Ajax maakt tot nu toe geen winst op AZ aankopen

1411geld

30 miljoen zal het bedrag zijn dat Ajax in totaal in tien jaar aan AZ overgemaakt heeft als de 6 miljoen voor Nemanja Gudelj daadwerkelijk neergeteld gaat worden.

Op zich is dat niet eens erg als er maar winst wordt gemaakt. Dit is echter tot op heden niet gelukt. Sterker nog, er is pas 5,5 miljoen terugverdiend.

Demy de Zeeuw werd voor 6 miljoen gekocht en werd verkocht aan Spartak voor 3 miljoen terwijl Mounir El Hamdaoui 5 miljoen kostte en 8,5 ton opbracht. Voor Olaf Lindenbergh werd 1,2 miljoen betaald en ging transfervrij weg. Het vertrek van Kenneth Perez naar FC Twente bracht een verlies van een half miljoen met zich mee.

Bron: Telegraaf

Related posts

24 Comments

  1. aliajax

    Ajax is hoofdsponsor van AZ.
    Maar ja, zonder die bijdragen gaat AZ failliet. En zonder tegenstanders kun je niet ballen ……

  2. arjan

    En hoe zit t met Sigthorsson, Moisander en Viergever? Ook geen toppers en gaan ook niks opleveren. Sowieso zijn AZ en Ajax geen goede combi.

  3. Geroldkohlen

    gudelj speelt op een andere positie dus dat is niet vergelijkbaar, en veel van die andere jongens zoals perez en de zeeuw waren al op leeftijd, dus dan daalt hun waarde ook.

  4. Ajax nr 1

    Ja scouts jullie zijn goed bezig. Je hoort er meer aan terug te verdienen dan dat je uitgeeft maar dat zijn we al gewent uit de tijd van Machlas.

  5. Remco425

    In mijn optiek halen we geen spelers om eraan te verdienen, maar om het elftal sterker te maken en prijzen te winnen. We hebben geld genoeg verdiend, maar prijzen hebben we nooit genoeg van. Dit artikel is dus mijns inziens totaal niet relevant.

    1. Ajax nr 1

      Je hebt gelijk ook aan de spelers die je heeft haalt de afgelopen tijd is geld genoeg verdient. Maar als je toch geld uitgeeft en je scouts en staf doen hun werk goed dan moet je ook kunnen overwinteren in de CL want dat is wat je mag verwachten van een club als ONS AJAX

  6. Slingertje.

    Dat verbaasd me niets want het merendeel wat daar vandaan komt is bagger en hoort niet thuis op het niveau wat Ajax nastreeft.

  7. afcabass

    We kijken nu alleen naar de transferbedragen. Deze spelers hebben (inter)nationaal voor ons ook meegeholpen aan prijzen die ook geld opleveren. Het bijdrage per speler verschilt natuurlijk wel, net als t spel dat ze laten/lieten zien

    1. Ajax nr 1

      Ja zeker 4 keer echt trots op onze club. Maar vraag mij niet hoe want dan moet ik zeggen van MANMANMAN WAT WAS DE REST SLECHT

  8. wikr

    Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, en dat geldt zowel in positieve als negatieve zin. Het zou toch van de zotte zijn om een goede speler te laten lopen omdat spelers van die club in het verleden geen geld opgeleverd hebben. Als Gudelj het team beter maakt, en past in onze filosofie van spelen, dan gewoon halen.

  9. stylo1984

    Ik vind die gudelj ook maar middelmatige aankoop. Tis een leuke voetballer en daar houd et wel wat mee op…

Comments are closed.