25. CaptainFlamingo

    Dit nieuws zat er al een tijdje aan te komen, of je komt zoals Kuyt naar Rotterdam met veel enthousiasme of blijft lekker weg!

  26. paullus

    Op naar het volgende target vdv wil niet dus over en sluiten de deur dicht trekken

  27. Royb020

    Rot maar op!! En kom nooit meer terug!! Rot maar en kom nooit meer terug!! Lalala

  28. Remco425

    Nog niet klaar voor. Dan ben je er ook nooit meer klaar voor. Het was nu of nooit meer. Ik zag hem graag terugkomen, maar nu ben ik er ook klaar mee.

  29. Wembley71

    Nog niet klaar, nog niet klaar……… Is die gozer maf of loopt die over van hoogmoedswaan?? Je bent 34 lul! In wat voor wereld leeft die gozer eigenlijk?

  30. Litmanen

    Wat een gelul, al die negatieve reacties. Lees en zie: geen afwijzing maar hij zou Ajax nu zeggen wat hij zou doen. Door die nacompetitie is dat niet mogelijk want vanaf het begin heeft Raf gezegd dat hij eerst klaar wil zijn met HSV. Blijkbaar hebben de vele halve analfabeten hierboven dat allemaal gemist.
    Correcter dan nu had hij het niet kunnen doen.
    Verder, ik zou graag willen weten van die holbewoners hierboven welke speler van de huidige selectie bij Ajax zou blijven als hij het meervoudige van zijn huidige salaris zou kunnen verdienen. Wat nou clubliefde? Wat nou echte Ajacied? Hou toch op en ga je verstand gebruiken!
    Het idee dat hij serieus heeft nagedacht over Ajax vind ik al heel positief, gezien zijn salaris niveau van nu.

  31. Litmanen

    Zelf maar meteen op het duimpje gedrukt? Mensen die geen twee woorden zonder spelfout kunnen schrijven en werkelijk denken dat er zoiets als clubliefde bestaat in profvoetbal op dit niveau. Dat is lachwekkend.

    1. 58yearsalways4Ajax

      Ach clubliefde kan best. Alleen dat staat volkomen los van salaris mogelijkheden en competities. Liefde maakt meestal blind en dat ben je als je een mogelijkheid hebt om 3 keer meer te verdienen en misschien ook nog eens in mogelijk een betere competitie. Voor Kuijt is het gewoon genoeg dat zwervende bestaan, daarom kont hij terug. Feijenoord was een makkelijke keus, maar door clubliefde ….. me hoela

  32. Wembley71

    He Litmanen, kennelijk ken jij het verschil niet tussen analfabetisme en begrijpend lezen. Geeft niet joh blijven oefenen maar wel oppassen met het belerende vingertje heffen. Succes

  33. Zlatanovic

    Dit bewijst alleen maar dat hij zelf heel goed weet dat hij z’n beste tijd heeft gehad. Als hij terug zou komen moet hij laten zien dat hij een aanwinst is, en de kans dat dat mislukt is groter dan dat het een succes wordt. En als het mislukt dan wordt hij finaal afgemaakt door ons supporters en de rest… Hij doet aan zelfbehoud. En hij bewijst Ajax een dienst. Misschien toch clubliefde…

  34. sabrina

    Ahh verder is hij niet arrogant ofzo.. Lekker wegblijven. We hebben spelers nodig die het normaal de 90 minuten volhouden en niet na 60-70 minuten gaan janken dat ze moe zijn. Succes

    1. Litmanen

      Hij speelt momenteel 90 minuten in de Bundesliga. Die is heel wat zwaarder dan het ouwe mannen voetbal wat hier gespeeld wordt. Het combinatievoetbal tussen Veldman en Viergever kan vdVaart ook wel hebben…..

Comments are closed.