Bemiddeling Cruijff gestart: Gesprek met technische clubleiding

1125cruijff

Volgens Simon Zwartkruis van Voetbal International is Johan Cruijff in gesprek met de technische clubleiding van Ajax. Volgens Zwartkruis sprak Cruijff deze donderdag met Edwin van der Sar, Dennis Bergkamp en Marc Overmars. Vrijdag zullen Wim Jonk en Ruben Jongkind aanschuiven bij El Salvador.

Sinds de breuk tussen het technisch hart en de leidinggevenden op De Toekomst afgelopen april bekend werd speculeerden de media al over een interventie van Cruijff. Deze bemiddeling binnen de club lijkt nu dus eindelijk te gaan gebeuren.

Related posts

22 Comments

  1. woody79

    dit jaar maar 2e (wel puntjes achterstand) maar door de positieve feedback wel een hoopvol nieuw seizoen. Go salvador messias MR. 14 Cruijff.

  2. WezepAFCA

    Ze moeten het zelf regelen daar! Als jc een keer de pijp uit is heb je hetzelfde

  3. Ajax nr 1

    Bemiddeling!! Wat een kleuters zijn het toch. Als je niet zo eigenwijs zo zijn hoef je niet te bemiddellen. Volwassen kerels komen hier zelf uit. Kan je toch weer zien dat er iets niet klopt dit jaar. Dat wordt volgend jaar nog wel erger vermoed ik.

    1. 58yearsalways4Ajax

      Niks mis mee in mijn ogen. Gebeurd in bedrijfsleven zo vaak en Ajax hoort tot het bedrijfsleven. Cruijff bekijkt het toch meer van afstand en dat kan in gesprekken heel verfrissend zijn.

      1. Ajax nr 1

        Het gaat mij ook niet om Cruijff (58)want bij hem zijn het de jaartjes met ervaring in en om de voetballerij. Ik kan me heel goed vinden in de mening van Jonk maar ook van die van Frank. Ik ben alleen van mening dat 2 volwassen mannen & co hier zelf niet uitkunnen komen. De rode draad is zelfs uitgestippeld voor ze. Er zit er weer 1tje die voor zichzelf bezig is. Kijk Jonk doet het prima bij de jeugd daar kijken ze echt tegen op daar op de toekomst. Je leid de jeugd op voor de hoofdmacht en laat ze voetballen in een systeem waar de hoofdmacht in wil voetballen daar begint het leerproces.Daarvan uit ga je selecteren wat houden we en waar je afscheid van gaat nemen. Maar als daar al een kloof zit moet je oppassen want als het daar al misgaat gaat alles mis. Maar we zullen zien wat het gaat worden. Maar ik hoop echt dat ze de juiste beslissingen nemen anders zijn de problemen nog groter dan dit seizoen.

  4. Moosie

    Het gevaar bij het eerste is dat ze in Europa willen meetellen door paniekaankopen te doen.En als je daarmee de jeugd in de weg gaat zitten is dat zowel voor het eerste als voor de jeugd een slechte zaak.met het positieve saldo op de bank moet Ajax spelers die belangrijk zijn gewoon aan hun contract houden zoals met Blind vorig jaar.Je moet geen spelers verkopen 3 dagen voor het sluiten van de transferperiode is nergens voor nodig.Spelers tekenen met hun volle verstand een contract en er zullen altijd buitenlandse clubs blijven komen met een zak geld.Millic is een goede aankoop maar Sinkgraven zit nu gewoon Nouri in de weg en Van Beek is ook niet zo een slechte.Als De Boer na volgend seizoen naar een andere club gaat zou het een goede zet zijn om Wim Jonk door te schuiven als hoofdtrainer hij heeft het beste beeld van wat er rondloopt in de jeugd en heeft al bewezen volgens de Ajaxfilosofie te willen voetballen.Het idee van Overmars dat wij een opleiding voor buitenlandse clubs zijn is alleen van waarde als je eerst zelf de vruchten hebt kunnen plukken van je eigen spelers zoals dat voor het VVD-tijdperk bij onze club gewoon was.Eerst een cup pakken dan naar het buitenland. Fuck de aandeelhouders mentaliteit.

    1. fantommie2

      De waarheid ligt in het midden. Het is belangrijk spelers te kopen waar de jeugd nog niet helemaal klaar is. Je hebt tenslotte balans nodig en een beetje ervaring op sommige plekken. Ik vind gudelj en wie weet van der vaart dan ook goede aankopen. Maar ik snap helemaal dat Jonk valt over een aankoop als Sinkgraven. Zoveel geld voor zo’n jonkie op een positie waar een Nouri kan spelen, daar zou ik als ik Jonk was ook heel moeilijk begrip voor op kunnen brengen. Haal dan eerder een de Zeeuw even terug. Je ziet meteen bij NAC wat de waarde is van ervaring. Een of twee jaar later gaat hij weer door en is Nouri er klaar voor. Of bijvoorbeeld een Emmanuelson. Maar Sinkgraven…… Onbegrijpelijk

  5. Slingertje.

    Vertel ze meteen even dat ze zich eens als volwaaenen moeten gaan gedragen en zelf de problemen oplossen ipv jankend naar Barcelona bellen.

  6. 58yearsalways4Ajax

    Ik denk dat Cruijff geen telefoontje nodig heeft gehad. Op basis van de onrust komt hij sowieso langs om te praten. Is trouwens niks mis mee. Hij is alles gestart. Ook zonder herrie was het weer eens tijd voor een evaluatie. Kortom, komt mooi uit. Niks aan het handje verder, ff de neusjes weer dezelfde kant op voor het momende seizoen.

  7. -buitenkantje rechts-

    Cruijff is natuurlijk de grootste naam in het Nederlands voetbal ooit. Naar hem wordt geluisterd. Hij staat als het ware boven de partijen. Bovendien is onder initiatieven van hem Ajax een nieuwe weg ingeslagen die ons 4x achtereen kampioen heeft gemaakt. Bedrijfsmatig klopt er natuurlijk niks van. Ajax is een NV. Een NV wordt geleid door de directie en gecontroleerd door de raad van commissarissen. De aandeelhouders zijn de eigenaren van Ajax. Als binnen je bedrijf er niet gecommuniceerd wordt of onenigheid heerst grijpt de directie in. De directie is verantwoordelijk voor het dagelijks beleid. Dat Johan,die verder geen functie binnen Ajax heeft, langs moet komen om alle neuzen weer naar dezelfde richting te wijzen is een bewijs van onvermogen van de directie.

    1. fantommie2

      Hoezo? In een ander bedrijf worden dure consultants ingehuurd om de plooien glad te strijken. De directie van ajax strikt de beste consultant en ook nog gratis… Krijgen ze een bonus voor hoor.. 😉

Comments are closed.