Wim Jonk besloot niet meer bij vergaderingen aan te schuiven

1202jonk

Het rommelt in de revolutionaire groep die onder leiding van Johan Cruijff Ajax naar de Europese top moest leiden. VI meldt dat er een verschil van mening is over het belang van de jeugdopleiding.

Johan Cruijff en Wim Jonk vinden dat de selectie aangevuld moeten worden door de jeugdspelers terwijl Frank de Boer, Marc Overmars en Dennis Bergkamp elders spelers vandaan willen zien te halen om de er volgend seizoen beter voor de dag te komen.

Het technische hart van de club moet het zonder Jonk doen want hij vindt dat er te weinig naar hem geluisterd wordt. De Boer, Overmars, Bergkamp en Wim Jonk nemen in een wekelijks overleg beslissingen van technische aard en als er drie van de vier het eens zijn dan wordt de beslissing aangenomen. Wim vindt dat hij te vaak de strijd verliest en heeft daarom besloten dat zijn aanwezigheid niet meer veel toevoegt. Ook wil Wim Jonk dat er meer geld naar de jeugdopleiding gaat en de directie is daar wat zuiniger mee.

Bron: Parool

Related posts

27 Comments

  1. Coenie

    Het wordt tijd dat Johan Cruijff zich wat vaker laat horen op de toekomst/arena, en dan bedoel ik niet via zijn collumn in de telegraaf !

  2. Hazez

    Je ziet nu toch wat er van komt ? Soms moet je kopen om je eigen jeugd beter te laten worden

  3. toonvs

    Volwassen kerels moeten hier toch uit komen i.p.v niet meer praten. Hier dien je Ajax niet mee. Stap anders op. Er is overal een oplossing voor. Kom op heren het Ajax belang gaat voor het eigen belang.

    1. ajaciedpiet

      Denk je echt dat ze dit niet hebben uitgesproken? Het enige wat wij horen is dat Jonk niet meer aanschuift verder niets, niets over hoe dat gegaan is. Ik neem aan dat deze mannen met respect uit elkaar zijn gegaan!

  4. Vakje129

    Ik kan WJonk wel begrijpen ,maar W Jonk moet ook zien dat je het niet red als je geen ervaring toevoegt aan een te jong elftal tevens 4 seizoenen terug teerde Ajax nog op de aanwezige ervaring maar dat liep elk jaar hard terug en de jongelingen zijn niet bij machte zo een kar te trekken ,beste Wim Jonk ook jij kwam in Ajax 1 met veel ervaren spelers om je heen en kon een foutje permitteren want dat werd verholpen door geroutineerde spelers ,deze lichting is niet bij machte dit op die manier op te lossen geziene te weinig ervaring die aanwezig is.Komop niet weglopen een mening verschil zal er altijd zijn maar blijf elkaar in de ogen aankijken en blijf met elkaar praten ,de Ajax jeugd heeft de toekomst want er is al veel goeds werk verricht.

  5. Ajax nr 1

    Zo daar ook even de bezem doorheen en het komt toch volgend jaar allemaal op zijn pootjes terecht. Mensen die alleen maar zeggen hoe het wel moet en van een afstand schreeuwen hoe slecht er gevoetbalt.

  6. Remco425

    Jonge spelers hebben ervaring om zich heen nodig om door te kunnen ontwikkelen. Het resultaat zie je nu wekelijks en dat is ook niets nieuws. Dat was in de tijd van Jonk ook en van Cruijff ook. De 1e speler die Cruijff haalde toen hij trainer van Ajax werd was de 37 jarige Arnold Muhren…

  7. creutz1977

    wim jonk is puur bezig met jeugdopleiding en mist de realiteit een beetje.. en moet zelf er ook bewust van zijn dat je het niet alleen met jeugdige spelers red.. er is gewoon een gezonde mix nodig.. en de Boer geeft de jeugd zeker een kans mits ze er klaar voor zijn.. hij kijkt zelf vaak bij de jeugd om voortgang van spelers te bekijken..

    1. gianni_ajax

      Daar heb je zeker een punt, maar ik ben ’t er wel mee eens dat ze meer geld mogen investeren in de jeugdopleiding

  8. Indojood

    Beide kanten hebben gelijk en het is mogelijk om aan beide kanten een oplossing te bieden. Er is voldoende geld. Cruijff zal hierin moeten bemiddelen, dus langs komen en de rijen gaan sluiten want het is ook zijn stokpaardje. Door het slechte seizoen komt de irritatie naar buiten en dat moet af en toe. Ik geloof erin dat het wel wordt gladgestreken.

