Overmars lijkt voor routinier buiten ex-Ajacieden te moeten gaan zoeken

1214ajax-utrecht_hiddink_overmars

Het heeft er steeds meer schijn van dat Marc Overmars de door Frank de Boer zo benodigde ervaren routinier niet gaat vinden onder oud-spelers van de club. Maxwell, Rafael van der Vaart en Nigel de Jong. Voor Ajax waren zij de droomkandidaten om de selectie van trainer Frank de Boer komend seizoen bij de hand te nemen. Maar de Braziliaan verlengde zijn contract bij Paris Saint-Germain en Raffie heeft zijn zinnen gezet op een avontuur in Amerika. Nu ook Nigel de Jong vooralsnog nog niks ziet in een terugkeer naar Amsterdam wordt de spoeling dun en lijken alleen Hedwiges Maduro en John Heitinga nog reële opties uit ex-Ajacieden hoek.

Of dit tweetal door De Boer ook gezien wordt als ideale versterking valt te betwijfelen. In de winterstop werd Heitinga al aangeboden bij Ajax maar wees Ajax dat aanbod af. Bovendien lijkt Ajax met Veltman en Van der Hoorn al twee goede opties binnen de ploeg te hebben. Een rol als die van Poulsen kan Heitinga wellicht wel vervullen.
Ook Maduro liet al enkele malen doorschemeren graag terug te keren naar Amsterdam maar tot nu toe reageerde Ajax niet op de uitgestrekte hand van de middenvelder.

Het heeft er dus steeds meer schijn van dat Overmars op zoek moet naar ervaring buiten Ajax-kringen. Ajax deed dit eerder succesvol met Poulsen. Dit seizoen dacht het met Zimling eenzelfde speler binnen te halen maar tot op heden lijkt dat een fiasco. Overmars zal creatief moeten zijn om een speler van kaliber binnen te halen. Opening is toekomstige onderhandelingen is het salarisplafond waarover is afgesproken dat dit incidenteel opgerekt kan worden indien een speler van uitzonderlijk kaliber aangetrokken kan worden.

Related posts

37 Comments

  1. Joeguh9

    Van de genoemde spelers vind ik alleen De Jong een toegevoegde waarde. Maxwell is geen eigen kweek maar die had natuurlijk ook terug mogen komen. Dat waren nog eens tijden. Maxwell op links, de tandem Trabelsi/vd Meyde op rechts….genieten!

  2. Jonathafca

    Doe gewoon eens gek. Koop een sociale teamspeler voor in de verdediging. Aanval en mid is al vol. Verdediging vind ik minimaal

  3. Geroldkohlen

    gil van corinthians of douglas van dinamo moskou halen en emanuelson voor de linksback positie en anita terug!

    1. Joeguh9

      Anita als 6 zou ik ook geen verkeerde zet vinden! Waar zou die jongen heen moeten na Newcastle?

  4. Toppertje

    Op het middenveld hebben we hoogstens een versterking voor de breedte nodig. Een basisspeler zou alleen maar Sinkgraven, Klaassen of Bazoer in de weglopen. Aangezien bijna de gehele verdediging niet het gewenste niveau heeft zou daar de pijlen op gericht moeten worden. In dat geval is het helemaal niet noodzakelijk dat het een ex-Ajacied is. Probleem is juist dat Ajax echte verdedigers nodig heeft en niet van die halve aanvallers. Laat het voetballen maar aan de middenvelders over en wees achterin gewoon eens de baas zonder een kans weg te geven.

  5. Ajax nr 1

    Doe eens gek en geef die Overmars een rotschop zodat er actie ondernomen wordt.

  6. Velibor

    Ik wil een type horst blankenburg achterin ,eentje met haar op de benen die alles binnen twee meter raakt en niet zo’n voetballend watje die 3x per speelhelft door zen haren aait en madeliefjes plukt!

  7. Velibor

    Voetballen doen ze op het middenveld en voorin wel en die zijn er nu ook al wel dacht ik!!!

  8. nick-afca95

    We hebben in de verdediging een ervaren speler nodig met het echte killer instinct. Met veltman heb je een voetballende verdediger. Voor op het middenveld is zoals hierboven ook al gezegt is meer een breedte aankoop nodig met een soort Poulsen rol. En misschien voor de aanval net zoiets. Ervaren spelers zijn nodig maar ze moeten niet de ontwikkeling in de weg staan van de talenten. Met sinkgraven klaassen en bazoer heb je al een goed middenveld met erg veel potentie.

  9. jojocoolio

    Ik ga me steeds meer afvragen of Marc Overmars wel op de juiste plaats zit in het Ajax bestuur… Als bankier zou het het aardig doen….

  10. Mooi

    Geld uitgeven de speler die naar voren speelt en we ook weer hebben verkocht gauw terug halen van Tongeren geld genoeg

  11. Ajax_fan10

    Ze moeten HUNTELAAR 9 vragen dat is tof als hij komt ik heb me daar al op voorbereid met een nieuwe ziggo shirt met huntelaar 9 erop en zijn handtekening THNX huntelaar

    1. qaw123

      psv heeft in het verleden
      altijd betere spelers gehad zoals
      Romario de Souza Faria , Ronaldo lima
      Vampeta , Alex ,Luc Nilis , Marc de Grijse

  12. Gert Ajax

    Ben ik met je eens AFC die speelde een goede wedstrijd kan zeker een meerwaarde zijn.

  13. qaw123

    ik wil dat de Boer aan
    het einde van het
    seinzoen kan zeggen
    wij zijn de beste !
    wij zijn de beste van Rotterdam !
    wij zijn de beste van Eindhoven !

  14. Velibor

    In het verleden zat daar echt Philips achter dus veel geld en hier nou niet bepaald tenminste wat ik me kan herinneren.

  15. PvL020

    Marc heeft alle schijn tegen en gokt wel eens wat verkeerd uitpakt, Zimling bv. Maar ook die beslissing wordt niet alleen genomen. Ik denk zelf dat het moeilijk is om de juiste spelers te halen en dat komt mede door het beleid wat AJAX!! uitgezet heeft met o.a. Het salaris plafond. Ik vind het steeds té makkelijk omdat af te schuiven op Marc, maar wij supporters moeten een zonde bok hebben, net als vele dat met vd Hoorn hebben. Nu lees ik hier dat ze het plafond eventueel willen oprekken en dat zou een goede stap kunnen zijn maar daar moeten ze voorzichtig mee om kunnen gaan. We zijn nog steeds 4x kampioen geworden met dit materiaal en er komen er ook wet wat aan met deze spelers.

Comments are closed.