De Boer: ´Wij zijn al weken niet in supervorm´

0426deboer

Frank de Boer zag Ajax zondagmiddag tegen PEC Zwolle opnieuw punten verspelen. Het scheelde niet veel of Ajax was met nul punten huiswaarts gekeerd. Invaller Kolbeinn Sigthorsson voorkwam dat in de slotfase van de wedstrijd. Na afloop liet De Boer zijn ongenoegen blijken tegenover de camera van Fox Sports.

‘Vooraf hebben wij een aantal dingen strikt afgesproken en dan met name hoe we gingen staan. Tegen een ploeg als PEC wilden we iets verder inzakken om toe te slaan in de omschakeling. Dat dat pas na vijfentwintig minuten gebeurd slaat natuurlijk nergens op en daar heb ik de spelers in de rust ook duidelijk op gewezen. Het lijkt zo onderhand wel of ik tegen dovemansoren aan het praten ben. Op de training hebben we op omschakeling getraind en met name El Ghazi deed dat heel goed. Wij zijn al weken niet in supervorm dus moet het op een andere manier’.

Bron: Fox Sports
Foto: Proshots/Jasper Ruhe

Related posts

28 Comments

      1. stylo1984

        2 jaar? Vorig jaar landskampioen en dit jaar 2de…. Jij bent alleen supporter als ze alle wedstrijden winnen

    1. Mooi

      Maar dat is ook het AZ niveau en we hebben in het verleden al wat mis kopen gedaan wat geen verbetering was ik weet het niet als het meer waarde heeft.

    2. Geroldkohlen

      idd dat was me ook al opgevallen ,ik denk dat berghuis een enorme goede speler kan worden als hij ook die stap zou maken. berghuis en gudelj kom maar naar ons en breng de schaal naar waar hij thuis hoort!!

    1. FdB=Ajax

      Wees blij dat ze wat proberen. Ik werd de laatste weken doodmoe van dat ‘de wedstrijd domineren’ oftewel achterin rondtikken.
      Wel jammer dat deze tactiek dus ook niet werkt blijkbaar. Maar ik ben er wel voor dat ze dingen uitproberen, ze moeten bijvoorbeeld een keer met een ouderwetse 10 gaan spelen!

  1. afcatheone

    wat ze vandaag aan het doen waren was precies het zelfde als de laatste maanden liepen weer op het veld met de dozen nog om de schoenen

  2. Mooi

    Als ik zo bij mijn werkgever werk en niet functioneerde heb ik een probleem moet dat ook niet is bij Ajax gebeuren werken met de bezem?

  3. quadsboy

    Nogmaals Frank vakantie?!?!?maar dan wel verkorten. Dan wanneer je terug ben,ben je weer fris zo fris dat je met geld gaat strooien voor ervaren spelers 1of2 een 3e zal beter zijn. Het is echt nodig

  4. -buitenkantje rechts-

    Ik heb altijd geleerd, als het niet lekker loopt moet in in elk geval je stinkende best doen. Op den duur komt de vorm dan weer terug. En dat ontbrak volledig.. De linies uit elkaar, veel te veel ruimte voor de tegenstander om te doen en laten wat ze willen. Sloom slenterend over het veld elkaar de bal toetikkend bij een 1-0 achterstand is onbegrijpelijk en niet acceptabel. Je hebt nog 1 punt nodig om de 2e plek veilig te stellen. Gooi er 5 scheppen bovenop.. Stormloop op het doel.. Kort scherp dekken.. Ik heb er niks van gezien. Gezapigheid, voorspelbaar ongeïnspireerd voetbal.

  5. Indojood

    Ik heb nog steeds vertrouwen in FdB maar ik moet zeggen dat er de laatste tijd steeds meer onzin uit zijn mond komt. Dit hele seizoen is het niets en vorig seizoen zaten er ook veel matige wedstrijden tussen. Dat je nog tweede wordt in deze competitie is verbazingwekkend.

  6. Ajax nr 1

    Dat ik tegen dovemansoren aan het praten ben zeg de Boer. Nounou als dat zo is kan je zeker beter opstappen pffff Dit is onze trainer nounou echt de beste trainer die er is voor AJAX. Hoe zou Meneer Van GAAL dit oplossen.

    1. pietprecies

      Gast wat een domme kortzichtige opmerking, het probleem is dat heel de selectie op het moment van die droevigheid aan elkaar hangt.. Van gaal zou je er gewoon naast zetten voor iemand die wel gretig is maar dat is nou juist het probleem, de enige die gretig is op het moment dat is Fischer en die is niet eens top fit!! Ga jij lekker onder je steen liggen tot je een zinnige opmerking hebt aub

  7. AjaxBarcelona

    Denken jullie nu echt dat het na zo’n seizoen opeens beter zal gaan? Dit zit erin en meer komt er dit seizoen niet uit. Het zou toch echt heel raar zijn als ze nu opeens een pracht wedstrijd zouden neerzetten. Gewoon hopen op volgend seizoen. Het is nu gewoon herhaling van zetten. Van hun kant slechte wedstrijd van onze kant kritiek. Helpt dat ? Nee dus. Gewoon accepteren voor nu en vooruit kijken en hopen.

  8. pietprecies

    Maar het probleem is dat niemand in de ploeg ook daadwerkelijk zijn verantwoordelijkheid neemt, er loopt er geen een tussen met autoriteit die zegt: Godverdomme gasten, wat hadden we nou met frank afgesproken?? Davey, riechedly, Lucas, Het is verdomme geen kinderspeeltuin!! INZAKKEN. Zo n figuur mist, je kan het de boer weinig kwalijk nemen, hij ziet heus wel wat er mis gaat en maakt dat ook heel duidelijk alleen niemand pakt het op.

  9. Litmanen

    als spelers al weken niet uitvoeren wat fdb vraagt, dan zou het kunnen dat het aan fdb ligt.
    nu was Van Rhijn weer de lul, volg. week weer een ander, maar het kan natuurlijk ook aan de trainer liggen.
    of kunnen 22 getalenteerde mensen in een jaar allemaal het voetballen verleren?

    1. stylo1984

      Frank heeft denk ik de laatste paar jaar genoeg laten zien… Enige wat ie misschien zou moeten doen is met een zweep langs de lijn gaan staan

Comments are closed.