Cruijff kritisch over Ajax: ‘Het succes heeft het één en ander verbloemd’

1125cruijff

Ondanks de sportief gezien goede week van Ajax, met overwinningen op Legia Warschau en psv, heeft Johan Cruijff niet kunnen genieten van Ajax. Cruijff ziet de ploeg van Frank de Boer niet het gewenste niveau halen en hoopt dat er snel verbetering zal komen. “We zijn nu een paar jaar verder en in die fase heeft het succes het één en ander verbloemd”, schrijft een kritische Cruijff in zijn column in De Telegraaf.

“Dat is vaak het probleem als de resultaten goed zijn. Natuurlijk is het mooi dat de club een ronde verder is gekomen en van psv gewonnen heeft, maar ik wil toch voorkomen dat door deze resultaten essentiële details onderbelicht blijven.”

Volgens Cruijff komt dit mindere seizoen Ajax dan ook wel goed uit: nu kunnen bepaalde punten in de ogen van de voormalig sterspeler niet meer genegeerd worden. Cruijff herhaalt nog maar eens dat de omschakeling volgens hem te traag is en dat er te veel terugspeelballen en breedtepasses worden gegeven. Volgens Cruijff moet er goed gesproken worden over wat er allemaal verbeterd moet worden.

Frank de Boer wil graag extra ervaring aan zijn selectie toevoegen, maar Cruijff vraagt zich af of dat de oplossing zal zijn. “Ik hoor en lees nu over het kopen van spelers en routiniers, maar eerst moet de vraag worden gesteld of er binnen de club wel alles aan is gedaan om de huidige knelpunten op te lossen. Er zal eerst vastgesteld moeten worden of daar het maximale uit wordt gehaald, voordat er veel geld wordt uitgegeven. Anders ben je bezig het probleem voor je uit te schuiven, in plaats van op te lossen.”

Bron: De Telegraaf

Related posts

7 Comments

  1. Iceman

    JC heeft hier wel een punt want er wordt veel te vaak de terug of breed gespeeld op de keeper terwijl het best na voren kan worden gespeeld..

    1. Bertus02

      Helemaal mee eens Iceman. Dat terugspelen gebeurd nog veel te veel. Teken van zwakte.

  2. SPHAFCA

    En als ik het zeg krijg ik hier iedereen over me heen, wanneer krijgen mensen hier eens een eigen mening?

  3. Jari1995

    Met name Boilesen. Die gozer is enorm achteruit gegaan. Bij hem lukt dit seizoen echt niks.

Comments are closed.