  9. jojocoolio

    Ziet Jonk niet dat alleen met het talent er een dalende lijn is zit? Het lijkt me beter dat de A1 jeugd ervaring op gaat doen in de 1ste divisie en dan doorstromen naar de a selectie en alles wat nog tekort komt misschien 2jaar daar gaat rijpen de A2 doorschuiven naar de A1 en zo verder… Dan krijgen de jeugd teams ook meer tegenstand en voelen ze dat er echt hard gewerkt moet worden om er te komen… Nu komen de talenten vaak met een instelling naar de A selectie van ” zo wij zijn er” en ja dan zal er idd meer geld moeten naar de jeugdopleiding om dit te verbeteren. Daar heeft Jonk wel een punt. Ik hoop echt dat ze er uit gaan komen om dit te bereiken…

  10. Iceman

    Wat gaan nou weer krijgen?? Is revolutie shit van JC en co voor niks geweest?? Die hele heisa voor Niks niet zeur Wim jonk. Gewoon door gaan kom op begint het gezeur straks weer ze moeten gewoon gaan voetballen en dan is er niks aan de hand

  11. pietprecies

    Wim jonk moet niet zo zeuren, kishna, el Ghazi, Klaassen, veltman en zo kan ik nog wel doorgaan, dat zijn al 4 basisklanten uit eigen jeugd! Het is verdomme geen speeltuin, met 11 jeugdspelers staan we nu 10e in de Jupiler league en Ajax is een topclub waar prijzen gepakt moeten worden.

    1. joodtotinmijndood90

      Nouja.. Kishna en El Ghazi komen van ADO en Sparta. Ze kwamen naar Ajax toen ze 16 en 17 jaar waren… Dat vind ik niet echt opleiden..

  12. pietprecies

    Bovendien, als je jeugdspelers echt de volgende stap wilt laten maken dan hebben ze ervaring nodig om zich aan op te trekken. Natuurlijk lopen er aankopen tussen zoals siggy waarvan het een schande is dat ze in Ajax 1 spelen maar wat wil je daar dan neer zetten uit eigen jeugd op dit moment? Zivko is geen eigen jeugd maar welke jeugdspeler is daar dan wel klaar voor op dit moment?

  13. Iceman

    Geen 1 speler is daar op dit moment klaar voor er staat niemand op er is geen leider in de groep het schip is aan het varen maar waar is de kapitein??? Die is er niet niet op dit moment

    1. joodtotinmijndood90

      Er is wel een leider in de groep, maar die wordt door hoe koppig die Frank ook is niet als aanvoerder gemaakt… Dan heb ik het over Klaassen

      1. Iceman

        Ja klopt maar dan krijg je weer het gezeur dat hij te jong is te onervaren en dat hij het team niet kan dragen….. Ik wordt er gewoon moe van

  14. Litmanen

    Statistisch gezien denk ik dat Jonk ongelijk heeft. Maar hij moet blijven zeuren en WEL aanschuiven bij het overleg. Laat Johan idd wat vaker aanschuiven om de heren op 1 lijn te krijgen.
    Weglopen is geen optie, anders kan hij beter een andere baan gaan zoeken.

  15. Weetikbeter

    Er wordt te snel doorgeschoven. Daar waar voorheen alleen exceptionele spelers vroeg ingepast werden kan nu iedereen met 18 jaar debuteren. De jeugd moet nu doorstromen aldus jonk, maar krijg je dan niet te veel middelmaat? Spelers van 18 jaar dienen in de A junioren te spelen en uit te zien naar debuut in jong Ajax met spelers in de leeftijd van 19 tot 21. Diegene die zich in de Jupiler hebben bewezen kunnen door en na een jaar of 4/5 verkocht worden. Tevens zal je als club moeten zorgen voor 2 ervaren spelers in je teamselectie die leider in de kleedkamer zijn en bijv. Klaassen opleiden tot team leider om zo hun rol weer over te nemen. Tevens salaris plafond voor speciale spelers ophogen. Ajax krijg je teams weer in balans, het is in het belang van het spel, de supporter, de jeugd en de financiën.

  16. Litmanen

    Zie collum van Jaap de Groot. Woordvoerder van JC en Jonk. Die twee moeten even naar het spel van de laatste maanden kijken van het eerste. Kunnen jonkies van achttien dat veranderen? Nee dus ! Want er loopt geen Cruijff of Messi tussen.
    Dus, niet zeiken, hard doorwerken voor je salaris en zorgen dat er twee talenten per jaar kunnen doorschuiven naar het eerste. Zo ging dat vroeger ook. Een goed lopend en ervaren elftal neemt die jongens dan goed op zonder dat ze direct verzuipen omdat iedereen achttien is………

Comments are closed.